Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο 4055/2012 απέθανε. Ζήτω ο *****/2013

Όταν έλαβα πριν λίγο την ακόλουθη Υπουργική Απόφαση με θέμα:  "Σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.", νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε ετεροχρονισμένη πρωταπριλιάτικη  φάρσα.

Τόσο αδιανόητο μου ήταν ότι πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του ν. 4055/2012 θα συσταθεί εκ ΝΕΟΥ άλλη επιτροπή με θέμα την αναμόρφωση του ΚΠολΔ. Έτσι αφού ψηφίσθηκε ο  3994/2011 και ο  4055/2012, μετά τι;
Θα μιλάμε για ΚΠολ Ι, ΚΠολΔ ΙΙ, ΚΠολΔ ΙΙΙ κτλ, σαν κινηματογραφικές ταινίες sequel (άλλωστε οι αλλαγές πλέον διαδέχονται η μια την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα); Είναι αυτό ασφάλεια δικαίου;  Και τελικά προς τι η βια των αλλαγών των νόμων 3994/2011 και 4055/2012;




16 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΣΟΦΟ ΕΛΛΗΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ 5-6 ΝΕΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΜΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ... ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΤΗΝ...ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάνω που έλεγα να πάρω καινούριο κώδικα. Νομίζω πλέον είναι αστείο. Δεν είναι το χρηματικό που έθιξε ο 9.28. Κομμάτια να γίνει. Είναι ότι ανεβαίνω στην έδρα και δεν ξέρω τι ισχύει. Γράφω απόφαση και δεν ξέρω τι ισχύει. Το μεταβατικό δίκαιο του μεταβατικού δικαίου... Έχουμε φωνή ; Ή τελικά είμαστε οι μόνοι που δεν δικαιούμαστε να μιλάμε γιατί "οι δικαστές μιλάνε με τις αποφάσεις τους" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νομοθετική εξουσία είναι η λερναία ύδρα της δικαιοσύνης.
    Πώς, αλήθεια, επιλέγονται τα άτομα που στελεχώνουν τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ποίο το ύψος των αμοιβών τους; (Αν και αυτό είναι το ελάχιστο).
    Όχι, δεν προτίθεται κανείς από τους παρίες της δικαιοσύνης, το σύνολο δηλαδή των δικηγόρων, να αγοράζει τους "νέους" κώδικες και να τους εμπλουτίζει κάθε δύο μήνες με τις τροποποιήσεις που επιβάλλει η εξουσία.
    Βλέπετε, το μεγαλύτερο ποσοστό από μας, τους μοναχικά μαχόμενους δικηγόρους, έχουμε φτάσει ή κοντεύουμε σε οικονομικό αδιέξοδο, κάτι που δεν μπορεί να επικαλεσθεί, ακόμη και ο πλέον χαμηλόμισθος απ' τους δικαστικούς λειτουργούς.
    Η δικαιοσύνη έχει καταργηθεί εν τοις πράγμασι. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν από κοινού η νομοθετική και η δικαστική εξουσία. Ακολουθούν οι δικηγορικοί σύλλογοι, ιδίως αυτοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που συνειδητά απέχουν από κάθε παρέμβαση και κοινωνική διεκδίκηση. Διότι το δικαίωμα του πολίτη να βιώνει την ασφάλεια δικαίου σε κάθε έκφανση της ζωής του έχει, πλέον, καταργηθεί.
    Ευθύνεστε, κύριοι και κυρίες Δικαστές, περισσότερο απ' τον καθένα. Ευθύνεστε διότι αρνείστε να αντισταθείτε στα κελεύσματα της εξουσίας. Διότι αρνείστε να πείτε "όχι" στους μηχανισμούς καταστολής.
    Θέλετε ένα παράδειγμα; Διαβάστε αυτό: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/aixo.html
    Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όσοι θυμόμαστε τι έγινε εκείνη τη μέρα, νιώθουμε θυμό, αγανάκτηση και απογοήτευση.

    Δεν υπάρχει σοφός νομοθέτης. Υπάρχει εξουσιαστής νομοθέτης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Εδώ θα έπρεπε η δικαστική εξουσία να αποδείξει ότι ασκεί αυτήν ακριβώς την εξουσία που της έχει δοθεί, όχι σε βάρος του πολίτη αλλά υπέρ των πανανθρώπινων αξιών, λέγοντας "όχι" στους ταγούς των άλλων δύο εξουσιών και στους μηχανισμούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσουμε ότι η φασαρία γίνεται για να αλλάξει το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης σύμφωνα με τη βούληση των πιστωτών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα Τριμελες Εφετειο Κακουργηματων εφαρμοζε τον 4055 κατα την κριση του και κατα την βολεψη του. Ενδεικτικα σε οτι αφορα πχ την δικαστικη απελαση ισχυε ο 4055, σε οτι αφορα ομως την αναβολη κι εκδικαση της υποθεσης υπο την ιδια συνθεση..........προς μεγαλη εκπληξη η προεδρος ειπε οτι δεν εφαρμοζεται ακομη λογω πρακτυικων προβληματων. Οτι μας αρεσει κανουμε δηλαδη. Και ουτε δικαστες ουτε δικηγοροι δεν θα ξερουν τι να επικαλεστουν και τι ισχυει. Κι ο πολιτης αντε να βρει το δικιο του μετα. ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της ΤΡΕΛΑΣ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σύσταση της νέας αυτής επιτροπής προβλέπεται στο λεγόμενο δεύτερο μνημόνιο (http://www.tovima.gr/files/1/2012/02/10/ellhnikomhmonio.pdf σελ. 38 επ.). Το ζήτημα είναι πώς θα αξιολογηθεί ο ν. 4055/2012, όταν ορισμένες πρακτικά κρίσιμες διατάξεις του θα αρχίσουν να ισχύουν από 16 Σεπτεμβρίου 2012 (άρθρ. 110 παρ. 21). Και όλες οι συνέπειες από την εφαρμογή άλλων, παλαβών διατάξεων, η οποία άρχισε από χθες, θα φανούν σε βάθος χρόνου.
    Η χώρα δεν έχει ανάγλη από νέους κώδικες, από δικαστές, γραμματείς και κυρίως σύγχρονες υποδομές έχει ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί συνάδελφοι δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο διαμαρτύρεστε για τις συχνές αλλαγές των κωδίκων ΚΠολΔ, ΠΚ, ΚΠΔ κλπ. Είναι πολύ απλό. Το Υπουργείο θα μας προμηθεύσει? με IPad 4 ( να μην πω και 5 δηλαδή) με σύνδεση internet, ώστε να τα έχουμε επί της έδρας και να ενημερωνόμαστε αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους για τις αλλαγές. Γιατί για τυπωμένους κώδικες χλωμό το βλέπω ν'αγοράσουμε έτσι που αλλάζουνε. Όσο για το διαχρονικό δίκαιο και τις μεταβατικές διατάξεις, μην στενοχωριέστε, στο τέλος θα καταργηθούν όλα, μετά τα καταργηθούμε και μεις, γιατί εκεί πάει το πράγμα και όλα θα λειτουργούν στην εντέλεια. Νέα τάξη πραγμάτων, Νέα δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Δεν έχετε καταλάβει ότι τόσο καιρό έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους? Ένας εντός ολίγων ημερών πρώην πολιτευτής, διαλύει εδώ και μερικούς μήνες τη Δικαιοσύνη. Φτιάχνονται νόμοι χωρίς την παρουσία δικαστών ή με την παρουσία ενός και με δέκα καθηγητάδες - κυρίως από το λόμπι της θεσσαλονίκης(αυτοί φαίνεται ήσαν εύκαιροι από την εποχή της κας Καστανίδη και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους που θα μπορούσε να συνοψισθεί, έστω και με δόση υπερβολής στο: έξω οι εγκληματίες από τις φυλακές - και ει δυνατόν μέσα σ'αυτές οι δικαστές! Συνάδελφοι ξυπνείστε!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΑ. Ελπίζω να μην ενοχλεί το διαχειριστή το σχόλιο. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα πάντα δουλεύουν με σχέδιο προς χάριν του εκμοντερνισμού των απασχολουμένων. Σού λέει θες δε θες θα σιχαθείς να παίρνεις κώδικες ή να κάνεις ενημερώσεις στους ανανεούμενους, θα αναγκαστείς να μπεις στους σύγχρονους καιρούς των ηλεκτρονικών εκδόσεων με τα auto updates. Πέραν αυτού διακρατάται σε εγρήγορση και μακριά από την επανάπαυση το πνεύμα. Ποτέ δε θα μπορεί κανείς να γνωρίζει με ασφάλεια και από στήθους τί ισχύει, οπότε αποκλείεται και να πέσει θύμα της αλαζονικής υπερεκτίμησης των γνώσεών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τόσα χρόνια οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι νομοθετούν (Μαγκάκης, Μπενάκη, Σταθόπουλος, Καστανίδου, Παυλόπουλος, Βενιζέλος, Μπεής και τ' άλλα παιδιά). Οι δικαστές είναι ουδέτεροι λόγω θεσμικού ρόλου, λαλλιώς θα μιλάτε για κράτος δικαστών

      Διαγραφή
  12. Ο ΚΠολΔ χρειάζεται αλλαγή και μάλιστα εκ βάθρων. Ομως, οχι στο πόδι και υπό τη πίεση της σημερινής κατάστασης. Η πραγματικότητα είναι οτι ο δανειστής για να αποκτήσει εκτελεστό τίτλο και στη συνέχεια να ικανοποιησει αναγκαστικά την απαιτησή του, μπορε ι να ταλαπωρηθεί πάρα πολλά χρόνια. Εάν η αλλαγή οδηγείται προς την ταχεία εκκαθάριση των απαιτήσεων θα ωφελήσει. Διαφορετικά θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους κακοπληρωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι αναφέρουν τα έγγραφα του ΑΠ και της Ένωσης με ημερομηνίες 20.3.2012 και 21.3.2012 αντίστοιχα που αναφέρονται στην ως άνω υπουργική απόφαση ως σχετικά με αρ. 2 και 3 ; Επίσης μήπως υπάρχει πληροφόρηση για το τί ειπώθηκε στη συνάντηση που θα γινόταν σήμερα για τον ν. 4055.2012, διότι, ως συνήθως, οι Προϊστάμενοι των Πρωτοδικείων είναι απόντες και ψάχνονται οι Πρωτοδίκες για την πρακτική εφαρμογή του εν λόγω εκτρώματος, όντας εκτεθειμένοι στις διαθέσεις του εκάστοτε κακόβουλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι δικαστες εξεφρασαν τις αποψεις τους για τον νομο με τις ενωσεις τους και τις ολομελειες τους.Και για τις διαταξεις του οργανισμου δ/ριων διαμαρτυρηθηκαν με πανδικαστικη.Αδυνατω να αντιληφθω τι αλλο θα μπορουσαν να πραξουν,ενοψει της διακρισεως των εξουσιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι δυνατόν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!!) ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΑΣΣΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΜΕ ΛΙΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, μόνο και μόνο για να δικαιολογούν τα χρήματα που παίρνουν οι όποιοι συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές??? Δεν προλαβαίνεις να μαθεις μια διαδικασία και αλλάζει πάλι???? Αυτό δεν είναι πρόοδος, ειναι τρέλα!!! Είμαι νέος δικηγόρος και ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΛΙΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΟΧΩΡΑ!!!!! ΛΥΠΑΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ!!!! Δεν παει άλλο, δεν ενδιαφερεται κανένας για πολύ πιο σημαντικά προβλήματα, οπως λχ οτι οι δικαστές πληρωνον εξοδα από την τσέπη τους, τους στέλνουν μεταθέσεις και πληρωνουν μόνοι τους σπιτια και ξενοδοχεία, oι μισθοί τους έχουν περικοπει κοντα 50 %, ο εφέτης κοντευει στα 2 χιλιάδες, ο πρωτο-εισακτος θα φτασει καθαρα να παίρνει ούτε 1500, λες και είναι υπαλληλάκηδες σε καμμια τράπεζα, τους έχουν ξεφτιλίσει, δεν υπάρχει δικαστηριακή γραμματειακή υποστηριξη, η μηχανοργάνωση είναι ακόμη στα χαρτιά εν έτει 2012, δικαστές και δικηγόροι παλεύουμε με χαρτούρες σαν να είμαστε σε κανένα Ιράν, κηνυγάμε τις σφραγίδες στην ευελπίδων να σφραγίσουμε τα χαρτια, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΡΩΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ" Ή "ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" (sic) ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ'ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ??? ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑ, μην τυχόν και μας πουν κακότροπους κι ανάγωγους άμα τους σκυλοβρίσουμε, διοτι δήθεν δεν αρμόζει σε δικαστές και δικηγόρους να βλαστημήσουν τους πολιτικούς? Και αρμόζει να σέρνονται οι δικαστές κουβαλόντας μπαούλα δεμένα από χαρτούρες-δικογραφίες σαν χαμάληδες??????? Αρμόζει σε δικηγορους να περιμένουμε σε ουρες για προσδιορισμό σαν να είμαστε σε συσσίτια?? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ??? ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ? ΠΟΙΑ??? ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ??ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΠΙΑ??? Ποιό επίπεδο και ποιά επιστήμη, μιλάμε για ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!! Δεν κοιτανε να υλοποιήσουν καμμιά μηχανοργάνωση της προκοπής, και να προσλάβουν καμμια χιλιάδα γραμματείς μπας και αποσυμφορηθεί η Ευελπίδων, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές τους μάραναν!!! Υπουργεία τέρατα! Ας με συγχωρήσει ο διαχειριστής, αν επιθυμεί ας πετσοκόψει το σχόλιο, εγώ εξέφρασα το παράπονο δεκάδων χιλιάδων δικηγόρων για το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ