Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση κινητοποιήσεων έως τις 19 Ιανουαρίου αποφάσισαν και οι εισαγγελείς

Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που αποφάσισε  χθες να παρατείνει τις κινητοποιήσεις των μελών της έως τις 19 Ιανουαρίου, παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι  την ίδια ημερομηνία αποφάσισαν και  τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ). Παράλληλα, η ΕΕΕ αποφάσισε  να «μαλακώσει» την μορφή των  κινητοποιήσεων προχωρώντας και  εκείνη στη μείωση του χρόνου της  αποχής. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε οι εισαγγελείς, όπως και οι δικαστές, να κατεβαίνουν από την έδρα από τις 12 μέχρι τις 3 μ.μ. και όχι από τις 10 έως τις 3 μ.μ. όπως έκαναν από τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα. Στις 19 Ιανουαρίου η ΕΕΕ θα πραγματοποιήσει νέα συνέλευση για να επανακαθορίσει τη  στάση της. Δικαστές και εισαγγελείς διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις στους μισθούς τους που έφερε το τρίτο μνημόνιο, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν συνολικά το 50% των αποδοχών τους.


Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, απηύθηνε νέο κάλεσμα προς δικαστές και εισαγγελείς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους βάζοντας τέλος στις κινητοποιήσεις τους. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε. Και οι δυο ζήτησαν από τους συναδέλφους τους να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους, παρά το δίκαιο, όπως είπαν, των αιτημάτων τους. 

 

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Ρουπακιώτη, τη πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σπύρος Χαλβατσής, οι τέως εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, Παναγιώτης Δημόπουλος, εκπρόσωποι  των άλλων δικαστικών Ενώσεων, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κ.λπ.

 

Η συνέλευση της ΕΕΕ  πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να παρατείνει τις κινητοποιήσεις των μελών της μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Στην ομιλία του κ. Ρουπακιώτης και στον απόηχο της παράτασης των κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει η ΕΔΕ, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είπε: «Είμαι βαθιά λυπημένος και πολύ ανήσυχος» τονίζοντας παράλληλα πως πλέον «η απόσταση μεταξύ των δικαστών και της κοινωνίας συνεχώς μεγαλώνει».

Ο κ. Ρουπακιώτης επανέλαβε τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης απέναντι τους δικαστές, τις οποίες είχε ανακοινώσει χθες από το βήμα της συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ότι, δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται:

    Να καταβάλλει τα αναδρομικά του 2011 που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου σε μετρητά (και όχι σε ομόλογα) μέσα στον ερχόμενο Ιανουαρίου 2013 και όχι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2013 που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο.
    Να ρυθμίσει στεγαστικά δάνεια όσων έχουν υποστεί μειώσεις των αποδοχών τους πάνω από το 30%.
    Να μην υπάρχει όχληση από τις Τράπεζες  για τους δικαστές που έχουν εξαγοράσει τα ομόλογα που είχαν λάβει, αντί μετρητών, από τα  αναδρομικά των περασμένων ετών.
    Να εξετάσει στο μέλλον το αίτημα των δικαστών να ενταχθεί στο βασικό τους μισθό το επίδομα αποζημίωσης. Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Ρουπακιώτης δεν μπορεί να γίνει πριν οι δανειστές καταβάλλουν τη δόση.

Εκ νέου αντίθετη με τις κινητοποιήσεις των δικαστών εμφανίστηκε και  η κ. Ασημακοπούλου επαναλαμβάνοντας πως συμφωνεί με τα αιτήματα των συναδέλφων της τα οποία χαρακτήρισε δίκαια, πλην όμως διαφωνεί με την μορφή των κινητοποιήσεων. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε πως οι δικαστές πληρώνονται από τη φορολόγηση του ελληνικού λαού.

«Οι δικαστές μπορούν να παραιτηθούν από τη θέση τους, όχι όμως από το καθήκον τους», επανέλαβε ο κ. Τέντες και προσέθεσε πως τέτοιου είδους αντιδράσεις «αναιρούν το ρόλο των δικαστικών λειτουργών».

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε στους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση της ΕΕΕ η αναφορά του εκπροσώπου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτη Δανιά, ο οποίος τόνισε ότι «αν δεν σταματήσει να νομοθετεί «αλά κάρτ» η Πολιτεία δεν θα βρεθεί πεδίο συνεννόησης».  Όπως είπε ο κ. Δανιάς απευθυνόμενος στους συναδέλφους του: «Θα δείτε αποφάσεις που θα έχουν έλλειψη ψυχραιμίας και αυτό θα είναι κακό».

Το ψήφισμα της ΕΔΕ

Η ΕΔΕ σε ψήφισμα που  εξέδωσε μετά το τέλος της συνέλευσης της χθες αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η μείωση  των αποδοχών τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος και πλήττει ευθέως το κύρος και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, η οποία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=242309

13 σχόλια:

  1. κ. Υπουργέ,
    οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, δεν αγωνίζονται για "δώρα" και "αντίδωρα", ούτε για προνόμοια έναντι των λοιπών πολιτών.

    Θέλουν τις αποδοχές τους, όπως τις ορίζει το Σύνταγμα.
    Από κει και μετά, ο καθένας τους, ας καλύπτει τις ανάγκες του, από το μισθό του.

    Όσο για τα αναδρομικά, αυτά δεν είναι "δώρο". Είναι αποδοχές που αναγνωρίστηκαν δικαστικά, από το μισθοδικείο, που τους οφείλονται.
    Και να θυμήσουμε ότι οι εισαγγελείς και δικαστές παραιτήθηκαν από μεγάλο μέρος αυτών και από τους τόκους, δέχτηκαν και την καταβολή τους σε δόσεις.
    Η κυβέρνηση, όμως, και πάλι δεν ήταν "εντάξει" απέναντι τους.

    Μην το παρουσιάζετε, λοιπόν, ως παροχή σ΄ αυτούς.
    Τέτοια ακούει ο κόσμος και νομίζει ότι πήραμε 20 φορές αναδρομικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο συνεχίζεται η άκαμπτη μελετημένη επίθεση εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών Της, συνεχίζουμε κι εμείς να αντιστεκόμαστε κατ΄ άρθρον 120 του Συντάγματος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες και σήμερα στριφογυρίζει στο μυαλό μου το εξής ερώτημα: Αν αύριο (λέω αν)η κυβέρνηση αναστείλει τις περικοπές μας που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο 3, τι θα κάνουμε? θα κλειστούμε πάλι στο καβούκι μας, θα κατεβάσουμε το κεφάλι και δεν τρέχει τίποτα άλλο? αντιλαμβάνομαι πλεόν ότι το μισθολογικό μας είναι καθαρά θεσμικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει να δώσει επιλεκτικά χρήματα σε κάποιους, αλλά όχι στους δικαστές, των οποίων η όποια περικοπή ουδόλως συμβάλλει στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Αλλού στοχεύει όλο αυτό. Τα προβλήματα διαχρονικά του κλάδου ήταν θεσμικά και εξακολουθούν να είναι. Ακόμα και αν ανασταλούν οι περικοπές και ανεβούμε στις έδρες, τα προβλήματα αυτά που είναι τα σοβαρότερα, θα παραμείνουν άλυτα. Τι φταίει λοιπόν που δε μας υπολογίζει κανείς, που δεν υπολογίζει κανείς το θεσμό της δικαιοσύνης? μήπως το πρόβλημα είναι εσωτερικό πρωτίστως? μήπως ξεκινά από εμάς? Οι ίδιοι οι δικαστές είμαστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα της δικαιοσύνης που απονέμουμε, έστω με τα μέσα που μας διαθέτει το κράτος αυτή τη στιγμή και πάντα μας διέθετε? είστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που απονέμουν συνάδελφοί σας δίπλα σας δίκαιο, από τον τρόπο που εφαρμόζουν το νόμο, από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους? Αντιμετωπίζετε κάποιο συνειδησιακό έστω πρόβλημα σε σχέση με όλα αυτά? Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό και είναι διάχυτο στο χώρο της δικαιοσύνης, πρωτίστως στο κεφάλι και μετά στα άκρα. Δεν ξέρω πώς εμείς οι νεώτεροι μπορούμε να αλλάξουμε λχ τον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας του ΑΠ, πώς μπορούμε να βρούμε το σθένος να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας, να υπερασπιστούμε το θεσμό, γιατί δεν είμαστε απλά δικαστές με ονοματεπώνυμο τη στιγμή που ασκούμε τα καθήκοντά μας, αλλά αντιπροσωπεύουμε ένα κομμάτι του θεσμού. Είναι πολλά τα κακώς κείμενα που τρέφονται στους κόλπους της δικαιοσύνης και είναι η ώρα, έστω και καθυστερημένα, να δείξουμε ότι υπάρχουν όρια, σύνταγμα, κανόνες και νόμοι, ιδίως δε διατάξεις υπερνομοθετικής ισχύος που εφαρμόζονται για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, ακόμα και για τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλιώς, τι θα κάνουμε? Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε ένα σύστημα που σε πολλούς δεν αρέσει, ώσπου σιγά σιγά να μας καταπιεί και εμάς? Δεν ξέρω. Ήμουν από τους δικαστές που μέχρι τώρα τηρούσα την απόφαση της ΕΔΕ και ξέρω ότι για κανέναν δεν ήταν ευχάριστο αυτό, αφού δημιουργεί έντονο συνειδησιακό πρόβλημα. όχι για λόγους που κάποιοι προβάλλουν, ότι λχ η κοινωνία ή η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον μας. Άλλωστε, όταν δικάζω δέν αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου ως του καλού ή κακού δικαστή, δεν έχω εκεί φίλους ή εχθρούς, αλλά είμαι απρόσωπη, κομμάτι του θεσμού, ψάχνω το δίκιο πίσω από το πρόσωπο του διαδίκου. Τίποτα άλλο δε με νοιάζει, το δίκιο μόνο. Συνειδησιακό πρόβλημα έχω, γιατί δεν ξέρω αν έτσι λύνω ή επιχειρώ να λύσω τα σοβαρά για μένα προβλήματα της δικαιοσύνης, ώστε η τελευταία να κερδίσει το σεβασμό που δικαιούται. Τώρα πια δεν ξέρω τι θα κάνω. Ένιωσα χτες ότι δεν υπάρχει κάποιος στόχος ή έστω ο στόχος που εγώ πίστευα ή ήθελα να πιστεύω ότι υπάρχει. Ένιωσα ότι ίσως εξαρχής δεν υπήρχε στόχος, ότι οι κινητοποιήσεις πλεόν συνεχίζονται για λόγους κυρίως σκοπιμότητας, λχ για να μη δείξουμε ότι τα παρατάμε κλπ. Εν μέρει έχει μια λογική αυτό, αλλά δε μου αρκεί. Φρονώ ότι πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να σκεφτούμε ψύχραιμα τι είμαστε τώρα πια, πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας, το τί σημαίνει να είσαι δικαστής και να ξεκινήσουμε με σθένος την περιφρούρηση του θεσμού πρώτα εκ των έσω, γιατί εκεί πάσχουμε νομίζω, ώστε να ανακτήσει η δικαιοσύνη το σεβασμό που επιβάλλεται και της αξίζει να έχει από ΟΛΟΥΣ, ακόμα και από αυτούς που αφορίζουν δικαστικές απόφάσεις και αρνούνται έτσι απλά να τις εφαρμόσουν, χωρίς να προσφύγουν σε ένδικα μέσα, κατηγορώντας τους δικαστές για έλλειψη πατριωτισμού και για έκδοση αποφάσεων με καθαρά μικροπολιτικά και εξωνομικά κριτήρια. Θα πρέπει όλοι να συναισθανθούν το ρόλο τους ως δικαστές, ακόμα και η ηγεσία του ΑΠ και να απαιτήσει με τη στάση της το σεβασμό στο θεσμό της δικαιοσύνης από όλους, όχι μόνο από τους δικαστές, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να υπολογίζουμε και να εκτιμάμε ο ένας δικαστής τον άλλο και όλοι, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών, το θεσμό της δικαιοσύνης τον οποίο εμείς οι δικαστές εκπροσωπούμε και οφείλουμε πρωτίστως να προστατεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εισαγγελείς ακολουθούν άκριτα τις αποφάσεις της ΕΔΕ. Από την στιγμή ειδικά που βλέπουν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν μεθοδεύσεων και παρεμβάσεων.

    Εσείς κρατάτε το κλειδί των κινητοποιήσεων, την Δίωξη. Κλείστε την Δίωξη και σε 3 ημέρες θα έχουν "πέσει" οι περικοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να υπενθυμισει καποιος στην κα προεδρο α.π. οτι καί οι βουλευτες απο την φορολογηση του ελληνικου λαου πληρονονται.δεν τις ειδαμε να μειωνονται αναλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κατά τα αλλά συμπαθής υπουργός δικαιοσύνης παραδέχτηκε ευθέως την εξαθλίωση που επέβαλε η κυβέρνηση του στο χώρο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Είναι ντροπή στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, σε μια χώρα που θέλει να βαυκαλίζεται ότι ανήκει στο δυτικό κόσμο οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να οχλουντε απ τις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αξιότιμη ηγεσία του Α.Π. που καλεί τους οργισμένους και διαμαρτυρόμενους Δικαστικούς Λειτουργούς να ανέβουν στις Έδρες, ας μας πει πρώτα απ' όλα με ποιο τρόπο θα σταθούν από οικονομικής απόψεως στις νέες τους θέσεις στην επαρχία οι Δικαστές και Εισαγγελείς, οι οποίοι θα προαχθούν τον Ιούνιο και θα είναι υποχρεωμένοι να συντηρούν και δεύτερο σπίτι εκεί, μετά την αντισυνταγματική περικοπή των αποδοχών τους(....). Μετά την απάντηση αυτή - αν φυσικά μπορούν να τη δώσουν - ας κάνουν οιαδήποτε σύσταση θέλουν. ΟΧΙ, ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ! Διότι, αυτή τη στιγμή το δίκιο είναι με το μέρος και μόνον των διαμαρτυρομένων Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι δέχονται την αβυσσαλέα επίθεση της ισότιμης και ισόκυρης με εκείνους Εκτελεστικής εξουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο κυριος ρουμπακιωτης ανησυχει για την αποσταση δικαστων καί κοινωνιας.η κοινωνια ομως ψηφιζει τους 300 της βουλης οχι τους δικαστες.ας κοιμαται ησυχος.δεν κινδυνευουμε απο ψηφο εμπιστοσυνης του λαου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητοί συνάδελφοι,

    Η χθεσινή απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε..Ε.Ε σε σχέση με τις ακολουθούμενες εφ’εξής μορφές κινητοποιήσεων και η περιστολή του μέτρου της διακοπής των συνεδριάσεων από 10.00-15.00 σε 12.00-15.00 σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση του Δ.Σ και σε εναρμόνιση με την απόφαση της Ένωσης Δικαστών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνεύεται σε «μαλάκωμα» της στάσης μας που αποτελεί προάγγελο σταδιακής υποχώρησης.
    Τουναντίον, αποτελεί κίνηση καλής θέλησης και προσωρινής μερικής εκεχειρίας ενόψει διαπραγμάτευσης με την εκτελεστική εξουσία η οποία χρησιμοποίησε τεχνιέντως τις μειώσεις αποδοχών στους λειτουργούς της ανεξάρτητης και ισόκυρης κατά το σύνταγμα δικαστικής εξουσίας ως ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ προκειμένου να αναστείλει ήδη ληφθέντα μέτρα υπέρ κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων.
    Αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ:
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα πάρουν ακόμα εντονότερες μορφές αν οι διαπραγματεύσεις δε καταλήξουν στην πλήρη αναστολή του παράνομου και αντισυνταγματικού μισθολογίου –κόντρα στις αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας- και απόσυρση παράνομων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 237Α/5-12-2012) που αποσκοπούν στην πλήρη «υπαλληλοποίησή μας» με απώτερο στόχο την θεσμική μας υποβάθμιση και την κατάργηση της ισόκυρης και ισότιμης συνταγματικής μας θέσης στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.
    Τα «ψίχουλα» του τύπου «ενσωμάτωση του ενός επιδόματος στο βασικό μισθό» ως φήμη αντιπρότασης της εκτελεστικής εξουσίας αποτελούν και μόνο που ακούγονται ευθεία προσβολή για το δικαστικό σώμα που έβαλε κόκκινη γραμμή διακύβευσης της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας σε κάθε περαιτέρω μείωση από τις ήδη μειωμένες από το 2010 κατά 38% αποδοχές του αλλά και στην Διοικητική Ολομέλεια που Αρείου Πάγου που ομόφωνα γνωμοδότησε ότι το νέο μισθολόγιο συνιστά κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 88παρ.2 του Συντάγματος.


    Άλλωστε η σκοπούμενη θεσμική υποβάθμιση της ελληνικής δικαιοσύνης και η επιχειρούμενη απαξίωσή της και στα μάτια των πολιτών (η προσφυγή στην οποία έχει γίνει πλέον η μοναδική σανίδα σωτηρίας απέναντι στις αντισυνταγματικές μνημονιακές πολιτικές πρακτικές)έχει διαφανεί εδώ και έτη από :α)τη μη αύξηση των οργανικών θέσεων αλλά και τη μη κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων στις προκηρύξεις για την εισαγωγή στη σχολή δικαστών, β)τη μη κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, γ)στη μη αύξηση αλλά αντίθετα στη περικοπή των λειτουργικών δαπανών των δικαστηρίων, δ)στην έλλειψη ειλικρινών και αποτελεσματικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς της πολιτικής ζωής της χώρας.

    Και η χώρα της TAIWAN έχει προσελκύσει επενδύσεις και μάλιστα από γερμανικές πολυεθνικές. Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας (π.χ στα εργοστάσια adidas) εξαθλιωμένων εργατών που δουλέυουν 12ωρα και 6 ήμερα για ένα πιάτο ρύζι, με βιοτικό επίπεδο κάτω της φτώχειας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς δικαίωμα στην ελπίδα.

    Kαι διερωτώμαι. Αυτή είναι η εθνική μας στρατηγική; Να γίνουμε η TAIWAN της Νοτίου Ευρώπης ;;Όταν η ανεργία ξεπεράσει το 50 % (δεν είναι μακριά) και οι μισθοί και οι συντάξεις πέσουν κάτω από τα όρια των τριτοκοσμικών χωρών τότε θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;;Tότε οι θυσίες θα έχουν πιάσει τόπο και οι εθνοσωτήρες μας θα πρέπει να αποθεωθούν;;;;γιατί γλιτώσανε τη χώρα από την καταστροφή και είναι συνεπείς σην εξόφληση των δόσεων του δημοσίου χρέους απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους..;;;

    Y.Γ
    Η σύγκριση με τη συγκεκριμένη χώρα γίνεται ποιητική αδεία.Άλλωστε φαντάζομαι ότι οι πολίτες εκεί ήδη απολαμβάνουν τις αυτονόητες δημόσιες παροχές σε επίπεδο δικαιοσύνης ,παιδείας, υγείας, ασφάλειας σε υψηλότερο επίπεδο από το δικό μας ......

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ.

    Ι.Π.Π
    Μέλος Ε.Ε.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας κύριοι-και κυρίες: δικάζω, ως συνήγορος υπερασπίσεως στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Αριθμός πινακίου 20. Ο εντολέας με ρωτάει, αν θα δικασθεί ή όχι. Με κίνδυνο: α) να "χρεωθώ" την όποια συμβουλή, αναγκάζοντας τον, να προβεί σε έξοδα, για τη μετάβαση από Θεσσαλονίκη, τόσον εμού, όσο και του ιδίου, συν αμοιβή μου για αναβολή, με το δεδομένο, της σχεδόν βέβαιης αναβολής της, β) να "χρεωθώ" ομοίως, μία ερήμην απόφαση, θα μπορούσε κάποιος, να κάνει μία εκτίμηση, διότι δεν έχω πείρα από δικαστήρια Αθηνών, για την πιθανή τύχη υπ' αριθμόν 20 στο πινάκιο υποθέσεως στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις παρατηρήσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο του συναδέλφου Ι. Παναγόπουλου. Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη του ΔΣ που παλεύουν για το κοινό καλό. Αναφέρομαι προφανώς στον Γιάννη Παναγόπουλο, στον Δημήτρη Μητρουλιά και στον Αντ. Παπαματθαίου. Τα λοιπά μέλη του ΔΣ , τί ψήφισαν τελικά στην ΓΣ; Έκανα λάθος ή είδα να σηκώνουν τα χέρια τους για αναστολή κινητοποιήσεων; Αν όμως είναι πράγματι έτσι πρόκειται για τον άκρατο αμοραλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν το παρέτειναν μέχρι το Πασχα;...άραγε πότε πέφτει το Πάσχα φέτος...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ