Σελίδες

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΥΠΟΙΚ (6-9-2012)

Την έντονη αντίδραση τους στις μειώσεις των αποδοχών τους στο πλαίσιο των περικοπών των Ειδικών Μισθολογίων εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.


«Εχουμε υποστεί ήδη 40% και ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης για μειώσεις 23% μεσοσταθμικά. Θα επιστρέψουμε τις δικογραφίες πίσω στα Δικαστήρια» ανέφεραν δικαστικοί που μετείχαν στη συνάντηση και έκαναν λόγο για συνταγματική εκτροπή εάν μειωθούν κι άλλο οι μισθοί τους
Οπως ανέφεραν το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μειώσεις που θα αφορούν ποσοστό 23-25% για το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών. Δηλαδή όχι μόνο στον βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα.
«Δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Και οι 71 εισαγγελείς των Αθηνών συμφώνησαν να μην παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Ανάλογες αποφάσεις θα πάρουν και οι άλλες ενώσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Ρούσσος Παπαδάκης, Πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Αθηνών.
Δικαστές και εισαγγελείς θα συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη και θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Στις συνεδριάσεις των οργάνων τους αύριο και μεθαύριο οι δικαστικοί θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους και τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ
==============

Πεμ 06 Σεπτεμβρίου 2012 17:47
Μετά τη σημερινή, άκαρπη συνάντηση των δικαστών με την υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου συγκαλεί αύριο στις 3 μ.μ. έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δικαστών στην κυβερνητική άρνηση να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Μια από τις προτάσεις που θα τεθεί αύριο στο τραπέζι της ΕΔΕ είναι η κάθοδος των δικαστικών λειτουργών σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων. Και αυτό γιατί οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Παράλληλα, αύριο οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν στις 11 π.μ. με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αναμένουν δε απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας γνωστοποίησε στους δικαστές ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22 με 23%. Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε τους εκπροσώπους των δικαστών στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, καθώς εκείνος δεν μπορεί να βρει ισοδύναμο ποσό για να αποφύγει την μείωση των αποδοχών τους.

Πηγή: ΑΠΕ
==========================

Πενθήμερη προειδοποιητική απεργία εξετάζουν οι δικαστές


Την στάση τους απέναντι στις νέες περικοπές, 20% με 25%, τις οποίες πληροφορήθηκαν και επισήμως από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθορίζουν δικαστές και εισαγγελείς. 

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), Βασιλική Θάνου, συγκαλεί το μεσημέρι της Παρασκευής στις 3 μ.μ. έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως μια από τις προτάσεις που θα εξεταστούν, θα είναι και αυτή της πενθήμερης προειδοποιητικής απεργίας, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος, που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις δικαστικών λειτουργών. 

Δικαστές και εισαγγελείς είναι ανάστατοι με το νέο ψαλίδισμα στις αποδοχές τους το οποίο, όπως λένε, φτάνει πλέον  το 50% και κάνουν λόγο για «συνταγματική εκτροπή», επικαλούμενοι το Σύνταγμα, που προστατεύει το ειδικό μισθολόγιό τους, αναγνωρίζοντας τους δικαστές ως εξουσία ισότιμη και ισόκυρη με την εκτελεστική και νομοθετική.

Την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένουν απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γιώργος Φαλτσέτος, έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνέλευση θα καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

31 σχόλια:

  1. Μία ερώτηση: η περικοπή (23% ή όσο φτάσει) θα αφορά και τον βασικό μισθό;;; Είχα την εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αγγίξουν το βασικό μισθό αλλά μόνο επιδόματα (βιβλιοθήκης, χριστουγέννων , πάσχα κοκ). Γιατί αν είναι να έχουμε μεσοσταθμική μείωση 23% στα ακαθάριστα εσοδά μας όπως αναφέρει το άρθρο (δηλαδή και στο βασικό μισθό) τότε ο μισθός του Πρωτοδίκη σίγουρα θα είναι αρκετά κάτω από τα 2000 ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα αποτέλεσμα δηλαδή.Απλά μας ανακοίνωσε τις νέες μειώσεις.Ας το θυμόμαστε αυτό την επόμενη φορά που θα κρίνουμε το μνημόνιο συνταγματικό και θα απορρίψουμε προσφυγή για το τέλος ακινήτων.Ας θυμόμαστε επίσης τα σημερινά σχόλια διαπλεκόμενων δημοσιογράφων του ΔΟΛ που μιλούσαν για λόμπι (!) δικαστών στη Βουλή και το υπουργικό συμβούλιο, διότι "όποιος τα βάζει με τους δικαστές είναι χαμένος" "θα γλιτώσουν τις μειώσεις σε αντίθεση με τους ένστολους που κάνουν πιο σοβαρή (!) δουλειά" κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεχρι τωρα πιστευα οτι ημουν λειτουργος και οχι υπαλληλος.Εφοσον η πολιτεια με θεωρει υπαλληλο τοτε θα κανω διακοπες Χριστουγεννα Πασχα και 2 μηνες το καλοκαιρι.Και δεν προκειται ξανα να μεινω χωρις υπνο εως τα χαραματα για να μην μου φυγει το οχταμηνο.Καλησπερα σας και χαιρετισματα στους 2 εναπομειναντες πυλωνες του Συνταγματος! Τον τριτο τον κατεδαφισατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Αμεση αντίδραση. Αποχή από τα καθήκοντά μας για πέντε ημέρες από 17 Σεπτ..Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν διασφαλίζεται από πένητες δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΚ όλα καλά. Άρα οι "Σεβαστίδιδες" είχαν δίκιο που φώναζαν. Αλλά τι ξέρουν τα παιδαρέλια.
    Εγώ πλέον σε πλοίο για να πάω μεταβατικό σε νησί, όπου θα χρειαστεί να διανυκτερεύσω, δεν ξαναπάω αν δεν μου προκαταβληθούν τα έξοδα (μου χρωστάνε ακόμα το 2011). Συνιστώ δε στους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάθεση ομαδικων παραιτήσεων είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη εχω αηδιασει με σχολια που διαβαζω σε blogs εφημεριδων που η πλειοψηφια αγαλλιαζει με τις περικοπες των μισθων μας θα πω το εξης. Εφοσον κυριοι μας απεχθανεστε τοσο πολυ μην καταθετετε πλεον μηνυσεις και αγωγες στα κατα τοπους Πρωτοδικεια και Εισαγγελικα γραφεια αλλα στη Βουλη!Εφοσον μας θεωρειται αργοσχολους και αγραμματους απευθυνθειτε στους διαβασμενους.Οι πολιτικοι θελουν να φανουν καλοι στην τροικα για την δοση που ειναι να παρουμε σαν κρατος.Και φυσικα η μεριδα του λεοντος θα παει στις τραπεζες.Αλλα εχω μια απορια συμπολιτες μου...Οταν η τραπεζα ειναι να σας παρει το σπιτι ποιος σας ακουει?Ποιον θελετε να εμπιστευθειτε οτι κατι θα κανει μεσα στα πλαισια της νομιμοτητας παντα για να σας βοηθησει?Για σκεφτειτε το.Θα συνεχισω να ειμαι στο πλευρο της αληθειας και του δικαιου.Θα συνεχισω να ειμαι ανθρωπος και να υπηρετω την δικαιοσυνη που τοσο ευκολα καποιοι απαξιωνουν.Αλλα δεν ανεχομαι απο ασχετους με το χωρο και δεν μιλω ουτε για δικηγορους ουτε για γραμματεις που ειμαστε συνλειτουργοι της Δικαιοσυνης,υβριστικα σχολια!ΑΡΚΕΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτημα προς τον ανώνυμο- 6.33.
    Για διευκρινίστε μας παρακαλώ: η νομική κρίση ως προς το εάν το μνημόνιο ή η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ συνάδουν προς το Σύνταγμα, εξαρτάται από το κατά πόσον επιβάλλονται μειώσεις αποδοχών στους δικαστικούς λειτουργούς;
    Ενδιαφέρον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά να πάθουμε. Η ίδια η ηγεσία μας δεν μας στηρίζει.Οπότε τι περιμένετε... Εμείς ας χαρούμε λοιπόν τις αποφάσεις μας (άλλωστε με αυτές μιλάμε,ώρα με αυτές να πληρώνουμε και τους γιατρούς των παιδιών μας...) και το δικαστικό
    μας ήθος.Και μην ελπίζετε σε αντιδράσεις,θα έρθει καμία εγκύκλιος και το μόνο που θα πετύχουμε
    θα είναι το ρεζίλι.Ο τεχνοκράτης μας έπιασε αδιάβαστους.Καλό δικαστικό έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω τι θα κάνετε ως κλάδος (προσωπικά με απασχολούν τα δικά μου προβλήματα περισσότερο), όμως επιτρέψτε μου να σας δώσω μια συμβουλή: Μην προβαίνετε σε ανακοινώσεις και απειλές που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε, σαν τα μικρά παιδάκια. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Υπουργός και η Κυβέρνηση. Δηλαδή τι θα κάνετε; Θα παραιτηθείτε με δάνειο και δύο παιδιά; Θα ξαναρχίσετε τη δικηγορία; Είστε πρόθυμοι να κάνετε κάτι τέτοιο;
    Πληρώνετε την ασυνεννοησία του προηγούμενου Νοέμβρη, που άλλοι έκαναν στάση, άλλοι δεν έκαναν και άλλοι κοίταζαν που θα πάει το ρεύμα. Και μη νομίζετε ότι η κατάσταση του προηγούμενου Νοέμβρη (εξαιτίας της οποίας αναστείλατε τις κινητοποιήσεις σας) είναι χειρότερη από σήμερα. Εμπρός είναι τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τη νοοτροπία "έχω δάνειο και δύο παιδιά" δεν πάμε πουθενά. Που είναι η αξιοπρέπειά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε σχέση με αυτά που λέει ο ανώνυμος των 7:29, αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη μισθολογική αντιμετώπιση των δικαστών, πολύ φοβάμαι ότι πολλοί και μάλλον οι πλέον ικανοί, θα αρχίσουν να αποχωρούν πραγματικά από τον κλάδο. Όχι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά από επιλογή. Γιατί, με τις ικανότητες και τα προσόντα τους, σίγουρα μπορούν να επιτύχουν στην ελεύθερη αγορά πολύ καλύτερες αποδοχές, ενδεχομένως και με λιγότερο φόρτο... Και όταν λέω καλύτερες αποδοχές, υπολογίζω σε αυτό και το ότι δε θα χρειάζεται να νοικιάζουν δεύτερο σπίτι, να πηγαινοέρχονται εκεί που υπηρετούν κλπ κλπ.
    Όχι να κάθονται να "παρακαλάνε" να πληρώνονται ανάλογα με τη δουλειά τους και με το ρόλο τους και να πρέπει να εξηγούν γιατί ο δικαστής δεν είναι υπάλληλος (!), γιατί πληρώνεται παραπάνω από τους υπαλλήλους και με ποιο ακριβώς τρόπο εργάζεται, ώστε να δικαιολογεί τα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αναμφισβήτητα, η θέση και ο ρόλος του δικαστή επιβάλλουν τη διαφοροποίηση της μισθολογικής του κατάστασης, σε σύγκριση πάντα με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο δικαστής πρέπει να αμοίβεται, ώστε να διασφαλίζεται η ακεραιότητά του, καθόσον δεν μπορεί ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας να επαφίεται στην υπευθυνότητα και τη φιλοτιμία του καθένα. Μια ευνομούμενη κοινωνία διασφαλίζει το κύρος του δικαστή με θεσμικές προβλέψεις και όχι με ευχές τα πρόσωπα να αποδεικνύονται ηθικά και τίμια.
    Ωστόσο, για την οικονομία της κουβέντας και την υπέυθυνη τοποθέτηση επί του θέματος κρίνω αναγκαία τη γνώση των συνολικών, καθαρών, μηνιαίων αποδοχών που λαμβάνει ο δικαστής στην Ελλάδα σήμερα. Για παράδειγμα, πρωτοδίκης με υπηρεσία 5 ετών, άγαμος, πόσα παίρνει; πρωτοδίκης με υπηρεσία 8 ετών, έγγαμος με 2 παιδιά, πόσα παίρνει; Αν η ερώτησή μου κρίνεται αδιάκριτη, την αποσύρω, απλώς δεν έχω έγκυρη πληροφόρηση επί τούτου, το οποίο όμως θεωρώ θεμελιώδες για τη διαμόρφωση γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα μαζικα οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες,και δεν θα είναι οι τελευταίες.Ο κόσμος ούτως ή άλλως δεν θα σταθεί δίπλα μας,αχώνευτοι είμασταν και αχώνευτοι θα μαστε πάντα,ακόμα και αν εργαζόμαστε αμμισθί.Την δουλειά μας κανείς δεν μπορει να την αντιληφθεί και να την εκτιμήσει.Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι θα βάζουμε και απο τη τσέπη μας.Αν μη τι άλλο το οφείλουμε και στις οικογένειες μας.Πραγματικα αδυνατώ να καταλάβω τι έχουμε παραπάνω να χάσουμε και δεν προβαίνουμε ΟΛΟΙ σε δυναμικές κινητοποιήσεις.Και ας μην ξεχνάμε ότι το Σύνταγμα ήδη έχει κατσλυθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σπάζουν το ένα προς δύο του μισθού προέδρου Αρείου Πάγου και πρωτοδίκη.Τελική επιδίωξή τους είναι η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο. Ήδη σήμερα ο πρωθυπουργός έμμεσα μας απείλησε να μην προβούμε σε ακρότητες.Τουλάχιστον μέχρι στιγμής γίνεται αντιληπτό ότι συνομιλητές του είναι οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων. Να τους χαιρόμαστε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στον ανώνυμο των 8.46 μμ απαντώ ότι πρωτοδίκης έγγαμος με δύο παιδιά και 8 έτη προϋπηρεσίας λαμβάνει το ποσό των 2.400 μηνιαίως (μετά λόγου γνώσεως). Για τα άλλα δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ. Εισαγγελείς και Δικαστές

    Σαν φτωχός πλην τίμιος ένστολος συνδικαλιστής έχω να σας δώσω μια μικρή συμβουλή: μην προβείτε σε πράξεις οι οποίες είναι παράνομες (απεργία) και για τις οποίες θα λογοδοτήσετε αργότερα (παρέλευση 8μηνου ή διμήνου κτλ κτλ). Μία δύναμη τρομερή έχετε και πρέπει να την αξιοποιήσετε: ασφαλιστικά μέτρα σε πρώτο στάδιο και ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ.... μόνο αυτό μπορεί να σώσει εσάς και κατ επέκταση εμάς.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και κάτι που πάντα παραλείπεται από όλα τα ΜΜΕ. Το θέμα είναι τι μέρος του μισθού μένει πραγματικά στον δικαστή, αφού αφαιρεθούν τα έξοδα που κάνει αυτός, εξαιτίας της υπηρεσίας του. Αν δηλαδή, πχ, υπηρετεί σε άλλη πόλη από αυτή που βρίσκεται το σπίτι του, θα ξοδεύει κάποιες εκατοντάδες ευρώ το μήνα, για να συντηρεί σπίτι και στην πόλη που υπηρετεί (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, κοινόχρηστα κλπ). Επίσης να πληρώνει κάποια ποσά για εκτυπώσεις, αγορά νομικών συγγραμμάτων, για έξοδα μετακίνησης από τον τόπο που υπηρετεί, στον τόπο που μένει η οικογένειά του (όταν αυτή αδυνατεί να μεταφερθεί)κλπ.
    Γιατί πολύς κόσμος (είτε από άγνοια, είτε από αρνητική προδιάθεση) στέκεται στο πόσα παίρνει μόνο ο δικαστής και όχι στο πόσα του μένουν, ενόψει των εξόδων που η υπηρεσία τον υποχρεώνει να κάνει.. Αν πχ ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου δικαστή πάει στα 1500 ευρώ, τα χρήματα που θα του μένουν, όταν υπηρετεί εκτός του τόπου του, θα είναι λιγότερα από αυτά που παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος με τα ίδια προσόντα. Για να μη μιλήσουμε για τους υπαλλήλους δεη,του μετρό, ή της Βουλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλε παιδια!!![συγνωμη για την εκφραση το συνηθιζουμε στα ποινικα !! για την σωτηρια της χωρας το κανουν οι ανθρωποι !!!![ανάπτυξη σημαινει απο το δικο μας το χιλιαρικο να τα οικονομισει ο εμπορος η ο ξενοδοχος που απασχολει αλλοδαπο προσωπικο!!!! και να βγαλει 30% περισσοτερα !!!] μπορει αργοτερα ωα κανουν καμια αυξηση η να δωσουν τα χρωστουμενα της δοσης αν τα βαλουν στο ιδιωτικο χρεος του δημοσιου !! Λουκετο λοιπον??[και οσο αντεξουν αυτοι και εμεις !!!] και οι αγωγες εν δρασει μηπως και τα παρουμε εντοκως με 6% σε 6 χρονια αν καταφερουμε να ζησουμε ως τοτε !!Σημειωση τωρα τελευταια πληθαινουν οι θανατοι συναδελφων τελευταιος αν πληροφορηθηκα σωστα ειναι ο εισσαγγελεας ΛΑΖΑΡΑΚΟς Ο θεος να τον συγχωρεσει γλυτωσε ο ανθρωπος απο την ταπεινωση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ομαδικές παραιτήσεις!!πολυ θέλω να δω την επόμενη ημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με συγχωρείτε εκ των προτέρων, δεν θέλω να προκαλέσω θύελλα αντιδράσεων. Διευκρινίζω εκ των προτέρων ότι δεν είμαι δικαστής (είμαι νομικός). Συμφωνώ απολύτως με την ανάγκη αξιοπρεπούς μισθολογικής αντιμετώπισης των δικαστικών λειτουργών. Μου φαίνεται όμως εξαιρετικά άτοπο, και άκομψο να τονίζεται και από τους εκπροσώπους σας, ότι εάν οι δικαστές δεν αμείβονται ικανοποιητικά είναι ευεπίφοροι σε χρηματισμό. Εσείς, πώς θα αξιολογούσατε αντίστοιχη επιχειρηματολογία άλλων αμειβόμενων με ειδικά μισθολόγια; Λ.χ. "εάν δεν αμειφθούμε οι γιατροί θα παίρνουμε φακελάκια", "εάν δεν αμειφθούμε τα μέλη ΔΕΠ θα πουλάμε τα θέματα", "εάν δεν αμειφθούμε οι αστυνομικοί θα παρέχουμε προστασία" κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο σκάι είχε ένα πίνακα όπου έλεγε ότι μισθός του πρωτοδίκη από 2.300 ευρώ θα πέσει στα 1.771 ευρώ.
    Άντε και με το βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη από το 2013!
    Υ.Γ. προς τον ανώνυμο από 6 Σεπτεμβρίου 2012 7:56 μ.μ.: Ερώτημα: έχει αξιοπρέπεια αυτός που δεν έχει να ταΐσει τα δύο του παιδιά; Μήπως κάποιοι το παίζουν "αξιοπρεπείς" διότι έχουν τη "χρηματοδότηση" από τους γονείς και τα πεθερικά ή έχουν άλλα εισοδήματα; Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι!
    Δυστυχώς λόγω της νοοτροπίας "Που είναι η αξιοπρέπειά μας?" στο "έχω δάνειο και δύο παιδιά" φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος (6 Σεπτεμβρίου 2012 9:24 μ.μ.) είπε:
    "Στον ανώνυμο των 8.46 μμ απαντώ ότι πρωτοδίκης έγγαμος με δύο παιδιά και 8 έτη προϋπηρεσίας λαμβάνει το ποσό των 2.400 μηνιαίως (μετά λόγου γνώσεως)...

    Επιβεβαιώνω το παραπάνω ποσό (2.400-2.450), με τις εξής διευκρινίσεις:
    1)Πρόκειται για το καθαρό ΠΛΗΡΩΤΕΟ ποσό που λαμβάνεται κάθε μήνα, δηλαδή αφού αφαιρεθεί και η μηνιαία παρακράτηση φόρου, η οποία στο τέλος συμψηφίζεται με τον ετήσιο αναλογούντα φόρο εισοδήματος.
    2) Το παραπάνω ποσό ισχύει για όσους πρωτοδίκες τους πρόλαβε η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (από την 9η σειρά της ΕΣΔΙ και μετά), τις οποίες ακούγεται ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει σε όλο το Δημόσιο. Οι αρχαιότεροι από αυτούς πρωτοδίκες (της 8ης σειράς και των προηγουμένων), λόγω της μισθολογικής προαγωγής που την πρόλαβαν, λαμβάνουν αποδοχές που εγγίζουν τις αποδοχές του επόμενου βαθμού (του Προέδρου Πρωτοδικών). Πρωτοδίκης με 9 έτη (μαζί με την παρεδρία) υπηρεσία, έγγαμος με δύο παιδιά, που έχει (προ)λάβει την "μισθολογική προαγωγή", λαμβάνει σήμερα μηνιαίως καθαρά (πληρωτέο ποσό) από 2.950 έως λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ (ανάλογα αν είναι ασφαλισμένος στο Τ.Ν. πριν ή μετά το 1993). Αυτά μετά λόγου γνώσεως.
    3) Πρωτοδίκης με δύο έτη υπηρεσία, άγαμος χωρίς παιδιά (μου έχουν πει ότι) λαμβάνει τον μήνα καθαρά (πληρωτέο) 2.200-2.250 ευρώ.
    4) Ο Πάρεδρος λαμβάνει πρώτο καθαρό μισθό, αν δεν κάνω λάθος, μεταξύ 1.800 και 1.900 ευρώ.
    5) Πρόεδρος Πρωτοδικών (μου έχουν πει ότι) λαμβάνει 3.000 - 3.200 ευρώ, ανάλογα αν είναι έγγαμος, αν έχει παιδιά κλπ.
    6) Εφέτης τριών ετών (με 20 έτη συνολική υπηρεσία), απ' ότι μου έχουν πει και αν θυμάμαι καλά, λαμβάνει καθαρό πληρωτέο, 3.600 και πάνω, ανάλογα με παιδιά κλπ.
    7) Πρόεδρος Εφετών..... Δεν γνωρίζω
    8) Αρεοπαγίτης, η ίδια η κ. Θάνου δήλωσε δημοσίως, στην τηλεόραση, ότι οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές της είναι 4.600 ευρώ (ή 4.300, δεν θυμάμαι ακριβώς, ας με βοηθήσει κάποιος)

    Δεκτές οι όποιες διορθώσεις - αμφισβητήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ας το συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους. Απαξιωνόμαστε εδώ και πολύ καιρό ως κλά-δος, χωρίς να αντιδρούμε. Πότε; Όταν ο εκάστοτε υπουργός των Οικονομικών ανε-ρυθρίαστα εξυβρίζει τη Δικαιοσύνη διατεινόμενος δημόσια ότι ο Πρωτοδίκης δεν έχει εξουσία να αποφανθεί επί αναστολής για το περίφημο τέλος ακινήτων που εισπράττε-ται μέσω λογαριασμών ΔΕΗ, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση. Όταν νομοσχέδια τύπου «Δίκαιης Δίκης» με ατελέσφορες διατάξεις περί επιτάχυνσης της δικαιοσύνης και απροκάλυπτων απειλών με απολύσεις και μείωση μισθών των δικαστικών λει-τουργών για την καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων, χωρίς ουσιαστικά α-ντίμετρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συσσωρευμένης δικαστικής ερ-γασίας, καθιστούν τον δικαστή ελεγχόμενο υπαλληλίσκο με φρόνημα υπόδουλου ερ-γάτη, αγνοώντας την αναγκαιότητα ελευθεροφροσύνης για το υψηλό λειτούργημά του. Τότε έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα και συλλογικά, χωρίς υποχωρήσεις και ε-σωστρέφειες που καλλιεργούνταν από την αντίληψη ότι η απαγόρευση της απεργίας απαγορεύει και την οιαδήποτε αντίδρασή μας. Η περαιτέρω μείωση των μισθών μας, λοιπόν, ήταν φυσικό επακόλουθο της επιδειχθείσης αδιαφορίας μας στη σημερινή συγκυρία, που άλλωστε χειμάζεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Η θεσμική απα-ξίωση ακολουθήθηκε μοιραία και από την οικονομική. Όμως στις συγκρούσεις γεν-νιούνται και οι μεγαλύτερες ανατροπές. Τώρα είναι η μόνη και ίσως η τελευταία ευ-καιρία να αντισταθούμε στην περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματός μας. Ας μην την αφήσουμε (και αυτή) να περάσει ανεκμετάλλευτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ... βρέθηκαν τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην περικοπούν οι μισθοί. Εχουν δε ανα κατηγορία ως εξής :
    Α.Ιερωμένοι... τα λεγόμενα "τυχερά" δηλ. η τέλεση των θείων μυστηρίων όπως λ.χ. κηδείες, μνημόσυνα, ευχέλαια κλπ(άκου εκεί ... τυχερά...) έναντι αμοιβής (ή μήπως όχι)
    Β. Οι πανεπιστημιακοί "δάσκαλοι"... "Ερευνητικά" προγράμματα, συγγράμματα για φοιτητές, συνέδρια, 3 μηνες καθισιό το καλοκαίρι, από 15 ημέρες Χριστούγεννα, Πάσχα και μάθημα 2-3 ώρες εβδομαδιαίως
    Γ. Ενστολοί ... Πρατήρια (Super Market), Θ.Α.Λ.Α. (θερετρα αξιωματικών λεκανοπεδίου Αττικής) λεωφορεια για την μεταφορά προς και από τις μονάδες, τα παιδιά τους στις στρατιωτικές σχολές εισάγονται με λιγότερα μόρια ως "ειδικές κατηγορίες" κλπ
    Δ.Ιατροί ... "φακελάκι", ιδιωτικό ιατρείο, φαρμακευτικές εταιρίες για "ιατρικά συνέδρια" στο εξωτερικό κλπ
    Ε. Δικαστικοί λειτουργοί ... ή ξυπνάτε ή συνεχίστε να τραβάτε "κουπί" στις ρωμαικες γαλέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο κ. Στουρνάρας αλήθεια, πόσα έκοψε από τον δικο του παχυλό μισθό για να συμμετέχει στην προσπάθεια να βρεθούν τα πολυπόθητα 11,5 δις?? Μήπως αν έκοβε από τα 6.000 ευρώ που παίρνει κι αυτός κι όλοι οι συνάδελφοί του ένα μόλις 15% θα μπορούσε να βρει άνετα ισοδύναμα για να μην πετσοκόψει τους δικούς μας μισθούς? Και με μειωμένο μισθό 5.100 ευρώ, πάλι διπλάσια από μας θα έπαιρνε... Αλλά έτσι είναι όταν έχει καταλυθεί το Σύνταγμά μας, η εκτελεστική εξουσία παραμένει εξουσία, ενώ η δικαστική μετατρέπεται σε Πακιστανό επαίτη στα φανάρια της Πειραιώς.... Ας κλείσουμε εντελώς τα δικαστήρια λοιπόν να δούνε αν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εμάς το κράτος, έστω και μια μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να ζητήσω κι εγώ μία διευκρίνηση; Τα 2400 είναι καθαρά ή μικτα; Γιατί έχει επικρατήσει όσοι αμείβονται από το Δημόσιο, όταν ερωτούνται για το μισθό τους να αναφέρονται στα καθαρά, το οποίο το θεωρώ παραπλανητικό σε σχέσε με τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιτέλους, ας ξυπνήσουμε. Ας παραιτηθούμε ομοδικά για να δούμε ποιός θα απονείμει δικαιοσύνη σ` αυτόν τον τόπο. Και προς θεού¨Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις αποδοχές των δικαστών με αποδοχές άλλων εργαζομένων, αν δεν συγκρίνουμε πρώτα το είδος και τις συνθήκες εργασίας. Κατά τον Αριστοτέλη, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση αντιμετώπιση των ανίσων. Προσωπικά, δεν θα ξαναεργασθώ απόγευμα στο σπίτι μου, απλούστατα γιατί δεν μπορώ να πληρώνω γυναίκα να κρατάει τα παιδιά μου. Αφού μας θέλουν δημόσιους υπαλλήλους, εγώ δεν έχω καμμία αντίρρηση. Δεν δέχομαι όμως μισθολογικά να αντιμετωπίζομαι ως δημόσιος υπάλληλος, αλλά όσον αφορά τις υπηρεσίες που παρέχω να έχουν την απαίτηση να είμαι δικαστικός λειτουργός. Ας εργαζόμαστε στα Δικαστήρια, με βιβλία του Κράτους, επί 8ωρο, ας μη μετακινούμαστε από τον τόπο κατοικίας μας, ας μην εκτυπώνουμε εμείς οι ίδιοι τις αποφάσεις μας και μην ξανακούσω τίποτα για 8μηνα.Όποτε μας το επιτρέψει ο φόρτος εργασίας και το ωράριό μας, θα εκδίδουμε αποφάσεις. Ας προσλάβουν κι άλλους δικαστές δημοσίους υπαλλήλους, ή ας πληρώνουν πρόστιμα στην ΕΔΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στα 2.400 που αναφέρεται ότι πράγματι λαμβάνει ο Πρωτοδίκης, πρέπει κανείς να συνυπολογίσει ότι με αυτά τα χρήματα πρέπει να ενδυθεί καταλλήλως ( κοστούμι, ταγιέρ για τις γυναίκες κ.λ.π. ),να αγοράσει βιβλία για την επιστημονική του ενημέρωση, χαρτί μελάνια, κομπιούτερ και λοιπή γραφική ύλη για τον εξοπλισμό του γραφείου στο σπίτι, να πληρώσει ενοίκιο, ξενοδοχείο ή στεγαστικό δάνειο τόσο στην κύρια κατοικία του π.χ. Αθήνα όσο και σε αυτήν που θα μετατεθεί π.χ. Κρήτη, βενζίνη κ.λ.π. και να συντηρήσει τα παιδιά του ( φροντιστήρια Ελληνικής και ξένης γλώσσας, διατροφή, ένδυση κ.λ.π χωρίς τον υπολογισμό ιδιωτικού σχολείου αλλά δημοσίου ) και όλα αυτά με τον μισθό του, χωρις να υπολογισθούν έξοδα υγείας ή έξοδα προσωπικής αναψυχής αφού με τον ανωτέρω υπολογισμό μάλλον τα εναπομείναντα εάν υπάρχουν, χρήματα δεν επαρκούν. Ας μας πουν λοιπόν οι κύριοι δημοσιογράφοι που αρθογραφούν ασμένως και καθημερινώς περί των προνομίων των Δικαστών ποιά είναι αυά τα προνόμια, όταν σε ΔΕΚΟ ή σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου η υπηρεσία πέραν του καταβαλλομένου μισθού, πληρώνει ΕΧΤΡΑ τα φροντιστήρια και τα έξοδα παιδικών σταθμών, τα οδοιπορικά και όλα τα παρελκόμενα. Οι αντιδράσεις απο τούδε και εφεξής σε ενδεχόμενες περικοπές πρέπει να είναι δυναμικές. Άμεσες προσφυγές στο Μισθοδικείο και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια, καταγγελία στην Διεθνή και Έυρωπαική Ένωση Δικαστών, απαγόρευση απασχολήσεως στο σπίτι και ότι άλλο αποφασίσουν οι Ενώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στο συνάδελφο που φοβάται να παραιτηθεί διότι έχει δάνειο και δυο παιδιά του υπενθυμίζω ότι ο μισθός του θα φθάσει σε επίπεδο που δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα για μία ζωή, αντίθετα ασν υποβάλει παραίτηση δε σημαίνει ότι την άλλη ημέρα θα παύσει να λαμβάνει μισθό αφού αυτή θα πρέπει να γίνει δεκτή από τον υπουργό σε διάστημα 3 μηνών περίπου και ως τότε δεν θα υπάρχει πολιτική χρέωση αλλά μόνο συμμετοχή σε ποινικές συνεδριάσεις. Τουναντίον, αν συγκεντρωθούν πάνω από 50% παραιτήσεις τότε θα απειληθεί σοβαρά η λειτουργία των δικαστηρίων και τότε ίσως θα έχουμε πετύχει κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε των 6/9/2012 10.22 η πλειοψηφία των δικαστών και ιδίως η συνταριπτική πλειοψηφία των δικαστών των κατώτατων δικαστηρίων τιμούν την εξουσία που ασκούν και κατά τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουν να το κάνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν θα υποκύψουν στις ολοένα αυξανόμενες πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Γιαυτό απαιτούν να έχουν τη συνταγματική αντιμετώπιση που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ