Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 25-11-2012


ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ      

ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ                     

Κτίριο 16   Γραφείο 204                  
Τηλ.2108222548 Fax 2108254211
Email:eisag@otenet.gr                     

                                                  

  Αθήνα 25-11-2012



ΨΗΦΙΣΜΑ


       Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) συνήλθε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα την 25-11-2012, προκειμένου να αποφασίσει, για τη συνέχιση ή την αναστολή των κινητοποιήσεων, που είχαν αποφασισθεί, κατά την έκτακτη Γ.Σ. της 16-9-2012 ή την αντικατάστασή τους, από άλλες μορφές διαμαρτυρίας, καθώς και για τη χρονική διάρκεια ισχύος αυτών. Η παρούσα Έκτακτη Γ.Σ.:


                                  ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ:

1)           Η ψήφιση των πρόσφατων μέτρων περικοπής των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη διάταξη  του άρθρου 88§2 του Συντάγματος, που επιβάλλει μισθολογική μεταχείριση ανάλογη με τη φύση του λειτουργήματός τους, καθώς και τη σπουδαιότητα και τις μεγάλες ευθύνες των καθηκόντων τους.
2)           Η εμμονή στα μέτρα αυτά και η έλλειψη διάθεσης διαλόγου, από πλευράς της Πολιτείας, αποτελεί, ουσιαστικά, επίθεση, κατά της προσωπικής και λειτουργικής  ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών, που πλήττει, ευθέως, το κύρος και την ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης,
3)           Το πανθομολογούμενο, ως ασήμαντο, δημοσιονομικό όφελος, που επέρχεται από τις περικοπές των αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, αποτελεί απόδειξη των διαθέσεων της εκτελεστικής εξουσίας, για υποβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

                                        ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ:

          Ο αγώνας των Εισαγγελέων και των άλλων Δικαστικών Λειτουργών έχει, ως προεξάρχοντα στόχο, τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της ομαλής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, στην πιο κρίσιμη καμπή (οικονομική και κοινωνική), που διέρχεται η χώρα μας, όταν, μάλιστα, την ίδια στιγμή, Εισαγγελείς και Δικαστές καλούνται να αποτελέσουν το βασικό πυλώνα, για την πάταξη της διαφθοράς και την οικονομική εξυγίανση του Κράτους.


                                   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τη συνέχιση, μέχρι την διεξαγωγή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί την 9-12-2012, του συνόλου των κινητοποιήσεων, που είχαν αποφασισθεί, από την Έκτακτη Γ.Σ. της 16-9-2012 και συγκεκριμένα:
         (1) Τη διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 10.00’ έως 15.00’.
(2) Τη μη υποβολή εισαγγελικών προτάσεων προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρουμένων των περιπτώσεων προσωρινά κρατουμένων, υποθέσεων υπό παραγραφή και λοιπών επειγουσών δικογραφιών), τη μη περαίωση δικογραφιών της ποινικής προδικασίας (προκαταρκτικών, προανακριτικών και ανακριτικών) καθώς και την μη έκδοση διατάξεων επί εγκλήσεων και προσφυγών και πράξεων αρχειοθέτησης.
 (3) Την προσαρμογή του τρόπου εργασίας των Εισαγγελέων στις υφιστάμενες συνθήκες, με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή και ιδίως, (α) το χειρισμό των δικογραφιών αποκλειστικά εντός του χώρου της υπηρεσίας και μόνον στα πλαίσια του ωραρίου λειτουργίας της (εννοείται εφ’ όσον και στο μέτρο που υφίσταται η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή προς τούτο), (β) την επιστροφή των δικογραφιών στο χώρο των εισαγγελιών, όπου θα γίνεται ο χειρισμός τους κατά τα ανωτέρω, (γ) την οριστική παύση ενασχόλησης των Εισαγγελέων με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες, που δεν ανάγονται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους.
(4) Τη διακοπή της λειτουργίας του γραφείου Εισαγγελέα Ακροάσεων, από την 12.00’ έως 14.00’.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντιλαμβανόμενη τη δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει  ο Ελληνικός λαός, δηλώνει ότι οι Εισαγγελείς της χώρας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σθένος για την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων και να αποτελούν τους εγγυητές της νομιμότητας, ιδιαίτερα, δε για τις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


                Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης

          Ο Πρόεδρος   και α.α.
              Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας
  
           Δημήτριος Μητρουλιάς                            Ελένη Σκεπαρνιά
          Αντεισαγγελέας  Εφετών                     Αντεισαγγελέας Εφετών                                               
 
          

10 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε το συνάδελφο Α.Φ. που μας το απέστειλε, διότι ακόμα δεν έχει αναρτηθεί στο site της ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: Το νέο μισθολόγιό μας είναι λογικότατο, λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών συνθηκών της Πατρίδας μας σήμερα. Οι αποδοχές μας πριν τις μειώσεις ήταν δυσβάστακτες για τη φτωχή Ελλάδα, δεν έπρεπε να έχουν δοθεί. Η αδικία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις παραμένουν υψηλότερες των αποδοχών των αρεοπαγιτών. Αυτό μπορεί να αλλάξει και με δικές μας ενέργειες και με καταγγελία του γεγονότος στο λαό. Δεν σημαίνει όμως ότι οι νέες μας αποδοχές είναι αναντίστοιχες με το υψηλό δικαστικό λειτούργημα, πάντοτε για τα δεδομένα της Ελλάδας σήμερα. Αν μιλούσαμε για την Ολλανδία, τη Βρετανία ή τη Δανία, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά - μη συγκρίσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορω πως οι εισαγγελείς πήραν τέτοια απόφαση,αφού οι περισσότεροι,ακόμα κιαυτοι που μέχρι τώρα απειχαν,δηλώνουν ότι από δω και πέρα θα δικαζουν κανονικά...Τελικά θέλει αρετή και τολμη η ελευθερία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόφαση της Γ.Σ. και στην Ένωση Εισαγγελέων.

    Το μήνυμα έγινε αντιληπτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνέλευση έχει νόημα όταν μαζεύεται σε αυτή η πλειοψηφία των συναδέλφων. Αποφάσεις 100 ή 200 ατόμων, που μαζεύονται χωρίς καμία διάθεση να ακούσουν οποιαδήποτε άλλη άποψη και είναι από πριν αποφασισμένοι, δεν δεσμεύουν τους υπόλοιπους. Όσο για αυτούς που δεν ... απεργούν, αφού επεξεργάζονται στο σπίτι τους δικογραφίες (αλλά δεν δημοσιεύουν αποφάσεις), από πότε τις έχουν αυτές τις έρημες τις δικογραφίες; Αφού τρεις μήνες κατεβαίνουν από την έδρα τους (όπως λέμε κλείνω το μαγαζί του πατέρα μου) και άρα δεν χρεώνονται υποθέσεις. Το δούλεμα αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωστε ετσι λοιπον ανωνυμε 27 Νοεμβρίου 2012 12:10 μ.μ., οι αποδοχες μας ηταν πολυ ψηλες για την φτωχη Ελλαδα και δεν επρεπε καν να εχουν δοθει.
    Σαν δεν ντρεπεσαι λιγο λεω γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2012 12:02 μ.μ., πολλή αγανακτηση βλεπω.
    Και μας κατηγορεις οτι "σε δουλεύουμε" κιολας.
    Συναδελφε (?), μαλλον ΕΣΥ μας δουλεύεις.
    Δεν σε αντιπροσωπεύουν οι συνελεύσεις, αρνεισαι οτι επεξεργαζομαστε δικογραφιες, μπας και εισαι ο ιδιος που λεει οτι παιρναμε πολλά λεφτα πριν τις περικοπες?
    Σου απαγορευσε κανενας να ΜΗΝ απεχεις?
    Εμείς θεωρουμε σωστο να απεχουμε (και παραλληλα, να διεκπεραιωνουμε αυτοφωρα, προσωρινες διαταγες, υποθεσεις υπο παραγραφη, ανακρισεις, διαταγες πληρωμης, πλειστηριασμους, επειγουσες υποθεσεις, διασκεψεις, επεξεργασιες παλαιων υποθεσεων, [ΜΠΡΑΒΟ σου που ειχες διεκπεραιωσει τα παντα ως τον Σεπτεμβρη, μαλλον δεν τα καταφερνουν ολοι]).
    Κάνε αυτο που νομιζεις και το "δουλεμα" αλλού.
    Και οι προκλησεις εχουν τα ορια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας παραιτηθόύμε όμως οικειοθελώς και απο τους μισθούς μας για να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τους προισταμένους μας να περικόπτουν μισθούς...άλλωστε ο αγώνας έχει κόστος και η απεργία με αποδοχές δεν προβλέπται απο το Σύνταγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ""Ας παραιτηθόύμε όμως οικειοθελώς και απο τους μισθούς μας για να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τους προισταμένους μας να περικόπτουν μισθούς...άλλωστε ο αγώνας έχει κόστος και η απεργία με αποδοχές δεν προβλέπται απο το Σύνταγμα... ""
    Άλλος περιεργος απο εδω.
    Και ποιος σου ειπε οτι προβλεπεται οικειοθελης παραιτηση;
    Και ποιος σου ειπε οτι εγω σαν προισταμενος θα ελθω σε "δυσκολη θεση";
    Σε καμια δυσκολη θεση δεν ερχομαι.
    Δεν κοβω τιποτα και εληξε, ας μου κανουν ό,τι θελουν.
    Εχω εκατό ατρανταχτα νομικα επιχειρηματα για να μην προβω σε καμια ενεργεια.
    Επιπλεον, για ποια "απεργια" μιλας;
    Στην χειροτερη περιπτωση, θα μπορουσαμε να μιλαμε "αναλογικα" για "σταση εργασιας".
    Θυμισε μου, στην σταση εργασιας κοβεται ο μισθος;
    Εισαι σιγουρα δικαστης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. 12:02 (28 Νοεμβρίου),
    Συμφωνώ μαζί σου «το δούλεμα αλλού».
    Υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής στη συνέλευση, όσων έχουν τη διάθεση να «μαζεύονται» και να ακούν όλες τις απόψεις;
    Πως το ξέρεις ότι είναι από πριν αποφασισμένοι όσοι «μαζεύονται»;.
    Και γιατί δεν «μαζεύονται» εκεί και οι άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη.
    Άσε, λοιπόν, το «δούλεμα». Λυσσάξατε, επειδή δεν περνάν οι δικές σας απόψεις, και δεν ξέρετε τι άλλο να πείτε. Γι΄ αυτό προσπαθείτε με γελοιότητες να υποβαθμίσετε το κύρος των συνελεύσεων και των αποφάσεων.
    Αν σ΄ αδικώ, όμως, να τα «μαζέψεις» εσύ και οι έχοντες την ίδια άποψη μ΄ εσένα, να έρθετε στη συνέλευση, να αναπτύξετε τις απόψεις σας και να τεθούν αυτές στην ψηφοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ