Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πολλαπλές καταδίκες της Ελλάδας για παραβίαση του εύλογου χρόνου της διαδικασίας


Με νέα σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η χώρα μας καταδικάσθηκε για πολλοστή φορά για παραβίαση του α. 6 ΕΣΔΑ λόγω υπέρβασης του ευλόγου χρόνου της διαδικασίας.

Οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν χθες και είναι οι κάτωθι:

για μη ποινικές διαδικασίες:
Cangelaris v. Greece (no. 28073/09)

για ποινικές διαδικασίες:
Seta v. Greece and Germany (no. 30287/09)
Zelidis v. Greece (no. 59793/08)
Sagropoulos v. Greece (no. 61894/08)
Ioannis Karagiannis v. Greece (no. 66609/09)
Violation of Article 6 § 1
Violation of Article 13
==========
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

7 σχόλια:

  1. Η υποκρισια απ' το ΕΔΔΑ σε ολο της το μεγαλειο..
    Συμφωνα με το ιδιο δικαστηριο, το αγγλικο δικαι,ο που δεν προβλεπει καμμια προδικασια, αλλα απ' τη συλληψη οδηγησε στο ακροατηριο σε 3-4 μηνες , χωρις δικαιωμα προσφυγης σε καποιο οργανο, και μετα τη καταδικη δεν εχεις κανενα ενδικο μεσο, εκτος αν το επιτρεψει το ιδιο δικαστηριο που σε καταδικασε (!!), δεν προσβάλλει καμμια διαταξη της ΕΣΔΑ..
    Στην Ελλαδα, οπου πριν γινει διωξη καν πρεπει να εχει προηγηθει ή αστυνομικη προανακριση ή προκαταρκτικη, μετα ακολουθει αναλυτικη ανακριση με δικαιωμα πληθωρας προσφυγων, μετα παραπομπη, μετα εφεση κατα αυτής, μετα ακροατηριο, μετα εφεση , μετα αναιρεση, προσβαλλει το δικαιωμα της δικαιης δικης, απλως και μονο γιατι η δικη καθυστερει...
    Ε, αμα ακους τον κατηγορουμενο καθε τρεις και λιγο και του δινεις πληθωρα ενδικων μεσων και βοηθηματων λογικο ειναι..
    Δηλαδη οι καθηγητες της νομικης που κουνανε τις αποφασεις του ΕΔΔΑ και ειρωνευονται τους ελληνες δικαστες, θα ειναι ικανοποιημενοι αμα υιοθετηθει το αγγλικο δικαιο???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλιες φορές το αγγλικό δίκαιο!
    Τι κερδίζουμε άραγε με την προδικασία?
    Σκονισμένους φακέλους να πηγαινοέρχονται απο ανακριτή σε εισαγγελέα και δικαστές και ξανά πίσω?
    Ή μήπως η περίφημη προδικασία έχει σαν αποτέλεσμα αυτήν τη φαιδρή ατιμωρησία που ζούμε σήμερα?
    Με παραγραφές,αναστολές,εξαγορές,μεροκάματα!κλπ θεσμοί αδιανόητοι στο εξωτερικοί,όπου για παραβίαση κόκκινου πας μέσα 3 μέρες,ναι 3 μέρες μέσα.

    Είναι σοβαρό σύστημα η εκδίκαση μετά 18 μήνες μιας ομολογημένης ανθρωποκτονίας?

    Φορτωμένα πινάκια,συνεχείς αναβολές,άσκοπες δικονομικές απαγορεύσεις συντελούν σε ένα παντελώς αναξιόπιστο δικαστικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη οι καθηγητες της νομικης που κουνανε τις αποφασεις του ΕΔΔΑ και ειρωνευονται τους ελληνες δικαστες, θα ειναι ικανοποιημενοι αμα υιοθετηθει το αγγλικο δικαιο???????????

    --->Συμφωνώ κι ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αγγλικό δίκαιο είναι ορθολογικό, ταχύ και αποτελεσματικό και ενώπιον του δικαστή φτάνει μόνο ό,τι πρέπει να φτάσει. Εδώ το δίκαιο είναι τύποις επηρεασμένο από την Ηπειρωτική Ευρώπη (κυρίως Γερμανία) αλλά κατά κύριο λόγο προσαρμοσμένο στην ανάγκη διασφάλισης της "δικηγορικής ύλης". Για αυτό και η δικαστική προστασία είναι προσχηματική και αργή. Αυτή είναι η διαφορά με την Μ. Βρετανία και όχι η δήθεν προκατάληψη του ΕΔΔΑ σε βάρος της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη οι καθηγητες της νομικης που κουνανε τις αποφασεις του ΕΔΔΑ και ειρωνευονται τους ελληνες δικαστες, θα ειναι ικανοποιημενοι αμα υιοθετηθει το αγγλικο δικαιο???????????

    Συμφωνω κι επαυξανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο της 5 Μαΐου 2012 1:03 π.μ!

    Η ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλείο με το δικό μας δήθεν δίκαιο σύστημα που καταντά άδικο με τον παθόντα και αδικηθέντα προς δόξα και τιμή των αετονύχηδων που τ' αρπάνε με το αζημίωτο! γι' αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σαν κράτος. Όπως ο ν. 4055/2012 που αμόλυσε όλους τους κακουργηματικούς κατηγορούμενους για απάτες πλαστογραφίες κλπ που έγιναν προ 8ετίας λόγω μετατροπής τους σε πλημμέλημα και συνεπώς της παραγραφής του.
    Έλεοςςς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' ουσίαν των νόημα των αποφάσεων του ΕΔΔΑ είναι ότι το υπάρχον σύστημα δεν αντέχει την απίστευτη πληθώρα των υποθέσεων, η οποία αντανακλά καιτο ανάλογο επίπεδο μίας κοινωνίας. Αυτό όμως το εκμεταλλεύονται τα << ΛΕΚΤΟΡΑΚΙΑ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ >> τα προσόντα των οποίων εγνωρίσαμε απότην δεκαετία του 1970-τα γνωστά που γνωρίζουμε- αλλοιώνουν το νόημα και συκοφαντούν, φυσικά με προεξάρχοντες τους πολιτικούς. Αυτό το παιγνίδι, μεταξύ των άλλων, γίνεται επί δεκαετίες. Και δεν γνωρίζω από τα σεμινάρια των ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΟΜΙΚΏΝ, όμως είμαι βέβαιος ότι όταν αυτά τα ΛΕΚΤΟΡΑΚΙΑ ΄΄ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ,, κανείς δεν έχει το σθένος να απαντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ