Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προεδρο ΣτΕ: Η αποχή δικαστών, με αυτή τη μορφή ευτελίζει την έννοια της απεργίας


Αυστηρό «κέλευσμα» σε δικαστές και εισαγγελείς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου διότι «μια τέτοια στάση αλλοιώνει ή και ευτελίζει την έννοια της απεργίας» απηύθυνε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων. 



Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντωνης Ρουπακιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, εκπρόσωποι κομμάτων, κ.ά. Αίσθηση, όμως προκάλεσαν τα όσα είπε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Γεώργιος Φαλτσέτος. Μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστών με το τρίτο Μνημόνιο, που προβλέπει νέες περικοπές στις αποδοχές τους και αναφερόμενος στις υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια, επισήμανε: «Με χιλιάδες υποθέσεις στα ράφια η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο δικαστής επιχειρείται να μετατραπεί σε αλλοτριωμένος γραφειοκράτης». 

«Στηρίξτε τους θεσμούς  στην πράξη και όχι με γενικές αναφορές»

Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης κάλεσε τους δικαστές να στηρίξουν «τους θεσμούς στην πράξη και όχι με γενικές αναφορές» ενώ μιλώντας για την κρίση που μαστίζει τη χώρα τόνισε: «Περνάμε πολύ δύσκολες ημέρες. Χάσαμε αλλά δεν πρέπει να χαθούμε. Λίγοι ή πολλοί έφταιξαν πολύ και οδήγησαν την κοινωνία σε μεγάλη κρίση οικονομική, δημοσιονομική, πολιτισμική  και ιδεολογική, με βαριές συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος». Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης έκανε επίσης έμμεση αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «Αναδείχθηκαν δυνάμεις επικίνδυνες για την δημοκρατία. Δεν αναφέρομαι μόνον σε έναν πολιτικό σχηματισμό αλλά στο ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς. Κοινωνία χωρίς θεσμούς δεν έχει μέλλον. Δική μας και δική σας υποχρέωση να στηρίξετε με αξιοπιστία τους θεσμούς  στην πράξη και όχι με γενικές αναφορές».

Ο κ. Ρουπακιώτης απευθυνόμενος προς τους δικαστές τόνισε ότι συμμερίζεται τα δίκαια παράπονά τους και επισήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η αισιοδοξία. «Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τους θεσμούς, να αναδείξουμε την αξιοπιστία που αναμένουν οι πολίτες για να έχουμε την προσδοκία ότι από αυτή την τελευταία προσπάθεια , θα βγούμε από το τούνελ» ανέφερε. 

«Δεν έχει δικαίωση η άρνηση άσκησης του έργου από δικαστές»

«Οι διοικητικοί δικαστές, και γενικότερα οι Έλληνες δικαστές, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, καλούνται να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια χωρίς αντίστοιχα κίνητρα, αλλά αντιθέτως με μείωση των οικονομικών απολαβών τους και με κατάργηση δικαιωμάτων που τα θεωρούσαμε οριστικώς κεκτημένα» είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ στην ομιλία του και προσέθεσε: «Η πραγματικότητα αυτή δεν δικαιολογεί την παραίτηση των δικαστών από την άσκηση του έργου τους που είναι η προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των διοικούμενων και του γενικού συμφέροντος της κοινωνίας. Το γεγονός ότι ο δικαστής αδικείται από την Πολιτεία δεν τον νομιμοποιεί να εγκαταλείψει την προστασία άλλων αδικούμενων συμπολιτών του». 

Σύμφωνα με τον κ. Μενουδάκο γεννάται έτσι προβληματισμός για τη νομιμοποίηση της αποχής από  το καθήκον απόδοσης της Δικαιοσύνης, καθώς «δεν φαίνεται να έχει διακαιοπολιτική δικαίωση η άρνηση άσκησης του έργου αυτού από τους δικαστές που είμαστε άμεσα όργανα του κράτους και, συνεπώς, τμήμα του σκληρού πυρήνα της κρατικής εξουσίας, ιδιότητα την οποία δικαίως υπερασπιζόμαστε και την οποία, άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε». Κατά τον κ. Μενουδάκο «μια τέτοια στάση αλλοιώνει ή και ευτελίζει την έννοια της απεργίας ως μορφή αγώνα των εργαζομένων για την προάσπιση ή τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, όπως έχει καθιερωθεί ιστορικά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ δεν συμμετέχει από την αρχή στις κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει οι υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις αντιδρώντας στο νέο «ψαλίδισμα» των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά το 60% των αποδοχών τους.  

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης για να τονίσει ότι το …φαινόμενο δεν χαρακτηρίζει μόνο τη λειτουργία των ελληνικών δικαστηρίων αλλά και των ευρωπαϊκών. «Είναι γεγονός πάντως ότι στη διοικητική δικαιοσύνη η καθυστέρηση είναι υπερβολικά μεγάλη και προβληματίζει» τόνισε σημειώνοντας ωστόσο πως: «Είναι επίσης γεγονός πως αν συγκριθεί ο μέσος όρος ανά δικαστή του παραγόμενου έργου, ο Έλληνας διοικητικός δικαστής θα αποδειχθεί πολύ παραγωγικός σε σχέση με τους ευρωπαίους συναδέλφους του, σχεδόν σταχανωβίτης». 


«Επιχειρείται χειραγώγηση της Δικαιοσύνης»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στην ομιλία του επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη «σε καιρούς χαλεπούς όπως σήμερα πρέπει να βγει αλώβητη». Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Φαλτσέτος με τα νέα μέτρα επιχειρείται η χειραγώγησή της. «Στους δικαστές έγιναν οι μέγιστες μειώσεις από όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» ανέφερε κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια να μετατραπεί ο δικαστής σε «αλλοτριωμένο γραφειοκράτη». Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε πως ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του «και πρέπει να αναζητήσουμε νέους τρόπους απονομής δικαίου». 

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει παρατείνει τις κινητοποιήσεις της μέχρι 8 Δεκεμβρίου, ενώ η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι 7 Δεκεμβρίου. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών συνεχίζει μέχρι 30 Νοεμβρίου. 


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=238592

54 σχόλια:

  1. Μόλις το είπε ο Ευαγγελάτος 1369 ευρώ ο μισθός Ειρηνοδίκη Δ τάξης.
    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
    Ειρηνοδίκης Δ, με ανεργη αρραβωνιαστικια και παιδί από Δωδεκάνησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ασχοληθεί λίγο και με τα κακώς κείμενα του ΣτΕ όπου υποθέσεις αναβάλλονται οκτώ φορές και αποφάσεις εκδίδονται δύο χρόνια μετά την εκδίκαση των υποθέσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1369 ευρω ο μισθος του Ειρηνοδικη Δ, ενταξει.
    Να υπολογισουμε και τις αναδρομικες περικοπες για ολοκληρο σχεδον το 2013?
    Να υπολογισουμε οτι πιθανον να συμμετειχε και στην αποχη, αρα θα του κοψει το μισθο και ο Προισταμενος συμφωνα με την παραγγελία του Εισαγγελεα ΑΠ?
    Πιο λιγα απο την καθαριστρια του Ειρηνοδικειου θα παιρνεις, κυριε Ειρηνοδικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως υπάρχει το ακριβές κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος δεν του φτάνουν τα λεφτά παραιτείται και βρίσκει πιο προσοδοφόρο επάγγελμα, εφόσον έχει τις ικανότητες. Το Κράτος τόσα έχει να δώσει και αν συμβάλλουμε και εμείς μαζί με τους λοιπούς πρόθυμους προς τούτο στην περαιτέρω μπαχαλοποίηση της Χώρας σε λίγο θα έχει ακόμη λιγότερα. Στο κάτω κάτω δεν είναι μόνο οι Ειρηνοδίκες Δ΄ τάξεως σύζυγοι ή αρραβιωναστικοί ανέργων σε τούτη τη Χώρα. Για αυτό λοιπόν από Δευτέρα δουλειά ή .... παραίτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ανώνυμο 23 Νοεμβρίου 2012 8:53 μ.μ.:μην γράφετε υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανωνυμε 9.58/23-11-2012, που φυσικα ΔΕΝ εισαι δικαστικος, καφε λουμίδη με σημα το παπαγάλο πινεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ας περιοριστει σε αυτα που γινονται στο ΣτΕ και ας αφησει τα περί ευτελισμου της εννοιας της απεργιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανωνυμε 9.58/23-11-2012 ελα στη Γ.Σ. 8/12/2012 να τα πεις αυτά ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ στους συναδέλφους σου ... αλλά δεν θα έλθεις γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ποιες συνελεύσεις μιλάμε; Τις κεκλεισμένων θυρών διαδικασίες, όπου μαζεύονται 200 ατόμα (επί συνόλου 2.000 περίπου), συμφωνούν σχεδόν όλοι με τις αποχές αλλά και πάλι πλακώνονται στο τέλος για το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος και ιδίως για το πότε θα γίνει ακριβώς το αντιμνημονιακό συνέδριο; Για τις συνελεύσεις όπου όλοι εμφανίζονται άκρως ευαισθητοποιημένοι για την ανεξαρτησία του δικαστή αλλά σέβονται τόσο πολύ την ελευθερία της γνώμης, ώστε αν κανείς μιλήσει κατά της αποχής, τον γιουχάρουν; Όπου ανακοινώνονται προγραφές και ζητούνται διαγραφές όσων τόλμησαν να διαφωνήσουν με τη γραμμή; Τέτοιες συνελεύσεις να μου λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Πρόεδρος του ΣτΕ, ας ασχοληθεί με τους δικούς του δικαστές, που πηγαίνουν σε κάθε δικάσιμό τους και λένε "τοσες θα συζητηθούν γιατί τόσες μπόρεσα να προετοιμάσω". Κι ας αφήσει τους πολιτικούς ποινικούς οι οποίοι το "μέχρι εδώ μπορώ" δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα. Μόλις το είπαμε, δηλ. Το ¨τόσα μπορούμε με αυτές τις συνθήκες που μας παρέχετε¨, ξεσηκώθηκε το σύμπαν να μας φάει, με το τεράστιο συνταγματικό του στόμα! Γιατί, πραγματικά, αυτό κάνουμε, δηλ. Δεν απεργούμε, απλώς λέμε, "με αυτά που μας παρέχετε, οικονομικά και υλικοτεχνικά, αυτά μπορούμε". Μήπως να υπολογίσουν και στο ΣτΕ μειώσεις μισθών ανάλογα με τις συζητούμενες υποθέσεις κάθε εισηγητή δικαστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει από οικονομικής άποψης και ο σώζων εαυτώ σωθήτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το Μάρτιο του 2012, μισθός αρεοπαγίτη: 2500 ευρώ, λόγω νέων μέτρων που θα ληφθούν γιά το νέο κούρεμα του χρέους (OSI). Εξαιρετικά αφιερωμένο στον κ. Μενουδάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ηγεσία της δικαιοσύνης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στραφεί προς την τόνωση του ηθικού των δικαστών και όχι να ομιλεί για "ευτελισμό", διότι δημοκρατική πολιτεία χωρίς δικαστές με ηθικό και φρόνημα δεν υφίσταται! Οι έλληνες δικαστές θέλουν την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Δημοκρατία ΖΩΝΤΑΝΗ!! Ξανασκεφτήτε το!! Οι δικαστές του πρώτου βαθμού σας καλούν να μην απευθύνεστε προς αυτούς αλλά προς την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως ισότιμα σας επιφυλάσσει το Σύνταγμα να πράττετε και να σκέφτεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ.διαχειριστη του μπλογκ παψε να δημοσιευεις τα σχολια ολων αυτων των μπαχαλακηδων που παριστανουν τους δικαστες.μας εξοργιζουν κ επιβαρυνουν την κακη ψυχολογια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λέτε ρε...με λίστες υπογραφών πήγαν στο δσ της ένωσης δικαστές πότε άλλοτε ξανασυνέβη αυτό...και τι νόημα μπορεί να έχουν οι υπογραφές, ενώ προγραφές άρχισαν για όσους δεν θέλουν απεργίες και στιγματίζονται/...μη μας πείτε οτι η μοναδική συνετή ή αξιοπρεπή στάση είναι η απεργία ..? και πότε το δικαστικό σώμα κέρδισε κάτι με απεργίες..? ποιους ευνοεί και ποιος παροτρύνει αυτή την απεργία..? απλές αλήθειες λέει ο Πρόεδρος του ΣτΕ , ευτελίζουμε και την έννοια της απεργίας και την έννοια της δικαιοσύνης και του δικαστή...αφού υπάρχει ο δοκιμασμένος τρόπος διεικδίκησης μέσω μισθοδικείου γιατί να ευτελιζόμαστε...ποιος και ποιοι κερδίζουν απο την ένταση και τον ευτελισμό μας σε αληθινούς υπαλλήλους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι νόημα έχει μια τέτοια δήλωση τη στιγμή που δεν προτείνεται εναλλακτική λύση; Ποια μορφή πρέπει να έχει η κινητοποίηση των δικαστών ωστε να μην "αλλοιώνει και ευτελίζει τη δικαιοσύνη"; Η κριτική ήταν πάντα εύκολη η πρόταση λύσεων είναι δύσκολη. Δηλώσεις του τύπου οτι κάποιοι δικαστές δεν συμμετέχουν στην αποχή σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι προβάλλονται και ως οι κακοί της υπόθεσης επίσης δεν βοηθούν την δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του ΣτΕ δεν θέλουν να καταλάβουν, ότι καταβλήθηκε προσπάθεια χειραγώγησης των Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας με το τρίτο Μνημόνιο, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Αλλά.... τί να περιμένεις από Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικό το Α' μνημόνιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν η απάντηση Δικαστή είναι μόνο η αποχή σε αυτά που γίνονται στην χώρα μας τότε αυτό με λυπεί...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ανωνυμε 9.58/23-11-2012 εγώ (όπως και πολύ άλλοι) έβγαλα το λύκειο με 19, τη νομική με 7,5 σε 4 χρόνια, διάβαζα για 3 χρόνια παράλληλα με λειτουργία δικηγορικού γραφείου και κοιμόμουν 5 ώρες την ημέρα. Τώρα πληρώνω ενοίκιο, βενζίνη στο 1,75 για να τρέχω σε Ειρηνοδικεία 120 χλμ απόσταση, πληρώνω την ΝΟΜΟΣ, έχω να αγοράζω βιβλία και να συντηρήσω την άνεργη γυναίκα μου και το 8 μηνών παιδί μου. ΤΙ δεν κατάλαβες;;
    Εσύ τι έκανες;; Πήγες στον βουλευτή της περιφέρειας σου να σε διορίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά από 28 χρόνια υπηρεσίας στο δικαστικό σώμα αισθάνομαι εγκλωβισμένος ανάμεσα στο καθήκον να απονέμω δικαιοσύνη και στο καθήκον να συμμορφώνομαι προς τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου που με εκπροσωπεί. Πώς φθάσαμε ώς εδώ ? Πώς θα συμβιβάσουμε την οικονομική ανέχεια, που ήδη έγινε νόμος του κράτους, με το δικαστικό έργο που μας έχει ανατεθεί? Θα αποδεχθούμε την πρώτη μοιρολατρικά εκπληρώνοντας το δεύτερο σα να μη έχει τίποτα συμβεί? Θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε από την έδρα εισπράττοντας τα ειρωνικά σχόλια των διαδίκων που αποχωρούν από τις δικαστικές αίθουσες με άδεια τα χέρια και ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η εκτελεστική εξουσία θα ανανήψει? Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιδράσεως στη λαίλαπα που έχει ενσκήψει? Δεν ξέρω !!!! Ο τετραγωνισμός του κύκλου, βέβαια, δεν μας είναι άγνωστος. Πολλές φορές τον έχουμε καταφέρει. Θα τον πετύχουμε και αυτή τη φορά με σύνεση και νηφαλιότητα. Μένει όμως ένα ερώτημα που χρήζει απαντήσεως: Είναι δυνατό ο δικαστής να τίθεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους διλήμματα: να αντικρύζει δηλαδή τον εαυτό του στον καθρέπτη εξαθλιωμένο και ρακένδυτο και να του ζητείται, αντί του καλλωπισμού, να δηλώνει προς τα έξω ότι ενδυματολογικά είναι άψογος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μιλάει και το ΣτΕ που οι αναβολές του είναι πιο μακροχρόνιες απο τις διακοπές των υπολοίπων. Σαν να λέει ο κόκορας τον πετεινό κεφάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα μας επιτρέψει ο σεβαστός Πρόεδρος του ΣΤΕ να του πούμε ότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι και δεν μπορούν να δουλεύουν χωρίς αποδοχές. Αν εκείνος μπορεί και δύναται, πρόβλημά του.
    Τώρα μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με αποφάσεις σαν αυτή για τη "συνταγματικότητα" του μνημονίου και το πώς η "τρίτη εξουσία" διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών για τα οποία κόπτεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για ποιόν ευτελισμό μιλάμε παρακαλώ κύριε Μενουδάκο; Μήπως ξεχνάτε το άρθρο εκείνο του Συντάγματος που μιλάει για λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία των δικαστών; Μόνο το άρθρο 28 παρ. 3 θυμάστε από το Σύνταγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο χθεσινό σχόλιο 9.53 "....δουλειά ή παραίτηση", έχω να απαντήσω, ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Με την όλη απαξίωση του θεσμού και τον ευτελισμό των αμοιβών των δικαστών, σύντομα το σώμα θα στερηθεί τους πλέον ικανούς λειτουργούς του. Γιατί ο πραγματικά ικανός νομικός, φίλε μου, να είσαι σίγουρος, πως θα επιβιώσει κι εκτός του κλάδου και κάτω από καλύτερες συνθήκες, στη δικηγορία ή αλλού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα τον βρει το δρόμο του. Αλλοίμονο στο μίζερο που δέχεται να παραμείνει με όποιο κόστος κι αλλοίμονο στο σώμα, αν αρκεστεί στους μίζερους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το όλο πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που έχει δοθεί η εξουσία σε Υπουργό να μειώνει κατά το δοκούν τις αποδοχές του Δικαστή αντί πχ ο Δικαστής να αμείβεται από τον Άρειο Πάγο ή μια τέτοια απόφαση για μείωση να κρίνεται εκ των προτέρων από το Μισθοδικείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οποιος εχει ικανότητες δεν τον εμποδίζει κανείς να γίνει δικηγόρος και να βγάζει περισσότερα. Το να απεργούν και να θέλουν και να πληρώνονται ούτε κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν το είχαν διανοηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ με Πρόεδρο κ.Μενουδάκο. Η Ελλάδα μπήκε στην πρέσα και δεν γλιτώνει κανείς. Τώρα που το θυμήθηκαν οι δικαστές, είναι πολύ αργά. Καμία δικαίωση δε μπορεί να έρθει για διεκδίκηση συνολικών αποδοχώ άνω των 1500 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών. Ξέρετε...απο εκείνους που τρέχουν να προλάβουν τα πάντα, δηλαδή τις ειδικές, τα ασφαλιστικά, τα ποινικά, την φρικτή υπηρεσία του Προέδρου Υπηρεσίας από τις 9.00 πμ μέχρι τις 17.00 το απόγευμα σε εκείνα τα βρωμερά και παγωμένα κτήρια 4, 5 της Ευελπίδων (αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 ευτυχώς). Καθημερινά, στην αίθουσα δικαστών μας, μέσα σε σύννεφα καπνού από τσιγάρα, βλέπω βαλίτσες και συναδέλφους από Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κομοτηνή κλπ , με αξιοπρέπεια, να περιμένουν το απογευματινό αεροπλάνο για να πάνε να δούνε τα παιδιά τους. Όλοι κάτι διαβάζουμε, όλοι κατι χρωστάμε, όλοι δεν προλαβαίνουμε. Με υπερηφάνεια, εδω και δύο μήνες, αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να μην εξευτελιστούμε. Για πρώτη φορά, όλοι μαζί, φανήκαμε ενωμένοι. Μέσα μας, όταν κατεβαίναμε στις 10.00 πμ από τις έδρες, ήμασταν σκεπτικοί..Μας έτρωγε το ότι δεν στεκόμαστε στο ύψος του καθήκοντος. Αυτού του καθήκοντος που επί χρόνια, το βάλαμε πάνω από τις ζωές μας. Εκει που καταντήσαμε, εκει που μας κατάντησαν, έπρεπε να ακουστούμε κι άλλο τρόπο δεν είχαμε, μπροστά σ' αυτούς που δεν ακουν κανέναν. Όλοι μας νιώθουμε πικρία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων μας. Κάποτε, θα αναλογιστούμε τι έγινε στις μέρες μας. Όσοι αγωνιστήκαμε, όσοι θα συνεχίσουμε, με οποιοδήποτε τρόπο, είμαστε υπερήφανοι άνθρωποι, με ήθος και αρχές. Ας μην μας εξευτελίζουν περισσότερο εκείνοι που έπρεπε να είναι δίπλα μας. Ξέρουν κι οι ίδιοι γιατί φτάσαμε έως εδώ. Προδοθήκαμε από μέσα, σαν την Τροία, έχω την εντύπωση. Πιο πολύ αυτό με πειράζει, όχι ότι θα ζω με λιγότερα. Σιγά τη ζωή που ζούμε άλλωστε... δημόσιοι υπάλληλοι του Λαζόπουλου, στο εξής. Εύχομαι να μην γίνουμε αυτό που θέλουν κι ας ζήσουμε φτωχότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σύσσωμο το δικαστικό σώμα, το οποίο εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, αποφάσισε "από σήμερα, να απέχει απ' τα καθήκοντά του", σε ένδειξη απόλυτης αντίθεσης για το διάταγμα που υπέγραψε μέσα στη βδομάδα ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι -εξαιρώντας, ρητά, όλες τις αποφάσεις του από τον δικαστικό έλεγχο.
    Οι δικαστές αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους ότι, "στις εισαγγελίες παύει άμεσα η εργασία, μέχρι να αποσυρθεί το διάταγμα αυτό" καθώς επίσης κι ότι "δεν θα γίνει καμία δικαστική συνεδρίαση, έως τότε".
    Το κείμενο του ανακοινωθέντος του δικαστικού σώματος μεταδόθηκε, ήδη, από το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο MENA.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σκέφτηκε κανείς σας , εκτός άλλων, τους δικηγόρους που επί 3 μήνες οι δικαστές τους που χάνουν το εισόδημα από τις δίκες ενώ οι δικαστές πληρώνονται ; Αυτοί δεν έχουν ανάγκες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνάδελφοι,
    Συνέλθετε σας παρακαλώ και σταματήστε τις φανφάρες. Οι αποδοχές μας είναι πια νόμος του Κράτους. Η συνέχιση των «κινητοποιήσεων» δεν μπορεί να μας κάνει περήφανους, όπως πολλοί από δω μέσα επαίρονται. Είμαστε η Τρίτη Εξουσία, δεν μπορεί να «απεργούμε» άλλο. Ο λαός περιμένει από μας να βρει το δίκιο του. Οι θεσμοί πρέπει να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, ακόμα και αν όλα γύρω μας καταρρέουν, ακόμα και αν μας αδικούν οι άλλες δύο εξουσίες. Όσοι δεν μπορούν να απονέμουν δίκαιο με μικρότερο μισθό, ας παραιτηθούν. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
    Υ.Γ. Πριν μερικές μέρες, στην αίθουσα Εφετών του Εφετείου Αθηνών, ήρθε ένα δικηγόρος και με σεβασμό, παρακάλεσε ένα συνάδελφο να θεωρήσει μια απόφαση εργατικών, για να πάρει, επιτέλους ο εργαζόμενος τα χρήματα του. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, όταν άκουσα το συνάδελφο να του απαντά ότι θα τη θεωρήσει όταν τελειώσει η αποχή των Δικαστών.
    Ένας Εφέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανωνυμε 25 Νοεμβρίου 2012 6:32 π.μ., αφού δεν εισαι δικηγορος, ούτε εχεις σχεση με το αντικειμενο, γιατι παρεμβαινεις και λες ανακριβειες;
    Οι δικηγοροι σε πληροφορω οτι κανουν αποχη σχεδον ταυτοχρονα με εμας, και ελαχιστες φορες δεν εχει συμπεσει η δικη τους αποχη.
    Επιπλέον, από πού κι ως πού η αμοιβή του δικηγορου εξαρταται απο τη συζητηση της αγωγής ή την εκδικαση της μηνυσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανωνυμε 24 Νοεμβρίου 2012 10:22 μ.μ., δεν θελω να γινω δικηγορος.
    Θελω να ειμαι Δικαστης, αξιοπρεπης και σοβαρος.
    Το επιχειρημα σου "αν δεν σου φτανουν τα λεφτα γινε δικηγορος" αντιλαμβανεσαι οτι ειναι του δημοτικου;
    Στον ιδιωτικο υπαλληλο τι θα πεις; αν δεν σου φτανουν τα λεφτα γινε επιχειρηματιας;
    Λιγη σοβαροτητα επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενταξει αγαπητοι κυριοι, οι ικανοτεροι δικαστες λοιπον θα παραιτηθουν και θα γινουν δικηγοροι.
    Αυτο θελετε;
    Πειτε, αυτό θελετε;
    Μετα ομως μην ακουσω παραπονα για την ποιοτητα της απονομης της Δικαιοσυνης.
    Αυτο θελατε, αυτο πετυχατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανωνυμε 24 Νοεμβρίου 2012 10:22 μ.μ., φανταζομαι θα εισαι πολυ ευτυχης, οταν αυριο μεθαυριο θα προστρεξεις στη Δικαιοσυνη, αλλά θα διαπιστωσεις οτι ολοι οι "εχοντες ικανοτητες" οπως λες, εχουν παραιτηθει για να γινουν δικηγοροι.
    Μην παραπονεθεις τοτε, που θα σε δικασει ενας ακαταρτιστος, μιζερος, προσκυνημενος δικαστης των 1.200 ευρω.
    Εσυ θα τον εχεις επιλεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συνεχίστε τις αποχές,νομίζω είναι η ΠΛΕΟΝ ενδεδειγμένη στάση τώρα πλέον.Εάν υποχωρήσετε θα χάσετε περισσότερα .Κουράγιο ο πολύς κόσμος συμπαθεί τον αγώνας σας πλέον ,γιατί ΄΄κινηθήκατε΄΄ ως εργαζόμενοι σκληρά και ΔΕΝ σας αναγνωρίστηκε τελικά ΤΙΠΟΤΑ.Αν είσαστε ευνοούμενοι ΄΄υπάλληλοι΄΄η κυβέρνηση θα είχε υποχωρήσει.Αλλά έχει σίγουρο ότι θα σταματήσετε με ποικίλες πιέσεις.Συνεχίσετε λοιπόν νομίζω για το καλό σας και μην ακούτε τις σειρήνες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είμαστε μια χώρα σε γενικευμένη παράκρουση πια. Μια κοινωνία διαλυμένη σε επαγγελματικές ομάδες και σε ατομισμούς. Μια κοινωνία που δεν κατάφερε ποτέ "να συγκροτηθεί σε σώμα", σώμα πολιτικό, να γίνει θεσμικός παράγοντας. Δήμος. Ωστε να έχει ένα εργαλείο να συνταιριάζει τις οικονομικές της διαφορές και να τις απαλύνει.

    Μια κοινωνία διαιρεμένη σε επαγγελματικές ομάδες. Οπου κάθε ομάδα θυμάται (αν θυμάται) τους "άλλους", μόνο όταν η δυστυχία αρχίζει να απειλεί και την ίδια. Και ίσως μόνο τότε επικαλείται το "δίκιο" και την "λογική". Μόνο όταν η εξαθλίωση χτυπάει και την δική της πόρτα.

    Εχω την εντύπωση πως η υπηρεσιακή ηγεσία (ή η συνδικαλιστική ηγεσία) της δικαιοσύνης, όπως και άλλοι θεσμικοί παράγοντες φυσικά, είχαν μέχρι κάποια στιγμή την δυνατότητα να πάρουν αξιόπιστα το μέρος του λαού και να τον καλέσουν ανοιχτά σε μια εθνική συνέλευση ώστε μέσα από μια νέα πολιτειακή διαρρύθμιση να δοθεί μια λύση στην κατάσταση και να ανοίξει ένας δρόμος για κάποιο μέλλον.

    Δεν θέλησαν; Δεν μπόρεσαν;

    Αδικα είχε ο λαός την κρυφή ελπίδα ως τώρα, πως κάποιος θεσμικός παράγοντας, κάποια εξουσία, θα "αυτομολούσε" και θα έπαιρνε το δικό του μέρος.

    Ετσι, όλες οι προθεσμίες που είχαμε μου φαίνεται πως παρήλθαν. Και ο προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων λαού δεν απέφεραν τίποτε. Και πως όταν εισαγγελείς επιτηρούν το άνοιγμα κεφαλιών, τον ψεκασμό με ασφυξιογόνα και την εφαρμογή παράνομου στρατιωτικού νόμου από την αστυνομία σε ελληνικές πόλεις.

    Και όλα αυτά, μαζί και με την προϊούσα οικονομική εξαθλίωση, εκτόξευσαν την οργή και τον θυμό. Και τον φόβο. Τώρα μας περιμένει ένας κρύος χειμώνας, χωρίς φάρμακα και κουβέρτες. Χωρίς στέγη. Χωρίς τρόφιμα. Χωρίς ελπίδες.

    Εύχομαι να φτάσουμε γρήγορα στην έξοδο του δράματος, όποια κι αν είναι τέλος πάντων αυτή η έξοδος, γιατί αν το δράμα μας διαρκέσει κι άλλο, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Οχι μόνο από το διεφθαρμένο μας παρελθόν, αλλά και από τα υλικά εκείνα που θα μας χρειαστούν για να χτίσουμε κάποιο, τέλος πάντων, μέλλον.

    Διότι αγγίζουμε επικίνδυνα το σημείο όπου ο φυσικός εργοδότης πασών των εξουσιών, με μόνη ηγεσία την οργή πια, θα εισβάλλει στο κέντρο της σκηνής και θα τα κάνει όλα λαμπόγυαλο. Και θα τα έχει κυρίως με τις εξουσίες.

    Ξέρω, ξέρω. Ολοι λαός είμαστε. Ναι. Αλλά αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το θυμόμαστε όλοι μας από πολύ πιο νωρίτερα.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Και ένας εισαγγελέας Χανίων δεν αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όπως πάνε τα πράγματα, το επόμενο βήμα θα είναι να διώκονται ποινικά οι δικαστές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απορώ με αυτούς που χαιρέκακα κάνουν διάφορες συστάσεις στους δικαστές. Γιατί, αλήθεια, δεν απευθύνονται στις άλλες δύο κρατικές εξουσίες (εκτελεστική και νομοθετική) και να ζητήσουν να επιδείξουν πρωτίστως αυτές (μιας και είναι στο χέρι τους) ψήγματα ευαισθησίας για την κοινωνία;; Τι εννοώ; Να υποστούν δηλ. και αυτές (οι εξουσίες)την ίδια βάρβαρη μείωση αποδοχών, που υπέστησαν οι δικαστές; Γιατί, λοιπόν, τόσο μένος και μοχθηρία προς τους δικαστές και όχι προς αυτούς που είναι κυρίως υπεύθυνοι με τις πολιτικές τους επιλογές οδηγήσανε την χώρα στον όλεθρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όσοι προτείνουν να ακολουθήσουμε τους δικαστές της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου (αυτούς τους δημοκράτες που διορίστηκαν επί Μουμπάρακ) έχουν στο μυαλό τους τι εστί Αίγυπτος; Θέλουν την αφρικανοποίηση της Χώρας; Νομίζω ότι ακόμη οι περισσότεροι δικαστές θέλουν να ακούνε για δυτικοευρωπαικά πρότυπα. Όσοι αρέσκονται στην Αίγυπτο, την Αργεντινή ή τη Βενεζουέλα ας μεταναστεύσουν εκεί αφού είναι τόσο ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγώ θα πω "μπράβο" μόνο αν οι δικαστές και οι εισαγγελείς συνεχίσουν να απεργούν με στέρηση του μισθού τους και όχι χωρίς κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σύσσωμο το δικαστικό σώμα, το οποίο εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, αποφάσισε "από σήμερα, να απέχει απ' τα καθήκοντά του", σε ένδειξη απόλυτης αντίθεσης για το διάταγμα που υπέγραψε μέσα στη βδομάδα ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι -εξαιρώντας, ρητά, όλες τις αποφάσεις του από τον δικαστικό έλεγχο.
    Οι δικαστές αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους ότι, "στις εισαγγελίες παύει άμεσα η εργασία, μέχρι να αποσυρθεί το διάταγμα αυτό" καθώς επίσης κι ότι "δεν θα γίνει καμία δικαστική συνεδρίαση, έως τότε".
    Το κείμενο του ανακοινωθέντος του δικαστικού σώματος μεταδόθηκε, ήδη, από το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο MENA.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
    Τώρα πια είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς τον ανώνυμο των 06.32:

    Επειδή δείχνετε τόσο ενδιαφέρον για τον εργαζόμενο δικηγόρο που χάνει το εισόδημά του λόγω της αποχής των δικαστών,πώς σας φαίνεται το εξής: σε δίκη για μη καταβολή δεδουλευμένων, υπόθεση που απ'τη φύση της θεωρείται επείγουσα,με χρόνο τέλεσης 4 χρόνια πριν,με εργαζόμενο που έρχεται από άλλη πόλη με δικά του βεβαίως έξοδα και που θέλει να δικαστεί επιτέλους η υπόθεσή του για να μπορέσει να φύγει στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας,η έδρα (που σημειωτέον "απείχε") να επιμένει να το δικάσει,αλλά οι αγαπητοί συνάδελφοί σας να ωρύονται εν χορώ ζητώντας να αναβληθεί λόγω της δικής τους αποχής,οι περισσότεροι άσχετοι με την υπόθεση και ενώ οι δικές τους υποθέσεις,που δεν ήταν επείγουσες, είχαν ήδη αναβληθεί;Αυτόν τον εργαζόμενο ποιος θα τον δικαιώσει;Εκείνος δεν έχει ανάγκες ή μήπως αυτές υποχωρούν μπροστά στο δικαίωμα του δικηγόρου να απέχει;Και σε τελική ανάλυση,στην προκειμένη περίπτωση,ποια από τις δύο απέχουσες πλευρές επέδειξε μεγαλύτερη κατανόηση για τον πολίτη που επιζητά δικαιοσύνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είμαι Δικηγόρος και δεν θα ήθελα ένα δικαστή που θα είναι οικονομικά εξαθλιωμένος και όταν ανεβαίνει στην έδρα να σκέφτεται πώς θα πήρώσει το δάνειο, το ενοίκιο, τα φροντηστήρια των παιδιών, κλπ.Πρέπει όλοι μαζί, δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι να κινηθούμε συντονισμένα και αν χρειαστεί μέχρι και το Πάσχα να ¨παγώσουν " τα πάντα.Δεν είναι μόνο οι μισθοί των δικαστών, επιχειρείται η χειραγώγηση όλης της δικαιοσύνης, η οποία θα είναι προσβάσιμη μόνο για τους έχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανωνυμε συναδελφε 25 Νοεμβρίου 2012 6:52 μ.μ., αφού σε "χαλαει" η Αιγυπτος, και θελεις "δυτικοευρωπαικα" προτυπα, να σου θυμισω τι εγινε στη Γαλλια οταν ο Σαρκοζυ ΤΟΛΜΗΣΕ να ξεστομισει κατι για μετρα κατα των Δικαστων, όπου ο ίδιος ο Πρόεδρος του Γαλλικου Ακυρωτικού βγηκε στο δρομο καταγγελλοντας την κυβερνηση μαζι με συσσωμο το γαλλικο δικαστικο σωμα (εδω βεβαια οι ηγετες μας ζητανε την περικοπη των μισθων μας)και φυσικα δεν περασε ΤΙΠΟΤΑ.
    Να σου θυμισω τι εγινε στην Ισπανια προ ημερων, οπου οι δικαστες βγηκαν στους δρομους και διαδηλωσαν.
    Σου φτανουν;
    Προσωπικά θελω ΕΝΤΕΛΩΣ δυτικοευρωπαικα προτυπα. Μισθο γαλλου δικαστη, κτιρια γερμανου δικαστη, υλικοτεχνικη υποδομη λουξεμβουργιου δικαστη.
    Και ας με ελεγχουν οι "δυτικοευρωπαιοι" επιθεωρητες για την ποιοτητα μου, απο το πρωι ως το βραδυ.
    Συμφωνησαμε; Ωραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ορίστε και "δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα"
    κ. 6:22 (25-11)

    MEGA Γεγονότα.
    ………
    Εν τω μεταξυ στη Μαδρίτη, βγήκαν στους δρόμους δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
    Οι δικαστικοί λένε ότι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας τους και ότι οι αυξήσεις στα παράβολα δημιουργούν ανισότητες.
    ……

    ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΩ: και αυτοί "οι δημοκράτες διορίστηκαν επί "στατηγού FRANCO".

    Αν και κατά τη γνώμη μου, η αποχή των Δικαστών και Εισαγγελέων της Αιγύπτου έχει μεγαλύτερη γεναιότητα και αξία.
    Διότι, όπως ξέρεις, εκεί επιβάλλονται και "περικοπές κεφαλών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όλοι σε αυτή την κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, πράγμα που τα τελευταία χρόνια δεν συμβαίνει.
    Ας ξεκινήσω από του δικηγόρους, όλο αποχές είναι, και το αποτέλεσμα για τις απόχες- κανένα.
    Οι Δικαστές φέτος πρωτοτύπησαν με τις στάσεις που κάνουν, δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.
    Το αποτέλεσμα από τις απόχες των δικηγορών και το δικαστών είναι να ταλαιπωρείτε ο πολίτης και δεν μιλώ για τους έχοντες αλλά για τους μη έχοντες. Τους έχοντες ίσως και να τους συμφέρει να πάει η υπόθεση τους ΄΄ πίσω.
    Σκέφτηκε κανείς τον πολίτη που ζητά χρηματικό ποσό από ασφαλιστική εταιρεία για το ατύχημα, πότε θα πληρωθεί ? Όμως την ασφαλιστική την συμφέρει να καθυστερεί την πληρωμή. Και χιλιάδες αντίστοιχες περιπτώσεις με θύμα τον αδύναμο, γιατί ?
    Τα χρήματα για την πληρωμή των Δημοσίων υπαλλήλων – ειδικών μισθολογίων κ.α από πού προέρχονται , έρχονται ως δια μαγείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όχι από τους μη ΄΄ έχοντες ΄΄ προέρχονται. Γιατί οι έχοντες ΄΄ δεν πληρώνουν ποτέ όσα θα έπρεπε.
    Θα εντυπωσιαζόμουν ως πολίτης , εάν υπήρχε τόσο ζήλος για αγώνα ώστε να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να γίνει ποιο αποτελεσματική ! !
    Αυτό για άλλους είναι το αυτονόητο… Για εμάς ?
    Ο κόσμος αλλάζει…….εμείς ?
    Φτάνει ποια με τα συντεχνιακά…..
    Διχάζετε η κοινωνία……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η τοποθέτηση του κ. Μενουδάκου είναι απόλυτα σύμφωνη με την κρατούσα στο ΣτΕ άποψη ότι όλοι οι άλλοι δικαστές είναι δικαστές μιας κατώτερης δικαιοδοσίας. Σε μια γιορτή για τα 50 χρόνια των διοικητικών δικαστηρίων, αντί να επαινέσει, ως όφειλε λόγω της επετείου, τη συμβολή των διοικητικών πρωτοδικείων και εφετείων στην απονομή της δικαιοσύνης, διάλεξε να επικεντρωθεί στην "καθυστέρηση" των διοικητικών δικαστηρίων και να τονίσει τη διαφωνία του με τις κινητοποιήσεις των ενώσεων. Περίμενε άλλωστε κανείς να εκφράσουν οι "ευγενείς" και "κοσμοπολίτες" (αυτό ειπώθηκε σε άλλο συνέδριο, με θέμα την υποβάθμιση του ρόλου των διοικητικών δικαστηρίων) από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σεβασμό τους ή έστω τη συμπαράσταση τους προς τους πληβείους διεκπεραιωτές της νομολογίας τους; Λυπάμαι που οι διοικητικοί δικαστές και η ένωση τους ειδικότερα δέχονται αδιαμαρτύρητα την υποτίμηση του δικαστικού τους έργου (και όχι μόνο της γιορτής) από το μονίμως διαπλεκόμενο ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οχι κ. Πρόεδρε...Απέχω, επειδή δεν έχω άλλο νόμιμο τρόπο να αντιδράσω στον πλήρη ευτελισμό που μας ετοίμασαν. Είμαι κι εγώ σκληρά εργαζόμενος και διεκδικώ τα εργασιακά μου δικαιώματα, όπως όλοι. Δεν είμαι "άρχοντας", δεν είμαι ήρωας, δεν είμαι κάτι διαφορετικό από άλλους εργαζομένους. Είμαι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος που διεκδικεί (και αυτός) να ζει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Δεν αντέδρασα στις προηγούμενες περικοπές των αποδοχών μου, όπως δεν αντέδρασε κανείς μας. Τώρα όμως θα επιμείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ο Δικαστής της Ελβετιας πρεπει να αμοίβεται το ίδι με τον δικαστή της Παπούα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προς Ανώνυμο 6.52.
    Τι λέτε κύριε? Αλήθεια δεν έχετε άλλο νόμιμο τρόπο να αντιδράσετε στον πλήρη ευτελισμό που σας ετοίμασαν?
    Πρώτον, ο τρόπος της αποχής σας είναι παράνομος
    Δεύτερον και,κυριότερον, ο νόμιμος τρόπος αντίδρασής σας είναι, όπως σε κάθε έννομη τάξη, η προσφυγή σας στην Δικαιοσύνη, εν προκειμένω δε, στο ειδικό δικαστήριο που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα ειδικά για τις μισθολογικές διαφορές σας.
    Ένας αγανακτησμένος νέος δικηγόρος που ειλικρινά αδυνατεί να πιστέψει ότι εσείς, κύριε ανώνυμε, είστε άμεσο δικαιοδοτικό όργανο αυτού του Κράτους.

    Με τον οφειλόμενο σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οχι αγανακτισμενε νεε δικηγορε 4 Δεκεμβρίου 2012 11:12 μ.μ., δεν εχουμε αλλον τροπο.
    Η αγανακτηση σου αληθεια θα στραφει και κατα του Συλλογου σου, που ανακοινωνει διαρκεις αποχες;
    Τι ακριβως σε εχει αγανακτησει;
    Τι το φοβερο ειπε ο συνομιλητης τον οποιο σχολιασες μετ' αγανακτησεως;
    Οτι για δυο μηνες για πρωτη φορα στα χρονικα, κανουμε μια κινητοποιηση;
    Οταν εσεις κανετε κινητοποιησεις διαρκειας, και μετα τα πληρωνουμε ολα εμεις με τριπλες και τετραπλες χρεωσεις, κατα ποιου θα αγανακτησουμε;
    Κι εγω με τη σειρα μου αδυνατω να πιστεψω οτι εισαι δικηγορος και μαλιστα νεος, και εχεις νοοτροπια προσκυνημενου συντηρητικου.
    Αν θελεις να αγανακτησεις εναντιον καποιου, υπαρχει πεδιο δοξης λαμπρον, κατα των αυθαιρεσιων της εκτελεστικης εξουσιας.
    Και ασε τις αγανακτησεις κατα των δικαστων, που μοχθούν καθε μερα, ακομη και τωρα, σε περιοδους "αποχης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ