Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ΕΔΔΑ: Ύβρεις και απειλές κατά του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και των δικαστών του. - Απόρριψη προσφυγής ως καταχρηστικής.

Ύβρεις και απειλές κατά του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και των δικαστών του. Απόρριψη προσφυγής ως καταχρηστικής. Η άρνηση εγγραφής τριών οργανώσεων ΛΟΑΤ, ήταν αδικαιολόγητη και εισήγαγε διακρίσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ

Zhdanov κ.α. κατά Ρωσίας της 16.07.2019 (αρ. προσφ. 12200/08, 35949/11 και 58282/12)
βλ. εδώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Άρνηση των αρχών να καταχωρίσουν οργανώσεις που δημιουργήθηκαν για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ (LGBT) στη Ρωσία. Το Στρασβούργο διαπίστωσε ότι ο αποφασιστικός λόγος άρνησης εγγραφής των οργανώσεων αυτών οφειλόταν ακριβώς στο γεγονός ότι προωθούσαν δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Ο λόγος αυτός δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύλογα ή αντικειμενικά και, εξάλλου, συνιστούσε δυσμενή διάκριση λόγω του γενετήσιου τους προσανατολισμού. Παραβίαση των άρθρων 6 παρ. 1, 11 και 14 της ΕΣΔΑ.
Όσον αφορά τον γνωστό ακτιβιστή ΛΟΑΤ, Nikolay Alekseyev, το ΕΔΔΑ απέρριψε την προσφυγή του, την οποία θεώρησε καταχρηστική, λόγω των προσβλητικών και απειλητικών δηλώσεών του για το ΕΔΔΑ και τους δικαστές του, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φράσεις όπως «να σκοτωθούν το συντομότερο δυνατόν όπως τα σκυλιά» και ότι «είναι καιρός να πυρποληθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ https://www.echrcaselaw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"