Σελίδες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Χ. Αθανασίου επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Στην δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και στην τρίτη θέση ο Γιάννης Μιχελάκης. Το ψηφοδέλτιο εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. 




«Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού» συνέχισε.


Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:


1.    Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα
Αρεοπαγίτης Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα. 
Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία. 
περισσότερα

49 σχόλια:

  1. εαν ο χαράλαμπος αθανασίου εργάστηκε για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, τότε να υποθέσουμε ότι τελικά είναι σύμφωνος με τις διατάξεις του νέου νόμου - ταφόπλακα για τους δικαστές. επίσης, εάν εργάστηκε για την απεξάρτηση της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία, τότε τί δουλειά έχει ένας δικαστής να είναι υποψήφιος κόμματος; μήπως κάτι καταλαβαίνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O tempora o mores.

    Μέχρι πρότινος μεμφόμασταν τους συνδικαλιστές των υπολοίπων κλάδων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως εφαλτήριο την ιδιότητά τους για να καταλάβουν μία θέση στο κοινοβούλιο. Ποτέ όμως δεν περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα έπραττε κάποιος δικαστικός λειτουργός και μάλιστα ότι θα διαπραγματεύεται με ένα πολιτικό κόμμα, κατά παράβαση του Συντάγματος, για να καταλάβει την πρώτη θέση το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Έτσι θα αποκατασταθεί το κύρος της δικαιοσύνης; Έχει απόλυτο δίκαιο ο κ. Παπανικολάου (http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3053:2012-04-23-15-42-17&catid=37:2009-05-01-09-41-47&Itemid=69)
    Πολύ θα ήθελα, μάλιστα, να ακούσω τι θα πει στη Βουλή και να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Αθανασίου, όταν έλθει το νομοσχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια. Θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή (επιχειρώντας να μας πείσει για το καλό μας;) ή θα ορθώσει το ανάστημά του και θα το καταψηφίσει; Μάλλον το πρώτο. Διότι πλέον ο τίτλος του θα είναι βουλευτής και όχι δικαστικός λειτουργός.
    Στο χωριό μου λένε «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν γινει κυβερνηση η ΝΔ και δεν αλλαξει σε συντομο διαστημα ο νομος 4055 προς το λογικοτερο και ανθρωπινοτερο, φοβαμαι οτι υπαρχει προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι, για την ανάδειξη, ως εφαλτηρίου, για πολιτική σταδιοδρομία (και μάλιστα....άνευ εκλογής), ακόμη και της θητείας σε Δικαστικές Ενώσεις! Μήπως, στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, πρέπει να καταργηθεί η δυνατότητα ορισμού, ως βουλευτή Επικρατείας, εν ενεργεία Δικαστή? Μήπως, σε αντίθετη περίπτωση, "η γυναίκα του Καίσαρα" δεν φαίνεται τίμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βασικο αυτη τη στιγμη ειναι το εκτρωμα του 4055, και οχι τοσο το ειδικο μισθολογιο... αυτο πρεπει να αλλαξει μεσα στον μαιο, εστω ως μια συμβολικη κινηση..
    αν πχ ο κ .Αθανασιου επιλεγει και σε θεση πχ υφυπουργου δικαιοσυνης, πρεπει αμεσα να προχωρησει σε σχετικες αλλαγες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την άλλη πλευρά, πάλι, κι ο αρχηγός της ΝΔ, για να κάνει πράξη τη διαφάνεια, στο δημόσιο βίο και να προτάξει την απόδοση Δικαιοσύνης, επιλέγει εν ενεργεία Δικαστή, ως 1ο Βουλευτή Επικρατείας του κόμματός του? Κι η επιδιωκόμενη διαφάνεια του δημοσίου βίου, πού ήταν, όταν ο Δικαστής, όντας εν ενεργεία, διαπραγματευόταν με αρχηγό πολιτικού κόμματος, τον ορισμό του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αυτού? Μήπως δεν υπήρχε? Άραγε, επιτρέπεται ο Δικαστής, όσο ακόμη διατηρεί την ιδιότητά του, να κάνει κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι άλλο: Άραγε, η σχετική πρόταση, από τον αρχηγό της ΝΔ, έγινε (χάριν της διαφάνειας του δημόσιου βίου και της απόδοσης δικαιοσύνης), σε όλους τους Προέδρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων?.... Τί λέω, τώρα, έ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλετε να διαφυλάξετε το κύρος της δικαιοσύνης κ. Αθανασίου;
    Παραιτηθείτε από το ψηφοδέλτιο αύριο, με μια λιτή ανακοίνωση και από το δικαστικό σώμα (άλλωστε βγαίνετε στη σύνταξη φέτος).
    Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε, αν πράγματι ενδιαφέρεστε για το κύρος του θεσμού που τόσα χρόνια υπηρετήσατε.
    Επ' ευκαιρία: τα μέλη της "παράταξης" σας τι λένε; Αδημονώ να ακούσω τα σχόλιά του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ ότι δεν είναι σωστός ένας Δικαστής να μπαίνει στο Επικρατείας. Από την άλλη όμως είναι και υποκρισία να μη βλέπουμε το γενικότερο πρόβλημα Πρόεδροι Αρείου Πάγου, Αρεοπαγίτες και Πρόεδροι Εφετών της Αθήνας να γίνονται αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους Διευθυντές σε Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές με δέκα χιλιάρικα το μήνα. Πολλοί λοιπόν φροντίζουν να "βολευτούν" στα γεράματά τους, ο Αθανασίου μας πείραξε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδυνατώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που ο κ Αθανασίου δεν μπορούσε να κάνει υπομονή να βγει στη σύνταξη και μετά να ασχοληθεί με την πολιτική.
    Μα τι λέω τώρα...λες και ασχολείται και με κάτι άλλο τα τελευταία χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλά συνάδελφοι εκπλήσσεστε γιατί μάλλον όλα αυτά τα χρόνια εθελοτυφλούσατε.
    Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν δικαστές και "δικαστές"... και ειδικά οι ανώτατοι που εξαργύρωσαν τη θητεία τους ως δικαστές με μια θεσούλα σε Ανεξάρτητες Αρχές και μάλιστα καλοπληρωμένη επί σειρά ετών μετά τη συνταξιοδότησή τους.
    Σε τι διαφέρουν άραγε αυτοί από τον κ. Αθανασίου;
    Γιατί εκπλήσσεστε;
    Αλλοίμονο στον κόσμο που δικάζεται από εμάς... ντρέπομαι ειλικρινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φθονος άραγε ? την καλη πλευρα της ανάδειξης του ρόλου των Δικαστων δεν την βλέπουμε? κάποιοι πολέμησαν με νύχια και με δόντια για να φύγει η κατάρα του παραδικαστικού απο πάνω μας και τώρα είναι κατακριτεοι γιατι το κατάφεραν ! Ημαρτον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με έκπληξη διαβάζω τα σχόλια των συναδέλφων. Δεν κατάλαβα που είναι το κακό. Κατ' αρχήν είναι δικαίωμα του δικαστικού λειτουργού να πολιτευθεί, εφόσον προηγουμένως παραιτηθεί από το λειτούργημα του Δικαστή (άρθρο 56 παρ. 1 του Συντάγματος). Αλήθεια, όσοι αναφέρονται στο περίφημο "κύρος του Δικαστή", αγνοούν ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι λίγα τα παραδείγματα δικαστών οι οποίοι ασχολήθηκαν με την πολιτική. Ο πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας Roman Herzog, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, και επί σειρά ετών Υπουργός εσωτερικών. Ο Ronald Schill, Πρωτοδίκης Αμβούργου, αναδείχθηκε το 2002 σε Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κυβέρνησης του Αμβούργου, 3) Ο Rudolf Wassermann, Πρόεδρος Εφετών, σχολιαστής του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, συνέγραψε περί τα 80 βιβλία, από τα οποία τα 40 ήταν πολιτικού περιεχομένου, θεωρούταν προσωπικός φίλος του Καγγελαρίου Χέλμουτ Σμίτ και συγχρόνως ένας από τους πλέον άριστους γερμανούς Δικαστές. Φυσικά δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι οι γερμανοί ή οι ευρωπαίοι συνάδελφοι είναι λιγότερο "ανεξάρτητοι" από εμάς. Επειδή θεωρούμαστε ή τουλάχιστον θέλουμε να θεωρούμαστε Ευρωπαίοι, ας δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη, ουτως ώστε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, και να κατοχυρώσουμε τα όποια κεκτημένα μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
    Δημήτρης Αντεισαγγελέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κ. Παπανικολάου, καλό είναι να μάθει ότι το "σίγαν κρείττον εστί του λαλείν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στη συνέντευξη που εδωσε στον παπΓιΑννη είπε ότι πολλοι συνάδελφοί κατέκλυσΑν τα γραφεία της ενωσης γιΑ νΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΟΎΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μπορω να καταλαβω τι θελουν ολοι αυτοι που αποδοκιμαζουν αυτην την εξελιξη με τον Αρεοπαγιτη που γινεται βουλευτης. Γιατι δεν καναμε τον Κυριο Προεδρο της Δημοκρατιας παλιοτερα? Γιατι οι προεδροι των Ανωτατων Δικαστηριων απο ποιους εκλεγονται? Ε οσοι διαφωνειτε ψηφιστε λοιπον τον αρσιβαριστα ή τον δημοσιογραφο , να σας συνταξουν σε αριστα ελληνικα προτασεις νομων, νομοσχεδια και συναφη νομοθετηματα. Τετοια συναδελφικη αλληλεγγυη ουτε οι δικηγοροι δεν εχουν, μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον σχολιαστή "o tempora o mores"

    Δεν νομίζω ότι ο κ. Παπανικολάου έχει και τόσο δίκιο. Ας ψάξει πρώτα ο κ. Αντιπρόεδρος ε.τ. πόσοι Αρεοπαγίτες προσέρχονται σε πολιτικά γραφεία εν όψει προαγωγών Αντιπροέδρων και Προέδρου του Α.Π. και μετά να μιλά (άκουσον άκουσον) γιά πειθαρχικές ευθύνες του Προέδρου της ΕΔΕ κ. Χ. Αθανασίου.
    Δημήτρης Θράξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η προσφορά του κ Αθανασίου είναι τεράστια στην <Δικαιοσύνη κάτι που φαίνεται απο τα τα ποσοστά που λάμβανε στην Ενωση (70%) κάτι που ουδείς άλλος έως τώρα πέτυχε,άλλωστε δεν είναι ο μόνςο Δικαστής που αναλαμβάνει πολιτικά αξιωματα, θυμηθείτε [Ντεγιάννης, Κρουσταλάκης, Σαρτζετάκης, Κουβελάκης, Σταυρόπουλος, Στασινόπουλος κλπ] θυμηθείτε και τον Di Pietro της διπλανής Ιταλίας(επιχείρηση καθαρά χέρια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι λυπηρό άνθρωποι που σε όλη τους τη σταδιοδρομία ομιλούσαν περί ήθους και ως Επιθεωρητές αξιπλογούσαν τους επιθεωρούμενους Δικαστές (και) ως προς τη ήθος τους να διαπράττουν το μέγιστο ηθικό ατόπημα για ένα Δικαστικό Λειτουργό: να διαπραγματεύονται τη βουλευτική υποψηφιότητα με ένα οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Άραγε, μέχρι να αποκτήσουν τη βουλευτική υποψηφιότητα, ήταν ανεξάρτητοι; Ωραίο παράδειγμα για τις νέες γενιές Δικαστών και για την έξωθεν καλή μαρτυρία απέναντι στην κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Ν 4055/2012 τον ψήφισε και το κόμμα του κ. Αθανασίου. Οπότε μη τρέφετε φρούδες ελπίδες για την κατάργησή του. Άλλωστε τώρα εξηγείται και η χαλαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση της Ένωσης στον πράγματι εκτρωματικό αυτό νόμο. Θέλω να δω τι θα λέει ο κ. Πρόεδρος, όταν ως βουλευτής πλέον ψηφίσει και τη μείωση στα ειδικά μισθολόγια (μνημονιακή υποχρέωση για τον Ιούνιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύγε!Άντε με το καλό και ΔΑΚΕ δικαστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο "δικαστής" γεννιέται και πεθαίνει "δικαστής".Με το ζόρι δικαστής δεν γίνεσαι. Όσο για τη "μεταπήδηση" του μέχρι πρότινος Προέδρου της ΕΔΕ, δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη για την εγωπάθεια, τη φαιδρότητα και την έλλειψη ηθικής βάσης και αξιών, πολλών διαχρονικά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που εμπλέκονται με τη συνδικαλιστική δράση εντός των Ενώσεών τους.Οι δικαστές κύριοι αναδεικνύονται μόνο μέσα από την εργασία τους, τη "δικαιοκρισία" τους και την ικανότητά τους στην απονομή δικαιοσύνης που σημαίνει στην πράξη, ότι όταν λήγει μια συνεδρίαση δικαστηρίου, οι διάδικοι, καταδικασμένοι ή όχι, ηττηθέντες ή μη, φεύγουν από την αίθουσα του ακροατηρίου, έχοντας την εσωτερική βεβαιότητα ότι εισέπραξαν κατά τη διαδικασία αυτό που πραγματικά τους άξιζε. Δεν έχασαν αλλά "βρήκαν" το δίκιο τους, δεν ηττήθηκαν - τιμωρήθηκαν υπέρμετρα και χωρίς αποδείξεις. Για το λόγο αυτό το έργο του δικαστή είναι τόσο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Διότι μπορεί να κάνει απροσδιόριστα και απεριόριστα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να φεύγουν από τις αίθουσες των δικαστηρίων έχοντας μέσα τους εδραιωμένη την πεποίθηση ότι πέρα από τη "Θεία δίκη" υπάρχει και ανθρώπιν δικαιοσύνη, στον υλικό κόσμο όπου ζούμε. Δυστυχώς και ο νυν Πρόεδρος της ΕΔΕ δεν έκανε κάτι άλλο παρά επανέλαβε "εκ του ασφαλούς" αυτή τη φορά, αυτό που πολλά χρόνια πριν, για τους γνωρίζοντες, είχε αποπειραθεί να πετύχει και ο τότε Πρόεδρος της ίδιας Ένωσης, Παναγιώτης Γαλάνης, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του Προέδρου της ΕΔΕ, για να κατέλθει ως υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, εκείνος όμως με το ΠΑΣΟΚ. Ο δικαστής όμως κύριοι που συνειδητά επιλέγει στη ζωή του να ασκήσει αυτό το λειτούργημα, δεν πρέπει να το εγκαταλείπει έτσι, ειδικά όταν ασκεί ηγετικά καθήκοντα του μεγαλύτερου συλλογικού εκπροσωπευτικού οργάνου του χώρου, γιατί πρώτα απ' όλα δείχνει με τον τρόπο αυτό το πόσο εκμεταλλεύτηκε τα πιστεύω και τις προσδοκίες των συναδέλφων του από τον ίδιο. Στο τέλος δε της εργασιακής του πορείας, ο "φυσιολογικός" δικαστής οφείλει να παίρνει τη σύνταξή του για να απολαύσει και να χαρεί όλα εκείνα που στερήθηκε κατά τα χρόνια της σκληρής εργασίας του, "να δει" την οικογένειά του που σίγουρα την είχε παραμελίσει κατά τα χρόνια εργασίας του, λόγω του φόρτου της και του στρες που απόκτησε από αυτή, "να δει" τον ήλιο, τη φύση, να ταξιδέψει και να ξεχάσει όλα τα "αρρωστημένα κοινωνικά φαινόμενα και τις παθογένειες του σύγχρονου τρόπου ζωής" που αναγκάστηκε να βλέπει, να ακούει και να μελετά όλα τα χρόνια
    εργασίας του.Οφείλει δε για να διατηρήσει το κύρος και το ήθος του να απέχει από κάθε άλλου είδους "επαγγελματική δραστηριότητα" (Ανεξάρτητες Αρχές, βουλευτικές και κοινοβουλευτικές ιδιότητες κ.λ.π.) έναντι αμοιβών, ενέργειες που μειώνουν το κύρος του.Αυτά επειδή μετά τις βουλευτικές, επίκεινται και οι εκλογές της ΕΔΕ, για να προσέξουν όλοι, ιδιαίτερα οι νεότεροι, πως θα ψηφίσουν. Και να μην ξεχνάμε, κάτι που όλοι μας γνωρίζουμε, κατανοούμε αλλά θεληματικά παραβλέπουμε. Το καλύτερο όργανο για τη συλλογική μας έκφραση είναι οι Ολομέλειες των δικαστικών υπηρεσιών στις οποίες εργαζόμαστε, όργανο που δυστυχώς είναι αρκετά παραμελημένο και περιορισμένο στη λήψη τυπικών - διαδικαστικών αποφάσεων.Με εκτίμηση, ο Ηλιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ευχομαι και ελπίζω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιδιότητάς του. Από τον κ. Πύρρο Δήμα, πάντως περισσότερα θα προσφέρει. και οι Δικαστες είναι άνθρωποι με ενδιαφέροντα και οχι αποκομμενοι απο την κοινωνια και τα προβλήματά της. Αλλωστε τόσα χρόνια ητνα συνδικαλιστης και εκρποσώπησε ότααν χρειάστηκε με πολύ ευπρέπεια αλλα και καθαρότητα το Δικ. Σωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣ ειμαστε ειλικρινεις. Ο Προεδρος του ΣτΕ μηπως ενθυμουμαστε τι θεση πολιτικη πήρε;;Η μηπως εθελοτυφλουμε και δεν γνωριζουμε τους διαφορους εναγκαλισμους με πολιτικα προσωπα; Ο κόσμος τοχει τουμπανο και....μερικοι κρυφο καμαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αξίζει όλοι οι προλαλήσαντες να διαβάσουν τι είπε ο κ Παπακωνσταντίνου για τον κ Αθανασίου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του
    "Σχετικά με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Αθανασίου.

    “Θα ήθελα να θυμίσετε και στους Έλληνες πολίτες ότι ο κύριος Αθανασίου ήταν επικεφαλής της Ένωσης των Προέδρων Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία διεκδίκησε την στιγμή που κόβονταν μισθοί και συντάξεις 800 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά. Αν έχετε την καλοσύνη, να το εξηγήσετε και αυτό στους Έλληνες πολίτες γιατί ο καθένας κρίνεται από όλη του την πορεία.

    Εσείς θεωρείτε λογικό 800 εκατομμύρια αναδρομικά των δικαστών, τη στιγμή που ο κόσμος έχει πρόβλημα; Εγώ θυμάμαι τον κ. Αλογοσκούφη να βγάζει αποφάσεις να τα δώσει αυτά τα λεφτά”.

    Θα σας πω κάτι πολύ συγκεκριμένο για τον κύριο Αθανασίου. Το 2010 ήρθε στο γραφείο μου ως εκπρόσωπος των δικαστών και εισαγγελέων και επιμένανε την ώρα που κόβαμε μισθούς και συντάξεις να πάρουν όλα τα αναδρομικά τους οι δικαστές.

    Σας λέω υπευθυνότατα ότι κάθε κόμμα κρίνεται από αυτούς που εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του. Ο άνθρωπος προφανώς είναι ένας πολύ καλός δικαστής, κανείς δεν το κρίνει αυτό. Απλώς λέω ότι δεν μπορούμε να λέμε γενικότητες στους πολίτες. Ο καθένας κρίνεται από την πορεία που έχει. Και εδώ έχουμε μια – να το πω ευγενικά- μια μη κατανόηση από μία συνδικαλιστική οργάνωση, της οποίας προΐστατο ο κ. Αθανασίου, για το γεγονός ότι ο κόσμος πονούσε. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μην γινόταν αυτό κατανοητό και να υπάρχει συνεχής διεκδίκηση του συνόλου των αναδρομικών των δικαστών”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαι της γνώμης ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί πρέπει να ανήκουν μόνο στο Έθνος και όχι σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατι σε σχολια που διαβάζω παραπάνω βλέπω ανάλογο ύφος ,προθέσεις και διατυπώσεις ακόμα ,που διαβάζω σε blog υποψηφίων αλλα και αρθρογραφουντων συνταξιούχων . Συνάδελφοι δείτε τη φάκα πίσω απο το τυρί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ πάνω απ' όλα προασπιζόταν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τον σφιχτό εναγκαλισμό της με την πολιτική εξουσία. Μπορεί η επιλογή του Προε΄δρου της Ένωσης να είναι μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιτυχία, αλλά συγχρόνως είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ αποτυχία των Δικαστών να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στις ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. Γυρνάμε στην εποχή του ΚΟΛΛΙΑ.
    Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ακόμη και στην εποχή της κρίσης καποιοι εξαργύρωσαν τα συνδικαλιστικά ψηφαλάκια τους στο χρηματιστήριο της πολιτικής με πολύ καλή τιμή(πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιό είναιτο επώνυμο τουπολιτκού όντος που χρησιμοποιεί το συνδικαλισμό για να γίνει βουλευτής;
    Πολυζογοπουλοπροτοπαπαθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να είστε βέβαιοι μεμψιμοιρούντες συνάδελφοι οτι το Δικαστικό σώμα τιμάται σήμερα με την υποψηφιότητα του κ Αθανασίου η προσφορά του οποίου υπήρξε αναμφισβητητη στους πιο δύσκολους καιρούς που γνώρισε η δικαιοσύνη, πιστεύω το ίδιο οτι και στην πιο ταραγμένη περίοδο της χώρας μας απο την θέση αυτή με την νηφαλιότητα,δημοκρατικότητα και σωφροσύνη που τον διακρίνει, θα συμβάλει στην λύση και του πολιτικού αδιεξόδου της χώρας, άλλωστε γιατί να μην είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος ποιος άλλος περισσότερο απο αυτόν συγκεντρώνει τα εχέγγυα ή την αποδοχή απο όλους τους χώρους αλλα και απο την κοινωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή επιτυχίαααααααα Πρόεδρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝ.Δ.Ε. ΨΗΦΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή ΜΗ).
    ΙΑΒΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το να αντιδρουν ασχετοι με το δικαστικο σωμα στην υποωηφιοτητα Αθανασιου, το καταλαβαινω.
    Το να αντιδρουν και δικαστές, ΔΕΝ το καταλαβαινω.
    Γιατι ακριβως μας χαλαει που ενας ΔΙΚΟΣ μας ανθρωπος γινεται βουλευτης και ισως υπουργός?
    Γιατι τοση χολη?
    Μήπως δεν μας εκπροσωπησε σωστα τοσα χρονια?
    Μηπως εχετε να του καταλογισετε οτι σαν εκπροσωπος της Ενωσης εκανε κανενα χατηρι σε πολιτικο κομμα?
    Ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω μερικους. Εκτος αν προκειται απλως για αντιπολιτευτική διαθεση εν οψει των εκλογων της ΕΔΕ, αλλά αυτό ΔΕΝ ειναι σεβαστό. Ειναι μικροψυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μία επισήμανση: Ο βουλευτής επικρατείας στην ουσία διορίζεται βουλευτής από τον Αρχηγό του κόμματος (βλ. στην Ελλάδα είναι τόσο καθυστερημένο το πολιτικό σύστημα, ώστε λέμε ακόμη Αρχηγός και όχι πρόεδρος του κόμματος). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (λ.χ. Σαρτζετάκης, Στασινόπουλος) εκλέγεται από τη Βουλή με αυξημένη πλεοψηφία (3/5), ώστε να είναι υπερκομματικός και οι πρόεδροι των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών (όχι των imitation, όπως λ.χ. η Επιτροπή Ανταγωνισμού) επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, επίσης για είναι υπερκομματικοί και όχι άνθρωποι της Κυβέρνησης. Ο δε Ντεγιάννης εκλέχτηκε μεν το 1981 βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί από δικαστής και δεν μπαινόβγαινε στα κομματικά γραφεία ως εν ενεργεία δικαστής να διαπραγματεύεται την υποψηφιότητά του. Όσο για τις συγκρίσεις του κ. Αθανασίου με Δικαστές όπως οι Σαρτζετάκης, Ντεγιάννης και Στασινόπουλος ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιες απόψεις προέρχονται από αντικειμενικούς σχολιαστές με στοιχειώδη γνώση της δικαστικής ιστορίας και ποιες από τους κάθε φορά πρόθυμους "Ηρακλείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σήμερα,ο πρώην δικαστής και υποψήφιος βουλευτής,επισκεφτηκε το Πρωτοδικειο Αθηνών,συνοδευόμενος και από άλλα μέλη της ομάδας του,τα οποία προφανως έχουν πολύ έντονη την αίσθηση της ανεξαρτησίας του δικαστή,αφού εμφανίζονται με υπερηφάνεια ως συνοδοί του υποψηφιου βουλευτή.Επιτέλους,πόσο ακόμα πιό χαμηλά θέλουν να ρίξουν την δικαιοσύνη,απορω πως δεν τους αποδοκίμασαν οι συναδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάποιοι απο τους σχολιαστές που απο δοκιμάζουν την ´´πολιτικη πλευρά ´´ του Αθανασίου σίγουρα πανηγύριζαν όταν με την ικανότητα του αυτη κέρδιζε την αναπροσαρμογη των αποδοχών μας και στην συνεχεια τον περιορισμό των απωλειών μας και την διεκδίκηση της αυτοδιοίκησης στα Δικαστήρια και την μη υπαγωγή (εσχάτως) στο ΙΚΑ και... Και...και. Αυτη είναι η μοίρα : για τους λιγους όταν κάποιος δεν είναι χρήσιμος πια τον λοιδωρουν για τους πολλούς τον αναγνωριζουν και τον αποχαιρετουν χειροκροτοντας όρθιοι ,όπως έγινε χτες στην ολιγόλεπτη παρουσία του στην Ευλπιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι ο υποψήφιος βουλευτής και επίδοξος Πρωθυπουργός (αν λάβουμε ως σοβαρά και όχι ως πλάκα κάποια από τα παραπάνω σχόλια οπαδών του)πραγματοποίησε εμφάνιση στο Πρωτοδικείο Αθηνών πλαισιωμένος από μέλη της παράταξης του, όπου και χειροκροτήθηκε από όρθιους δικαστές - οπαδούς του και μάλιστα σε μία εποχή, όπου οι πολιτευτές δεν χειροκροτούνται πια ούτε στο τελευταίο καφενείο. Οι επευφημίες υπέρ υποψηφίου βουλευτή και μάλιστα εντός του χώρου των δικαστηρίων από εν ενεργεία δικαστές είναι καραμπινάτο πειθαρχικό αδίκημα και, αν πράγματι κάτι τέτοιο συνέβη, οι πειθαρχικοί προϊστάμενοι θα έπρεπε ήδη να έχουν κινήσει τα νόμιμα. Ούτε σε αφρικανική χώρα δεν θα επιτρέπονταν κάτι τέτοιο. Αλλιώς μην τολμήσει κανείς να ξαναμιλήσει για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Εύχομαι στα μέλη της παράταξής του και τους χειροκροτητές .... με τη νίκη και υφυπουργοί στη μελλοντική κυβέρνηση του νέου Εθνάρχη. Ακόμη και η λέξη ΝΤΡΟΠΗ έχει χάσει τη σημασία της και από ότι φαίνεται κάποιοι έχουν αναγάγει σε αρετή του δικαστή το τυφλό κομματικό φρόνημα, το γλείψιμο στον όποιον εμφανίζεται ως ανερχόμενος πολιτικός παράγων και μέλλων Υπουργός και τα καθρεφτάκια τελικά δεν είναι αποτελεσματικά μόνο για τους ιθαγενείς άλλων εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο συνάδελφος ανωτέρω που ανέφερε περί πειθαρχικής ευθύνης των συναδέλφων που χειροκρότησαν έχει δυστυχώς δίκιο. Σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 6 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργων (ν. 1756/1988): "Απαγορεύονται στους δικαστικούς λειτουργούς κάθε είδους εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Περίμενα μερικές μέρες πριν εκφρασθώ,διότι ήθελα να ακούσω προηγουμένως τη γνώμη των συναδέλφων,ως προς την κομματικοποίηση του πρώην Προέδρου.Χαίρομαι πολύ που διαπιστώνω ότι η συντριπτική πλειοψηφία σεβόμαστε το Λειτούργημα του Δικαστή.Ας μη προσπαθεί λοιπόν,ούτε ο ίδιος ούτε οι διάδοχοί του, να μας πείσουν ότι δήθεν το έκανε γιά το καλό της Δικαιοσύνης.Δεν είμαστε τόσο αφελείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρόεδρε καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα,η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων απο καρδιάς σε ευχαριστεί για την προσφορά σου και το έργο σου, άνθρωπος του έργου και του μόχθου, της πραότητας και της νηφαλιότητας , της ευγένειας και της αυτοθυσίας η φωνή σου η σκέψη σου και οι πρωτοβουλίες σου ήταν το τελευταίο μας αποκούμπι στις δύσκολες ώρες που περάσαμε και περνάμε...ξανά κάθε επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Νομίζω κ συνάδελφοι της μειοψηφίας οτι δεν δικαιουσθε πλεον να κάνετε κριτική απέναντι σε ένα που καλώς ή κακώς επέλεξε να αφιερωθεί στην πολιτική,ήδη είναι πολιτικός και κάθε κριτική πρέπει να σταματήσει...ο υπεράνω πάσης υποψίας κ Παπανικολάου τι λέει γι αυτό? μπορεί ένας εν ενεργεία δικαστής να κρίνει ένα υποψήφιο πολιτικό και μάλιστα δημόσια? δεν ειναι αυτό ανάμειξη άμεση του δικαστή στην πολιτική? γιατί δεν διατάζει κανένα πειθαρχικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν ψηφίζω το κόμμα του κ.Αθανασιου .Ψηφιζα τον ίδιο στις εκλογές της Ένωσης και βλέπω και πάλι πόσο δίκιο είχα όταν απέκλεια κάποιους άλλους απο το να γίνουν πρόεδροι . Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να είναι τόσο αχάριστοι όσο κάποιοι απο αυτούς που τον επικρίνουν. Είναι διαφορετικό πράγμα η το ποθετηση ενός Δικαστή στη πρωτη θεση του επικρατειας και διαφορετικό το τι λέει η επικεφαλιδα του. Μην το πετάτε τόσο εύκολα αυτο που έγινε όσοι το απορρίπτετε λόγω της πολιτικής σας τοποθετησης . Σε αυτη τη χωρα αν θελουμε να βελτιώσουμε κάτι ας το ξεκινήσουμε απο το πιο απλό : ας μην τα βάζουμε όλα στην κρεατομηχανη φορώντας κομματικά γυαλιά ,θα μας ρουφηξει το χέρι κάποια στιγμή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σωστό κ συνάδελφε των 9:16 πλην όμως για να καταλάβουμε καλλίτερα το πρόβλημα απο που ενορχηστρώνεται και σε τι αποσκοπεί πρέπει να σκεφθούμε ποιοι ήταν πάλι πίσω απο την διαπόμπευση του κ Κυριτσάκη όταν κατέλαβε την θέση συνταξιούχος γαρ, του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δεν ήταν και τόσο πολιτική θέση, ποιοι έκαναν δημοσιεύσεις εναντίον του , τι επικαλέσθησαν και τι μέσα χρησιμοποιησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να στηλιτευτεί είναι η συμπεριφορά οποιουδήποτε εν ενεργεία δικαστή και μάλιστα προέδρου της ενωσης δικαστών,ο οποίος κομματικοποιείται εκμεταλλευόμενος την τιμητική ψήφο των συναδέλφων του προκαλώντας έτσι σοβαρές υποψίες γιά συναλλαγή και όχι η μεταπήδηση του κ.Αθανασίου σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ας συμπληρωθεί λοιπόν το Σύνταγμα με την εξής φράση "η μετενέργεια του λειτουργήματος του Δικαστή ισχύει και για το μετά την παραίτησή του χρονικό διάστημα έως και του θανάτου του....", διότι το ελλειπές άρθρο του Συντάγματος οτι ο Δικαστής όπως και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί αφού παραιτηθούν μπορούν να ασχοληθού με την πολιτική δημιουργεί προβλήματα ερμηνείας και θέτει πολλά ζητήματα αποδείξεως.... έτσι δεν θα δοκιμάζετια ένας πχ Παπανικολάου να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να κατακευρανώσει.... για πολλούς λόγους λοιπόν απαιτείται αλλαγή του Συντάγματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΕΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΠΛΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΝΤΙ ΠΙΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΙΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΓΚΟΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πολλοί "Ντι Πιέτρο" στην Ελλάδα αλλά, μολονότι στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά (με αιχμή τα Νοσοκομεία και τους Δήμους, αν πιστέψουμε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη), κανείς Δήμαρχος ή μεγαλογιατρός δεν τιμωρείται για να αναφερθούμε σε αυτούς που δεν καλύπτονται από το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, που τόσο αδημονεί να καταργήσει ο κ. Αθανασίου. Άντε στην καλύτερα να μην βγεί πανηγυρικά αθώος αλλά αθώος λόγω ελαχίστων αμφιβολιών. Καλό μήνα και με τη νίκη σε όσουν έχουν μπει στο προεκλογικό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ