Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ της κ.Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου,Αρεοπαγιτη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail



ΔΗΛΩΣΗ της κ.Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου,Αρεοπαγιτη




Οι προσεχείς εκλογές της Ένωσής μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού το νέο Διοικ. Συμβούλιο θα πρέπει να αγωνισθεί με τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό, για την αναβάθμιση του κύρους της Δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του Δικαστή, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, κατά το τελευταίο διάστημα, τόσο με απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο και με απαξιωτικές και επικριτικές δηλώσεις ορισμένων, πολιτικών και δημοσιογράφων. Θα πρέπει, επίσης, να αγωνισθεί για να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή των αποδοχών μας, οι οποίες, μετά την ήδη επελθούσα, κατά 40% περικοπή, έπαυσαν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά μας, κατά παράβαση του άρθρου 88 του Συντάγματος. Θα πρέπει, τέλος, να αγωνισθεί για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, οι οποίες, κυρίως στον πρώτο βαθμό (Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία) έχουν καταστεί επαχθέστατες. Η επίτευξη των στόχων αυτών θα εξαρτηθεί κυρίως από τους χειρισμούς του νέου Προεδρείου, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να πείσει τους αρμόδιους παράγοντες, προβάλλοντας σοβαρά επιχειρήματα και θα πρέπει να αξιώσει και να επιβάλει, με την υπευθυνότητα της συμπεριφοράς του, να σέβονται τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της. Η αξίωση για σεβασμό της δικαστικής μας ιδιότητας, η οποία αναγνωρίζεται και από το Σύνταγμα ως ισότιμη με εκείνη των Λειτουργών των άλλων δύο εξουσιών, πραγματώνεται με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα της συμπεριφοράς μας και όχι με λαϊκίστικα επιχειρήματα και με υψηλές κορώνες ή με κομματικούς παραγοντισμούς.
Κάτω λοιπόν, από τις τόσο κρίσιμες περιστάσεις που αντιμετωπίζει και η Δικαιοσύνη και η χώρα μας, θεωρώ ότι επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, η ενότητα και η συνοχή των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας. Προς τούτο, επαναλαμβάνω την πρόταση που έχω ήδη διατυπώσει και δημόσια και καλώ και πάλι όλους τους συναδέλφους, όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, να δημιουργήσουμε ένα ψηφοδέλτιο όχι μόνον τυπικά, αλλά και ουσιαστικά ενιαίο και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί και προεκλογικά και μετεκλογικά.
Θα αποτελέσει για μένα ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να επιτευχθεί επιτέλους πραγματική ενότητα, μέσα στους κόλπους του Διοικ. Συμβουλίου της Ένωσής μας, όπως αρμόζει, άλλωστε, στους Δικαστικούς Λειτουργούς και όπως απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, τους οποίους ενοχλούν οι ομάδες και οι «οκτάδες». (Σημειωτέον, ότι με ενιαίο τρόπο και χωρίς επιμέρους ομάδες και με ένα μόνο μέλος του Αρείου Πάγου, ως Υποψήφιο Πρόεδρο – τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκλεγέντα νέο Πρόεδρο κ. Παπαδάκη – διεξήχθησαν και οι πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Εισαγγελέων). Ελάτε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς αντιπαραθέσεις και κόντρες. Ελάτε να αγωνισθούμε όλοι μαζί, για την επίτευξη των στόχων μας.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου
Αρεοπαγίτης

30 σχόλια:

  1. "Θα πρέπει, τέλος, να αγωνισθεί για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, οι οποίες, κυρίως στον πρώτο βαθμό (Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία) έχουν καταστεί επαχθέστατες."
    Πιστεύει κανείς άραγε ότι οι Αρεοπαγίτες θα αγωνιστούν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας στον πρώτο βαθμό;Η ιστορία πάντως έχει δείξει το αντίθετο.
    Θα χαρώ να δω ένα ψηφόδέλτιο που θα στελεχώνεται από συναδέλφους του πρώτου βαθμού που θα έχουν κάποιο λόγο να αγωνιστούν για τις συνθήκες εργασίας των ιδίων.
    Τις παραπάνω βαρύγδουπες εκφράσεις έχω βαρεθεί να τις ακούω κάθε φορά παραμονές εκλογών της ένωσης.
    Λυσιστράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξάρτητα από τις βαρύγδουπες εκφράσεις,νομίζω ότι είναι απαραίτητη η εκπροσώπηση της Ενωσης από αρεοπαγίτη.Είναι ζήτημα κύρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΑΘΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ. Η ΚΥΡΙΑ ΘΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗς ΕΝΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής υπάρχει το εξής δημοσίευμα, με σημερινή ημερομηνία: Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, αλλά και ο καθηγητής καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συζητήσει με τον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

    Απαράδεκτο για δικαστή, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών. Εν ενεργεία δικαστής να συνομιλεί με πολιτικό κόμμα και οι διακηρύξεις του περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που πάνε; Αν επαληθευθεί η είδηση να νοιώθουμε ότι μας χρησιμοποίησε όλους, ότι οι κινητοποιήσεις του Οκτώβρη ήταν στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής του προσπάθειας, να σκεφτούμε ότι γι' αυτό ψηφίσθηκε "αναίμακτα" ο νόμος για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, με τις τιμωρητικού (των Δικαστών) χαρακτήρα διατάξεις. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον ανώνυμο από 24-4-2012 10:12 π.μ. και ακόμα περισσότερο με την "Λυσιστράτη".Δηλαδή αν π.χ. εκλεγεί ο νεώτερος πρωτοδίκης, που όμως στη συνέχεια θα δώσει την ψυχή του για να μας εκπροσωπήσει, αυτός δε θα έχει κύρος; Πιστεύω πολύ περισσότερο κύρος από κάποιους που διεκδικούν μόνο τίτλους και θέλουν να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες (και τονίζω ότι το σχόλιο αυτό δεν αναφέρεται στην Κα Θάνου).Το κύρος το αποκτάς μέσα από τους αγώνες σου και τη δουλειά σου και δεν είναι συνυφασμένο με το βάθμο του δικαστή. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι κρίνονται πολλά από τη ψήφο μας. Μην την "χαρίζετε"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το θέμα της συζητούμενης υποψηφιότητας Αθανασίου πολύ σωστά τα όσα λέει ο Ανώνυμος των 11.59. Επίσης, βλ. εύστοχο σχόλιο Ι. Παπανικολάου σε kentri. gr. Αν επαληθευτεί, πώς η συνδικαλιστική κίνηση, της οποίας ηγείται, θα μας πείσει ότι δεν είναι παραμάγαζο του συγκεκριμένου κόμματος (δηλ. άτυπη ΔΑΚΕ Δικαστών); Και οι άλλοι συνδικαλιστές γιατί δεν αντιδρούν; Η σχετική πληροφορία διακινείται δημοσιογραφικά εδώ και μία εβδομάδα περίπου (αρχής γενομένης από το site parapolitika. gr). Και αν ακόμη δεν επιβεβαιωθεί, δημιουργούνται εύλογες απορίες από το ότι ο κ. Πρόεδρος δεν έσπευσε να διαψεύσει τις σχετικές φήμες. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 29 παρ.3 του Σ δεν πρέπει να το έχει υπόψη του ή άλλως το αγνοεί επιδεικτικά. Και κατά τα άλλα ζήτω η ακηδεμόνευτη δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Χ. Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.zougla.gr/politiki/article/nd-o-xaralampos-a8anasiou-epikefalis-sto-psifodeltio-epikratias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί προηγουμένως δεν είχε ο κ. Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο 11:59 π.μ. Αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙς ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥς ΜΑΣ ΤΙς ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝ;ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑΝΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20% ΚΑΙ 25%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανανέωση και βήμα σε νεώτερους η κοινωνία του χθές δεν μπορεί να μας οδηγήσει μήτε στο σήμερα μήτε στο αυριο,δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σώνει και καλά Αεροπαγίτης δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και στον συνδικαλισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κορυφαίο θα ήταν να ψηφίσει τον Ιούνιο τη μείωση των μισθών των δικαστικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο ένα πράγμα αξίζει να λεχθεί. Ντροπή... Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ δείχνει την ανάγκη να τιμηθεί από την Ντόρα Μπακογιάννη και ο συνδικαλιστικός ηγέτης της πολιτικής δικαιοσύνης εμφανίζεται ως προσωπικός φίλος του Σαμαρά. Τα λόγια για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η προσφορά του κ ΑΘανασίου είναι μεγάλη και μακάρι να βρεθούν άξιοι συνεχιστές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η αξίωση για σεβασμό της δικαστικής μας ιδιότητας, η οποία αναγνωρίζεται και από το Σύνταγμα ως ισότιμη με εκείνη των Λειτουργών των άλλων δύο εξουσιών, πραγματώνεται με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την ακεραιότητα της συμπεριφοράς μας και όχι με λαϊκίστικα επιχειρήματα και με υψηλές κορώνες ή με κομματικούς παραγοντισμούς.

    ψιλά γράμματα δυστυχώς μοιάζουν αυτά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

    Συμφωνώ με τον ανώνυμο 24 Απριλίου 7.39 μμ.
    Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ δείχνει την ανάγκη να τιμηθεί από την Ντόρα Μπακογιάννη και ο συνδικαλιστικός ηγέτης της πολιτικής δικαιοσύνης εμφανίζεται ως προσωπικός φίλος του Σαμαρά. Τα λόγια για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα ένας άνθρωπος που χαίρει οσο κανένας άλλος τόσης δημοφιλία στο δικαστικό σώμα που με αξιοπρέπεια υπηρέτησε όπως ο κ ΑΘανασίου δεν μπορεί να υπηρετήσει την πολιτική της χώρας μας...αν τα επικριτικά σχόλια γίνονται ενόψει των νέων εκλογών στο Σώμα ασφαλώς δεν περιποιούν τιμή σε αυτούς που καλά γνωρίζουμε ποιοι τα ενορχηστρώνουν θυμίζω απλά οτι και οΟ Εθνικός μας ΔΙκαστής κ Ντεγιάννης υπηρέτησε πολιτικό σχηματισμό και οτι και ο Αθανασίου εντός μηνών συνταξιοδοτείτο.. τίποτε άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι μια τεράστια παρεξήγηση συμβαίνει εδώ: άλλο πράγμα να εκτέλεις τα καθήκοντα σου χωρίς να επιρρεαζεσαι απο τις πεποιθήσεις σου και τις απόψεις σου και άλλο να έχεις εσωστρέφεια και ανθρωποφοβία. Δεν θελω να πιστέψω ότι ορισμένα σχόλια είναι κατευθυνόμενα (αν και η σύμπτωση σε κάποιες ώρες συγγραφής σχολίων μπορούν να προβληματίζουν ) αλλα μπορει κάποιος απο τους παραπανω σχολιαστες να μου εξηγήσει αν πιστεύει ότι ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ του σήμερα δεν πρέπει να πηγαίνει γήπεδο για να μην εχει ομάδα που συμπαθεί , να μην αγοράζει εφημεριδα γιατι ο περπτερας δεν πρέπει να καταλάβει τι ψηφίζει , να μην κυκλοφορεί με φίλους του ιδίως στις επαρχιακές πόλεις για να μην εχει ´´εξαρτησεις´´, να μην επιτρέπει στα παιδιά του να κάνουν παρέες που μπορεί να τον ´´εκθέσουν´´ . Να μην ... Να μην... Να μην....
    Μεσαίωνας ! Φανταστείτε τη ζωή σας έξω απο τη ζωή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ. ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν και ιδεολογικά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και λόγω οικογενειακών καταβολών, εντάσσομαι σε άλλο χώρο, ωστόσο, ως Δικαστικός Λειτουργός, θεωρώ ότι η κίνηση του Χ. Αθανασίου είναι η καλύτερη και η σοφότερη των τελευταίων ετών. Σκεφτείτε ότι θα αποτελεί κομμάτι της νομοθετικής εξουσίας ένας, ήδη, δοκιμασμένος στο χώρο της δικαστικής εξουσίας και, μάλιστα, στο συνδικαλιστικό κομμάτι. Επειδή δεν έχω πληροφορία ότι «του λείπει δεύτερη σύνταξη», θεωρώ ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, τουλάχιστον, προς την κατεύθυνση του σταματήματος της κατρακύλας της δικαστικής εξουσίας, αν όχι και της βελτίωσης των συνθηκών του δύσκολου έργου μας.
    Σταματήστε να κλαψουρίζετε ανώνυμα και, εφόσον διαφωνείτε -λες και εντός του χώρου μας, αλλά και έξω από αυτόν, τα πράγματα λειτουργούν όμορφα, ηθικά και αγγελικά πλασμένα- καταρχάς, κάντε σοβαρές (αντι)προτάσεις και, ΚΥΡΙΩΣ, εμφανιστείτε και ενεργείστε και μην μένετε θεατές!
    Παρεμπιπτόντως, αύριο 26/4/2012, ώρα 12:30, το Πρωτοδικείο Αθηνών έχει Ολομέλεια, όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η πολυαναμενόμενη πρόταση για συγκεκριμένο καθορισμό υποθέσεων που θα δικάζει κάθε Δικαστής, έτσι, ώστε, να επιβεβαιωθεί ότι είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές (αν όχι και κάτι άλλο) και ως τέτοιοι έχουμε το δικαίωμα να εργαζόμαστε και να ζούμε. Να δούμε πόσοι θα έρθουν και πόσοι θα ενεργήσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟς ΤΗς ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΗΚΑΜΕ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΧΛΙΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,Η ΑΝΟΧΗ,Η ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Κ.Α.ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή επιτυχία κ Πρόεδρε σας εύχομαι απο την καρδιά μου και Πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στην ανώνυμη δικαστή της 25 Απριλίου 2012 4:02 μ.μ. . ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Αυτό είναι το πρόβλημα ότι ο πρώην Πρόεδρος της ένωσης θα αποτελεί μέρος της νομοθετικής εξουσίας και θα κληθεί να ψηφίσει τις περικοπές των μισθών των δικαστών, διατάξεις, όπως αυτές του ν. 4055/2012 με τιμωρητικό χαρακτήρα κλπ. Και μην μου πείτε ότι θα διαφοροποιηθεί, διότι υπάρχει και η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο ερώτημα που θέτει ο ανώνυμος των 6:53...
    Διότι είναι ΔΙΚΑΣΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν κάτι αποτελεί ντροπή αν κατι μας θίγει όλους είναι οι τοποθετήσεις της μειοψηφίας των μελών της Ενωσης απέναντι στο άξιο Πρόεδρο του συλλόγου μας,δεν είναι βέβαια ο πρώτος κατα τον ίδιο τρόπο και ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης κ Κυριτσάκης διώχθηκε και λοιδωρήθηκε απεινώς διότι κατέλαβε την θεση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γνωστοι οι λίβελλοι και ο ενορχηστρωτής των γνωστά και ταπεινά τα κίνητρά των,ας θυμηθούν μονο τούτο οτι οι "η παρηγοριά των αδύναμων είναι η κακογλωσσιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να υποθέσω ότι όσοι επικροτούν την υποψηφιότητα Αθανασίου, επικροτούν ΓΕΝΙΚΑ το να γίνονται βουλευτές και υπουργοί οι συνδικαλιστές;
    Να υπερασπίζονται τυχόν προνόμια του κλάδου από τον οποίο προέρχονται;

    ΥΓ Το τελευταίο είναι απολύτως αναγκαίο για όσους εκλέγονται με σταυρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξέρω ας αλλάξει το Σύνταγμα και ας θεσπιστούν κωλύματα σε αυτούς που είναι συνδικαλιστές, δεν ξέρω όμως πουθενά στην Ευρώπη να απαγορεύεται κάτι τέτοιο ούτε βέβαια είναι επιθυμητό αλλωστε συνέχεια της συνδικαλιστικής δράσης και της ενασχόλησης με τα κοινά ειναι η πολιτική, πλην όμως εδω στην Ελλάδα ολα είναι μπερδεμένα και παρεξηγημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μεγάλη απώλεια η μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Ενωσης της κ Δεμέστιχα Αγγελικής και της Μαρίας Τσάμη, και οι δύο διακρίθηκαν για την συνέπεια το ήθος και την αγωνιστικότητά των,πιστεύω οτι μας εκπροσώπησαν επάξια και αξίζουν ενα ευχαριστώ απο όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πως τολμήσατε Πολυζωιδη και Τερτσέτη να πολιτευθείτε και να μην προσκυνήσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν τίθεται θέμα κωλυμάτων,
    αλλά "κολλήματος" της ελληνικής κοινωνίας,
    από συντεχνιακές νοοτροπίες και το πολιτικό τους "ντάντεμα"
    στα πλαίσια ενός άκρως πελατειακού συστήματος, όπου
    αν δεν έχεις "άκρη" δουλιά δεν κάνεις.

    Πρέπει αυτό να επεκταθεί και όπου ως τώρα δεν είχε "δέσει";
    Μήπως πιο σωστό είναι το αντίθετο;
    Να καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου ο συνδικαλιστής
    που αντί παροχής υπηρεσιών στα μέλη του οργάνου που εκπροσωπεί
    αποκαλύπτεται ότι παρείχε κομματικές υπηρεσίες στο κόμμα που του δίνει χρίσμα;
    Τι λέτε π.χ. για το δημοσιογράφο που κόπτεται υπέρ της ελευθεροτυπίας
    και της αντικειμενικότητας-πλουραλιστικότητας της ενημέρωσης και μεταμορφώνεται -νομότυπα βέβαια- σε κυβερνητικό γκεμπελίσκο αμέσως μόλις αναγορευτεί ως εκπρόσωπος τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ