26/11/2012
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2012
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα τεταμένης κατάστασης, η οποία επικρατεί, στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται, από όλες τις πλευρές, ενέργειες, οι οποίες ούτε κατευνασμό και εκτόνωση επιφέρουν, ούτε στην επιτυχία του αγώνα συμβάλλουν, αλλ’ αντίθετα,
αφενός μεν πυροδοτούν νέες, περαιτέρω εντάσεις, αφ’ ετέρου δε πλήττουν την εικόνα και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, διότι δημιουργούν ευλόγως «προς τα έξω» την εντύπωση και δίδουν την ικανοποίηση σε όσους στοχεύουν στην υποβάθμισή της, να πιστεύουν ότι, στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης, υπάρχουν «αντιμαχόμενες τάσεις οι οποίες αντιμάχονται αλλήλους» αντί να αγωνίζονται όλοι από κοινού, για την προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών. Ειδικώτερα, η, από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου, αποστολή των από 23-11-2012 εγγράφων, απευθυνομένων προς τους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας, με τα οποία δίδεται προς αυτούς η εντολή να εφαρμόσουν το «αστυνομικό μέτρο» της περικοπής μισθού, σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών, που συμμετέχουν στις διακοπές συνεδριάσεων των Δικαστηρίων, μετά από αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας (και όλων των λοιπών Δικαστικών Ενώσεων), εξαιτίας των νέων, υψηλών περικοπών των αποδοχών μας, που επιβλήθηκαν, κατά παραβίαση του Συντάγματος, όπως έκρινε πρόσφατα και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (υπ’ αριθμ. 56/7-11-2012 απόφαση), αντί να οδηγήσει σε καταστολή και εκτόνωση, όπως προφανώς αποσκοπούσαν οι αποστέλλοντες τα ως άνω έγγραφα, αντίθετα οδήγησαν σε περαιτέρω ένταση, αφού δύο ημέρες μετά την αποστολή τους, κατά την Έκτακτη Γεν. Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων της 25-11-12 αποφασίσθηκε, σχεδόν ομόφωνα, η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με την ίδια μέχρι σήμερα μορφή της. Σημειωτέον, ότι η προβλέπουσα το ως άνω μέτρο της περικοπής μισθού διάταξη, της οποίας έχει ζητηθεί η τροποποίηση, δεν είναι συμβατή προς το Σύνταγμα, κυρίως, ως προς ορισμένα τμήματα αυτής.
Επίσης, ουδόλως συνεισφέρει στην ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης η απευθείας άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με κριτήρια ιδιαίτερης αυστηρότητας και τυπικισμού, ως προς την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων. Ομοίως, μάλλον αρνητική συνεισφορά έχει η εντολή για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, κατά των δύο Εισαγγελέων, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους στο διαδίκτυο, της δεύτερης μάλιστα εκ των εγκαλουμένων περιορισθείσας απλώς να επικροτήσει κατά τρόπο γενικό, τις δηλώσεις του πρώτου και να αποδοκιμάσει, έστω και με έντονες εκφράσεις, όσους διαφωνούσαν, δεδομένου μάλιστα ότι, σε ουδεμία παρόμοια αντίδραση προέβη το θεσμικό αυτό όργανο, όταν, ολίγον προγενέστερα, την 17-9-2012, άλλος Εισαγγελέας είχε δημοσιεύσει άρθρο του και μάλιστα όχι σε blog περιορισμένης επισκεψιμότητας, όπως τα δύο ανωτέρω, αλλά σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας (ΤΑ ΝΕΑ), στο οποίο, ο συντάκτης του εκφραζόταν, με τρόπο απαράδεκτο, απαξιωτικό και προσβλητικό, σε βάρος της προσωπικότητας των συναδέλφων του μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αποκαλούντες αυτούς ως «ασχημονούντες Κλαζομένιους».
Η εκτόνωση της ιδιαίτερα τεταμένης κατάστασης στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από όλους, καθώς και συνεργασία και στήριξη των Δικαστικών Ενώσεων από τα θεσμικά Όργανα της Δικαιοσύνης, και κυρίως από τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ, ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την Κυβέρνηση, η οποία, επιτέλους, πρέπει να αναγνωρίσει την σπουδαιότητα και τη συνεισφορά του Δικαστικού Λειτουργήματος τόσο στην ομαλή λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, όσο και στην οικονομική ανάπτυξη και να επιδείξει το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που αρμόζει προς την ισότιμη με εκείνη Δικαστική εξουσία. Η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης, που επέρχεται, πέραν των άλλων και με την μεγάλη μείωση των αποδοχών των Δικαστών, είναι ζήτημα πρωτίστως θεσμικό, διότι θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία τους.
Η Πρόεδρος
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου
Αρεοπαγίτης
Τα αρμόδια για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας όργανα της Δικαιοσύνης δεν απολαύουν ανεξαρτησίας; Προς τι λοιπόν οι υποδείξεις; Και γιατί τόση εμπάθεια προς τον Εισαγγελέα κ. Κτιστάκη; Έγραψε με απόλυτη ευπρέπεια τις απόψεις του στα Νέα σχετικά με το μισθολογικό και το αν οι δικαστές πρέπει να υποστούν περικοπές ή όχι. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Πάντως δεν έγραψε ούτε μανιφέστο - επιτομή των πολιτικών θέσεων της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης (και μάλιστα των πιο ακραίων) ούτε αμφισβήτησε το κρατούν πολίτευμα με φράσεις περί "δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", "κυβέρνησης δωσιλόγων", "αποικίας" κλπ.. Είναι δε εξαιρετικά άτοπο να τίθεται από πρόεδρο δικαστικής ένωσης (!!!) εμμέσως θέμα για δίωξή του ή μη, επειδή διαφώνησε δημοσίως με το διοικητικό συμβούλιο άλλης δικαστικής ένωσης. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όταν κάποιος αποφασίζει να ζητήσει την ψήφο των συναδέλφων του και να είναι συνδικαλιστής, πρέπει να είναι πρόθυμος να δεχτεί και την κριτική από ορισμένους εξ αυτών. Το δημοκρατικό πολίτευμα όμως είναι πάνω από όλα (παρά τις αφορμές που έχουν δώσει οι λειτουργοί του στην Ελλάδα). Αν κανείς διαβάσει τα δύο κείμενα σε συνδυασμό με τα άρθρα 91 παρ.2 στοιχ. α΄ και δ΄ και 91 παρ.4 στοιχ. β΄ του Ν 1756/1988 μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Και πάντως το τελευταίο που χρειάζεται είναι να χωριστούμε σε στρατόπεδα και το καθένα να υποδεικνύει τους "αντιπάλους" του για πειθαρχικό έλεγχο με τη λογική γιατί αυτόν και όχι τον άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υποβάθμιση της Δικαιοσύνης δηλ είναι η μείωση μισθών??????Έλεος τι επιχειρήματα είναι αυτά...(Δάκρυσα).
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι όχι μόνον για τον Εισαγγελέα που μιλησε σε εφημερίδα για «ασχημονούντες Κλαζομένιους» αλλά και για την κυρία συνάδελφο εκ Θεσσαλονίκης που δημοσίευσε άρθρο της σε ενημερωτική δημοσιογραφική ηλεκτρονική εφημερίδα και μίλησε για "φτωχούς" και για "καθόλου" δικαστές, δεν συγκινήθηκε κανείς από την ηγεσία μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτυχής και αναγκαία η ανακοίνωση της Προέδρου.Σ`αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος για την ηγεσία του Α.Π.να ηγηθεί των κοινητοποιήσεων, διότι η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης είναι θέμα που αφορά πρωτίστως την κορυφή. Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν οι ανώτατοι και ας αναλάβουν τον αγώνα, γιατί έχουν υποχρέωση και καθήκον να προασπίσουν το θεσμό.Μέχρι και τις παραιτήσεις τους να απειλήσουν ότι θα υποβάλουν.Οι εγκύκλιοι και οι απειλές κατά των κατωτέρων, σε τι αποσκοπούν;Να σταματήσει ο αγώνας κατά της υποβάθμισης;Αλλωστε λίγοι μήνες τους απομένουν μέχρι τη συνταξιοδότηση.Δεν έχουν ανάγκη κανένα.Ας φανούν ήρωες.Οπως λέει και ο Καβάφης μία φορά σου δίνεται η ευκαιρία να πείς το μεγάλο ναι η το μεγάλο όχι.Για να αποδείξουν ότι άξιζαν πράγματι αυτή τη θέση.Οτι ήταν μεγάλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητοί συνάδελφοι.Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να απαντάτε σε επικριτές δικηγόρους και άλλους, διότι τους δίνετε αξία. Αναμειγνύονται στα θέματά μας από κομπλεξικά συμπτώματα και για να μας στενοχωρούν.Η διαμάχη με αυτούς είναι άσκοπη και χαμένος χρόνος.Μη τους δίνουμε συνεπώς τη χαρά να μας εκνευρίζουν. Μόνο εμείς ξέρουμε τι τραβάμε από πλευράς συνθηκών εργασίας και ανέχειας.Και η επιτυχία του αγώνα μας είναι σίγουρη.Κανένα κράτος δεν υπάρχει χωρίς δικαιοσύνη.Το θέμα της ισόκυρης δικαιοσύνης πρέπει να περιλαμβάνει και το προνόμιο των δικαστών να κανονίζουν μόνοι τους τα μισθολογικά τους . Αλιώς θα επαναλαμβάνονται κατά καιρούς τα ίδια φαινόμενα.Και προσέξτε.Με το νέο μισθολόγιο μας έκοψαν εκδικητικά όσα είχαμε κερδίσει με την απόφαση του Μισθοδικείου.Μας περίμεναν στη στροφή.Δεν είναι δυνατόν από τη μία να έχουμε την απόφαση του Μισθοδικείου για αύξηση των αποδοχών και από την άλλη να εξαφανίζουν αυτήν την απόφαση.Αρα το θέμα είναι νομικό και συνταγματικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήεντωμεταξύ, εκκρεμει στη Βουλή νομοσχεδιο για την αναστολή των δικαστικων διακοπών του Πάσχα του 2013, και του διαστήματος από 15-6-2003 έως 31-7-2013, και από 1-9-2012 έως 15-9-2013..
ΑπάντησηΔιαγραφήεπίσης, επομενη διαταξη οριζει οτι οσες υποθεσεις αναβλήθηκαν λογω των διακοπων των συνεδριασεων των δικαστων, με κληση του ενδιαφερομενου διαδικου προσδιορίζονται υποχρεωτικά στο ανωτέρω διάστημα των τεως δικαστικων διακοπών του 2013, σε δικασιμους που θα ορισθούν απ' τα Πρωτοδικεια.
επομενως, τους 2 μηνες διακοπών εμεις θα τος φορτωθουμε παλι, και θα τα γραφουμε μες στον Αυγουστο ο,τι θα τριπλοχρεωθούμε.
Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα υπήρξε απάντηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια κυρία Πρόεδρε! Σας ευχαριστούμε για τη θέση που παίρνετε. Επιτέλους, μια ΔΙΚΑΣΤΗΣ που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους! Θα σας στηρίξουμε μέχρι τέλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκετοί από τους πειραρχικώς διωχθέντες δεν δημοσιεύαμε τις αποφάσεις συμμορφούμενοι με την απόφαση της ένωσης περί μη δημοσιευσης και για αυτό ακριβώς το λόγο διωκόμαστε . Περιμέναμε λοιπόν από την ένωση την αυτονήτη υποστήριξη και όχι το << άδειασμα >> το οποίο εισπράξαμε ! Ποία είναι η θέση τις ένωσης γι΄αυτές τις διωξεις ? ότι θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί έγγραφες εξηγήδεις ? όταν δεν δημοσιεύεις αναπόφευκτα δεν τηρεις τις προθεσμίες ή μήπως η ερμηνεία της ληφθείσας απόφασης ήταν μη δημοσίευση αυστηρά εντός των προθεσμιών , γιατί τότε πρόκειται για φαιδρότητα ! Λυπάμαι πολύ για τη στάση της ένωσης .
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιότιμη Κυρία Πρόεδρε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός και μόνο ότι η πολιτεία δια των εντεταλμένων αυτής οργάνων, αδιαφορεί πλήρως για τον πολύμηνο αγώνα των Δικαστικών Λειτουργών, αφού ουδέν πράττει, προσωπικά με προσβάλλει περισσότερο από οποιαδήποτε «κύρωση» τυχόν αναγκαστώ να υποστώ μαζί με άλλους συναδέλφους μας. Προς τούτο φρονώ ότι θα πρέπει να υπάρξει πλέον διαφορετική αντίδραση εκ μέρους της ΕΔΕ, αυστηρότερη και οπωσδήποτε σκληρότερη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν οι της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, αν μη τι άλλο, το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών.
Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός και μόνο ότι η πολιτεία δια των εντεταλμένων αυτής οργάνων, αδιαφορεί πλήρως για τον πολύμηνο αγώνα των Δικαστικών Λειτουργών, αφού ουδέν πράττει, προσωπικά με προσβάλλει περισσότερο από οποιαδήποτε «κύρωση» τυχόν αναγκαστώ να υποστώ μαζί με άλλους συναδέλφους μας. Προς τούτο φρονώ ότι θα πρέπει να υπάρξει πλέον διαφορετική αντίδραση εκ μέρους της ΕΔΕ, αυστηρότερη και οπωσδήποτε σκληρότερη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν οι της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, αν μη τι άλλο, το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: Το νέο μισθολόγιό μας είναι λογικότατο, λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών συνθηκών της Πατρίδας μας σήμερα. Οι αποδοχές μας πριν τις μειώσεις ήταν δυσβάστακτες για τη φτωχή Ελλάδα, δεν έπρεπε να έχουν δοθεί. Η αδικία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις παραμένουν υψηλότερες των αποδοχών των αρεοπαγιτών. Αυτό μπορεί να αλλάξει και με δικές μας ενέργειες και με καταγγελία του γεγονότος στο λαό. Δεν σημαίνει όμως ότι οι νέες μας αποδοχές είναι αναντίστοιχες με το υψηλό δικαστικό λειτούργημα, πάντοτε για τα δεδομένα της Ελλάδας σήμερα. Αν μιλούσαμε για την Ολλανδία, τη Βρετανία ή τη Δανία, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά - μη συγκρίσιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα βήμα πίσω έκανε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, στην διαμάχη που άνοιξε με την δικαστική εξουσία, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκάλεσε το διάταγμα που εξέδωσε, σύμφωνα με το οποίο οι δικαστές δεν μπορούν να προσβάλλουν τις αποφάσεις του. Οπως δήλωσε απόψε εκπρόσωπός του, ο Μόρσι δέχτηκε τελικά ότι μόνο οι αποφάσεις του που σχετίζονται με θέματα "εθνικης κυριαρχίας" δεν θα μπορούν να προσβληθούν στα δικαστήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ υποχώρηση αυτή υποδηλώνει ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόταση συμβιβασμού των δικαστών προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση των τελευταίων ημερών.
Ο Μόρσι πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης την περασμένη Πέμπτη, όταν με διάταγμα ενίσχυσε τις εξουσίες του και όρισε ότι οι αποφάσεις που θα λαμβάνει μέχρι την εκλογή νέου κοινοβουλίου δεν θα μπορούν να προσβάλλονται δικαστικά. Ανώτατοι δικαστές του αντιπρότειναν να περιορίσει το απρόσβλητο μόνο στις αποφάσεις για "κυριαρχικά θέματα".
"Ο πρόεδρος είπε ότι σέβεται απεριόριστα τη δικαστική εξουσία και τους εκπροσώπους της", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Μόρσι, Γιάσερ Άλι, διευκρινίζοντας ότι η "ασυλία" των προεδρικών αποφάσεων αφορά μόνο "όσες συνδέονται με ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας".
Το διάταγμα θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να τροποποιηθεί.
Οι δηλώσεις του Άλι έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος με το Ανώτατο Συμβούλιο των δικαστών στην οποία συζητήθηκαν τρόποι εξόδου από τη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.
www.ethnos.gr
Το άρθρο του εισαγγελέα Κτιστάκη, είδικά στις παραγράφους 3 και 4 αποτελούσε μια άνευ προηγουμένου "δήλωση μνημονιακής νομιμοφροσύνης". Έδινε σε κάθε τρίτο το δικαίωμα να πιστεύει, ότι ο δικαστικός λειτουργός, οφείλει και πρέπει να έχει φιλομνημονιακά φρονήματα και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις περικοπές των αποδοχών του, στο όνομα της διόρθωσης λαθών του παρελθόντος. Διερωτώνται κάποιοι εδώ, "γιατί δεν κινείται η ηγεσία της δικαισύνης" εναντίον του. Δεν υπάρχει λόγος. Αυτό που έκανε ο κ. Κτιστάκις, θεωρείται στη Γερμανία ως Sammelbeleidigung" (=συλλογική εξύβριση). Με αποκάλεσε και μένα Κλαζομένιο της Δικαιοσύνης. Η συνέχεια στα Πολιτικά Δικαστήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕισαγγελικός Λειτουργός
Μήπως ο κ. Κτιστάκης απολαμβάνει βουλευτικής ασυλίας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι συναδελφοι του δευτερου βαθμου που δημοσιευσαν τις αποψεις τους σε εφημεριδα κ blog εσπευσαν προθυμα να δηλωσουν την νομιμοφροσυνη τους γινομενοι αρεστοι στους ιδιους που θεωρησαν οτι οι αλλοι δυο εθιξαν το κυρος της δικαιοσυνης και της δημοκρατιας.και εδω τιθεται το ερωτημα:ειναι δυνατον η δημοκρατια να απαγορευει να ακουγονται ολες οι φωνες;απ οτι ξερω λογοκρισια υπηρχε κατα τα ετη 1967-1974 και αυτων των ειδων τα καθεστωτα ενοχλουνται απο την ελευθερια της εκφρασης.η ελληνικη δημοκρατια τι λογο εχει;για να δουμε θα ασκησουν τα νομιμα ενδικα μεσα εναντιον των συναδελφων αν θεωρησουν οτι εθιγησαν μια κ ο εισαγγελεας του αρειου παγου θεωρησε οτι οφειλε να τους ενημερωσει;θα διαπιστωσουμε και το ευρος και την εκταση της ευθιξιας τους.ευκαιρια ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφήκ.6:49 της 26ης Νοεμβρίου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αρμόδια για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας όργανα της Δικαιοσύνης, βεβαίως, «απολαύουν» (όπως το γράφεις !!!) ανεξαρτησίας.
Και σ΄ αυτή την περίπτωση, όμως, η πειθαρχική δικαιοσύνη επιβάλλεται να είναι «ΤΥΦΛΗ».
Δηλαδή, όποιος προσβάλει τους θεσμούς της Πολιτείας και τους λειτουργούς αυτής, να διώκεται, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της προσβολής, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. Εν προκειμένω, ανεξάρτητα εάν καταλήγει στο συμπέρασμα περί συνταγματικότητας ή όχι των κινητοποιήσεων των δικαστικών ενώσεων.
ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ΄ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, δηλ. εάν είναι το επιθυμητό ή όχι.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ η κ. Θάνου στην άνω επιστολή της. Ότι δεν είναι δίκαιο να παραπέμπονται πειθαρχικά όσοι αποδέχονται ως νόμιμες τις κινητοποιήσεις, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ και για όσους, που ενώ προσβάλλουν θεσμούς και πρόσωπα, καταλήγουν στο αντίθετο συμπέρασμα, ότι δηλ. οι κινητοποιήσεις είναι παράνομες.
ΔΕΝ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΟΥΔΕΝΟΣ η κ. Θάνου.
Αφού, όμως, ήδη ασκήθηκαν τέτοιες διώξεις, επιλεκτικά (έτυχε;) σε εισαγγελείς που τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων, θεωρώ ότι ήταν υποχρέωση της να ζητήσει την δίκαια και ισότιμη αντιμετώπιση τους, με όσους, παρότι, «υπερέβησαν τα εσκαμμένα», δεν διώχθηκαν (ακόμη) πειθαρχικά, γιατί όμως; Μήπως επειδή κατέληγαν στο «ορθό συμπέρασμα».
Η κ. Θάνου έχει αποδείξει ότι δέχεται την κριτική από άπαντες, αλλά φυσικά δεν είναι υποχρεωμένη, και δεν της επιτρέπουμε –αν θέλεις- εμείς τα μέλη της ένωσης, να καταδέχεται την κακόβουλη κριτική και τις συκοφαντίες κατά της ΕΔΕ.
Παρόλα, αυτά, η κ. Θάνου δεν έσπευσε να ζητήσει την δίωξη ούτε του κ. Κτιστάκι, ούτε της κ. Χασιρτζόγλου και άλλων, οι οποίοι κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό, αναφέρθηκαν στα μέλη της ΕΔΕ, σε Μ.Μ.Ε ευρύτατης κυκλοφορίας (εφημερίδα ΝΕΑ, ιστοσελίδα «protagon»).
Και μην ανησυχείς για τις ψήφους της κ. Θάνου, απέδειξε ότι άξιζε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Μάχεται με «νύχια και με δόντια», όπως κανένας άλλος Πρόεδρος της ΕΔΕ, μέχρι τώρα, εκτός από τον μακαρίτη τον Κωστάκο (το ίδιο ισχύει και για ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕ, τους οποίους δεν αναφέρω, γιατί εδώ γίνεται λόγος μόνο για την Πρόεδρο).
Γράφεις ότι δεν χρειάζεται να «χωριστούμε σε στρατόπεδα που το καθένα θα υποδεικνύει τους αντιπάλους για πειθαρχικό έλεγχο».
Εσύ γιατί παίρνεις σαφή θέση κατά των ήδη διωκομένων Εισαγγελέων, και επιχειρηματολογείς με παράθεση άρθρων μάλιστα, για την πειθαρχική τους καταδίκη; Αυτά ισχύουν μόνο για το «αντίπαλο» στρατόπεδο;
Τι φοβάσαι και θέλεις να προλάβεις, επιτιθέμενος κατά της κ. Θάνου. Την πειθαρχική δίωξη των «παρεκτραπέντων» του δικού σου «στρατοπέδου»; Το θεωρείς δίκαιο αυτό;
ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ στην κ. Θάνου και για την ανωτέρω επιστολή της, αλλά και για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της γενικότερα.
Κρείττον του λαλείν το σιγάν. Σοφόν το σαφές. Ευριπίδης,480-406 π.Χ.,Αρχαίος τραγικός
Τι ήταν αυτό με το Πάσχα και το καλοκαίρι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το πάθω τώρα το εγκεφαλικό ή αργότερα;
Υπάρχει κάποια ενημέρωση;
Συμφωνώ με τον ανώνυμο 11:02.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές οι αποχές και η κατάθεση των αγωγών (ότε και αν γίνουν) αλλά χρειάζεται και κάτι πιο έντονο πιο σκληροπυρηνικό. Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό. Ίσως παραιτήσεις της ηγεσίας, γιατί οι δικές μας δεν θα τους πτοήσουν. θεωρώ οτι είναι ένα θέμα για τη Γ.Σ.
Ας το καταλάβουμε όλοι.Μόνο το Μισθοδικείο μας απομένει.Μην περιμένουμε λύση από πολιτικούς.Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.¨Ολα τα άλλα είναι χαμένος χρόνος.Μακάρι να διαψευστώ.¨Αλλωστε, εαν πάρουν πίσω τις περικοπές θα ξεσηκωθούν και οι άλλοι.Ενώ εαν αποφασίσει το Μισθοδικείο, δεν μπορούν να το αγνοήσουν.Και η απόφαση είναι αμετάκλητη.Θέλει μεθόδευση η κατάσταση και όχι να περνάει ο χρόνος άσκοπα.Με αγώνες ρουτίνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μην πολυλογουμε, οι προισταμενοι των δικαστηριων τι θα απαντησουμε δηλαδη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι η διαταξη περι περικοπης μισθων ειναι αντισυνταγματικη αρα δεν καλουμε κανεναν για εξηγησεις;
Γιατι δεν μας λεει ΕΥΘΕΩΣ η Ενωση ΤΙ να απαντησουμε;
Τα αρμόδια για την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας όργανα της Δικαιοσύνης δεν έχουν κατανοήσει, ότι οι αποχές των Συναδέλφων τους έχουν ως έρεισμα την ύπουλη και άγρια επίθεση της Εκτελεστικής εξουσίας στις αποδοχές των Δικαστών και Εισαγγελέων, γεγονός που προκάλεσε και την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Α.Π. περί αντισυνταγματικότητας;; Από τη μια δηλ. ο Α.Π. διακηρύσσει αντισυνταγματικότητα και από την άλλη παραγγέλλει περικοπή αποδοχών στους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης εκείνους, που έχουν το σθένος να αντιδράσουν στην ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ μείωση των αποδοχών τους, από ....κάποιους που εκ δόλου λησμονούν το "ισόκυρον και ισότιμον" των τριών Εξουσιών..;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ισχύει αυτό που ανέφερε ο ανώνυμος από 26 Νοεμβρίου 2012 8:53 μ.μ. είναι απαράδεκτο. Παρακάλώ συνάδελφε αν έχεις περισσότερες πληροφορίες ενημέρωσέ μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον ανώνυμο από 26 Νοεμβρίου 2012 6:49 μ.μ. μόνο η απαξίωση του αξίζει (δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί κανείς συνάδελφος μαζί του προφανώς γιατί δεν είναι συναδελφός μας)
Η ανακοίνωση αυτή θα έπρεπε να έχει εκδοθεί και να υπογράφεται από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕ και όχι μόνο από την Πρόεδρό της. Πρέπει να λειτουργούμε πάντα συλλογικά. Οι μεμονωμένες ενέργειες, αν δεν οφείλονται σε άλλους λόγους, ίσως φαίνονται και λίγο υπερφίαλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιο σημαντικό απο όλα είναι η βαθμιαία διολίσθησή μας σε ένα άλλο σωματείο τύπου ΠΟΕ ΟΤΑ ή ΓΣΕΕ αφού των ιδίων μέσων πλέων μετερχόμεθα παρα τον σαφή διαχωρισμό που κάνει ο νόμος. Ευτυχώς που και τα υπόλοιπα μέλη του δσ δεν συνυπέγραψαν την προσωπική θέση της κ Θάνου.Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός μπορεί να έχει την συμπάθειά μας αλλα όχι την σύμφωνη γνώμη μας πιστεύω οτι υπερέβη τα εσκαμμένα...και απο αποψη ουσίας και απο αποψη θεσμικού ρόλου. Ο εισαγγελέας που πιστεύει τα όσα έγραψε ο συμπαθής κατα τα άλλα συνάδελφός μας ή παραιτείται ή διατάζει συλλήψεις ...δεν κριτικάρει...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι σε εμάς ενας δικηγόρος, που συμμετειχε στην επιτροπη για τη συνταξη του νεου κωδικα δικηγορων, ειπε οτι θα περιληφθει στο νομο που θα κυρωσει τον ανωτερω κωδικα σχετικη διαταξη για αναστολη των δικαστικων διακοπων του 2013, και οτι ο σχετικος νομος με την επιμαχη διαταξη θα τεθει σε λιγο για διαβουλευση και θα ψηφισθει τελη δεκεμβριου. μαλιστα οι δικηγορικοι συλλογοι θα προτεινουν και θα πιεσουν στην ολομελεια της 8-12-2012 η αναστολή των δικαστικων διακοπων να ειναι επ' αοριστον, και να μπορει να επανελεθει στο μελλον ξανα σε ισχυ, οταν ομαλοποιηθουν οι συνθηκες, με υπουργικη αποφαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδομεν τι θα γινει τελικα
Προς τον 26.11, 11.16 μμ: Εισαι πολυ φτωχος τω πνευματι φιλε, μπραβο σου...Τετοιους δικαστες σαν εσενα θελουν να κανουν τα ορνεα του Γεν, Λογιστηριου του κρατους, αλλα εσυ εγινες μονος σου- υποτελης, μιζερος αλλα καθολου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ-Α, και αν ετσι πιστευεις, ΟΡΜΑ και ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΖΑΜΠΑ, Σωτηρα του Σωματος....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε των 7:04΄, χρησιμοποιείς και δοτική βλέπω, αλλά δεν τονίζεις τις λέξεις. Μήπως να επιστρέψεις στο δημοτικό, να επαναλάβεις τα μαθήματα γραμματικής; Ο φτωχός τω πνεύματι "ανώνυμος"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αφήσουμε να περάσει το μέτρο που λέει ο ανώνυμος από 28 Νοεμβρίου 2012 3:07 μ.μ. τότε το επόμενο βήμα θα είναι να καταργηθούν τελείως οι δικαστικές διακοπές. Θα είναι η αρχή του τέλους. ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατί πρέπει να αντιδράσουμε για τα χείροτερα που έρχονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το Μάρτιο που θα γίνουν οι επόμενες περικοπές (και δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει το αντίθετο διότι το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει 9,13 δις σύμφωνα με το πρόγραμμα) θα δικάζουμε με 800 ευρώ, όλο το Πάσχα και όλο το καλοκαίρι και πολύ φοβάμαι ότι αν το κάνουν για το 2013 δε θα τους εμποδίσει τπτ να θεσπίσουν μια άλλη διάταξη που θα καταργεί τις δικαστικές διακοπές (στις οποίες φυσικά το μόνο που κάνουμε είναι να γράφουμε νυχθημερόν για να τελειώσουμε τις υποθέσεις τις προηγούμενης χρονιάς) προκειμένου να εκδικάζονται πιο γρήγορα οι υποθέσεις.
Πρέπει οπωσδήποτε η ένωση να πάρει θέση στο μέτρο αυτό που οδηγεί στον ευτελισμό της δικαιοσύνης και να τεθεί οπωσδήπτε στα θέματα ημερισίας διάταξης που θα συζητηθούν στην επερχόμενη γ.σ.
ΝΤΟΠΗ!!!
Ανώνυμε 28 Νοεμβρίου 2012 10:06 μ.μ., δεν φτάνει που είσαι προκλητικός στις θέσεις σου, ειρωνεύεσαι κιόλας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εβαλες και σε δύο άρθρα το προκλητικό σου ποστάρισμα ότι παιρναμε πολλά λεφτα, μήπως και το χάσει κανένας. Τέτοιος ζήλος. Από Δικαστή (?).
Προφανώς οχι απλά φτωχός, αλλά πάμφτωχος τω πνεύματι.
Α και αφού έχεις εμμονές με τους τονισμούς, βρες και μια γραμματοσειρά να βαζει περισπωμένη και υπογεγραμμένη στο "Τω πνεύματι".
Ας ενημερώσει κάποιος το σοφό Νομοθέτη και τους αγαπητούς πρώην συναδέλφους μου δικηγόρους, ότι οι δικαστές, κατά τη διάρκεια των δικαστικών "διακοπών", κατά τα άλλα, οι δικαστές γράφουν και βγάζουν πολύ μεγάλο όγκο δικαστικών αποφάσεων. Αν "ανασταλλούν επ'αόριστον οι δικαστικές διακοπές, τις αποφάσεις θα τις βλέπουν πλέον να εκδίδονται ...να μην πω πότε. Αυτό συμβάλλει στην πολυπόθητη "επιτάχυνση" της δικαιοσύνης που τόσο επιζητά και η τρόικα;ή μήπως άλλα ζητά τελικά και η τρόικα και ο σοφός νομοθέτης;από το κακό στο χειρότερο οδηγείται με κάτι τέτοια η επιτάχυνση. Αυτός που καθυστερούσε, θα καθυστερεί περισσότερο και αυτός που δεν καθυστερούσε, θα καθυστερεί εκ των πραγμάτων πια. Αν η έγνοια του σημερινού νομοθέτη είναι να κάνει επίδειξη "ισχύος" με τέτοια "τιμωρητικά" νομοθετήματα, χωρίς καμία περίσκεψη, καταστρέφοντας ό,τι ο αλλοτινός πράγματι Σοφός Νομοθέτης είχε προβλέψει και γι'αυτό θεσμοθέτησε τις δικαστικές "διακοπές", που μόνο διακοπές δεν κάνει ο ταλαίπωρος Έλληνας Δικαστής, παρέα με τις δικογραφίες του, τότε, πράγματι αναρωτιέμαι: "Θέε μου, πόσους Ταμήλους έχουμε;". Ας το κάνουν λοιπόν και αυτό. Όμως και εγώ πια (και εννοώ και κάθε άλλο συνάδελφο που έχει αποδείξει ότι εργάζεται συστηματικά και τιμά τη θέση του, ακόμη και σε βάρος του) που πάντα φρόντιζα με θυσία της οικογένειας, της προσωπικής μου ζωής και της παραμελημένης υγείας μου, να είμαι "εντάξει" με τις προθεσμίες, δεν θα μπορέσω πια...Λυπάμαι.Λυπάμαι τον απλό πολίτη που θα περιμένει την απόφασή μου. Πρώτα ο αχαρακτήριστος Ν. 4055/12, τώρα η φημολογούμενη αναστολή επ'αόριστον, των δικαστικών διακοπών, νησάφι πια...Αλλά, πέραν των άλλων, είναι κάτι που πρέπει να κάνει η Ένωσή μας. Να ενημερώσει πλέον το Έλληνα πολίτη γι'αυτά τα θέματα και για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της πολιτείας για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, με το περικάλυμμα του "ΔΗΘΕΝ" ενδιαφέροντος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, όχι να διωχτούν και οι "φτωχοί" δικαστές κ. Συνάδελφοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σκληροί είστε.
Αυτοί οι καημένοι, για ένα κομμάτι ψωμί δέχονται να δουλεύουν και βγαίνουν και στο διαδίκτυο να το διαλαλήσουν, μηπως δεν έγινε αντιληπτό, και να τρέχουν και σε πειθαρχικά οι ίδιοι;
Αυτοί, το μόνο που επεδίωκαν ήταν να στοχοποιήσουν τους "καθόλου" δικαστές, και να ενημερώσουν σχετικά τους δημοσιογράφους και τα κανάλια, για να μην παρασύρονται από τους τελευταίους.
Ε, ΟΧΙ και Να ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ!!!
Αυτό δεν είναι σωστό και δίκαιο.
Αυτοί προσπάθηκαν να υποδείξουν το "ΣΤΟΧΟ" στους αρμοδίους και μη.
ΕΙΝΑΙ, ΠΡΕΠΟΝ, ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;
Εξάλλου, τι κακό έκαναν; είπαν μια καλή κουβέντα για τον εαυτό τους και έβρισαν τους "αντικείμενους".
Σιγά το πράγμα, πως κάνουν έτσι κ. συντάκτη του πρώτου σχολίου;
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΗΝ κ. Θάνου
"ΤΗΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ, ΚΡΕΑΣ" και με άρθρα "πρωτίστως".
ΜΠΡΑΒΟ, και σ΄ ανώτερα,να μην πάει χαμένος και ο κόπος σου.
κ. ανώνυμε 26 Νοεμβρίου 6:49 (πρώτο σχόλιο),
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις, μεταξύ άλλων για την εμπάθεια για τον κ. Κτιστάκη, αλλά στοχοποιείς και τους δύο εισαγγελείς κατά των οποίων διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος, βάζοντας σε εισαγωγικά σχετικές περικοπές από τα επίμαχα άρθρα τους (προφανώς, όμως, όχι υποδεικνύοντας τους «αντιπάλους» για πειθαρχικό έλεγχο, όχι!!! είναι σαφές).
Συγκεκριμένα γράφεις και ότι «… Πάντως δεν έγραψε ούτε μανιφέστο - επιτομή των πολιτικών θέσεων της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης (και μάλιστα των πιο ακραίων) …
Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, την ίδια τακτική και για τον κ. Κτιστάκη.
«… Όμως μια φωνή νηφαλιότητας ακόμα δεν κάνει κακό….
4. Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των εφημερίδων συνδέουν την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΥΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ) ….
β)Ζούμε στο κράτος της μεταπολίτευσης. Άρα γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο που λειτούργησε αυτό το κράτος, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει ένας νόμος για όλους, αλλά «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του φοιτητή, του νυχτοφύλακα και κυρίως του ναυαγοσώστη». Γνωρίζουμε συνδικαλιστικές δηλώσεις όπως «θα ματώσουμε», «εμείς δεν πουλάμε», «θα κάνουμε λευκή απεργία». Τα διάφορα χάπενινγκ με κρεμάλες ή χωρίς.
Ας ενεργήσουμε εμείς με νηφαλιότητα. «ΕΞΕΣΤΙ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΨΩ ΑΘΗΝΑΙΟΣ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΩ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΣ».
Γιώργος Κτιστάκης αντεισαγγελέας Εφετών».
Πολιτικολογεί, μήπως, ο κ. Κτιστάκης; ΟΧΙ!!!
Κρίνει, μήπως, δημοσίως και ειρωνικά, μορφές κινητοποιήσεων εργαζομένων για τη διεκδίκηση των όποιων δικαιωμάτων τους, και αποφαίνεται ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, μέσω εφημερίδας, ότι αυτές είναι σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών και της ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΟΧΙ!!!
Αποδίδει κάποιο απαξιωτικό χαρακτηρισμό σε Δικαστικές Ενώσεις και στα μέλη τους: ΟΧΙ!!!!
Ευλογεί τα «γένια» του λέγοντας ότι ο ίδιος θα παραμείνει νηφάλιος και «Αθηναίος» σε αντίθεση με τους «Ασχημονούντες Κλαζομενίους»; ΟΧΙ!!!!!!
Δεν ισχύει για τον ίδιο το «ο δικαστής (εν προκειμένω εισαγγελέας) ομιλεί με τις αποφάσεις του; ΟΧΙ!!!!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ. Η κ. Θάνου, άδικα και με εμπάθεια αναφέρεται στο πρόσωπο του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.
Η παράθεση άρθρων έγινε για να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του. Φαντάζομαι οι συνάδελφοι, που εξετάζονται πειθαρχικά, θεωρούν ότι δεν παραβίασαν τα άρθρα αυτά (που δεν τα ανακάλυψα μόνος μου αλλά τα παρέθεσε πρώτη με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων). Επομένως, γιατί τόση ενόχληση για τα άρθρα; Και αν ακόμη απαλλαγεί κάποιος δεν θα γίνει επίκληση άρθρων; Αλλά ως γνωστόν όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Πάντως, αν πράγματι είχαμε "κατοχή" και "κυβέρνηση δωσίλογων" φαντάζομαι η αντίδραση σε τέτοιου είδους καταγγελίες θα ήταν βίαιη και αποκρουστική και όχι μία "πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα". Ηρεμήστε επιτέλους.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ προς ανώνυμο σχολιαστή της 29-11, ώρα 2.54 π.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν καταλαβαίνω, τι εννοείτε. Έχω να πώ όμως τα εξής:
Ο κ. Κτιστάκις πολιτικολογεί ασύστολα. Δεν θέλει και πολύ μυαλό γιά να αντιληφθεί κάποιος ότι προβαίνει σε μιά "εμετική" δήλωση μνημονιακής νομιμοφροσύνης. Και μας λέει ότι ο σωστός, ο ψύχραιμος, ο "Αθηναίος" τελοσπάντων δικαστής πρέπει να έχει φιλομνημονιακά φρονήματα. Αν και έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός, ο κ. Κτιστάκις λησμονεί ότι ο δικαστής πρέπει να είναι πολιτικά άοσμος και άχρωμος.
Κρίνει όχι με ειρωνικό τρόπο αλλα σχεδόν χλευάζει τις μορφές κινητοποιήσεων άλλων εργαζομένων.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Κτιστάκις, με λοιδωρεί χυδαιότατα ως δικαστικό λειτουργό.
Διαβεβαιώνω γιά ένα πράγμα: η συνέχεια στα πολιτικά δικαστήρια. Αν ο κ. Κτιστάκις δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, έχει διαπράξει σε βάρος μου αδικοπραξία.
Εισαγγελικός Λειτουργός.
κ. 10:36 μ.μ. (29-11),
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί λέτε ότι δεν καταλάβατε, αυτά που έγραψα;
Πολύ σωστά καταλάβατε. Συμφωνώ μαζί σας. Αν οι διωκόμενοι εισαγγελείς τέλεσαν πειθαρχικά παραπτώματα, τέλεσε και ο κ. Κτιστάκης, επίσης, πειθαρχικά αδικήματα και δεν βλέπω το λόγο να μην ακολουθηθεί και για τον τελευταίο η ίδια διαδικασία.
Επειδή δεν το βρήκα πουθενά στο blog και επειδή γίνεται πολύ λόγος, το αντιγραφω εδώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσφατα ανακοινώθηκε το προσχέδιο για τις νέες σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. Οι δικαστικές ενώσεις αντέδρασαν έντονα στο σχέδιο. Ηδη δημοσιεύτηκε το άρθρο του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου - υπαγόμενου στα ειδικά μισθολόγια («Αντι-κοινωνικός κανιβαλισμός», «ΤΑ ΝΕΑ», 10/9/2012), το οποίο τοποθετούσε το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. Ομως μια φωνή νηφαλιότητας ακόμα δεν κάνει κακό.
Οι δικαστικές ενώσεις υποστήριξαν ότι:
1 Οι δικαστικοί έχουν υποστεί μειώσεις 38% (ποσοστό που υιοθέτησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης), άρα δεν μπορούν να υποστούν άλλες. Προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει στον σχετικό υπολογισμό. Προσωπικά υπολογίζω τις συνολικές μέχρι τώρα μειώσεις (προ φόρου εισοδήματος) σε 22% - 24%. Σε ποσοστό 22% ή 23% τις υπολόγισε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο Ζώης Τσώλης (Κυριακή 9/9/2012). Ας ξαναδούν τους υπολογισμούς οι συνάδελφοι και θα επισημάνουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν. Σε κάθε περίπτωση δεν «δικαιούνται (μόνο) οι δικαστικοί λειτουργοί μια αξιοπρεπή διαβίωση», αλλά όλοι οι εργαζόμενοι, άρα προσφέρουμε χείριστες υπηρεσίες στο δικαστικό σώμα με το επιχείρημα αυτό και αδυνατίζουμε την έξωθεν καλή μας μαρτυρία. Επίσης δεν μπορεί να προβληθεί ως επιχείρημα ότι οι δικαστικές αποδοχές κατοχυρώνονται συνταγματικά, άρα οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές. Ζούμε σε μια ακραία δύσκολη εποχή και τις δυσκολίες οφείλουμε να τις υποστούμε όλοι, ακόμα και αυτοί με συνταγματικά κατοχυρωμένες αποδοχές.
2 Οι δικαστικοί θα επιστρέψουν στους προϊσταμένους των δικαστηρίων και εισαγγελιών τις δικογραφίες ζητώντας να αποκτήσουν στις υπηρεσίες τους γραφεία και προσωπικούς υπολογιστές όπου θα εργάζονται μόνο στη διάρκεια του ωραρίου. Δεν θυμάμαι από το 1983, όταν οι αποδοχές μας ήταν πολύ υποδεέστερες των σημερινών, να διεκδικήσαμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας. Τότε δεν ετίθετο παρόμοιο αίτημα. Τώρα τίθεται, ανησυχητικά καθυστερημένο όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφή3 Θα κατεβαίνουμε από τις έδρες στις 10.00 και μέχρι τις 15.00 (λευκή απεργία δηλαδή). Δηλαδή θα δικάζουμε μία ώρα μόνο. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση δικαστικής ένωσης, μετά τις νέες περικοπές υπάρχει κίνδυνος να υποβαθμιστεί η ποιότητα της απονομής της δικαιοσύνης. Ενώ τώρα - με 165.000 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, με αστικές υποθέσεις για τις οποίες η έκδοση τελεσίδικης απόφασης απαιτεί αρκετά χρόνια, με ποινικές υποθέσεις που τα πλημμελήματα εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό στα επτά χρόνια και τα κακουργήματα στα δέκα ή δεκαπέντε χρόνια - η ποιότητα της απονομής είναι καλή. Δεν θα έχει άδικο ο μη νομικός πολίτης αν αναρωτηθεί γιατί το ΕΔΔΑ καταδικάζει συνεχώς την Ελληνική Δημοκρατία για καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης που παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση.
4 Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των εφημερίδων συνδέουν την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα (αυτής δηλαδή που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα τη σωτηρία από το ναυάγιο) με ένα πιο γρήγορο δικαστικό σύστημα, που θα εκδίδει συντομότερα τις αποφάσεις ώστε να εκμηδενίζει τις έριδες και τις αμφισβητήσεις. Διαφορετικά διατυπωμένο: δεν θα έλθει κανένας επενδυτής να χάσει τα χρήματά του στην Ελλάδα αν πρόκειται να εμπλακεί σε ένα δικαστικό σύστημα τόσο αργό όσο το ελληνικό. Οι συνάδελφοι όμως που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από την απειλή νέας περικοπής στις αποδοχές μας δεν ασχολούνται με τα παραπάνω.
Αν πραγματικά είχαν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της καλύτερης λειτουργίας της Δικαιοσύνης, όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δε θα γινόταν αυτός ο ΠΟΛΕΜΟΣ στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.Είναι απλό: Επιτάχυνση στη Δικαιοσύνη=Αύξηση οργανικών θέσεων δικ. λειτουργών=εξασφάλιση υλικοτεχνικών υποδομών=εξασφάλιση, δωρεάν πρόσβασης (από το κράτος) των δικαστών σε τράπεζες νομικών πληροφοριών, βιβλία, κώδικες και ενημέρωση αυτών, εφόσον "πειραχτεί" το επίδομα βιβλιοθήκης=επαναφορά των μισθών, τουλάχιστον του πρώτου βαθμού ή και του δεύτερου, στα επίπεδα προ των μειώσεων.Γιατί δηλαδή, πιστεύουν ότι με τιμωρητικους, εξωπραγματικούς νόμους που απαιτούν από τους δικαστες να βγάζουν μία απόφαση αιτιολογημένη εμπεριστατωμένα, μέσα σε 2 -3 ώρες, γιατί αυτό ζητείται με το ν. 4055/12, και μάλιστα με αποδοχές, όχι απλά μειωμένες, αλλά κατακρεουργημενες, σε σημείο, ειδικά οι κατώτεροι βαθμοί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο να αντιμετωπίζουν τις καθημερινες τους ανάγκες (πράγμα που ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ και ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗΣ, βλέπω να αντιμετωπίζουν με απίστευτη αδιαφορία να το πω, άγνοια, έλλειψη ενδιαφέροντος, δεν ξέρω, κάποιοι συνάδελφοι, εξασφαλισμένοι, από τους ανώτερους βαθμούς).Και τα επιχειρήματα ότι παλιά οι δικαστες δικαζαν και με λιγότερα, παραβλέπει:1.άλλο από τα λίγα στα πολλά, όπως ίσχυε γι'αυτούς τότε και άλλο από τα πολλά στα λίγα και 2. σε συνέχεια του προηγούμενού, όταν κάποιος γνώριζε ότι αυτές ήταν οι αποδοχές του, έκανε ανάλογα ανοίγματα (δάνεια κλπ), όπως πλήθος Ελλήνων.Ας μην παρεξήγησει λοιπόν, όμως, κανείς το συνάδελφο μας, που κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του από την τράπεζα, αν ασχολείται με τις δικές του έγνοιες και η εργασία πάει πισω.Και νισάφι πια με τους παλιούς καλούς δικαστές που εργάζονταν αγόγγυστα κι ας μην πληρώνονταν καλά.Άλλα λέγονταν πίσω από την πλάτη τους, όταν στα χρόνια της άσκησης μου ως δικηγόρος, εισήλθα στο χώρο και άκουγα παλιούς δικηγόρους να μιλούν γι'αυτούς...Αλλά, έτσι είναι το παραμύθι.Διαίρει (και τους νέους με τους παλιούς δικαστές) και βασίλευε!
Διαγραφή5 Το διοικητικό συμβούλιο μιας εκ των ενώσεων θα συλλέξει τις παραιτήσεις των συναδέλφων από το δικαστικό σώμα και, εφόσον υπερβούν το 50% του συνόλου, θα τις υποβάλει αρμοδίως. Περιττεύει κάθε σχολιασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά θεωρώ τις νέες περικοπές έναν νέο οικονομικό δυσβάστακτο εφιάλτη. Από εδώ μέχρι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δικαστικών ενώσεων υπάρχει αγεφύρωτη διαφορά. Τούτο διότι:
α)Κατοχυρώσαμε τις αποδοχές μας με τις αλλεπάλληλες αγωγές στη διάρκεια αρκετών ετών έως τη συνταγματική μεταρρύθμιση του 2001 που καθιερώθηκε το Μισθοδικείο, με αποτέλεσμα να φτάσουν οι αποδοχές μας εκεί που ήταν πριν την έναρξη των μειώσεων. Αυτό που αποκλήθηκε το ισόκυρο των λειτουργιών. Το ισόκυρο όμως είναι κάτι που επιβεβαιώνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και τις ανακοινώσεις μας. Τελευταία όμως υπονομεύουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.
β)Ζούμε στο κράτος της μεταπολίτευσης. Αρα γνωρίζουμε όλοι τον τρόπο που λειτούργησε αυτό το κράτος, έχουμε όλοι πληροφορηθεί τους αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων εις βάρος του συνόλου των ελλήνων πολιτών και κυρίως της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει ένας νόμος για όλους, αλλά «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του φοιτητή, του νυχτοφύλακα και κυρίως του ναυαγοσώστη». Γνωρίζουμε συνδικαλιστικές δηλώσεις όπως «θα ματώσουμε», «εμείς δεν πουλάμε», «θα κάνουμε λευκή απεργία». Τα διάφορα χάπενινγκ με κρεμάλες ή χωρίς.
Ας ενεργήσουμε εμείς με νηφαλιότητα. «Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες. Προσωπικά θα παραμείνω Αθηναίος και δεν θα πολιτογραφηθώ Κλαζομένιος.
Ο Γιώργος Κτιστάκης είναι αντεισαγγελέας Εφετών
Δυστυχώς το σχόλιο δεν χωρούσε σε ένα μέρος και το χώρισα σε τρία
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Ένας Καθόλου δικαστής από τις Κλαζομενές
Οι επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις είχαν αποτέλεσμα:οι διωκόμενοι εισαγγελείς εσίγησαν,ενώ ο κ.Κτιστάκης "ξαναχτύπησε"(βλ.Τα Νέα 30/11/2012,όπου,εκτός των άλλων, χαρακτήρισε τις περικοπές στις αποδοχές μας ως "αναγκαίες",συντασσόμενος πλήρως με τους κυβερνώντες).
ΑπάντησηΔιαγραφήO γνωστός πλέον συνάδελφος σε νέα συγγραφικά κατορθώματα
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4771740
Και για να συγκινήσει και τον αναγνώστη ότι είναι «πτωχός πλην τίμιος» , όχι σαν τους παλιοχαρακτήρες τους συναδέλφους του που απεργούν, ρίχνει στο τέλος και το πυροτέχνημα ότι ήθελε μεν να πάει στη ΓΣ αλλά τελικά εκπροσωπήθηκε από άλλο συνάδελφο, διότι οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ μισθολογικές περικοπές δεν του επέτρεψαν την πολυτέλεια μετάβασης από την επαρχία στην Αθήνα.
Λοιπόν συνάδελφε σου βρήκα τη λύση: θα σου πληρώσουμε εμείς τα εισιτήρια, και τη διαμονή σου. Άλλωστε οι Κλαζομενίοι κάτι τέτοια τα κάνουν ακόμα και αν βρίσκονται σε οικονομικά σφιξίματα, ένεκα ο Ξένιος Ζευς. Αν πάλι δεν καταδέχεσαι τους οβολούς μας, ζήτα από το ΔΟΛ να σου κάνει τα εισιτήρια. Έμαθα ότι στα δύο άρθρα κάνουν δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο aller retour και μία διανυκτέρευση σε μονόκλινο.
Διαφορετικά κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από τους συναδέλφους σου ότι ντρέπεσαι να τους αντικρίσεις, αφού τους είπες ψεύτες, παρανόμους και Κλαζομενίους.
Τέλος έχω να σου απευθύνω μια ερώτηση, έστω και ρητορική: αφού οι περικοπές ήταν αναγκαίες για το καλό της πατρίδας, τα αναδρομικά θα τα δώσεις πίσω ή όχι; Αυτά πάλι που μας χρωστούν θα τα αρνηθείς;