Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail  

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της Ένωσης μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Συναισθανόμενοι το ιδιαίτερο βάρος που έχουμε να σηκώσουμε τις δύσκολες αυτές εποχές, θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε ως μία ενιαία κίνηση για την επίτευξη των στόχων που θέσαμε εξ αρχής. Είναι κοινή εκτίμηση ότι το ΔΣ που προήλθε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσής μας αναδεικνύει τη βούληση των συναδέλφων μας να παραμερίσουμε τις αντιπαλότητες, τους αποκλεισμούς και επιτέλους να συνεργαστούμε.  Πετύχαμε την πρωταρχική μας επιδίωξη που ήταν η κατάργηση των οκτάδων και η έλλειψη απόλυτης πλειοψηφίας από τις μέχρι σήμερα κυρίαρχες ομάδες. Αυτή την εξέλιξη θεωρούμε θετική, διότι κατ’ αρχήν ανταποκρίνεται στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που θέλουν ένα ενωτικό προεδρείο,  ένα συμβούλιο που θα λειτουργεί ως 15μελές και όχι 8μελές, όχι  με την ομάδα της πλειοψηφίας ν’ αποφασίζει και της μειοψηφίας συνήθως να καταγγέλλει απαξιώνοντας ακόμη και το θετικό έργο της πλειοψηφίας, η δε πλειοψηφία να παρουσιάζει ως επιτεύγματά της ό,τι θετικό προέκυπτε κατά τη διάρκεια της θητείας του ΔΣ. Η αντιπαλότητα είχε φθάσει σε σημείο να δίδονται στον Τύπο δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, μία της πλειοψηφίας και μία της μειοψηφίας. Από αυτή την αντιπαλότητα πλήττονταν το κύρος της Ένωσης και η ενότητα του δικαστικού σώματος. Συνάδελφοι που είχαν να προσφέρουν και να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους και τη δραστηριοποίησή τους αποθαρρύνονταν από την ενεργή συμμετοχή στο έργο του ΔΣ σε περιόδους μάλιστα τόσο κρίσιμες και καιρούς τόσο δύσκολους, που η συμμετοχή όλων έπρεπε να είναι από τους κύριους σκοπούς της Ένωσής μας. Στόχος της συμμετοχής μας ως υποψηφίων στις εκλογές εκτός από τη διάθεση ν’ αγωνιστούμε για τα προβλήματα των δικαστικών λειτουργών, τη βελτίωση των όρων απονομής της δικαιοσύνης και την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της, ήταν και η αλλαγή του κλίματος της στείρας αντιπαλότητας, που ταλαιπώρησε το δικαστικό σώμα και απαξίωσε το όποιο θετικό έργο  παρήχθη τα προηγούμενα χρόνια.
      Στόχοι όλων μας δεν μπορεί παρά να είναι οι σκοποί του καταστατικού της ένωσης. Και αυτοί είναι (άρθρο 2 του καταστατικού) :
1.     Διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων.
2.     Βελτίωση των όρων απονομής της δικαιοσύνης.
3.     Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δικαστικών λειτουργών.
4.     Η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
5.     Η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της νομοθεσίας και η ανύψωση του επιστημονικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών της.
6.     Η επικοινωνία και η συνεργασία της Ένωσης με ομοειδείς Ενώσεις του εσωτερικού και Ενώσεις δικαστικών λειτουργών άλλων χωρών.
Στα πλαίσια υλοποίησης των σκοπών αυτών θα επιδιώξουμε άμεσα:
      1. Εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής για αποδοχές ανάλογες του λειτουργήματός μας. Αντίσταση και με δυναμικές ακόμη κινητοποιήσεις σε περαιτέρω περικοπές του μισθού μας. Συνεντεύξεις τύπου για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης και της κατάστασης των δικαστικών λειτουργών.
     2, 3 και  4: Συγκρότηση επιτροπών από Δικαστές και Εισαγγελείς για επεξεργασία διατάξεων όλων των Κωδίκων που απαιτούν αναμόρφωση, τρόπους που θα συμβάλλουν πραγματικά στην επιτάχυνση  απονομής της Δικαιοσύνης, αφαίρεση από τα δικαστήρια της ύλης που δεν απαιτεί δικαιοδοτική κρίση, ανακατανομή των εδρών των Ειρηνοδικείων της χώρας με ορθολογισμό και ανάλογα με τη δικαστηριακή κίνηση που παρουσιάζουν, αναμόρφωση του Οργανισμού των Δικαστηρίων και της Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών. Δραστηριοποίηση των Εφετειακών Επιτροπών, οι πρόεδροι των οποίων να καλούνται στα διοικητικά συμβούλια της ΕΔΕ.
     5: Πύκνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων για θέματα επιστημονικής ενημέρωσης των συναδέλφων σε νομοθετήματα που εισάγουν σημαντικές νομοθετικές αλλαγές. Διοργάνωση ημερίδων με θέματα επικαιρότητας που αφορούν τη Δικαιοσύνη, τη νομική επιστήμη και νέα νομοθετήματα.
     6 : Ορισμός επιτροπής οικοδόμησης συνεννόησης και συνεργασίας με τις λοιπές δικαστικές ενώσεις, την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων και τους Δικηγορικούς Συλλόγους,  με στόχο την ενίσχυση των θέσεων και απόψεων της Ένωσής μας σε συνεργασία με τους λοιπούς παράγοντες της Δικαιοσύνης.
      Αυτοί είναι οι στόχοι μας σε γενικές γραμμές, όπως θα εξειδικεύονται ανάλογα με τις επίκαιρες ανάγκες κατά τη διάρκεια της επόμενης διετίας. Με βάση αυτούς τους στόχους θα καθορίζεται η εκάστοτε στάση μας στα προκύπτοντα ζητήματα.
Γι αυτό χρειάζεται ΕΝΟΤΗΤΑ στη δράση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αναλαμβάνουμε από σήμερα πρωτοβουλία ώστε οι 2 έδρες που διαθέτουμε πλέον στο ΔΣ να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των υπολοίπων μελών και να βοηθήσουν στην συγκρότηση πραγματικά «ενωτικού» προεδρείου. Αυτό επιτάσσουν πλέον οι περιστάσεις. Στον κοινό αγώνα που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια απέναντι στις κυβερνήσεις που θα προκύψουν, δεν περισσεύει κανένας. Να συνεργαστούμε ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς και με στόχο καθένας ν’ αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του, δραστηριοποιώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συναδέλφων που θέλουν και αυτοί να προσφέρουν παρότι δεν έχουν εκλεγεί σύμβουλοι. Το καταστατικό της Ενωσης χρειάζεται αλλαγές. Πρέπει η επόμενη τακτική γενική συνέλευση να είναι καταστατική. Πρέπει να φέρουμε σ’ αυτή τον μέγιστο δυνατό αριθμό συναδέλφων, να κινηθεί το ενδιαφέρον για τα δρώμενα στην Ενωση και η συμμετοχή σ’ αυτά να γίνει πρόκληση για τους συναδέλφους. Πρέπει να φυσήξει ένας καινούργιος αέρας συμμετοχής και ζωντάνιας.
Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους Δικαστές και Εισαγγελείς που μας ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν και ευελπιστούμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης
Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης

26 σχόλια:

  1. Koυράγιο συνάδελφοι, η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι μαζύ σας. Με ένα ενωτικό προεδρείο η κατάσταση στην Ενωση Δικαστών θα βελτιωθεί. Ομως ήδη η κα Θάνου με περισσή έπαρση, παρότι ήλθε τρίτη σε αριθμό ψήφων μέσα στο ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, δίνει συνεντεύξεις ως Πρόεδρος της Ενωσης. Δύσκολος ο ρόλος σας σ'αυτό το Συμβούλιο με τέτοιες πρακτικές, αλλά να ξέρετε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων θέλει ενότητα και όχι πλειοψηφούσες και μειοψηφούσες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους σας συνάδελφοι και κυρίως επιτυχία στην ενωτική σας πρόθεση γιατί η ενότητα αυτή τη στιγμή όλων μας είναι το κλειδί για οποιαδήποτε διεκδίκηση και επιδίωξη των αιτημάτων μας.

    ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΓΟΥΤΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια, αλλά με συγχωρείτε, το ύφος της επιστολής παραπέμπει σε σχηματισμό <> εντός της δικαιοσύνης. Που πλέον το <> των τεσσάρων, που πήρε δύο έδρες στη <> τοποθετείται με δήλωση, που δεν φέρει δικαστικό αλλά ξεκάθαρο πολιτικό ύφος, με γρίφους, υπονοούμενα επιβολής όρων, σαν να μην υπάρχει τίποτε όρθιο στη δικαιοσύνη. Καθαρή πολιτική σκηνή πλέον. Σαν όλοι εμείς, που γράφουμε νυχθημερόν να είμαστε ο <> και έρχονται οι σωτήρες μας. Αλλά σε λίγο και εμείς θα αρχίσουμε δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς. Δεν κατάλαβα, κορόιδα είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ τουλάχιστον ατυχές το σχόλιο του ανώνυμου των 5.24.Η πλειοψηφία των Δικαστών δεν επιθυμεί να έχει δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικούς και δεν θεωρούν σε καμμία περίπτωση τον εαυτό τους κορόιδο γι'αυτό.Τί άλλο θα διαβάσουμε....Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες και καλή επιτυχία στην περαιτέρω πορεία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι άρχισαν τα όργανα. Αυτή είναι η ενότητα; Και βέβαια για να είμαι δίκαιος γιατί να μην δικαιούμαστε όλοι να πολιτικολογούμε; Ή όλοι ή κανένας. Να μιλάμε για μνημόνια και διάφορα τέτοια; Δεν θα διαφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο των 5.24. Αλλά το θέμα δεν είναι τι λέμε στα λόγια αλλά τι κάνουμε με τις αποφάσεις μας. Από λόγια και δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου σαν μανιφέστο είμαστε χορτασμένοι και τελευταία διεκδικούμε και την πρωτιά. Διαβλέπω αποσύνθεση και δύσκολες καταστάσεις σε κάθε επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε των 5.24 εγώ δεν ψήφισα τους συντάκτες της επιστολής διότι μού ήταν εντελώς άγνωστα πρόσωπα. Με χαρά μου όμως βλέπω ζωντάνια και σύγχρονο λόγο,που εξειδικεύει τους στόχους του καταστατικού της Ενωσης και τον τροπο υλοποίησής τους. Τι σ'ενόχλησε, η προτεινόμενη συμμετοχή περισσοτέρων στη δράση του ΔΣ. Πού είδες 'σωτήρες'?Επειδή δεν θέλουν να είναι σωτήρες ζητούν τη δραστηριοποίηση όλων μας,Ξανασκέψου λίγο, μήπως οι φόβοι σου είναι μεταφυσικοί για ό,τι καινούργιο? Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες, μακάρι να καταφέρετε να συνεργαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με αφορμή το πρώτο σχόλιο των 12.51 πρέπει να επισημανθούν τα εξής: Επί συνόλου 1600 περίπου ψηφισάντων τα ψηφοδέλτια οκτάδας ήταν περί τα 500 και τετράδας περί τα 40 από όσο γνωρίζω. Άρα 1.100 περίπου συνάδελφοι, η συντριπτική πλειοψηφία, δεν ψήφισε οκτάδες ή τετράδα. Οι 1.100 όμως αυτοί ψήφοι δεν πήγαν στην ομάδα των τεσσάρων, εκ των οποίων εκλέχθηκαν μόνο οι δύο με 480 περίπου ψήφους ο καθένας. Αυτό στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες σημαίνει μειοψηφία και όχι πλειοψηφία. Άπαντες επιθυμούν ένα ενωτικό προεδρείο και αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Το αποτέλεσμα των εκλογών έστειλε το μήνυμα οι αποφάσεις του Δ.Σ. να λαμβάνονται με ευρείες πλειοψηφίες και συναινέσεις. Το αποτέλεσμα όμως των εκλογών είναι αναμφισβήτητο και ξεκάθαρο αναφορικά με το πρόσωπο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Ενώσεως: Πριν τις εκλογές 8 συνάδελφοι δεσμεύθηκαν ενώπιον όλων των δικαστών της χώρας ότι σε περίπτωση εκλογής τους θα στηρίξουν για Πρόεδρο της Ενώσεως συγκεκριμένη υποψήφια ως Πρόεδρο. Από τους 8 αυτούς συναδέλφους εκλέχθηκαν οι 7. Άλλοι 8 συνάδελφοι δεσμεύθηκαν πριν τις εκλογές επίσης ενώπιον όλων των δικαστών της χώρας ότι θα στηρίξουν σε περίπτωση εκλογής τους συγκεκριμένο υποψήφιο ως Πρόεδρο. Από αυτούς εκλέχθηκαν οι 6. Και επίσης άλλοι 4 συνάδελφοι κατήλθαν ως ανεξάρτητη ομάδα με αναμφισβήτητη ουδετερότητα έναντι πάντων αποδεσμευμένοι από τις οκτάδες δεσμευόμενοι ως προς αυτό επίσης ενώπιον όλων των δικαστών της χώρας. Από αυτούς εκλέχθηκαν οι δύο. Επομένως, η σχετική πλειοψηφία, που διαμορφώθηκε μέσα από την δημοκρατική εκλογική διαδικασία υπό τη μορφή προεκλογικής δεσμεύσεως στο θέμα του Προέδρου είναι ξεκάθαρη. Και η τήρηση της αποτελεί αναμφισβήτητα ζήτημα ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση κρισεως : οι δυο έδρες θέλουν ενωτικό προεδρείο και οι 13 όχι. Δηλαδη η πλειοψηφια των συναδελφων εκρινε για το πως θελει να λειτουργει η Ενωση. Γιατι θα πρέπει να περάσει η άποψη της μειψηφιας και όχι της πλειοψηφίας ; Μήπως αλλάξαμε σύστημα και δεν το κατάλαβα ;

    Και μια δευτερη ερώτηση : αν η μια ομάδα που θεωρεί ότι εχει τη σχετική πλειοψηφία δεν συννενοηθει για ενωτικό ψηφοδέλτιο τότε οι καλοί συνάδελφοι τι θα κάνουν με τις δυο εδρες ; Κάποια στιγμή στη ζωή σου πρέπει να έχεις το κουράγιο να κάνεις επιλογές ,διαφορετικά χρεώνεται αυτές που η τύχη σου επιφυλάσσει . Η Ενωση είναι μια πολυ σοβαρή υπόθεση για να είναι θέμα τύχης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ προσωπικά ψήφισα τους συντάκτες του παραπάνω άρθρου, παρότι δεν τους γνώριζα, διότι με την έκτακτη γ.σ. έδειξαν ότι έχουν κότσια να ορθώσουν το ανάστημά τους εκεί που όλοι οι άλλοι μέχρι τώρα έκαναν πίσω και περίμεναν τη βοήθεια του θεού ή αντιδρούσαν μίλώντας για ιδανικα (δίκαιο, δικαιοσύνη, πως συμπεριφέρεται ο δικαστής σε περίοδο κρίσης, για αντιδεολογικές συμπεριφορές που ταιριάζουν σε δημοσίους υπαλλήλους κλπ) τη στιγμή που όλοι ζούσαμε -και ζούμε ακόμα- την εξαθλίωση.
    Συγχαρητήρια και ελπίζω η ψήψος μου να πιάσει τόπο.
    Ελπίζω επίσης να μη μείνετε άπραγοι όταν τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. -πάλι- δε θα αντιδρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε πλήρη αρμονία και συμφωνία με το σχόλιο 9 Ιουνίου 2012 ώρα 10 και 42 πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι εάν προεκλογικά η ομάδα των τεσσάρων συναδέλφων έλεγε στους συναδέλφους, που συναντούσε στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα ότι θα στηρίξει για πρόεδρο της ενώσεως είτε τον έναν υποψήφιο είτε την άλλη υποψήφια τότε πολύ φοβάμαι, οτι κανένας από αυτούς τους συναδέλφους σήμερα, με βάση τη εν γένει στάση τους, θα βρισκόταν στο δ.σ. της ενώσεως, διότι μία τέτοια προεκλογική τοποθέτηση θα συνιστούσε, με βάση την κοινή λογική, συμπαράταξη με οκτάδα και δημιουργία δωδεκάδας, που αντιφάσκει ευθέως με τις τοποθετήσεις τους ως προς το ζήτημα αυτό για τις οποίες και τελικώς ψηφίστηκαν. Και επίσης η ψήφος πολλών συναδέλφων όλων των βαθμών, ανεξάρτητα από το εάν αυτό είναι σωστό ή λάθος, καθορίζεται όχι με προσωπικά κριτήρια φιλίας αλλά συν τοις άλλοις και με κριτήριο το ποιον δεσμεύεται να ψηφίσει ως μελλοντικό πρόεδρο της ενώσεως ο υποψήφιος για σύμβουλος. Από όσο μπορώ να γνωρίζω και το γνωρίζουν αυτό οι παλιοί κυρίως συνδικαλιστές δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που αυτοί ψηφίζονται όχι με προσωπικά κριτήρια αλλά με τη θέση τους ως προς τον ποιον δεσμεύονται να ψηφίσουν ως μελλοντικό πρόεδρο. Επομένως, η τήρηση των ήδη υπαρχόντων συσχετισμών δεν αποτελεί μόνο ζήτημα δικαστικής τιμής, αλλά και γενικότερης και καθολικώς αποδεκτής δικαστικής δεοντολογίας. Οι συνάδελφοι εκλογείς με την ψήφο τους έχουν επιλέξει ως πρόεδρο της ενώσεως την πλειοψηφούσα σε αριθμό συμβούλων πρόεδρο, ενωτικό εκ των πραγμάτων προεδρείο και συνολική δράση της ένωσης, που παύει πλέον να είναι αρχή του ενός ή των 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 63χρονος πρόεδρος εφετών10 Ιουνίου 2012 στις 8:38 μ.μ.

    To σχόλιο των 10.42 κάνει ακροβατικά και με άλμα προσπερνά ότι από τους 4 πρώτους σε σταυρούς εκλεγέντες οι 3 ανήκουν στην ομάδα που ο συνάδελφος θεωρεί μειοψηφία. Και εν πάση περιπτώσει, η εμπάθεια περίσσεψε,αφού από το κείμενο της επιστολής, με το οποίο νεοεκλεγέντες συνάδελφοι δίνουν το στίγμα και τον προσανατολισμό της δράσης τους στο ΔΣ, μόνο η επιθυμία τους για ενωτικό ψηφοδέλτιο έτυχε σχολιασμού και μάλιστα πικρόχωλου? Ποιός φοβάται μη χάσει τι? Ξανασκεφθείτε λίγο σαν δικαστές και όχι σαν μονομάχοι, που πρέπει ο ένας να κατατροπώσει τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απάντηση στον αποπροσανατολισμό του σχολίου 10.42 της 9/6. Τα ψηφοδέλτια που είχαν σταυρό σε συναδέλφους χωρίς κριτήριο τις προτεινόμενες 8άδες ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων. Κρίμα να μη μπορεί ένας δικαστής να αναγνώσει τα δεδομένα που παρατίθενται μπροστά του ανάγλυφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρκετά πια με τους λεονταρισμους,το ποιος όρθωσε το ανάστημα του σε καιρούς δύσκολους (οχι μόνο οικονομικα),ειναι γνωστό.Και για τους έχοντες επιλεκτική μνήμη αγαπητούς συναδέλφους που βάζουν τους πάντες στην ίδια κατηγορία και βαφτιζουν τους αγώνες στειρα αντιπαραθεση,θα πω μονο:σεβασμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απ'οτι θυμάμαι το 1996 ήταν πρώτος σε ψήφους ο αειμνηστος Π.Κώστακος και βγήκε πρόεδρος της ΕΔΕ ο Λυμπεροπουλος γιατί είχε τη πλειοψηφία των εδρων σε συμβουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάντηση στο σχόλιο 10/6 ώρα 8.43. Μα και το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσθε το ίδιο λέει από όσο διαβάζω ότι δηλ. η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων δεν ψήφισαν οκτάδες, δεν λέει κάτι το διαφορετικό. Απλά αναφέρει και σωστά ότι αυτή η συντριπτική πλειοψηφία πήγε σε όλους τους υποψηφίους σε σταυρούς και όχι μόνο στους αντίθετους με τις οκτάδες. Αυτό όμως απέχει από το να λέμε ακροβατώντας ότι οι δύο έδρες είναι πλειοψηφία. Για ξαναδιαβάστε το. Καλώς ή κακώς πάλι ομάδες κατέβηκαν, τρεις συνολικά, ας μην γελιόμαστε, πρόταση για ουσιαστικά ενιαίο ψηφοδέλτιο, από ότι άκουσα, έγινε πριν τις εκλογές και δεν έγινε αποδεκτή, οπότε έχουμε όντως σχετική πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σχόλιο 10.6 8και38 λαμβάνει υπόψη μεμονωμένα τους σταυρούς υποψηφίων και όχι πλειοψηφία συμβούλων θεωρώντας την πλειοψηφία συμβούλων μειοψηφία!! στο δε κείμενο των συναδέλφων η παραπομπή σε ενωτικό προεδρείο υπονοεί σαφέστατα διαδικασία για το θέμα του προέδρου και φυσικά γι αυτό και σχολιάζεται. το ερώτημα είναι όντως το ίδιο, ποιος όντως φοβάται μη χάσει τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για την ιστορία και πως αντιλαμβάνονται κάποιοι το εκλογικο αποτέλεσμα: στην ιστοσελίδα της κ. Θάνου οσον αφορα στο δσ αναφέρονται οι σταυροί που έλαβαν οι σύμβουλοι της και μόνον ,αλλα όσον αφορά στην εε αναφέρονται όλοι! τι άραγε θέλει να κρύψει αυτη η επιλεκτική αναφορά ; Να μην καταλάβει κάποιος ότι η υποψήφια πρόεδρος δεν ήλθε πρωτη ή δευτερη σε σταυρούς αλλά τριτη; Και αν ναι τόσο μικρόνοες μας θεωρούν που δεν θα το μαθαιναμε ; Με δυσκολεύουν πολυ τέτοιες τακτικές και δεν με πείθουν για το μέλλον . Κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομιζω οτι Προεδρος της ΕΔΕ θα πρέπει να ψηφιστεί η κα Θάνου,διότι α)η ομάδα της πλειοψήφησε σε αριθμό συμβούλων στις εκλογές β)είναι στη φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης γ)το καταστατικό της ΕΔΕ δεν προβλέπει ότι ο έχων τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης έχει προβάδισμα έναντι των λοιπών,εκτός αυτού ανέκαθεν εφαρμόζονταν το ίδιο σύστημα,όπως επί αειμνήστου Κωστάκου,αλλά και επί Αθανασίου,ο οποίος επί σειρά ετών συγκέντρωνε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης,αλλά ήταν Πρόεδρος της ΕΔΕ μόνο τα τελευταία 4 χρόνια.Φανταστείτε να συγκέντρωνε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης πχ ένας πρωτοδίκης,με την λογική ορισμένων θα έπρεπε να είναι και Πρόεδρος της ΕΔΕ!Αλλά αν αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των συναδέλφων,τότε ας αλλάξει το καταστατικό.Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η σταυροδοσία είναι και θέμα τακτικής κάθε ομάδας,αφού το καταστατικό προβλέπει την παρουσία στο ΔΣ της ΕΔΕ οπωσδήποτε πρωτοδίκη,ειρηνοδίκη και εισαγγελέα. Η λογική ότι οι συνάδελφοι ψήφισαν πρόσωπα και όχι "οκτάδες",δεν μπορεί να αναιρέσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις των υποψηφίων των δύο μεγάλων ομάδων περί στηρίξεως ορισμένου προσώπου ως προέδρου της ΕΔΕ.Καλή θητεία στους νεοεκλεγέντες συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ από όσα διαβάζω βλέπω ότι τώρα που πάει για πρώτη φορά να γίνει γυναίκα Πρόεδρος της ένωσης άρχισαν διάφορες θεωρίες.Η θεωρία περί εναλλακτικής θητείας, περί του ποιος συγκέντρωσε τους πιο πολλούς ψήφους, πιο πάνω αναφέρεται ποιοι είναι οι τρεις στους τέσσερις πρώτους κ.ο.κ. τότε να πω και εγώ ποιοι είναι πιο πολλοί στους οκτώ πρώτους ή πιο λίγοι στους τέσσερις τελευταίους. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε. Με τέτοια επιχειρήματα, εδώ που μας έφεραν να λέμε και ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σίγουρα το εκλογικό σώμα έδειξε οτι θέλει Πρόεδρο Μανωλίδη.....τα λόγια περιττεύουν και οι ερμηνείες μονο αυθεντικές δεν είναι με βάση τον αριθμό των εδρων...οι έδρες είναι κάτι διαφορετικό και κάτι διαφορετικό ο Πρόεδρος..άλλωστε αυτή δεν είναι η έννοια του κοινού ψηφοδελτίου...αν ψηφίζαμε χωριστά πρόεδρο και χωριστά έδρες τι θα έπαιρνε η κ Θάνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η τελευταία αυτή άποψη σχόλιο 12 Ιουνίου 7.40 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το καταστατικό της ένωσης για το πως εκλέγεται ο πρόεδρος της ενώσεως και το καταστατικό προβλέπει πλειοψηφία εδρών. Εάν είχε τροποποιηθεί το καταστατικό και είχε χωριστό ψηφοδέλτιο για πρόεδρο σαφώς και ηκ. Θάνου θα έπαιρνε τους περισσότερους ψήφους. Πως προδικάζετε το αντίθετο; Άλλη μία νέα θεωρία βλέπω στο σχόλιο σας κύριε συνάδελφε 12 ιουνίου 7 και 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Φαίδωνα, το δικαστικό σώμα δεν έδειξε ότι θέλει πρόεδρο Μανωλίδη. Έδειξε ότι ήρθε το τέλος της εποχής που διοικούσε την ένωση ένα πρόσωπο, που οι σύμβουλοι ήταν πιόνια του ενός, πλην ορισμένων που τολμούσαν να σηκώσουν κεφάλι, έδειξε ότι θέλει ανανέωση και ζωντάνια, δυναμισμό και νέες ιδέες. Γι' αυτό το προεδρείο πρέπει να είναι ενωτικό όπως λέει η κ. Θάνου και να έχουν αρμοδιότητες όλοι οι σύμβουλοι και οι 15. Οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε ανάγκη να δοκιμάσουμε και άλλους στο Προεδρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε Φαιδωνα,η ομαδα Μανωλιδη διοικει την ΕΔΕ απο το 2006.Ας αναλαβει και κανενας αλλος τα ηνια,αλλωστε η ομαδα των τεσσαρων συναδελφων ψηφιστηκε για αυτο ακριβως:την αλλαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρασυρόμαστε σε μιά Προεδρολογία που κινδυνεύει να απομακρύνει το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα της δικαιοσύνης,που θ'απασχολήσουν το νέο ΔΣ. Θεωρώ κατάλληλους και τους δύο υποψήφιους προέδρους, καθένας απ'αυτούς έχει από μία πρωτειά (ψήφων ο κ.Μανωλίδης, συμβούλων η κα Θάνου). Ας ομονοήσουν οι δυό τους και ας βρούν μία φόρμα να συνδιοικήσουν την Ενωση χωρίς αντιπαλότητες. Το δίλημα πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους και όχι να το μεταθέτουν στους δύο (2) εκτός ομάδων συναδέλφους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στο ΔΣ και περιμένουμε απ'αυτούς να συνεχίσουν την αγωνιστική στάση και ζωντάνια που τους χαρακτήρισε όλη την προηγούμενη περίοδο και όχι να συνταιριάξουν τα αταίριαστα.
    Η ευθύνη για το πρόσωπο του Προέδρου δεν είναι δική τους μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ με τον/την συναδελφο της 9.21.Το πρόβλημα είναι των δύο ομάδων που πρέπει επιτέλους να τα βρουν μεταξύ της για το καλό της Ένωσης και των συναδέλφων.Η εμμονή με τις καρέκλες της Ένωσης με βάζει σε σκεψεις:ποιος έχει να κερδίσει η να χάσει τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επιτέλους κάποιοι λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Το αδιέξοδο που δημιούργησαν στην εκλογή προέδρου οι δύο ομάδες στρατευμένων (σε τι άραγε?)έχουν την απαίτηση να τους το λύσουν δύο συνάδελφοι που ως ανεξάρτητοι ζήτησαν και τους δώσαμε την ψήφο μας και εκλέχθηκαν. Πόση υποκρισία πιά απ΄αυτούς που επιμένουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ενώ είναι οι πιό φανατικοί της αντιπαλότητας μέσα στην Ενωση Δικαστών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ