Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Επιστολή THΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΓΚΑΡΑ – ΔΗΜΟΥΛΕΑ, ΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

                            


                Αγαπητοί συνάδελφοι
         Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό – ανασκόπηση της διετίας που πέρασε, θεωρώ ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες αγωνιστήκαμε, ενωμένοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τις Εφετειακές Επιτροπές και όλους τους συναδέλφους, μακριά από άκαρπες αντιπαραθέσεις και διαχειριστήκαμε σωστά τα φλέγοντα θέματα, που μας απασχόλησαν.

Για το λόγο αυτό, όλα τα μέλη ενωμένα και υπό την καθοδήγηση της Προέδρου, Αρεοπαγίτη κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, πετύχαμε σε λίγους μήνες ανέλπιστα για  πολλούς αποτελέσματα.
    1ο. Στα οικονομικά  θέματα, μετά την έκδοση των δύο σημαντικών αποφάσεων του Ειδικού Δικαστηρίου (την 88/2013, που έκρινε την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των αποδοχών  μας και την  89/2013, με την οποία κρίθηκε ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος για τις αποδοχές μας υπολογίζεται μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές) δρομολογήσαμε την άμεση υλοποίησή τους, με σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης, μετά από τις συναντήσεις της Προέδρου  με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ήδη, στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών «οριστικοποιήθηκε η επαναφορά του μισθού μας στο ύψος του Ιουλίου του 2012 και η πρώτη καταβολή θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε θα καταβληθεί η διαφορά του μισθού για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2014 και για το πεντάμηνο του έτους 2012».  
   2ο.  Τα θεσμικά ζητήματα τα αντιμετωπίσαμε με σταθερότητα και συνέπεια, πετύχαμε την αύξηση των οργανικών θέσεων όλων των βαθμών, αφού ειδικότερα,  μέσα από  τα αιτήματά μας στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, τους καταστήσαμε σαφές, ότι η κρίση δεν θα πρέπει να συρρικνώσει και να υποβαθμίσει το ρόλο των δικαστικών λειτουργών.
Ειδικότερα  αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των Ειρηνοδικών κατά 35 από 1-1-2014, ενώ συμπληρώθηκαν όλα τα κενά των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικείων, με το διορισμό 68 Δοκίμων Ειρηνοδικών που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το Φεβρουάριο του 2014, ενώ αναμένεται με την έκδοση του Προεδρικού  Διατάγματος για την κατανομή των οργανικών θέσεων ο διορισμός των 35 ειρηνοδικών και με την εξάντληση του πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011, ο αριθμός των Ειρηνοδικών που έχουν διορισθεί σε λίγους μήνες ανέρχεται σε εκατόν τρεις (103). 
   3ο   Διαχειριστήκαμε, με προσοχή και σύνεση,  τους οικονομικούς πόρους του Ταμείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με το άρθρο 16Γ του Καταστατικού,  με αποτέλεσμα να έχουμε ικανοποιητικό αποθεματικό στο τέλος της οικονομικής χρήσης 1-11-2012 έως 31-10-2013, γεγονός  που μας δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και σεμινάρια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Ένωσής  μας, με πολύ μικρό κόστος συμμετοχής και να επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ μας (άρθρο 2 αρ.  4 του Καταστατικού). Γι’ αυτό  θεσπίσαμε την επιβράβευση με χρηματικό ποσό των παιδιών δικαστικών λειτουργών που αριστεύουν και εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Ζητούμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας για να συνεχίσουμε δυναμικά τη δημιουργική μας πορεία σ’ όλους τους τομείς, που διαχειριστήκαμε και να ολοκληρώσουμε τις ενέργειές μας σε θέματα που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή η εξέλιξη και η επίλυσή τους.
             
            Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση
τηλ.: 2410254336 (γραφείο), 2410287025(σπίτι) 6975972354, 6983271778 (whats up)
e-mail : matinagara@live.com
                                  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                Σταματία Γκαρά - Δημουλέα

13 σχόλια:

  1. Απο τις υποψηφιότητες που πρέπει να στηρίξουμε. Όπως μου έλεγε συνάδελφος, η κυρία Δημουλέα - Γκαρά παρέλαβε ταμείο που ανερχόταν σε 20000 και το δεκαπλασίασε. Βεβαίως τα ερωτήματα για την προηγούμενη διοίκηση εύλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε πλεόνασμα δηλαδή με την Δημουλέα; Α ρε Στουρνάρα κάθεσαι και χτυπιέσαι με τα οικονομικά μεγέθη... Ρώτα και κανέναν έμπειρο ρε..

      Διαγραφή
    2. Από αστειάκια συνάδελφε άλλο τίποτα βλέπω. Αντί να πουλάς πνεύμα, έχεις κάτι να πεις για την ταμπακιέρα. Ισχύουν όσα γράφω για την εξαιρετική ταμειακή διαχείριση της κ. Δημουλέας - Γκαρά; Για προηγούμενες χρήσεις έχεις να πεις κάτι;
      Μάλλον κάτι σε ενοχλεί. Ρίξε την ψήφο σου όπως εσύ ξέρεις και κοιμήσου ήσυχος τον ύπνο του δικαίου (ή του ευήθη)

      Διαγραφή
    3. " Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα". Των φρονίμων ....ολίγα.

      Διαγραφή
    4. μήπως μπορεί να μου πει ο-η αξιόλογος συνάδελφος υμνητής της διαχείρισης της κ. Θάνου, πόσα χρήματα αποταμιεύονται ετησίως στο ταμείο της ένωσης. Για να σε βγάλω από τον κόπο να κάνεις δύσκολες αριθμητικές πράξεις σου λέω περίπου 24.000 ευρώ το μήνα, τουτέστιν 300.000 το χρόνο, άρα 600.000 τη διετία. Λοιπόν όπως λες και συ έχουμε απόθεμα 200.000. Επομένως δαπανήθηκαν 400.000 ευρώ δηλαδή 200.000 κάθε χρόνο. Επειδή εμείς ήμαστε ευήθεις, όπως είπες, θα μπορούσες εσύ ως χαρισματική προσωπικότητα να μας εξηγήσεις πως δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα. Μάλλον στα δικαστικά νέα και στις ετήσιες συνελέσεις...εεε

      Διαγραφή
  2. Το αποθεματικό δεν ήταν θέμα νοικοκυρέματος,αλλά υποχρεωτικής μηνιαίας παρακράτησης 8 ευρώ από τον καθένα μας από την ενιαία αρχή πληρωμών,που δεν ίσχυε πριν.Και ελπίζω το νέο ΔΣ να μειώσει το ποσό στα 3 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως, φίλε μου, τον καιρό που η παρακράτηση ανερχόταν σε 4 ευρώ, θα έπρεπε η προηγούμενη διοίκηση να παραδώσει περί τις 100.000 ευρώ. Για να μην υπολογίσω τα έσοδα από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Συνεπώς, ή δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει ή γνωρίζεις πολύ καλά τι έχει συμβεί.

      Διαγραφή
    2. Κα Συνάδελφε, αναφέρεσαι σε ικανοποιητικό αποθεματικό, που προέκυψε απο "προσεκτική και συνετή διαχείριση. Και για να μην ξεχνάμε.........ή για να μαθαίνουμε..........Απο 1-1-2012 (παρακράτηση απο Ενιαία Αρχή Πληρωμών), με ενέργειες "άλλων" βεβαίως....βεβαίως.... δηλαδή "αυτόματα" και "ασφαλώς" στο Ταμείο της Ένωσης, " μπαίνουν" 8,5 ευρώ το μήνα απο τον κάθε Δικαστή (όχι Εισαγγελέα) Χ 2000 μέλη-Δικαστές Χ 12 μήνες = 204000 ευρώ ετησίως Χ 2 έτη, μέχρι 31-12-2013 περίπου 408000 ευρώ, είσπραξη. ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΓΙΚΑ ΡΑΒΔΙΑ.....

      Διαγραφή
  3. Το ποσό των 8 ευρώ κάθε μήνα,που παρακρατείται από το μισθό μας για το ταμείο της ένωσης, είναι υπερβολικό, αν ληφθεί υπόψη ότι τα λειτουργικά της έξοδα( ενοίκιο γραφείου, ΔΕΗ,ΟΤΕ, μισθοί γραμματέων) είναι μηδενικά.Απαιτείται επομένως ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση της μηνιαίας εισφοράς.- Από πότε θεωρείται επιτυχημένος, μόνο αυτός που εισάγεται σε ΑΕΙ; Θεωρώ ότι θα έπρεπε να δίνεται ένα ποσό σε συναδέλφους ή σε συγγενείς τους πρώτου βαθμού,που έχουν ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα όποια λάθη προηγούμενων διοικήσεων στη διαχείριση του ταμείου δεν «αγιοποιούν» έναν ταμία που πράττει το αυτονόητο. Δεν είναι δυνατόν με τόσο υψηλές μηνιαίες παρακρατήσεις το ταμείο της Ένωσης να μην είναι πλεονασματικό.

    Σε κάθε περίπτωση, άλλες είναι οι δικές μου ενστάσεις για την συγκεκριμένη Ειρηνοδίκη• όσες αναφέρω σε σχόλιό μου κάτω από την επιστολή της κας Θάνου, δεν τις επαναλαμβάνω και εδώ για να μην κουράσω τους συναδέλφους. Κατά τα λοιπά, θα ήθελα να ρωτήσω:

    α) Ποια η θέση της κας Γκάρα-Δημουλέα όταν ένα πρωί αυξήθηκε η καθ’ ύλην αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων στις 20.000,00€ και, ιδίως, πού ήταν η κα Γκάρα-Δημουλέα όταν ένα άλλο πρωινό, χωρίς την ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, μεταφέρθηκε όλη η Εκουσία στα Ειρηνοδικεία;
    Η ίδια σε ποιες ακριβώς ενέργειες προέβη αναφορικά με τα ως άνω ζητήματα;
    Να υπενθυμίσω απλώς ότι όταν οι Εισαγγελείς αντέδρασαν, πέτυχαν να παραμείνει η δικαστική συμπαράσταση, η ακούσια νοσηλεία και η υιοθεσία στα Πρωτοδικεία.
    Να υπενθυμίσω επίσης ότι οι πρώτοι νέοι Ειρηνοδίκες τοποθετήθηκαν στα Ειρηνοδικεία τον Μάρτιο του 2013, ενώ ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα τέθηκε σε ισχύ από το… 2010.

    β) Ακόμα και η πρόσληψη των νέων Ειρηνοδικών και η αύξηση των οργανικών θέσεων, για τα οποία τόσο πολύ καυχιέται η παράταξη της κας Γκάρα-Δημουλέα, υποστηρίζεται ότι έλαβαν χώρα με ενέργειες του κου Λυμπερόπουλου.
    Πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια σε σχέση με το ζήτημα αυτό;

    γ) Πού ακριβώς ήταν η κα Γκάρα-Δημουλέα όταν ακριβώς οι ΜΙΣΟΙ από τους συναδέλφους μας Ειρηνοδίκες και ΟΛΟΙ όσοι ανήκουν σε τμήματα υποθέσεων Ειδικών Διαδικασιών του ΚΠολΔ καλούνταν από τα Εφετεία να δώσουν Έγγραφες Εξηγήσεις για καθυστέρηση στη διεκπεραίωση αποφάσεων που οφειλόταν στην έλλειψη εξοικείωσής τους με το νέο αντικείμενο;

    δ) Φρόντισε η συγκεκριμένη υποψήφια να γίνει ένα (έστω ένα) εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους συναδέλφους της Ειρηνοδίκες που επιβαρύνονταν με άγνωστα γι’ αυτούς αντικείμενα;

    ε) Επισκέφθηκε το συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. έστω και ένα Ειρηνοδικείο της Χώρας για να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί της;

    στ) Έκανε μία (έστω μία) τοποθέτηση στο ΔΣ της Ένωσης ή έστω στις ΓΣ αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί της Ειρηνοδίκες;

    ζ) Για ποιο λόγο εν τέλει να μην γίνει ανανέωση στα μέλη του Δ.Σ. και οι Ειρηνοδίκες, αντί να εκπροσωπηθούν από την ίδια, να εκπροσωπηθούν αυτή τη φορά είτε από την γνωστή για τους αγώνες της Μαρία Κουβαρά είτε από τον έμπειρο, ευφυή και με ιδιαίτερες ικανότητες Άγγελο Κανά είτε από την τολμηρή και με εξαιρετική νομική κατάρτιση Μαρία Πετροπούλου είτε από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο συνάδελφο τυχόν ξεχνώ να αναφέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, αν και είστε μικρός στην ηλικία και πολύ νέος στο σώμα, ξεκινήσατε πολύ στραβά.
      Ολομέτωπη επίθεση κατά της συναδέλφου, την οποία υποπτεύομαι ότι ούτε καν τη γνωρίζετε, αποστολή δεξιά και αριστερά ανυπόστατων mail, ύφος που αγγίζει τα όρια της αυθάδειας.
      Θα μου πείτε πως γνωρίζω ποιος είστε.
      ΙΓΑ: τι κάνει νιαου – νιαου στα κεραμίδια. Μάλλον όλοι το γνωρίζουν

      Διαγραφή
  5. Αξιότιμε κύρια/ε ΙΓΑ
    Μας αποστείλατε ένα σχόλιο το οποίο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο φέρεται να έχει αποστείλει / υπογράψει η κ. Γκαρά.
    Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του περιεχομένου, καθώς δεν μας το έχει αποστείλει η κ. Γκαρά, αλλά ούτε και γνωρίζουμε τα δικά σας στοιχεία.
    Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε το σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω την πρόθεση να κρατήσω την ανωνυμία μου και γι αυτό δεν έγραψα ως «ανώνυμος». ΔΕΝ έστειλα μέηλ «δεξιά και αριστερά». ΑΠΑΝΤΗΣΑ όταν έλαβα για πολλοστή φορά μέηλ από τη συγκεκριμένη υποψήφια με το ίδιο περιεχόμενο. Και έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Ολόκληρη η αλληλογραφία που είχα με την συγκεκριμένη υποψήφια, όπως και τα στοιχεία μου, βρίσκονται στη διάθεση του blogger. Περιττό να αναφέρω ότι δεν έλαβα πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Περιττό να διευκρινίσω πως έχω την πεποίθηση πως τόσο η συγκεκριμένη υποψήφια όσο και η συγκεκριμένη Πρόεδρος (δυστυχώς) θα επανεκλεγούν. Και επειδή ακριβώς δεν είμαι υποψήφιος (αν και στο ψηφοδέλτιο της κας Θάνου βρίσκονται πολύ μικρότεροι σε ηλικία και πολύ πιο νέοι στο Σώμα από εμένα-γιατί άραγε;) ούτε, ασφαλώς, είχα την πρόθεση να είμαι, θέλησα (όσο μπορούσα) να συμβάλω, ακριβώς επειδή δεν είχα καμία απολύτως εξάρτηση από κανέναν υποψήφιο, στον γενικότερο προβληματισμό ενόψει του αν το απερχόμενο Προεδρείο ήταν επαρκές. Εν προκειμένω, εμείς οι Ειρηνοδίκες δεχθήκαμε τεκτονικές αλλαγές την τελευταία διετία. Ο σκοπός που στο ΔΣ της Ένωσης εκλέγεται υποχρεωτικά ένας Ειρηνοδίκης είναι για να προασπίζει τα συμφέροντα του συγκεκριμένου κλάδου, να υπερασπίζει τα δικαιώματά τους. Είναι πασιφανές πως το Προεδρείο της Ένωσης δεν είναι εξοικειωμένο στην κριτική. Σε κάθε περίπτωση, για το αν η συγκεκριμένη Ειρηνοδίκης ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα καθήκοντά της τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ