| |||
Με αναδρομική εφαρμογή από αρχές Αυγούστου – Αναστάτωση για τις μειώσεις
Της Ιωαννας Μανδρου
Νέο μισθολογικό τοπίο για το δικαστικό σώμα διαμορφώνεται μετά την ψήφιση των νέων ρυθμίσεων από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του πακέτου των πρόσφατων οικονομικών μέτρων, που μεταβάλλουν άρδην τις αποδοχές των δικαστικών όλων των κλάδων και όλων των βαθμίδων της Δικαιοσύνης.
Το νέο μισθολόγιο, που ισχύει ήδη με αναδρομική εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου, καθηλώνει τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας στα 3.800 ευρώ από τις 6.000 που ήταν μέχρι πρόσφατα, ενώ για τους πρωτοδίκες οι αποδοχές «πέφτουν» πλέον κάτω από τις 2.000 ευρώ και προσδιορίζονται κατά μέσο όρο στα 1.800 ευρώ.
Οι σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών που αποτελούν τους εκπροσώπους της τρίτης θεσμικής λειτουργίας του πολιτεύματος έχουν δημιουργήσει κλίμα αναστάτωσης στον χώρο της Δικαιοσύνης και έντονους προβληματισμούς για τις επόμενες κινήσεις που θα επιλεγούν. Με δεδομένη τη δεινή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μεγάλες κοινωνικές ομάδες πλέον χειμάζονται και βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, οι εκπρόσωποι των δικαστών και των εισαγγελέων, απέρριψαν τη δυνατότητα να προσφύγουν άμεσα στο λεγόμενο Μισθοδικείο -Ειδικό Δικαστήριο που έχει συγκροτηθεί για να επιλύει οικονομικά αιτήματα του δικαστικού σώματος- και να ζητήσουν την εξομοίωση των αποδοχών τους με εκείνες των βουλευτών με βάση τη συνταγματική πρόβλεψη για ισότητα των τριών εξουσιών του πολιτεύματος. Οι αρχικές εισηγήσεις για κατάθεση, μαζικά αγωγών, για εξομοίωση των αποδοχών των δικαστών με εκείνες των βουλευτών, που δεν μειώθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων και των περικοπών για τα ειδικά μισθολόγια, τελικά δεν επεκράτησαν καθώς εκτιμήθηκε -σε ειδική σύσκεψη με νομικούς που πραγματοποιήθηκε- ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει την κοινή γνώμη και θα εκθέσει τους δικαστικούς λειτουργούς σε επικρίσεις σε μια ευαίσθητη και από θεσμικής πλευράς συγκυρία.
Σημαντικές μειώσεις
Πάντως, το γεγονός ότι για το δικαστικό σώμα δεν επελέγη τελικώς η τακτική της περικοπής των ειδικών μισθολογίων, όπως έγινε σε στρατιωτικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς, αλλά η ψήφιση εξ απαρχής νέου μισθολογίου, ήταν εκείνο που μείωσε δραστικά τις αποδοχές τους, αλλά και την κλίμακα που καθόριζε για δεκαετίες τις αυξήσεις των μισθών τους από βαθμό σε βαθμό. Το αποτέλεσμα είναι πως οι ανώτατοι βαθμοί της Δικαιοσύνης υφίστανται πλέον τις σημαντικότερες μειώσεις, με τον πρόεδρο ενός ανωτάτου δικαστηρίου να χάνει πάνω από 2.000 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες της δικαστικής ιεραρχίας, οι μειώσεις διαμορφώνονται στα παρακάτω επίπεδα. Για τους πρωτοδίκες από τις 2.500 ευρώ οι αμοιβές τους θα είναι πλέον κάτω από 2.000 και κατά μέσο όρο στα 1.800, ενώ για τους εφέτες και προέδρους εφετών από τις 4.000 περίπου στα 2.800 με 3.000 ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Μετά την απόρριψη της κατάθεσης μαζικών αγωγών στο Μισθοδικείο για εξομοίωση των αποδοχών των δικαστών με εκείνες των βουλευτών, τελικά προκρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι αγωγές να έχουν ως αντικείμενο τη διατήρηση του προηγούμενου μισθολογικού καθεστώτος -ό,τι ίσχυε μέχρι πρόσφατα- έστω και με ορισμένες περικοπές επιδομάτων, στη λογική της συνταγματικής πρόβλεψης ότι οι δικαστές δικαιούνται ειδικής μισθολογικής μεταχείρισης που συνδέεται με το θεσμικό τους ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, δηλώνει στην «Κ» αποτυπώνοντας συμπερασματικά τις διαθέσεις του δικαστικού σώματος, πως «οι δικαστές δεν επιθυμούν, ούτε ζουν πλούσια. Θέλουν να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, όπως συμβαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων των κρατών...».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_17/11/2012_502047 |
Σελίδες
▼
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
Σε ισχύ το νέο μισθολόγιο δικαστικών
46 σχόλια:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish
5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Αξιοτιμοι κυρίες και κυριοι συναδελφοι ας τεθει πλεον υποψιν των πολιτων που παρακολουθουν τις δημοσιευσεις στο παρον ιστολογιο, ακομα και αν χαρακτηριστει ως λαικισμος, οτι οι περισσοτεροι Δικαστες κυριως του πρωτου βαθμου, αδυνατουν, μεταξυ αλλων, να εξυπηρετήσουν τις δανειακες τους υποχρεωσεις οπως επισης και τις αντιστοιχες φορολογικες, οπότε και στο αμεσο μελλον θα πρεπει να οδηγηθουν προς κριση ενωπιον των συναδελφων τους. Το γεγονος αυτο καταδεικνυει τι Δικαιοσυνη θελει η κοινωνια μας, οπως εκφραζεται απο την πλειοψηφια της νομοθετικης και εκτελεστικης εξουσιας που εξ αυτης (κοινωνιας) ελκει την νομιμοποιηση της, να αποδιδεται και απο ποιους Λειτουργους αυτης, επι το τελει οπως αποδειχθει ιστορικά οτι ο εξαθλιωμενος, ενδεής και διωκομενος Δικαστης δεν μπορει παρα να ειναι επικινδυνος και κακος κριτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοσιευμα ειναι ανακριβες. Τοσο η αγωγη οσο και η αιτηση ακυρωσης ειναι ετοιμες και εντος των επομενων ημερων θα ανακοινωθουν απο την Ενωση. Το αρθρο αντικατοπτριζει ευσεβεις ποθους της κυβερνησης και των Βουλευτων, ιδιως δε πρωην ανωτατου Δικαστη και νυν υπουργου και βουλευτη να μην ζητησουν οι δικαστες εξομοιωση με βουλευτη, κατι που με βαση την παγια νομολογια του ΣτΕ και του μισθοδικειου θα γινοταν αμεσως δεκτο. Ο νοων νοειτο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά ταύτα φαντάζει ουτοπία η συνταγματικά προβλεπόμενη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστών, εις δόξα της νέας τάξης πραγμάτων και εις βάρος του συνόλου των πολιτών του πλανήτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν οι ίδιοι έχουμε την πεποίθηση ότι είμαστε καλοπληρωμένοι και ούτε καν με αγωγές θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, γιατί δήθεν θα προκαλέσουμε την κοινή γνώμη, ποία ισοτιμία των τριών εξουσιών διακηρύσσουμε??? Και πώς περιμένουμε από την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να μας αντιμετωπίζει ισότιμα, αφού ούτε οι ίδιοι το πρεσβεύουμε και μόνοι μας κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα μας και θέτουμε εαυτούς εκτός της συνταγματικά καθιερωμένης θέσης μας?? Όχι ότι πιστεύω ότι η κατάθεση αγωγών είναι το πρόσφορο και αποτελεσματικό μέσο ανάκτησης των απωλεσθέντων και κυρίως παραχωρηθέντων εκ μέρους μας επί σειρά ετών, αφού οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν αποδείξει ότι ουδόλως σέβονται ούτε εμάς ούτε τις δικαστικές αποφάσεις και δεν πρόκειται να τις εφαρμόσουν,αλλά είναι θλιβερό ακόμη και τώρα κάποιοι να συνεχίζουν να συνδράμουν την απαξίωση μας συνιστώντας μας να την αποδεχθούμε για να μην προκαλέσουμε!!! Αυτή είναι η δική τους εσφαλμένη γνώμη και όχι η κοινή γνώμη, που αν κατευθύνεται εναντίον μας, είναι γιατί το επιτρέπουμε με την ανοχή και την δειλία, που δυστυχώς κάποιοι δικοί μας φροντίζουν να καλλιεργούν και να μας επιβάλουν!! ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ανακριβές; Και εάν τελικά γίνουν οι αγωγές πότε θα εκδοθεί η απόφαση και πότε θα εκτελεσθεί; Ως τότε σίγουρα δε θα έχω πια σπίτι, αφού δεν μπορώ πλέον να αποπληρώσω το δανειό μου και την εφορία.... Όσο για τους συναδέλφους που θα με δικασουν ασφαλώς θα πράξουν όπως με οποιονδήποτε άλλο εναγόμενο πολίτη (και έτσι πρέπει)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυδέποτε ως άνθρωπος και κυρίως ως Δικαστικός Λειτουργός διεκδίκησα προνόμια έναντι των συνανθρώπων μου. Αντίθετα στην μέχρι σήμερα ζωή μου ήλπιζα και αξίωνα το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην εργασια, την ελευθερια, την μόρφωση, την υγεία και την Δικαιοσύνη. Γίνεται όμως κατανοητό ότι πλέον και μετά την ψήφιση του τελευταίου μνημονίου, καταλύεται άρδην και η Δικαιοσύνη ως θεσμός και λειτούργημα με τους Δικαστές που την υπηρετούν να οδηγούνται σε εξευτελιστικό βιοτικό επίπεδο που θα «…χαμηλώσει πολύ το υψος της Έδρας…». Τίθεται λοιπόν το εύλογο αν και αφελές ερώτημα: αυτά γίνονται δεδομένης της κακής οικονομικής συγκυρίας και προς διάσωση της οικονομίας της χώρας ή σκοπούν στην ποδηγέτηση των Λειτουργών της Δικαιοσύνης??? Εις βάρος και προς όφελος ποιων άραγε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην βιαστείτε να απαντήσετε ιδίως οι εκτός του Σώματος πολίτες αυτής της χώρας σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και ομάδα και αν ανήκετε.
Αν δεν ανατραπούν άμεσα τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, θα είμαστε υπόλογοι εμείς και όχι οι «πολιτικοί», έναντι του ελληνικού λαού, για τα όσα δεινά επακολουθήσουν τα οποία οι επαΐοντες διαβλέπετε όχι ως πιθανά αλλά με βεβαιότητα ότι θα συμβούν και τα οποία δεν μπορούμε να αξιώνουμε από το σύνολο της κοινωνίας ούτε να γνωρίζει ούτε να προβλέπει διότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για αυτά και τα αίτια αυτών στον χώρο της δικαιοσύνης ούτε φυσικά μπορεί να κάνει τέτοιους συνειρμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεπώς δικό μας βάρος και δική μας ευθύνη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.
Το δια ταύτα στα εκκαθαριστικά είναι το ακόλουθο: Στον πρώτο βαθμό οι καθαρές αποδοχές αρχίζουν από 1450 ο νεώτερος σε βαθμό μέχρι 2.300 μάξιμουμ ο αρχαιότερος πρωτοδίκης, η συντριπτική πλειοψηφία πρωτοδικών να υπολογίζουν από 1800 μέχρι 1.950 ευρώ. Με τις κρατήσεις από 1-8-2012 εάν ρυθμιστούν λ.χ. σε έξι μήνες ο αρχαιότερος πρωτοδίκης θα λαμβάνει καθαρά 1.500 ευρώ επί ένα εξάμηνο. Μη σπεύσετε να ρίξετε αυτοσαρκαστικό χαμόγελο, γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτά τα χαμογελάκια και οι φιλοσοφίες μας έφαγαν. Σε λίγο θα σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα κώδικα, δεν το συζητάμε για λοιπά νομικά βιβλία. Αν στην τακτική συνέλευση δεν υπάρξει καθολική συμμετοχή μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και προτιμήσετε τον καναπέ σας θα είμαστε κυριολεκτικά όχι απλά άξιοι της μοίρας μας αλλά φαινόμενο για επιστημονική έρευνα και ανάλυση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαιτείστε επιτέλους μείωση των βουλευτικών "αποζημειώσεων". Μετά από τις επώδυνες μειώσεις που έχουν υποστεί οι απλοί μισθωτοί,οι άνεργοι(επιδοτούμενοι)και οι συνταξιούχοι έφτασε και η σειρά σας:(. Καιρός να γίνει πιο σκληρή η κυρία Θάνου απέναντι στην κυβέρνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοσίευμα είναι αμφιβόλου προθέσεως και εντελώς ανακριβές, μας έχει δε συνηθίσει η τέταρτη εξουσία σε αναληθή και προσβλητικά δημοσιεύματα. Ενδεχομένως να έπρεπε να τύχει λογοκρισίας από τον διαχειριστή, ώστε να αποφευχθεί η παρερμηνεία του από τους δικαστικούς λειτουργούς, που αναμένουν επόμενες συνταγματικά "θεμιτές" ενέργειες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει καποια στιγμή να καταλάβουμε ότι ο σεβασμός του θεσμικου ρόλου της δικαιοσύνης περιλαμβάνει και το σεβασμό στα μισθολογικά θέματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρηνοδίκες 1400,00 ευρώ με μετακινήσεις εντός νομού μιας ώρας + !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφοΙ, πιστεύετε στ'αλήθεια ότι τους ενδιαφέρει το πώς θα λειτουργεί η Δικαιοσύνη?Ότι νοιάζεται κανείς πραγματικά, σε μια παρηκμασμενη πια Ελλαδίτσα, σε αποσύνθεση, να υπάρχει και να απονέμεται Δικαιοσύνη?Ποιος να το επιθυμεί αυτό?Η τρόικα?Όχι βέβαια.Αυτοί που έχουν "λερωμένη φωλιά"?Που έχουν "ανοιχτές" υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη?Που αν μπορούσαν θα την καταργούσαν εντελώς, για να κάνουν ανενόχλητΑ τις αυθαιρεσίες τους?Που χρησιμοποιούν τα ΜέσαΜαζικής "Εγκεφαλοπλύσης", με το.αζημίωτο, για να μας υποβαθμίζουν στα μάτια του κόσμου με.κάθε τρόπο, προβάλλοντας ο,τι κακό και.αποσιωπώντας ο,τι καλό συμβαίνει στη.Δικαιοσύνη?Και επιχειρώντας με.την απαξίωση αυτή, να αποπροσανατολίσουν το λαό και να πετύχουν να τον.πείσουν κιόλας ότι δεν μπορεί μα βασίζεται στη Δικαιοσύνη,συνεπώς δεν τη.χρειάζεται?Και επιβαρύνοντας εμάς με όλο και μεγαλύτερο όγκο δουλειάς και όλο και.πιο.εξοντωτικές.προθεσμιες, όλο και πιο απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τι θέλουν να πετύχουν?Το.αντίθετο από αυτό που ευαγγελίζονται.Όχι.την επιτάχυνση, όπως όλως ανεπιτυχώς τιτλοφορουν τον απίστευτης νομικής ασυναρτησίας ν.4055/12, αλλά, είτε την ακόμη μεγαλύτερη επιβράδυνση, είτε.την χειριστου είδους κακής ποιότητας απόδοση των δικαστών, που, ναι, δυστυχώς έχουν ανθρώπινες αντοχές και.όρια και.δεν κατέβηκαν από άλλο πλανήτη.Και πολύ φοβάμαι ότι "μαγειρεύεται" και άλλο "παραμύθι".Αυτό της απόδοσης μέγιστου μέρους των ευθυνών για την, βέβαιη, κατά τη.δική μου ταπεινή άποψη, αποτυχία.του "προγράμματός" της τρόικα,το οποίο εκτελεί η.κυβέρνηση,στη δικαστική εξουσία.Ας.το.πάρουμε απόφαση ότι οι ισχυροί που το "γλεντάνε" και οι "υπηρέτες" τους, δεν νοιάζονται για τη Δικαιοσύνη.Έχουν την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας και.του απυρόβλητου και ακόμη περισσότερο όταν, νομίζουν ότι έχουν να.κάνουν.με.οικονομικά ενδεεις Δικαστες.Για τη.Δικαιοσύνη νοιάζεται ο απλός.πολίτης, αλλά κι αυτός πια έχει άγνοια και.τρώει ο,τι του σερβίρουν,.πιστεύοντας τΑ κλισέ των γνωστών δημοσιογράφων και σχολιαστών, χωρίς να παραβλέπουμε, ωστόσο.και.τις.δικές μας ευθύνες...Θα έλεγα,.πάντως ότι τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο.τη.σπουδαιότητα του λειτουργήματός.μας και να χρησιμοποιήσουμε.τη δική μας δύναμη, με.τις δικαστικές μας αποφάσεις και εξακολουθωντας να κάνουμε το ίδιο καλά και καλύτερα από.πριν.το καθήκον μας απέναντι στον λαό.Ας τον συγχωρησουμε που παρασύρεται από παραμυθάδες...Και σίγουρα θα γυρίσει ο τροχός.Ξέρω, θα είναι.δύσκολο για.όλους μας, κι.εγώ νιώθω πικρία, απογοήτευση, θυμό...Ας.θυμηθούμε, ωστόσο, τη.συμβουλή του πολυμηχανου Οδυσσέα.στον.Τηλέμαχο για τη διαχείριση του θυμού απέναντι στους "μνηστήρες".Κι ας γίνουμε και μεταξύ μας.περισσότερο.αλληλέγγυοι...Η.ισχύς εν τη ενώσει.Μια "καθόλου " και πια.και."φτωχή" δικαστής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε απορρίφθηκε αίτημα ψηφισμένο απο τη Γ.Σ. για κατάθεση αγωγών;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε αποφασίστηκε αυτό χωρίς να ερωτηθούμε;
Ποιόν εξυπηρετεί μια τέτοια απόφαση;
Τελικά το ψήφισμα της Γ.Σ. κατάντησε σαν το Σύνταγμα.
Κ Ο Υ Ρ Ε Λ Ο Χ Α Ρ Τ Ο.
Στην ένωση υπάρχουν εκλεγμένοι αξιόλογοι συνάδελφοι, συνάδελφοι του μέτρου και της διαλλακτικότητας, όμως σχεδόν όλοι τόσο καιρό παρασύρθηκαν σε μία λογική επαναστατικού ανταγωνισμού αγνοώντας ότι οι δικαστές της χώρας δεν είναι ένας απλός λαός που ακολουθεί, αλλά άνθρωποι με προβληματισμό και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξ ου και οι αντιρρήσεις, που προβάλλονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντίθετα είναι γνωστό ότι έλαβε χώρα συνάντηση την περασμένη εβδομάδα εκπροσώπων όλων των Δικαστικών Ενώσεων στα Δοικητικά Δικαστήρια και συζητήθηκε το τελικό περιεχόμενο των αγωγών. Οι οποίες θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες. Οι δικαστές επειδή δεν υπακούμε σε καμία "κομματική πειθαρχία" και ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την Δικαιοσύνη. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ
Είτε είναι ακριβές είτε ανακριβές το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ουσία του πράγματος είναι μία: η δικαιοσύνη στην Ελλάδα θα απονέμεται πλέον από δικαστές (κυρίως του πρώτου, αλλά και του δευτέρου βαθμού) λούμπεν, δηλαδή άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση πλήρους εξαθλιώσεως και περιθωριοποιήσεως. Ας γίνει, επιτέλους, κατανοητό από όλους τους πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, ότι η συντριβή των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών δεν έγινε για να εξοικονομηθούν μερικά ψωροεκατομμύρια ευρώ, με τα οποία το οικονομικό επιτελείο δεν πρόκειται να κλείσει ουσιαστικά καμία τρύπα (εάν αυτός ήταν ο στόχος τους θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν πολύ περισσότερα χρήματα από άλλες πηγές - ξέρουν αυτοί - πηγές, όμως, που επιμένουν πεισματικά να αφήνουν στο απυρόβλητο για χρόνια τώρα, φορτώνοντας συνεχώς όλα τα βάρη στα ίδια κορόιδα), αλλά γιατί δεν θέλουν να ανεβαίνουν στην έδρα ευέλπιδες και εύορκοι δικαστές, αλλά άτομα που θα τα εξουθενώνει η οικονομική ανέχεια και θα τα συνθλίβει η αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό, όμως, δεν λέγεται ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό από τους θιγομένους ότι το μέτρο της ασκήσεως ένδικων βοηθημάτων δεν συνιστά λύση με βραχυπρόθεσμα ή, έστω, μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα και ότι η τυχόν ευόδωσή του ανάγεται στο απώτερο μέλλον, όταν αρκετοί από αυτούς (μαζί με τις οικογένειές τους φυσικά) θα έχουν πλέον καταστραφεί. Εάν μάλιστα προλάβει και συντελεσθεί η συνταγματική αναθεώρηση που ήδη εξυφαίνεται, με την οποία, όπως είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ορισμένες ''ενοχλητικές'' διατάξεις περί δικαστικής εξουσίας του ισχύοντος Συντάγματος θα εξαφανισθούν, ή εάν ακόμη και με βάση το ισχύον σήμερα συνταγματικό πλαίσο τα ένδικα αυτά βοηθήματα εκδικασθούν από συνθέσεις που θα εμφορούνται από τις αντιλήψεις που δυστυχώς ακούσθηκαν και στις αίθουσες των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των δικαστικών ενώσεων τους τελευταίους δύο μήνες από δικαστές αντίθετους προς τις αποφασισθείσες κινητοποιήσεις, όπως π.χ. ότι οι δικαστές πρέπει να εργάζονται ακόμη και αμισθί, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποια απόδοση θα έχει αυτό το μέτρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως διαμορφώθηκε πλέον η κατάσταση (και όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο) το μόνο που μας απέμεινε είναι η κατάθεση αγωγών.Ούτε τον πολίτη θα προκαλέσουμε,ούτε την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη (...) θα θέσουμε σε κίνδυνο.Υποχρέωσή μας είναι.Και σε αυτό άμεσα πρέπει να στραφούν οι ενώσεις μας,έτσι ώστε οι αγωγές να είναι συλλογικές.Αλλιώς,και όσον αφορά τον εαυτό μου,αλλά και πολλούς ακόμα συναδέλφους με τους οποίους μιλάω,η προσφυγή θα γίνει απο τον καθένα ξεχωριστά.Άλλωστε ο άπαξ προδομένος( βλ. προηγούμενο πρόεδρο και νυν υφυπουργό ) για πάντα προδομένος (και πολύ επικίνδυνος !!!)
ΑπάντησηΔιαγραφή"Με δεδομένη τη δεινή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μεγάλες κοινωνικές ομάδες πλέον χειμάζονται και βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, οι εκπρόσωποι των δικαστών και των εισαγγελέων, απέρριψαν τη δυνατότητα να προσφύγουν άμεσα στο λεγόμενο Μισθοδικείο -Ειδικό Δικαστήριο που έχει συγκροτηθεί για να επιλύει οικονομικά αιτήματα του δικαστικού σώματος- και να ζητήσουν την εξομοίωση των αποδοχών τους με εκείνες των βουλευτών με βάση τη συνταγματική πρόβλεψη για ισότητα των τριών εξουσιών του πολιτεύματος. Οι αρχικές εισηγήσεις για κατάθεση, μαζικά αγωγών, για εξομοίωση των αποδοχών των δικαστών με εκείνες των βουλευτών, που δεν μειώθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων μέτρων και των περικοπών για τα ειδικά μισθολόγια, τελικά δεν επεκράτησαν καθώς εκτιμήθηκε -σε ειδική σύσκεψη με νομικούς που πραγματοποιήθηκε- ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει την κοινή γνώμη και θα εκθέσει τους δικαστικούς λειτουργούς σε επικρίσεις σε μια ευαίσθητη και από θεσμικής πλευράς συγκυρία".
ΑπάντησηΔιαγραφήAν όντως ισχύει αυτό τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει η ΕΔΕ? το θέμα δεν είναι πλέον να μη μειωθούν οι δικές μας αποδοχές αλλά με βάση το ισότιμο των τριών εξουσιών να μειωθούν ανάλογα και οι αποδοχές των βουλευτών! Αν το Μισθοδικείο κρίνει αυτό το αίτημά μας μη νόμιμο τότε να πάμε να πνιγούμε όλοι σ' αυτή τη Χώρα!
Που τελικά την κυβερνούν συγκεκριμένες συμμορίες και "μαγαζάκια"!
Η Πατρίδα τόσα μπορεί να πληρώσει αυτή τη στιγμή. Όποιος θέλει περισσότερα χρήματα, ας παραιτηθεί από δικαστής και ας προσπαθήσει σε άλλο τομέα της οικονομικής δραστηριότητας. Αν μειωθούν λίγο και οι αποζημιώσεις των βουλευτών, θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης των οργάνων του Κράτους. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να προσπαθήσουμε, μέσω ποινικών διώξεων όσων πληρώνουν κατά παράβαση της αρχής της ισότητας στους βουλευτές χρήματα περισσότερα από τα χρήματα που παίρνει ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέσω των μηχανισμών ελέγχου των δαπανών του Κράτους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν επιτευχθεί η μείωση και της βουλευτικής αποζημίωσης στο σύνολό της, τότε κανείς δεν θα δικαιούται να παραπονείται. Προς το παρόν πρέπει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι υφιστάμενοί του εισαγγελείς να επιληφθούν των "καταλήψεων" που ήδη γίνονται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και στους ΟΤΑ και σε όσες έχουν προαναγγελθεί από αύριο. Πρέπει να αντισταθεί η Δικαιοσύνη στην προσπάθεια κατάλυσης της νομιμότητας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνο που απλά πρέπει να καταλάβει η εληνική κοινωνία είναι ότι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία μείωσε τις αποδοχές των μελών της κατά 7% περίπου. Παράλληλα, μείωσε τις αποδοχές των μελών της δικαστικής εξουσίας από 40 έως 60% περίπου. Θαυμάστε δικαιοσύνη και σεβασμό προς τη Δικαστική Εξουσία αυτών που αποκλειστικά ευθύνονται για το κατάντημα της Πατρίδας μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυκλοφορουν φημες για πιεσεις που ασκει ο πρωην συνδικαλιστης κ νυν βουλευτης κ υφιπουργος σε μελη ολων των ενωσεων για ληξη κινητοποιησεων κ μη καταθεση προσφυγων οπως κ περι συμφωνιων κυβερνησης με ανωτατους δικαστικους για την οσο λιγοτερο δυνστη μειωση των δικων τους αποδοχων με αντιστοιχη επιβαρυνση των αλλων βαθμων.πρεπει να ειμαστε σε ετοιμοτητα κ συνεχη επαγρυπνιση
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι δικαστής και ασκώ τα καθήκοντά μου με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στο πολιτικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.Εξ' όσων γνωρίζω ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα από το ανακριβές και προφανώς κατευθυνόμενο δημοσίευμα της εν λόγω δημοσιογράφου, η οποία ελλείψει παντελούς έγκυρης πληροφόρησης για τις επόμενες κινήσεις μας, κυριολεκτικά "ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα".Για την αποφυγή δε άσκοπων επαναλήψεων, από όσα γνωρίζω, σχύουν αυτά ακριβώς που ανέφερε ο ανώνυμος σχολιαστής της 17/11/12, 8.46 μ.μ.Έν όψει όμως του ανακριβούς αυτού δημοσιεύματος που δείχνει "την αγωνία πολλών" για τις μετέπειτα κινήσεις μας, και λαμβάνοντας υπόψη τις επικείμενες, εντός της τρέχουσας εβδομάδας αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. όλων των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις δικαστικών ενώσεων, θεωρώ ότι θα ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένη για την ΕΔΕ, της οποίας είμαι μέλος, η συνέχιση των κινητοποιήσεων υπό την μορφή που αυτές έχουν ως σήμερτα για μικρό ακόμη χρονικό διάστημα και η σύγκλιση σε πολύ σύντομο χρόνο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.Διαφορετικά, ειδικά σε περίπτωση κατά την οποία το ΔΣ αποφασίσει τυχόν, εντός της εβδομάδας, τη διακοπή των κινητοποιήσεων, υπό τη μορφή που αυτές είχαν μέχρι τώρα, κρίνω επιβεβλημένη τη σύγκληση, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό της Ενώσεως διαδικασία (άρθρο 6 παρ. 2 του Καταστατικού), νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης, με θέματα συζήτησης, όχι μόνο τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων αλλά και την πρόκληση νέας γενικής συνέλευσης με θέμα την ικανότητα και τη δυνατότητα του ΔΣ να συνεχίσει με βάση τα ως τώρα πεπραγμένα του να μας εκπροσωπεί.Η ψήφιση από την υποτιθέμενη κυβέρνηση ενός αντισυνταγματικού νόμου, δεν συνεπάγεται ως αυτόθροη συνέπεια, την αποδοχή του από τους φορείς της δικαιοσύνης της πατρίδας μας και την παύση των κινητοποιήσεων για την ανάκλησή του ή την αναστολή της εφαρμογής του.Με εκτίμηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα νέα εκκαθαριστικά θα δείτε: στον πρώτο βαθμό από 1500 ευρώ περίπου ο αρχικός βαθμός μέχρι 2250 ο αρχαιότερος πρωτοδίκης με μισθολογική εξομοίωση προέδρου. Αυτό είναι στάνταρ και ήδη υπολογισμένο. Για όσους, δε, είναι στο ΤΝ φτάνουμε στα 1900 περίπου ευρώ ο αρχαιότερος και στο δεύτερο βαθμό 2200. Ειδικότερα: Μετά τον υπολογισμό των νέων ακαθάριστων σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο (μπορείτε εύκολα να τις υπολογίσετε) οι κρατήσεις είναι οι εξής: 2,5% επί των ακαθάριστων για υγειονομική περίθαλψη, 7% επί των ακαθάριστων για ταμείο συντάξεως, 4% επί των ακαθάριστων για ταμείο προνοίας, 1% επί των ακαθάριστων για προνοιακό, 2% επί των ακαθάριστων για την ανεργία, 1,5% επί των ακαθάριστων για εισφορά αλληλεγγύης και για Φ.Μ.Υ. να υπολογίζετε 15 - 16% επί των ακαθάριστων. Αυτές είναι οι βασικές κρατήσεις. Όσοι είστε στο ΤΝ να υπολογίζετε κατά μέσο όρο άλλο ένα 7% έως 8% κάτω ανά μήνα επιπροσθέτως. Δεν τελειώσαμε...με το νέο φορολογικό η κατάσταση γίνεται οικτρή. Η αγορά των εντελώς απαραίτητων και βασικών βιβλίων καθίσταται πλέον αδύνατη δεδομένου ότι οι τιμές στην αγορά δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Το ίδιο και η συνδρομή σε νομικά περιοδικά. Οι υπηρεσιακές μετακινήσεις το β΄ δεκαπενθήμερο θα γίνονται με δανεικά και δεν το συζητάμε για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που έχουν στις πλάτες τους δάνεια. Αυτές είναι οι συνταγματικές αποδοχές μας; Μας την έφεραν ξαφνικά με ένα μισθολόγιο μαιμού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συμπέρασμα αγαπητοί συνάδελφοι ποιο είναι; Ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν απολαμβάνει κανένα κύρος. Τέτοια αντιμετώπιση θα ήταν αδιανόητη για τη Δικαιοσύνη οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας. Γιατί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αποτελούν την κοινωνική ελίτ και οι κοινωνίες σέβονται την κοινωνική ιεραρχία. Στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει. Ο εργάτης του δήμου που συλλέγει τα απορρίματα συγκρίνει τις αποδοχές του με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και παραπονείται γιατί οι δικές του αποδοχές είναι χαμηλότερες, όταν είναι. Δεν σκέφτεται ότι ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να αμοίβεται καλύτερα από αυτόν, όχι επειδή είναι εξυπνότερος ή ομορφότερος, αλλά επειδή η κοινωνία πρέπει να έχει μία διαστρωμάτωση ώστε και ο γιός του σκουπιδιάρη να έχει το κίνητρο - το όνειρο να γίνει Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή Πρωθυπουργός. Επειδή δεν υπάρχει αυτή η ιεράρχηση στην ελληνική κοινωνία σήμερα, ιδιαίτερα στην εποχή αυτή της απόλυτης παρακμής που ζούμε, ήταν πολύ εύκολο στην εκτελεστική εξουσία να μας ισοπεδώσει. Πιστεύω όμως και το έχω πει πολλές φορές και σε αυτό το forum ότι δεν επιτρέπεται να προσπαθείς να εξαναγκάσεις τη διεφθαρμένη και χωρίς καμία αξία κοινωνία να καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει σαφής θεσμική ιεράρχηση, διότι αμέσως θα αντιδράσει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το πρόβλημα μόνο μακροπρόθεσμα και με την παιδεία μπορεί να λυθεί. Βλέπετε όλοι σας πόσο μάταιες ήταν όλες οι προσπάθειες των τελευταίων ετών. Οι δικαστές και εισαγγελείς γίναμε ένας ακόμη "κοινωνικός φορέας", μία ακόμη ομάδα εργαζομένων που "διεκδικούσε" από την εκτελεστική εξουσία. Και η εκτελεστική εξουσία έτσι μας αντιμετώπισε και με την πρώτη ευκαιρία μας προσέβαλε, μας κατέταξε στην κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή των εκτελεστικών οργάνων, δεν μπήκε καν στον κόπο να ρυθμίσει τα μισθολογικά μας με ειδικό νόμο. Εμείς δεν είμασταν ούτε είμαστε μία ομάδα εργαζομένων, είμαστε φορείς της μιας εκ των τριών Λειτουργιών του Κράτους (το κατανοούμε αυτό άραγε όλοι;). Δεν συμπεριφερθήκαμε όμως έτσι, ακριβώς διότι επαιτούσαμε μισθολογικά ψίχουλα από την εκτελεστική εξουσία, επειδή την παρακαλούσαμε να μας προάγει στις ανώτατες βαθμίδες, επειδή την παρακαλούσαμε να μας τοποθετήσει σε επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επειδή αφήσαμε τον κομματισμό να μας δηλητηριάσει, επειδή δημιουργήσαμε μαζί της σχέσεις διαπλοκής και αποτελεί κανόνα της ζωής ότι όποιος επαιτεί δεν δικαιούται σεβασμού. Αγαπητοί συνάδελφοι, αποτύχαμε, όπως απέτυχε στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία. Ας αφήσουμε την ψευτοεπαναστατική ρητορική (του γλυκού νερού) και ας σκεφτούμε πως θα ζήσουμε από εδώ και πέρα. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ότι στο εξής κάθε ευρώ που θα περισσεύει πρέπει να πηγαίνει για τη δημιουργία υποδομών παντού στη Δικαιοσύνη, ούτε σεντ όμως στις τσέπες μας. Υπομονή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ίδια στιγμή που συνάδελφοι διώκονται πειθαρχικά γιατί θεωρήθηκε ότι εκφράστηκαν υπέρ η κατά κόμματος (λες και υφίσταται τη δεδομένη χρονική συγκυρία αυτή η έννοια!), την ίδια στιγμή, γιατί νιώθω ότι η ΕΜΠΆΘΕΙΑ που επέδειξε η κυβέρνηση προς τους δικαστές, οφείλεται και σε "μικρότητες" συνδικαλιστικής προέλευσης και ότι πρόκειται για ένα είδος "τιμωρίας" των δικαστων που δεν εξέλεξαν ως Πρόεδρο της ΕΔΕ τον "διάδοχο" του πρώην Προέδρου και νυν υφυπουργού?Εύχομαι να μην είναι τόσο ευτελείς οι λόγοι για την κίνηση αυτή και τόσο ποταπα τα κίνητρα, γιατί τότε είναι για να παιρνουμε τα βουνά...Σημειώνω ότι δεν έχω ψηφίσει την ίδια την κυρία Θάνου, αλλά κάτι μου λέει ότι υπονομεύεται ο αγώνας που δίνει μαζί με τους νεώτερούς δικαστές, που δίνουμε όλοι, αδιαφορώντας για τον πολιτικό- ιδεολογικο προσανατολισμό καθενός πια.Είναι δυνατόν σε αυτές τις συγκυρίες να παραμένει κανείς προσκολλημένος σε "φαντάσματα" του παρελθόντος?Να μην ενώνει τις δυνάμεις του για να περιφρουρήσει το θεσμό που υπηρετούμε ή υπηρετησαμε όλοι?Τη Δικαιοσύνη?Ελπίζω να κάνω λάθος στις σκέψεις μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘερμή παράκληση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς μας ενημερωσει κάποιος γνωστης, τί μέλλει γενέσθαι με το χρονοεπίδομα και τις μισθολογικές προαγωγές; Επανήλθαν σε ισχύ; Καταργήθηκαν; Πρόκειται να καταργηθούν εν είδει 'νεων' περικοπών το 2013;
Άμεση συγκέντρωση υπογραφών με σκοπό τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και θέμα την άρση της εμπιστοσύνης προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ που μέσα από αδέξιους και εξαρτημένους από πολιτικά πρόσωπα χειρισμούς, θέτουν σε διακινδύνευση τον αγώνα μας.Και τούτο διότι, η μεν πρώην ομάδα Αθανασίου (Λυμπερόπουλος, Παπαιωάνου κ.λ.π.), κατευθυνόμενη και επηρεαζόμενη (ακόμη) από εκείνον, επιδιώκει τη διακοπή του μοναδικού δραστικού μέσου πίεσης που μέχρι σήμερα ασκήσαμε κατά της αντισυνταγματικής κυβερνητικής πολιτικής, η δε ομάδα Θάνου (Στενιώτη, Βλάχος κ.λ.π.), ασκεί καιροσκοπική πολιτική, περιμένοντας να πληροφορηθεί και να διαπιστώσει πως αντιδρούμε σε κάθε εξέλιξη, και μετά ....να τοποθετηθεί και να ψηφίσει στο ΔΣ για να μην υποστεί.... πολιτικό κόστος και απώλειες ψηφοφόρων, λειτουργεί δηλαδή πατελώς δημοσιουπαλληλικά και με ένα παρωχημένο για τη χρονική στιγμή και τις έκτακτες σημερινές ανάγκες τρόπο.Κατά συνέπεια, καθίσταται αναγκαία η άμεση καθαίρεση όλων εκείνων που για τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των πολιτικών παρατάξεων στις οποίες ανήκουν, υποσκάπτουν τον αγώνα μας, διότι οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούμε σήμερα γίνονται μεν για τη μη περαιτέρω οικονομική μας υποβάθμιση αλλά με ειδικότερο απώτερο σκοπό τη μη υποδούλωση της Δικαιοσύνης, στο σύνολό της, στο σάπιο πολιτικό σύστημα και τη διατήρηση της δυνατότητας απονομής ουσιαστικής και πραγματικής δικαιοσύνης στους πολίτες της χώρας μας, δικαίωμα που θα εξαληφθεί αφής στιγμής πάψουμε να αγωνιζόμαστε, έστω και με τον μοναδικό αυτό, εφικτό υπό τις δεδομένες συνθήκες τρόπο. Μήπως οι κυρίες και οι κύριοι συνάδελφοι που έχουν εκλεγεί ως μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ και εμπίπτουν στις δύο κατηγορίες που προανέφερα, πιστεύουν ότι θα επανεκλεγούν σε μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, εάν συνεχίσουν την προπεριγραφείσα τακτική τους; Μάλλον θα τρέχουν να κρυφτούν ως υπόλογοι για την καταστροφή που θα έχουν προκαλέσει, εάν δεν ωριμάσουν και δεν αντιληφθούν ότι τους διαλέξαμε για να μας εκπροσωπήσουν ΚΑΙ στα δύσκολα και όχι μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων, με τα πολυτελή συνέδρια και τις υψηλού κόστους εκδρομές. Συμφωνώ απόλυτα με την παρόμοια πρόταση του συναδέλφου της 18/11/12, ώρα 8.32 μμ.Όσοι από το ΔΣ δεν θέλουν ή δεν μπορούν, να ανταπεξέλθουν, να κακοκαρδίσουν, να προκαλέσουν, να συγκρουστούν, να τσαλακωθούν, αλλά φοβούνται, πτοούνται, υπακοούουν, υποτάσσονται, "οφείλουν" (και ο νοών νοείτω), να παραιτηθούν και να πάνε στα μετόπισθεν. Υπό τις δεδομένες συνθήκες πολέμου, υπάρχουν πολλοί μαχητικοί και πρόθυμοι να αγωνιστούν διαθέσιμοι. Ας κάνουμε νέες εκλογές τώρα για να το διαπιστώσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοσίευμα γράφει "σε ειδική σύσκεψη με νομικούς που πραγματοποιήθηκε". Ας μας να αναφέρει η κ. Μάνδρου ποιοί ήταν οι νομικοί; Και εάν οι νομικοί αυτοί είναι δικαστές ή αντίθετα ΠΡΏΗΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ... και στεγάζονται πλέον σε ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ; Ένα είναι βέβαιο δεν ήταν μεταξύ αυτών η Κ. Θάνου, η οποία απουσίαζε στο εξωτερικό για να παρευρεθεί στις εργασίες της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, ούτε και τα μέλη της ομάδας της, τα οποία ετοιμάζονται για την κατάθεση των αγωγών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αντιδράσεις των δικαστών είναι 100% δίκαιες, ιδίως στο κομμάτι που αφορούν τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τα παρακάτω, χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας: 1) Τα χρήματα που αναφέρετε ως νέες αμοιβές, γιατί κρίνονται λίγα για να ζήσει κανείς? Το επιχείρημα με τα δάνεια είναι κατ'εμέ ανίσχυρο, διότι όλη η κοινωνία το αντιμετωπίζει. 2) Οι δικαστές δεν μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα? 3) Οι αγορές βιβλίων δεν μπορούν να παρακαμφθούν από επίσκεψη σε οργανωνωμένες βιβλιοθήκες? Νομίζω ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν τέτοιες, ή αν δεν υπάρχουν, ας δημιουργηθούν τώρα. Αυτό το θέμα έχει γίνει αίτημα προς το υπουργείο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοσίευμα μάλλον προβοκατόρικο είναι, για να υποδαυλίσει τις δίκαιες και βάσιμες αξιώσεις των αγωγών, που θα καταθέσουμε. Καμία υποχώρηση Συνάδελφοι, αντιθέτως ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ Α.Π. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Αφού οι κύριοι αυτοί εκώφευσαν στην πρόταση των Ενώσεων για μείωση των αποδοχών τους (μετά των επιδομάτων, φυσικά!!) στο ύψος των αποδοχών των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, οι αγωγές για τους Λειτουργούς της Δικαστικής Εξουσίας, που τιμούν την θέση την οποία υπηρετούν, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο επιδομα βιβλιοθηκης δεν φορολογειται οποτε απο τα ακαθαριστα αφαιρουμε 460 για τον 1ο βαθμο κ 560 απο Εφετη κ πανω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙστορικό προηγούμενο επιτυχούς διεκδίκησης μισθών μέσω απεργιών δεν υφίσταται στην Ενωση και οτι είχαμε κερδίσει μέχρι σήμερα δεν τα κερδίσαμε μεσω απεργιών...απο την αλλη πλευρά η απλή κατανόηση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας επιβάλλει να διαφοροποιήσουμε τοην αγώνα μας...ας γίνουν οι προσφυγές στο μισθοδικείο και ας διεκδικήσουμε νόμιμα και απλά αυτά που πιστεύουμε οτι δικαιούμαστε..η κάθετη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση δεν θα μας ωφελίσει...προσωπικά εγώ διακόπτω την απεργία απο 21 οποιαδήποτε και εαν είναι απόφαση του ΔΣ της Ενωσης..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μια ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ Ελλάδα , τη στιγμή που διεθνώς συζητιέται ανοιχτά νέο κούρεμα του χρέους , επειδή απλώς το κάθε πρόγραμμα δεν βγαίνει… υπάρχει κανείς εχέφρων που να πιστεύει ότι θα πάρουμε αύξηση; (την οποία, ναι, χίλια δίκια έχουμε να τη ζητάμε και την αξίζουμε) Ακόμα κι αν μας επιδικαστούν, πώς θα εκτελέσουμε την απόφαση; Οι φαρμακοποιοί και οι επιχειρήσεις που τους χρωστά το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να είναι μεγάλα κορόιδα που δεν κάνουν το ίδιο, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό όποια οικονομικο-πολιτική σκοπιά κι αν βλέπει κανείς τα πράγματα η χώρα έχει πτωχεύσει και αυτό είναι γεγονός. Ας κάνουμε μια τελευταία «χάρη» στους συμπολίτες μας (εμείς που υποτίθεται βλέπουμε πιο καθαρά): Ας διεκδικήσουμε τη ΜΕΙΩΣΗ μισθών βουλευτών, γενικών γραμματέων υπουργείων, μεγαλοστελέχη ΔΕΚΟ και δημόσιας διοίκησης κλπ. με βάσει και σε συνάρτηση με το μισθό Προέδρου ΑΠ. Έτσι -ίσως- παρασύρουμε το σύνολο του ιδιωτικού τομέα να εξορθολογίσει συντεταγμένα τις τιμές του, πράγμα που ως σήμερα πεισματικά αρνείται να κάνει. Super market, κομμωτήρια, γυμναστήρια, φροντιστήρια, διασκέδαση, πολιτισμός, επικοινωνία είναι απλώς εκτός πραγματικότητας.
K
Μήπως ξέχασες ένα σχολιάκι, κάπως εκτενές; για ψάξε και θα το βρεις, κάπου θα παρέπεσε!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως ξέχασες ..
Νοεμβρίου 2012 10:57 μ.μ.
==============
Τα εκτενή σχολιάκια απαιτούν διαβασματάκι πριν δημοσιευτούν.
Κάντε λίγη υπομονίτσα διότι υπάρχουν και άλλες δουλίτσες.
Όλα τα κατανοώ. Γιατί όμως το κράτος πρέπει να επιδοτεί με 500 ευρώ/μήνα έκαστο δικαστή για ιδιωτική βιβλιοθήκη, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Γιατί αυτά τα χρήματα κάλλιστα επαρκούν για να φτιαχτούν υπέροχες βιβλιοθήκες για κοινή χρήση. Είναι κατ'εμέ εξόχως προβληματικό αυτό το σημείο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ανώνυμος συνάδελφος της 19-11-12, 8.06, θέτει σωστους προβληματισμούς νομίζω.Παρόλο που υποστήριζα τη συνέχιση κινητοποιησεων, λέω μήπως πρέπει να επιστρέψουμε δυναμικά στις επάλξεις, αλλά αντί να αναλωνόμαστε στις πιεστικές προθεσμίες των δίμηνων για υποθέσεις προφανώς οφειλόμενες σε δικομανια η πιο επουσιωδεις, να εστιάσουμε και στο πως μπορούμε,με διώξεις, με κάθε όπλο μας, να "ελέγξουμε" την αισχροκέρδεια πια, ενόψει της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, σΕ σουπερμάρκετ, πολυκατάστημα κλπ?και στο θέμα των ληγμένων ίσως να το δούμε?που "νόμιμα" μπορούν να πωλούνται σε πολίτες γ' κατηγορίας?Και μεγάλη, αφόρητη πίεση για μείωση των αμοιβών-αποζημιώσεων και προκλητικων πια προνομίων βουλευτών και συν αυτώ, όπως τα λέει ο συνάδελφος.Θα σας πω μετά και για το πόσο αποκαθίσταται το θιγμενο κύρος της Δικαιοσύνης και πόσο νικητές θα βγούμε, όχι μόνο εμείς, αλλά ένας λαός ολόκληρος, που μας νιώθει τελευταίο αποκούμπι.Συνάδελφοι, πρέπει να τα δούμε σοβαρά αυτά τα θέματα και τι μπορούμε να κάνουμε με τα δικά μας "όπλα", το Σύνταγμα και το νόμο προς κάθε κατεύθυνση.
ΑπάντησηΔιαγραφήαν οι δικαστικοί λάβουν υπ'όψιν τους οτι οι μισθοί των υπολοίπων θα περιοριστουν στα 500 ευρω μεσα στα επόμενα χρόνια, οπως ορίζει το μνημόνιο, τότε με 1400 ευρώ αρχικό μισθό θα πρεπει να είστε και ευχαριστημένοι νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποθέτω, κ. 2:10,
ΑπάντησηΔιαγραφήότι με την ίδια λογική, "νομίζετε" ότι και οι βουλετευές με μισθό 1400 ευρώ, "θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι".
Απορώ, με όσους κάνετε τέτοιου είδους σχόλια. Σας ενοχλούν οι αποδοχές των δικαστών, οι οποίοι εργάζονται χωρίς ωράριο, επιλύοντας τις δικαστικές σας υποθέσεις (δηλ. των πολιτών),
ενώ για τους βουλευτές και τους υπουργούς κλπ, δεν έχετε πρόβλημα να δεχτείτε ότι "ορθό και δίκαιο" είναι να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις αποδοχές που είχαν μέχρι πρόσφατα;
Έχετε τη γνώμη ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα με βάση το Σύνταγμα να περικόπτουν τις αποδοχές όλων των υπολοίπων Ελλήνων, πλην των δικών τους, των συμβούλων τους κλπ.
Δεν σας ενοχλεί ότι "αυτοεξαιρούνται" προκλητικά, από τη γενική οικονομική κρίση;
Απορώ, πραγματικά.
ας μας προσδιορίσει ο κύριος των 2.10 της 20.11.2012 ποια η ιδιότητά του και ποια η ιδιότητα των υπολοίπων, διότ εγώ γνωρίζω ότι οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους μένουν σε ιδιόκτητα σπίτια με τους παππούδες πάνω - κάτω ενώ εγώ πρέπει να υπολογίζω στα πάγια έξοδα το ενοίκιο και baby- sitter ή παιδικό σταθμό, ενώ παράλληλα η εφορία με μαδάει γιατί έχω "παχυλό" μισθό παρά τις κρατήσεις που γίνονται κάθε χρόνο, ενώ μερικοί από τους υπολοίπους των 500 ευρώ ενδεχομένως έχουν και δεύτερη απασχόληση, η οποία σε εμένα απαγορεύεται ρητώς...και εν πάσει περιπτώσει αν δεν αντιλαμβάνεσθε ποια πρέπει να είναι η θέση του δικαστή, ας ζητήσετε να θεσμοθετηθούν λαϊκά δικαστήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσχετο : "αμοιβή", αλλά "αμείβομαι" και όχι "αμοίβομαι". Κατά τα λοιπά συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας ωσότου αποσυρθεί ο νόμος σε βάρος μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαράκληση: επειδή ο παχυλός μισθός μας μέχρι στιγμής παρά τις παχυλές επίσης κρατήσεις συνεπαγόταν και παχυλές δόσεις στην εφορία, μηπώς γνωρίζει κάποιος υπό ποία μορφή μπορώ να ζητήσω την ανάλογη της μείωσης του μισθού μου, μείωση της δόσης που πληρώνω μηνιαίως στην εφορία, διότι είναι δεδομένο ότι με τις νέες μειώσεις δεν βγαίνω να την πληρώνω στο ακέραιο; κάποιο σχέδιο, επιστολή ή οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον Ανώνυμο της 18 Νοεμβρίου 2012 11:50 μ.μ που, μεταξύ άλλων, γράφει
ΑπάντησηΔιαγραφή"Δεν συμπεριφερθήκαμε όμως έτσι, .........επειδή την παρακαλούσαμε να μας προάγει στις ανώτατες βαθμίδες, επειδή την παρακαλούσαμε να μας τοποθετήσει σε επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επειδή αφήσαμε τον κομματισμό να μας δηλητηριάσει, επειδή δημιουργήσαμε μαζί της σχέσεις διαπλοκής και αποτελεί κανόνα της ζωής ότι όποιος επαιτεί δεν δικαιούται σεβασμού...", θα ήθελα να πω, χωρίς να διαφωνώ με το σύνολο του στοχασμού του, ότι εγώ πάντως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζω, ούτε παρακάλεσα ποτέ κανέναν να με "βολέψει" οπουδήποτε, ούτε και θα επέτρεπα στον εαυτό μου να "ξεφτιλιστώ" εγώ και ο θεσμός που υπηρετώ, με αυτόν τον τρόπο, ούτε διαπλοκές είχα με άλλες εξουσίες, ούτε και επέτρεψα στον εαυτό μου να έχει, κι ας υπήρχε πόρτα ανοιχτή. Ούτε από έξω δε διανοήθηκα να περάσω. "Η χάρη θέλει αντίχαρη" μου έλεγε η γιαγιά μου κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονεί κάποιος, που θέλει να τιμά τη θέση που του εμπιστεύθηκαν και να θέλει να τιμά τον όρκο του και όχι τους "όποιους" του έκαναν "χάρη". Προχώρησα με την αξία μου, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά και έφτασα εδώ που βρίσκομαι μόνο με την αξία μου και με θυσίες και της οικογένειάς μου που με στήριξε. Δεν προσκύνησα κανέναν και γι'αυτό και δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν φοβάμαι κανέναν (μόνο το Θεό), γιατί ξέρω να αγωνίζομαι, σαν "κορόιδο", κατά την άποψη μερικών, σκληρά. Τίποτα δε μου χαρίστηκε. Όπως και σε πολλούς άλλους συναδέλφους μας, και μάλλον στην πλειοψηφία αυτών πλέον. Ούτε, όταν βρέθηκα, όντας δικαστής, σε "ανάγκη", που ίσως κάποιος άλλος θα ζητούσε χάρη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, καταδέχτηκα να "ξεπέσω" σε παρακλήσεις προς πολιτικούς. Ούτε και θα βαυκαλιζόμουν μαζί τους για να έχω κέρδη στο μέλλον, ούτε και σκοπεύω να πουλήσω την ψυχή μου για μια καρέκλα πιο μεγάλη και για ένα πορτοφόλι πιο παχύ, χωρίς να το αξίζω. Αναγουλιάζω και μόνο στην ιδέα. Θα σε θερμοπαρακαλούσα, λοιπόν, αν πράγματι είσαι συνάδελφος, να μην γενικεύεις έτσι, γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!Η ισοπέδωση, ό,τι χειρότερο...
Αφού -όπως κακόβουλα και με κακεντρέχεια λένε κάποιοι - αμοιβόμαστε παχυλώς οι δικαστές, τότε θα πρότεινα να μας παρακρατάται ο ...¨παχυλός¨ μισθός μας και αντ΄αυτού να μας καταβάλλονται (έναντι μισθού) οι κρατήσεις, οι φόροι και οι μειώσεις στους μισθούς μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφε των 1:55΄, χρησιμοποίησα πρώτο πληθυντικό πρόσωπο προκειμένου να μη φανεί ότι εξαιρώ τον εαυτό μου, μολονότι εγώ αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω με μίσος σχεδόν όλες αυτές τις καταστάσεις της παρακμής που περιγράφω, της σήψης. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, αυτές είναι οι βασικές αιτίες, μαζί με το συνδικαλισμό των δικαστών και των εισαγγελέων, που οδήγησαν στην κατάρρευση της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας και βέβαια ο μεγάλος αριθμός των δικηγόρων που οδήγησε σε γενικευμένο έμφραγμα το σύστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφή