Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απέστειλε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χ. Αθανασίου την παρακάτω επιστολή :
-----------
Περιήλθε σε γνώση μας κείμενο που φέρεται να έχει επεξεργασθεί ατύπως επιτροπή για λογαριασμό του Υπουργείου σας, με προτάσεις περί κατάργησης των στρατιωτικών δικαστηρίων, ανάθεσης της εκδίκασης των οικείων διαφορών στα τακτικά ποινικά δικαστήρια και ένταξης των στρατιωτικών δικαστών στην επετηρίδα των Εισαγγελέων.
Εάν τα πιο πάνω είναι βάσιμα, εκφράζουμε την έκπληξη και τη δυσφορία μας για τη παράλειψη οιασδήποτε ενημέρωσής μας εκ μέρους του Υπουργείου σας, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω πρόταση, υλοποιούμενη, επιφέρει πλείστες, μείζονος χαρακτήρα αλλαγές επί τα χείρω στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας εισαγγελέων, εκ πρώτης εμφανίζει δε συνταγματικής υφής προβληματικά σημεία.
Αληθούς υποτιθέμενης της πρόθεσης του Υπουργείου σας να εξετάσει την υλοποίηση της εν λόγω πρότασης, εκφράζουμε ήδη τις ζωηρές επιφυλάξεις μας, εξικνούμενες μέχρι του σημείου άρνησης του Κλάδου μας να αποδεχτεί τέτοιες ενέργειες ερήμην μας, χωρίς να κληθούμε να εκφράσουμε προηγουμένως τις απόψεις μας ως άμεσα θιγόμενοι (αναφέρουμε ενδεικτικά ότι υλοποιούμενη τέτοια πρόταση θα σημάνει οριστική καθήλωση της επετηρίδας των εισαγγελέων, θα αποκλείσει την ανανέωση του Κλάδου με την είσοδο νέων συναδέλφων, θα καταστήσει χωρίς αντικείμενο επί σειρά ετών τη σχετική κατεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κ.λπ.).
Με τη βεβαιότητα, προερχόμενη από τη μέχρι τούδε συνεργασία μας, ότι επιθυμείτε την επεξεργασία μιας λύσης από κοινού με την Ένωσή μας, ώστε να είναι αυτή συνταγματικά ανεκτή, υπηρεσιακά επωφελής, λειτουργικά πρόσφορη και αποδεκτή από τους συναδέλφους μας, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας για τις προθέσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου σας επί του ζητήματος.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας Δημήτριος Ζημιανίτης
Αντεισαγγελέας Εφετών Εισαγγελέας Πρωτοδικών
» Επιστροφή στις Ανακοινώσεις
Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο της επιστολής. Συγχαρητήρια προς την Ένωσή μας που για μια ακόμη φορά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν πρόκειται να περάσει αυτό το επιδιωκόμενο τερατούργημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήαντί να χαίρεστε που επιτέλους θα υλοποιηθεί το αυτονόητο (ούτε στην Ουγκάντα πλέον λειτουργούν στρατιωτικά δικαστήρια στις μέρες μας) αντιδράτε γιατί θα μείνετε πίσω στην επετηρίδα. Το κράτος προσπαθεί να ενισχύσει τους δικαστές που δικάζουν 50 υποθέσεις την ημέρα με τους δικαστές που δικάζουν 10 υποθέσεις τον μήνα. Για αυτό αντιδράτε.Τελικά είσαστε(-μαστε) άξιοι της μοίρας σας (μας). Συνεχίστε τον "αγώνα" σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήε, πες τα επιτελους συναδελφε...
Διαγραφήενταξει, ημαρτον...
στο τελος θα γκρινιαζουμε και για τα αυτονοητα
ΕΛΕΟΣ !!ΑΙΣΧΟΣ!! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!! ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ουγκαντα που δικάζεις ίσως δεν εχουν στρατοδικεία. Έχουν στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως σας θέλουμε. Στο τέλος της επετηρίδας ή με τη δημιουργία μια δεύτερης παράλληλης και με τη αδυναμία να εισέλθετε στον Άρειο Πάγο.
Αφού θέλετε να δουλέψετε, κάντε το εκεί που υπάρχει ανάγκη: στον πρώτο και δεύτερο βαθμό..
συμφωνω απολυτως με τον συναδελφο. 13 μαιου 2014 8.55μμ
ΔιαγραφήΑυτό μας έλειπε να πανε και Αρειο Παγο.να μεινουμε ολοι στο πρωτο βαθμο και να ερχονται να μας επιθεωρουν κιόλας βρε!Ξυπνήστε.ας του παει να εκτελουν χρεη πταισματοδικη και οι ειρηνοδικες να απελευθερωθουν και να δικαζουν υπερχρεωμενα που ολοι ξερουμε ποτε προσδιοριζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜηπως ως αντεισαγγελεις Αρειου Παγου θα μας επιθεωρουν κιολας και θα βλεπουμε με καμάρι την εξελιξη τους καθως εχουν μπει στο στρατο απο 25 ετων οποτε εμεις θα περισσευουμε.Ας τους βαλει πταισματοδικες να απελευθερωθουν οι ειρηνοδικες και να δικαζουν τα υπερχρεωμενα που ολοι ξερουμε ποτε προσδιοριζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρθρο 88 παρ.6 του Σ "μετάταξη δικαστικών λειτουργών απαγορεύεται". Το άρθρο 96 παρ.4 του Σ καθιστά υποχρεωτική την ύπαρξη στρατοδικείων στην έννομη τάξη μας. Επιτέλους, το Σύνταγμα δεν είναι κουρελόχαρτο ή πάντως οι δικαστικές ενώσεις έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν. Δεν είναι μόνο τα μισθολογικά.Ο εισαγγελικός κλάδος χρειάζεται ανανέωση μέσω περισσότερων εισακτέων στη Σχολή Δικαστών όχι ανακύκλωση. Υπάρχουν αρμοδιότητες των εισαγγελέων, οι οποίες είναι παντελώς άγνωστες στους στρατιωτικούς δικαστές (εκούσια δικαιοδοσία, οικογενειακό δίκαιο - δικαστική συμπαράσταση, εποπτεία ληξιαρχείων, συμβολαιογράφων, φυλακών κλπ). Όποιος θέλει να γίνει εισαγγελέας, γίνονται εξετάσεις για σχολή δικαστών κάθε χρόνο. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να γνωρίσω έναν Εισαγγελέα που έκανε εποπτεία ληξιαρχείων, να του σφίξω το χέρι.
ΔιαγραφήΕνας Ειρηνοδίκης, που κάθε χρόνο κάνει εποπτεία ληξιαρχείων.
Και πάλι η Ένωση Εισαγγελέων αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε λέξη για την κατάργηση οργανικών θέσεων από τον πρώτο βαθμό στον δεύτερο. Ούτε λέξη για την αύξηση οργανικών θέσεων στον πρώτο βαθμού. Και αντί να επικροτήσουν την άποψη του υπουργείου, διαμαρτύρονται κιόλας! Εξάλλου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, στρατιωτικά δικαστήρια υπάρχουν μόνο σε καιρό πολέμου ή καταστάσεως πολιορκίας. Για την ήδη πτωχευμένη χώρα μας, είναι περιττή πολυτέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλά κάνουν και επαγρυπνούν τα μέλη του Δ.Σ. Ένωσης Εισαγγελέων. Σαφώς και πρέπει να ρυθμιστεί πάραυτα το θέμα των οργανικών θέσεων του α' βαθμού, όμως ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ!!
ΔιαγραφήΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κύριοι του Υπουργείου ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΩΣ ΨΥΧΩΝ η Τακτική Ποινική Δικαιοσύνη!!
Ποιό ακριβώς είναι το αυτονόητο; Ότι όταν υπάρχει πάγιο αίτημα για ενίσχυση του πρώτου βαθμού με νέους συναδέλφους, όψιμα θυμόμαστε την ενίσχυση με τους στρατιωτικούς δικαστές που ήδη υπηρετούν χ χρόνια (δηλ. όχι και τόσο νέους κατά πλειοψηφία) με διαφορετικές συνθήκες εργασίας και μισθολόγιο, ενόψει της κατάργησης της στρατιωτικής δ/νης (άλλο θέμα αυτό) παραβιάζοντας ένα πλέγμα συνταγματικών διατάξεων ; Πού το είδατε γραμμένο, ότι η κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης σημαίνει ένταξη σας στην επετηρίδα των πολιτικών δικαστών και των εισαγγελέων που όταν έδιναν εξετάσεις ίσχυε το παρόν νομοθετικό πλαίσιο; Και γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει ν' αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την επί Χ χρόνια καθήλωσή τους στον α βαθμό και όσοι προετοιμάζονται για την εισαγωγή στην ΕΣΔΙ ν αλλάξουν σχέδια, όχι για λόγους επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, αλλά προσέχτε: ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ; Οι όροι ασφάλεια δικαίου και αρχή της χρηστής διοίκησης σας λένε κάτι ή είναι για σας κενό γράμμα; Πολύ ωραία σας τα λέει ο ανώνυμος συνάδελφος 13.05- 8:55μ.μ (συγχρητήρια παρεμπιπτόντως!!!)... δέχεστε να πάτε στο τέλος της επετηρίδας, καθόσον κυρίως ο πρώτος βαθμός έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα ή σε παράλληλη επετηρίδα (πώς όμως θα γίνει αυτό;); Ιδού η Ρόδος .....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκοψαν οργανικες θέσεις συναδέλφων απο το πρωτο βαθμο για να αυξησουν τους Αντεισαγγελεις Εφετων λογω φόρτου των ποινικων δικαστηριων και δεν αυξησαν τις θεσεις των εισακτεων στη σχολη δικαστων λογω οικονομικων προβληματων.Οι στρατοδικες που θα διπλασιασουν σχεδον το μισθο τους καθως αμοιβονται με μισθο λοχαγου περιπου, δε θα δημιουργησει οικονομικο ζητημα ?περιπου 110 ατομα φανταζεστε τι δυστοκια θα δημιουργησουν στην επετηριδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά μας ενδιαφέρει πιο πολύ η επετηρίδα ή οι συνθήκες εργασίας μας; Καταξιωνόμαστε από τη δουλειά μας και την προσωπικότητά μας και όχι απο το βαθμό που έχουμε στην ιεραρχία. Εχει καμια σημασία αν είσαι αντεισαγγελέας ή εισαγγελέας; για μένα καμία. ξέρει κανένας στην κοινωνία αν είμαστε στον α ή β βαθμό; και τελικά έχει και καμιά σημασία; προτιμώ να είναι πάρεδρος 28 χρονών και όχι ανώτατη εισαγγελική 65 χρονών. μπρρρρρ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είστε 28 χρονων και παρεδρος μια χαρά θα ναι. Αν όμως μπηκατε στο σώμα στα 28 και παραμείνετε αντεισαγγελέας πρωτοδικών στα 47 γιατί η κυβέρνηση θέλησε εν μια νυκτί να καταργήσει τα στρατιωτικα δικαστήρια μάλλον θα έχετε κάποιο θέμα δε νομίζετε; Έπειτα οι στρατιωτικοί δικαστες δε θα χάσουν τίποτα καθώς θα συνεχίσουν να εξελίσσονται χωρίς πρόβλημα και θα παίρνουν και μεγαλύτερο μισθό. Αφού θέλουν να δουλέψουν γιατί να μην ενταχθούν στον πρώτο βαθμό με αντιστάθμισμα τις υψηλότερες αποδοχές; Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στις εισαγγελίες πρωτοδικών όχι στην εισαγγελία του ΑΠ
ΑπάντησηΔιαγραφήδηλαδη αν η κυβερνηση απαγορευσει ολες τις προωρες συνταξιοδοτησεις, οποτε και παλι θα μεινεις στον πρωτο βαθμο εως τα 47 σου τι θα κανεις???
Διαγραφήημαρτον, λες και οταν μπηκαμε στο σωμα μας εξασφαλισαν και την υπηρεσιακη μας εξελιξη
Δηλαδη εσεις που ακριβως διαφωνειτε; Το προβλημα σας ποιο ειναι να διασφαλισθει η προαγωγη των στρατιωτικων δικαστων στον ΑΠ; Επειδη μπορει η κυβερνηση να μην επιτρεψει την εθελουσια εξοδο; Ειμαι εγω ο παραλογος που θα θελα να εχω μια προβλεπομενη υπηρεσιακη εξελιξη και οχι οσοι επιμενουν να δουν τους στρατιωτικους δικαστες στον ΑΠ; Αυτο λεω κι εγω ΗΜΑΡΤΟΝ και με κεφαλαια.
Διαγραφήε, και σου απαντω η "προβλεπομενη" υπηρεσιακη εξελιξη εξαρταται απ' το ο,τι το 80% του σωματος (δικαστων και εισαγγελεων) βγαινει σε συνταξη στα 58-60.. αν σε μια νυκτα η κυβερνηση δεν φερει τους στρατιωτικους στο δικο μας σωμα, αλλα καταργησει, οπως μπορει, την προωρη συνταξιοδοτηση και ορισει ενιαιο υποχρεωτικο οριο συνταξιδοτησης τα 67, και παει περιπατο η προβλεπομενη υπηρεσιακη του εξελιξη τι θα κανεις? θα παραιτηθεις??
Διαγραφήκαι η εξελιξη στον ΑΠ δεν ειναι υποχρεωτικη με τα χρονια.. αλλα κατ΄εκλογην και εξαρταται απ' τον ΑΠ.. αν κρινει οτι καποιος στρατιωτικος ειναι πολυ καλος θα τον προαγει... αλλιως θα τον αφησει στο βαθμο του εισαγγελεα εφετων μεχρι τη συνταξη
Η προβλεπομενη υπηρεσιακη μου εξελιξη δεν αφορα τις προσωπικες μου επιλογες ουτε προκαταβαλλει την κριση των ανωτερων μου που ασφαλως μπορει να ειναι αρνητικη για την προαγωγη τη δικη μου του α η του β. Αφορα το πλεγμα των συνταγματικων διαταξεων που ρυθμιζουν τα της στρατιωτικης και πολιτικης δ\ νης και το γεγονος οτι οταν εγω εδωσα εξετασεις με μια ευδοκιμη υπηρεσια 35 χρονων θα ηταν συννομο και Συνταγμ. συμφωνο να φτασω στον ΑΠ (ασχετως αν δεν καταφερω να λαβω τις καταλληλες εκθεσεις η παραιτηθω η... η....). Ο στρατ. Δικαστης ομως εν μια νυκτι οταν εδωσε εξετασεις δεν προβλεποταν να φτασει στον Α Π κι ηταν επιλογη του ασχετως των γνωσεων και των ικανοτητων του. Το οτι προσποιειστε οτι δεν καταλαβαινετε- προσεξτε εγω επιμενω να σας μιλω στον πληθυντικο - προφανως καθιστα περαιτερω συζητησεις περιττες . Απο το θεμα της καταργησης της στρατιωτικης δ/νης και των σκοπελων του νομου και του Συνταγματος για την ενταξη των στρατιωτικων δικαστων στην επετηριδα των εισαγγελεων φτασαμε να υπεραμυνομεθα της προαγωγης τους στον ΑΠ. Ποιος τελικα απαξιωνει ποιον; υγ. Ναι αν προκειται να συνταξιοδοτηθω στον α βαθμο θα ειναι η παραιτηση μια απο τις σκεψεις μου. Παρεμπιπτοντως εχω δυο μεταπτυχιακους τιτλους και δε φοβαμαι την επιστροφη στο ελευθερο επαγγελμα. Ισχυει το αυτο για τους στρατιωτικους δικαστες που οπως μας λετε ειναι απειρως καλυτεροι ημων;
ΔιαγραφήΑν προχωρήσει το Υπουργείο αφήσει να εισέλθουν στην τακτική δικαιοσύνη από την πίσω πόρτα συνάδελφοι με ονομασία προέλευσης τότε να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν ομαδικές παραιτήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ονομασία προέλευσης"; Σαν να τους θεωρείτε βρώσιμα αντικείμενα.Ασφαλώς δεν θα αισθάνεστε ιδιαίτερα υπερήφανος για τις ορολογικές προτιμήσεις σας (ή μήπως όχι;).
ΔιαγραφήΠαρεμπιπτόντως, το ποσοστό κατοχής μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων μεταξύ των λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης ξεπερνά το 50% και δη σε αντικείμενα στα οποία υφίστανται ουσιώδεις ελλείψεις στον εισαγγελικό κλάδο (δίκαιο προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ποινικό, διεθνείς οργανισμοί, έκδοση κλπ.).Μια ματιά στο site της Ένωσής τους καθώς και στον νομικό τύπο θα αρκούσε.
Οι άνθρωποι,με αυτά που ακούνε και διαβάζουν και τα οποία προοικονομούν την "υποδοχή" τους, θα απομακρυνθούν έντρομοι, αν υποτεθεί ότι υλοποιείται η διαδικασία ενσωμάτωσής τους.Υποπτεύομαι πως θα είχαν περισσότερα να χάσουν παρά να κερδίσουν από μια τέτοια εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση, λιγότερη μικροψυχία και επαγγελματικός ναρκισσισμός δεν θα έβλαπτε κανέναν.
Δυστυχώς ανώνυμε 21 Μαΐου 2014 - 11:18 π.μ εμείς δεν έχουν την πολυτέλεια (τον χρόνο) να κάνουμε μτχ και διδακτ. Οι δικαστές της στρατιωτικής δικαιοσύνης (που ενδεχομένως να δικάζουν λιγότερες υποθέσεις όλο το χρόνο από όσες εμείς σε μια ημέρα τριμελούς) έχουν την πολυτέλεια και το κάνουν. Φυσικά αυτοί θα είχαν περισσότερα να χάσουν από μια τέτοια εξέλιξη. Είναι σαν να λες σε ένα πρωτοδίκη που υπηρετεί σε ένα απομακρυσμένο πρωτοδικείο (δεν θέλω να ονομάσω) με 100 υποθέσεις το χρόνο (όπου έχει κάνει μτχ και διδακτ. για να περνάει την ώρα του) να πάει στην αθήνα να υπηρετήσει με διπλά λεφτά. Τι νομίζεις ότι θα το κάνει;
ΔιαγραφήΕάν έχει λύσει τα οικονομικά του προβλήματα δε θα το κάνει. Με τις διπλες αποδοχές όμως και με την προοπτική της προαγωγής του στον Αρειο Πάγο (μη ξεχνάμε εισάγονται στο σώμα από τα 25) γιατι όχι; Θα μας επιθεωρούν κιόλας.... αλλά εμείς δε δικαιούμαστε δια να ομιλούμε...
ΔιαγραφήΓιατί δεν τους κρατάνε ως αξιωματικούς στο στράτευμα; Χωρίς να έχω ιδία γνώση, δεν εχουν ακουστεί πολλά για "παρατυπίες" στους διαγωνισμούς για στρατιωτική δικαιοσύνη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριοι συνάδελφοι, πρέπει να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Τα πάντα αλλάζουν, εκσυγχρονίζονται, ο στρατός περιορίζεται και κάποια στιγμή θα καταργηθεί και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Τότε η κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης θα είναι αίτημα της κοινωνίας, καθώς θα αποτελεί περιττή πολυτέλεια. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι στρατιωτικοί δικαστές (κι όχι στρατοδίκες, όπως αναφέρει κάποιος στο σχόλιό του), τι θ' απογίνουν; Θα πάνε σπίτια τους ή θα γίνουν απλοί υπάλληλοι; Φυσικά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να μας ενημερώσει και να εγγυηθεί ότι δεν θα θιγούν υπηρεσιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, είναι θλιβερό να αντιδρούμε στις εξελίξεις απαξιώνοντας τους συναδέλφους της στρατιωτικής δικαιοσύνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους ένα σχόλιο της προκοπής. Είναι δυνατόν να λέει κανείς ότι το κράτος θα πάρει δικαστές με χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας στο ποινικό και θα τους πετάξει στη 'στολη'? Έλεος κάπου. Και σιγά το δύσκολο να εγγυηθεί το υπουργείο ότι δε θα επηρεαστεί η εξέλιξη. Ας ενημερωθούμε πρώτα και μετά μιλάμε.
ΔιαγραφήΕιμαι ο σχολιαστης της 14. 5 10:7 και 15.5 11:16. Συμφωνω με οσα λετε. Κανεις δε θελει ν απαξιωσει ουτε τους στρατιωτικους δικαστες ουτε το εργο τους ουτε ειμαστε αντιθετοι στην αναθεωρηση των συνταγματικων διαταξεων για τη στρατιωτικη δ/νη. Απλως θελουμε και να διασφαλισθει και η δικη μας εξελιξη και η κατανομη των θεσεων αναλογως των αναγκων που υπαρχουν και ειναι πολλες. Επισης θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει αδυναμια εισαγωγης των στρατιωτικων δικαστων στον ΑΠ. Προκειται για καθολα λογικα αιτηματα αλλα η πολιτεια ως συνηθως αποφασιζει ερημην μας. Γιαυτο ειμαστε αγανακτισμενοι και οχι φυσικα με τους στρ. δικαστες.
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λετε τωρα εδω καποιοι υπεραμυνονται ηδη της προαγωγης των στρατιωτικων δικαστων στον ΑΠ και θεωρουν οτι κακως διαμαρτυρομεθα που θα παρουμε συνταξη στον α βαθμο... Ποια αρθρα 96 και 88 του Σ. Μαλλον αυτο θεωρειται ηδη κουρελοχαρτο πριν καν αναθεωρηθει...
ΔιαγραφήΔεν προβλέπεται η δυνατότητα μετάταξης των στρατιωτικών δικααστών σε τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα. Εαν καταργηθούν τα στρατιωτικά δικαστήρια,μολονότι δεν υφισταται θέμα ισοβιότητος η πολιτία θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους λιτουργούς αυτούς ως στελέχη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο οποίο και ανήκουν . Η λύση αυτή δεν συνεπάγεται επιβάρυνση στον κρατικό προ'υ'πολογισμό. Σε καιρό κρίσης ενώ όλοι υπέστησαν μειώσεις στις αποδοχές τους άλλοι ετέθησαν σε διαθεσιμότητα , και άλλοι απελύθησαν,είναι αδιανόητο η συγεκριμένη ομάδα εργαζομένων του Δημοσίου, που ισοδυναμεί με το 1/3 των οργανικών θέσεων των εισαγελικών λειτουργών , να διπλασιάσει και τις αποδοχές της !!!!!!!........
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ. johnny montana, το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι κάποιοι εργαζόμενοι (ούτε 100 άτομα) θα διπλασιάσουν το μισθό τους; Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν επιβαρύνθηκε όταν έγιναν οι αυξήσεις στους μισθούς δικαστών (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή); Οι δικαστές της τακτικής δικαιοσύνης δεν ήταν που το φθινόπωρο του 2012, όταν ο κίνδυνος της άτακτης χρεωκοπίας ήταν ορατός, απείχαν από τα καθήκοντά τους ζητώντας αύξηση των απολαβών τους; Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι αναφέρεστε σε ανθρώπους που είναι πρωτίστως δικαστικοί λειτουργοί κι όχι απλοί στρατιωτικοί ή υπάλληλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφή