Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Παράταση κινητοποιήσεων Ενωσης Εισαγγελέων (25-11-2012)

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20.21

Παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντα τους, έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι εισαγγελείς, όπως αποφάσισαν στη σημερινή γενική τους συνέλευση, παρά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για περικοπή μισθών και πειθαρχικούς έλεγχους σε όσους δικαστές ή εισαγγελείς συνεχίσουν να μην ανεβαίνουν στην έδρα των δικαστηρίων.


Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς της εγκυκλίου Τέντε είχε αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 8 Δεκεμβρίου.

Ανάλογη απόφαση έχει λάβει και η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, που παρατείνει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

http://www.skai.gr/mobile/article?aid=217981

===============

Παρατείνονται μέχρι 9 Δεκεμβρίου οι κινητοποιήσεις των εισαγγελέων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2012 18:59


Παρά την εντολή που έδωσε ο Άρειος Πάγος για περικοπές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που απέχουν από τα καθήκοντά τους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας ψήφισε ομόφωνα να παρατείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ευελπίδων σε έντονα φορτισμένο κλίμα, οι εισαγγελείς δήλωσαν στην πλειοψηφία τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρόλο που, όπως αναφέρθηκε, έχουν ήδη ασκηθεί 100 περίπου πειθαρχικές διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών πρώτου και δεύτερου βαθμού για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν εκκρεμείς παλαιότερες υποθέσεις, και όχι υποθέσεις της περιόδου των τελευταίων δικαστικών κινητοποιήσεων, που άρχισαν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Λέγεται μάλιστα ότι οι δικαστές που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις δέχθηκαν πιέσεις από τους επιθεωρητές, οι οποίοι υπενθύμισαν ότι, αφού οι δικαστές δεν ανεβαίνουν στην έδρα το τελευταίο διάστημα, έχουν τουλάχιστον χρόνο να τελειώσουν με τις παλαιότερες εκκρεμότητες.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4770429

17 σχόλια:

  1. ΑΞΙΟΙ!!! κ. Εισαγγελείς,
    Κρατάτε γερά.
    "μειώσεις" και "περικοπές" δεν χωρούν στο θεσμό της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα σπουδαία πράγματα είναι απλά,
    και τα περισσότερα μπορούν να εκφραστούν με μια λέξη:
    Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Τιμή, Καθήκον, Ελπίδα (Ουίνστον Τσώρτσιλ, Βρετανός Πρωθυπουργός).

    Αφιερωμένο «εξαιρετικά» σε σας κ. Εισαγγελείς.
    Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ
    (OnAlert.gr)

    Η ομιλία ενός δικαστικού συνοδεύτηκε από πολλά δάκρυα και καταιγισμό χειροκροτημάτων από τους συναδέλφους του που τον άκουγαν εκστασιασμένοι στην συνέλευση που έκαναν...

    Η ομιλία είναι συγκλονιστική :
    “ Είμαι γιος βιοπαλαιστή.…. Η ζωή των περισσοτέρων συναδέλφων έχει μπει σε σταθερές βάσεις … δεν αποσκοπούν ούτε σε τεθωρακισμένες bmw των 850.000 ευρώ, ούτε στην κατασκευή πισινών ...
    Το μόνο που θέλουν είναι να τους αφήσουν επιτέλους να επιτελούν απερίσπαστοι το υψηλής ευθύνης δικαιοδοτικό τους έργο στο οποίο έχουν αφιερωθεί ολοκληρωτικά …. Τους είδα να λούζει ο κρύος ιδρώτας τα πρόσωπά τους … με την υπόνοια παραγραφής υπόθεσης … να σπρώχνουν χαμογελαστοί τα καρότσια με τις χρεώσεις ...
    Δεν αντέχω όμως να βλέπω ούτε αυτούς αλλά ούτε τον εαυτό μου να χάνουμε την αξιοπρέπειά μας….

    Το νέο παράνομο και αντισυνταγματικό μισθολόγιο είναι μισθολόγιο, πείνας, κακομοιριάς, ταπείνωσης, αναξιοπρέπειας ξεπέρασε κάθε κόκκινη γραμμή. Αποτελεί ευθεία, βάναυση, μεθοδευμένη θεσμική προσβολή της δικαστικής εξουσίας ισότιμης και ισόκυρης με τις άλλες δύο εκ του συντάγματος.

    Οι κύριοι της εκτελεστικής εξουσίας κάθονται από τη μια στις chesterfield πολυθρόνες τους και από την άλλη στον νόμο «περί ανευθυνότητας υπουργών» έχοντας ρίξει τη δικαστική εξουσία βορά στους έλληνες πολίτες ως υπαίτια για την έλλειψη αμεσότητας στην απονομή της δικαιοσύνης που βαρύνει αποκλειστικά τους ιδίους.

    Κ. συνάδελφοι φθάσαμε στο οριακό σημείο και πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω … ίσως ο αξιότιμος κ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου έστειλε την εγκύκλιο σε αυτή τη χρονική συγκυρία προκειμένου να μας συσπειρώσει και να μας βοηθήσει στον αγώνα μας σα στοργικός πατέρας και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.
    Ιστορικά κανένας αγώνας δεν έχει κερδηθεί χωρίς θυσίες. Δε θα κοπούν τη φτερά μας και δε θα πτοηθούμε.
    Συμμετέχοντας σε μία ευνουχισμένη, μη ανεξάρτητη δικαιοσύνη χωρίς να αντιδράσουμε όπως αρμόζει γινόμαστε συνένοχοι δια παραλείψεως στη μεθοδευμένη προσπάθεια εκφυλισμού της..
    Δε θα γίνουμε ευνουχισμένοι εισαγγελείς, φοβισμένοι και εξαθλιωμένοι διεκπεραιωτές δικογραφιών, με εγκλωβισμένη κρίση…
    Με σύμμαχο και όπλο την απόφαση της διοικητικής ολομέλειας του Α.Π, τη συνείδησή μας … θέτουμε ως στόχο την πλήρη αναστολή του αντισυνταγματικού Νόμου και αποστέλλουμε από κοινού με τις άλλες δικαστικές ενώσεις σαν μια γροθιά τελεσίγραφο προς την εκτελεστική εξουσία…: συνέχιση των κινητοποιήσεων σε όλες τους τις σημερινές μορφές είναι πλέον μονόδρομος επιβίωσης.
    Είναι ο τελευταίος μας αγώνας, είναι η μοναδική μας ευκαιρία, αν μας διαιρέσουν όπως αποσκοπούν θα γίνουμε εύκολος στόχος..
    Θυμηθείτε τέλος ότι σήμερα δε ψηφίζετε μόνο για σας. Ψηφίζετε α)για τους εκλεκτούς συναδέλφους της Βορείου Ελλάδος που υπηρετούν 8 έτη μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, β) για τους απλήρωτους από τον Αύγουστο αγαπητούς παρέδρους που πάνε να τους κόψουν τα φτερά προς καν τα ανοίξουν, γ) για όλους τους μελλοντικούς μας συναδέλφους, δ) για τα αδέλφια συναδέλφους όλων των δικαστικών ενώσεων, ε) για τους συναδέλφους που έγιναν πρόσφατα θύματα βομβιστικών επιθέσεων και γι αυτούς που θα γίνουν στο μέλλον, ε) για την ανυπεράσπιστη δικαιοσύνη που δεν έχει φουσκωτούς μπράβους να τη προστατεύσουν παρά μόνο εμάς τους ορκισμένους σωματοφύλακές της, στ) για τον δοκιμαζόμενο, εξαθλιωμένο και απελπισμένο από τις αντισυνταγματικές μνημονιακές πολιτικές τύπου «ενέδρας» ελληνικό λαό που δεν έχει μία σανίδα σωτηρίας να πιαστεί...
    Αγαπητοί συνάδελφοι...ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ...εν γνώσει μου σας εκθέτω προσωρινά σε κίνδυνο για να σας προστατεύσω... αξίζει λεβέντικα και ενωμένοι σα γροθιά να φάμε τα μούτρα μας για τη δικαιοσύνη.
    ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ “


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορηθήκαμε ότι η απόφαση της Συνέλευσης ήταν σχεδόν ομόφωνη. Τί ακριβώς είπαν οι "συνδικαλιστές" του διοικητικού συμβουλίου που είχαν πάρει σαφείς θέσεις κατά των κινητοποιήσεων;; Υποστήριξαν τα όσα έλεγαν προχθές ή έκαναν θεαματική τούμπα; Εφόσον είναι εκλεγμένοι να έχουν το θάρρος να πουν δημόσια την θέση τους για να τους κρίνουμε. Όχι άλλα πίσω από την πλάτη μας και άλλα δημόσια. Οι υπηρετούντες στην επαρχία περιμένουμε ενημέρωση από όσους παραβρέθηκαν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάκρυσαν τραγικκκ τότε τι να πούνε οι άνεργοι που περιμένουν την δική τους κρίση για να μια δουλειά.
    Αλλά ξέχασα μόνο αυτός ο κλάδος εργάζεται σκληρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι ούτε δικαστής ούτε δικηγόρος.Έχω φίλους και δικαστές και δικηγόρους.Μπορώ να καταλάβω τώρα... περισσότερα για τον δίκαιο αγώνα σας.Εάν δεν συνεχίσετε θα τα χάσετε όλα.Εάν συνεχίσετε έχετε ελπίδες.Βεβαίως θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα.Μήπως είναι φρόνιμο να έχετε ένα ΄΄άτυπο ταμείο΄΄ π.χ. η ένωσή σας για να σας βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις για κάλυψη επειγουσών αναγκών σας;
    Έχετε πλέον την συμπάθεια των περισσοτέρων και ΕΙΔΙΚΑ των παθόντων που είναι σχεδόν όλοι οι έλληνες.
    Θα φτάσει άραγε η ώρα να ζητήσουμε ευθύνες από τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν και κυβερνούν ή θα αναλάβουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ !!!
    Τι φταίτε, τι φταίμε;
    Ασφαλώς και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εξομοιώσουμε τις ελάχιστες ευθύνες μας ως μέλη μέσης κοινωνικής και οικονομικής κοινωνίας με τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ των πολιτικών μας.Ήδη πολλοί ΄΄παραθυρόφυλλοι΄ ειδικοί μιλάνε ΚΑΙ για ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!!! προκειμένου να γίνουν αρεστοί στο πολιτικό σύστημα.
    Καλό κουράγιο και δύναμη στην δύσκολη πορεία σας.Έχετε δρόμο ακόμα..και μην ξεχάσετε αύριο τον ομοιοπαθή που σίγουρα θα προσφύγει σε σας.Τώρα ξέρετε...
    Μακάρι να δικαιωθείτε αλλά...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομιλία ενός δικαστικού συνοδέυτηκε από πολλά δάκρυα και καταιγισμό χειροκροτημάτων από τους συναδέλφους του που τον άκουγαν εκστασιασμένοι στην συνέλευση που έκαναν και στην οποία ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

    Η ομιλία είναι συγκλονιστική . Διαβάστε τη:

    http://www.onalert.gr/stories/dikastis-omilia-dakrya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ!ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Η ΤΡΌΙΚΑ, ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ.Η ΤΡΌΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα μενει να μαθουμε, μηπως ασκηθηκε πειθαρχικη διωξη κατα του εν λογω εισαγγελεα, επειδη στην ομιλια του...πολιτικολογουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 25-11/7.53. Η εισήγηση του Δ.Σ. στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και ΟΛΑ τα μέλη αυτού ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Για να απαντήσω δηλαδή στο ερώτημά σου: Πρόκειται περί....θεαματικής τούμπας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ορθώς ποιείτε....η Δικαιοσύνη είναι το ultimum refugium μας, και δεν μπορεί να καταντήσει κουρελής ο Δικαστής. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε Δικαστές και Δημοσίους Υπαλλήλους. Λεμόνια και Πεπόνια δεν συγκρίνονται επειδή είναι κιτρινόχροα και ωοειδή αμφότερα. Όταν η συγχωνευμένη Εκτελεστονομοθετική Εξουσία μας καταπατά, στον Δικαστή απευθυνόμαστε ως θεματοφύλακα του Συντάγματος. Αν ο Δικαστής, αντί για τον Νόμο, σκέφτεται την επιβίωση, την πατήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΟΧΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΩΝΑ...
    ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.
    ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010. Ο ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ, ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ.
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον Ανώνυμο 25/11/2012, 09:20', Πάψε να προβοκάρεις θέσεις και αξιώματα, τα οποία δεν μπορείς να κατέχεις. Διότι, εάν λυγίσει ο πυλώνας, που λέγεται Δικαστική Λειτουργία, τότε ανάμεσα στους άλλους θα βουλιάξεις ΚΑΙ εσύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περικοπή των μισθών. Τέλεια!
    Καλύτερη νομιμοποίηση των διακοπών - κινητοποιήσεων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θελω να μου απαντησει καποιος υπευθυνα:
    ποτε αναμενεται να ψηφισθει λυση των αποχων?
    αοριστες αποχες μεχρι να ξαναπαρουμε τα λεφτα που παιρναμε, δηλαδη, θα εφαρμοσθουν απ' τους συναδελφους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ