Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ


Στις 13-2-2011 δημοσιεύθηκε το άρθρο "ΤΗΒΕΝΝΟΣ – ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;"





http://dikastis.blogspot.com/2011/02/blog-post_13.html.




Επ' αφορμή αυτού του άρθρου έλαβε χώρα ψηφοφορία που διήρκησε 20 ημέρες.
Ψήφισαν 175 άτομα
Υπέρ της τηβέννου τάχθηκαν 134 άτομα ή 76%
Κατά της τηβέννου τάχθηκαν 41  άτομα ή 23%


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ψηφοφορία ήταν μυστική και δεν είναι  δυνατόν να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ψηφοφόρων ούτε αν κάποιοι ψήφισαν δύο φορές από διαφορετικούς υπολογιστές (τώρα το γιατί κάποιος να ψηφίσει δύο φορές είναι  ένα ερώτημα) 

7 σχόλια:

  1. Γιάννης Ευαγγελάτος8 Μαρτίου 2011 στις 6:52 μ.μ.

    Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ ψήφισαν 175 άτομα, τα σχόλια για το σχετικό θέμα ήταν μόνο 2!Γενικά παρατηρώ ότι πολλοί συνάδελφοι, αν και επισκέπτονται τη σελίδα, διστάζουν να γράψουν την άποψή τους και ειδικά επώνυμα.Αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο, αφού ο δικαστής δεν επιτρέπεται να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του ΜΟΝΟ όταν έχει σκοπό να μειώσει το κύρος της δικαιοσύνης ή να εκφραστεί υπέρ ορισμένου κόμματος(άρθρο 91 παρ. 4 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων).Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι έχουμε γίνει όλοι- λόγω και του λειτουργήματός μας- περισσότερο καχύποπτοι από όσο πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έκανα την εξής σκέψη για το θέμα της ανωνυμίας των σχολίων: Σ΄ένα δύσκολο εγχείρημα όπως η λειτουργία ενός δικαστικού blog ,το οποίο εκ των πραγμάτων είναι ανοικτό προς τα έξω , η ανωνυμία του Δικαστή που σχολιάζει εμποδίζει την δημιουργία προφίλ από κάποιους που θα ενδιαφερόντουσαν να καταγράψουν κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μου επιτρέπεται ένα μικρό σχόλιο, παρόλο που δεν είμαι δικαστής (αλλά μεταπτυχιακή φοιτήτρια νομικής). Υπάρχει η τάση να μην υπογράφονται με το πραγαμτικό όνομα, αλλά ψευδώνυμο τα σχόλια στο διαδίκτυο, για λόγους προστασίας και από μη δικαστές και μη νομικούς, γιατί δεν είναι γνωστό ποιος, μετά από πόσα χρόνια, και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιησεί ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές φορές σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να αποκλείω τα ανώνυμα σχόλια.

    Όμως κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν ένα blog βουβό, αφού ελάχιστοι θέλουν να δημοσιεύονται τα στοιχεία τους.

    Ως εκ τούτου, επέλεξα απλά να ελέγχω αν τα σχόλια είναι δυσφημιστικά ή εξυβριστικά (ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω απορρίψει κανένα σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Ευαγγελάτος9 Μαρτίου 2011 στις 6:39 μ.μ.

    Καταρχάς το θέμα είναι ότι δεν υπήρχαν σχόλια σε αυτό το άρθρο!Ούτε καν ανώνυμα!Κι όμως ψήφισαν 175 άτομα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός!Ήδη σε αυτό το θέμα έχουν γίνει 4-5 σχόλια!Σχόλια επί των σχολίων δηλαδή!
    Πάντως,σχετικά με την ανωνυμία των σχολίων, θεωρώ ότι είμαστε υπερβολικά φιλύποπτοι,αλλά και άτολμοι, καθώς δε μπορώ να πιστέψω ότι με το να κάνω ένα σχόλιο για την τήβεννο ή για ένα νομοσχέδιο κινδυνεύω να δημιουργήσει κάποιος ένα προφίλ για μένα ή να χρησιμοποιήσει κάποτε αυτό το σχόλιο εις βάρος μου!Βέβαια υπάρχουν και πιο "επικίνδυνα" θέματα, όμως η γνώμη μου είναι ότι ο δικαστής δεν πρέπει να φοβάται να εκφραστεί δημοσίως, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα blog δικαστών... Άλλωστε την κρίση του την εκφράζει καθημερινά και όποιος θέλει να βλάψει έναν δικαστή σήμερα, μπορεί να το κάνει με πολύ μεγάλη ευκολία χωρίς να ανατρέξει στο διαδίκτυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί άλλου σχολίου,σας παραπέμπω στο παρακάτω link:
    http://elawyer.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόφορος Κοσμίδης2 Μαρτίου 2014 στις 11:04 μ.μ.

    Αυτή τη συζήτηση την "ανακάλυψα" μόλις σήμερα. Όπως, μάλλον, γνωρίζετε, είμαι ένθερμος υποστηρικτής της γενίκευσης της χρήσης της τηβέννου, χωρίς να παραβλέπω τις πολλές δυσκολίες. Τα προβλήματα, που θα λυθούν, όμως, είναι περισσότερα. Στην Ευρώπη εκφράζουν έντονη απορία, όταν διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα δικάζουμε με τα κοστούμια. Στα Σκόπια, όπου το 2005 είχα παρατηρήσει ένα οικτρό, ενδυματολογικό θέαμα, τώρα φορούν τήβεννο, την οποία, μάλιστα, με καμάρι μας επέδειξαν οι εκπαιδευόμενοί τους στο Μπορντό, σε κοινή συνάντηση που είχε διοργανώσει η ΕΝΜ. Γιατί εμείς να παραμένουμε "φτωχοί συγγενείς". Επομένως: Γιάννη διαχειριστή, συγχαρητήρια και εύχομαι να βρεις πολλούς καλούς θιασώτες της ιδέας σου. Και Γιάννη, επώνυμε σχολιαστή και όχι μόνο, σε παρακαλώ να ξανασκεφτείς τις επιφυλάξεις σου. Τους ανώνυμους δεν τους καταλαβαίνω: ο δικαστής, όταν λέγει αυτό που πιστεύει, χωρίς να τον ελέγχει η συνείδηση για το τι λέγει και πώς το λέγει, δεν φοβάται ούτε μετράει τις συνέπειες. Διαφορετικά, όταν σκέφτεται πώς αυτό ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μετά από χρόνια, κάτι δεν πάει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ