Σελίδες

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αναμονή για συνάντηση βάζει την τρόικα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων


«Αναμείνατε στο ακουστικό σας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο αίτημα της τρόικας για «συνάντηση εργασίας», ενώ κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα και οι διοικητικοί δικαστές.

Ειδικότερα, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα ζήτησε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) «συνάντηση εργασίας».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Βασιλική Θάνου, επικαλούμενη την ανεξαρτησία των δικαστών, η οποία κατοχυρώνεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος, ζήτησε από την τρόικα «να προσδιορίσει τον σκοπό της συνάντησης και την ατζέντα της».
Το κλιμάκιο της τρόικας απάντησε στους δικαστές ότι σκοπός της συνάντησης είναι η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και ειδικά η επιτάχυνση των υποθέσεων που αφορούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Πάντως, η τρόικα ανέφερε ότι δεν προτίθεται να παρέμβει στην εσωτερική λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν απάντησε στο αίτημα της τρόικας, καθώς το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να λάβει απόφαση για το εάν θα αποδεχθεί το αίτημα για συνάντηση εργασίας ή θα το απορρίψει.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα κατά το παρελθόν είχε γίνει δεκτή από την ΕΔΕ, όταν πρόεδρός της ήταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.
Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τότε τις αντιδράσεις των δικηγόρων, αλλά και μερίδας δικαστών.
Πάντως, σήμερα το πρωί επικράτησε αναστάτωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), καθώς «κυκλοφόρησε» η φήμη ότι επίκειται η έλευση της τρόικας, κάτι για το οποίο δεν συμφωνούσαν οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εκδήλωσαν την πρόθεση να εμποδίσουν την είσοδο στα δικαστήρια.
Ο «συναγερμός» έληξε, καθώς έγινε γνωστό ότι δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα του κλιμακίου να επισκεφθεί την ΕΔΕ.
Στο μεταξύ, τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους πολιτικοί και ποινικοί δικαστές (κάθοδο από την έδρα κ.λπ.) ακολούθησαν σήμερα και οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι δηλώνουν και αυτοί ότι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο σε περίπτωση που η Πολιτεία προβεί σε νέες περικοπές των αποδοχών τους.
Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της αποφάσισε:
1) Την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, από την έναρξη του δικαστικού έτους (την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012) και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή διακοπή των συνεδριάσεων από 10 πμ έως τέλος ωραρίου (3:30 μμ).
2) Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων (ασφαλιστικά μέτρα, πλειστηριασμοί κ.λπ.).
3) Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, το οποίο δεν συνδέεται με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα των διοικητικών δικαστών.
4) Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας, 17 Σεπτεμβρίου 2012.
5) Την κατάθεση αγωγών στο Μισθοδικείο κατά της μείωσης των αποδοχών των δικαστών.
Εξ άλλου, σε ψήφισμά της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών διαπιστώνει ότι «η υπεύθυνη αυτή στάση των δικαστών έχει παρεξηγηθεί από την τωρινή, όσο και την προηγούμενη Κυβέρνηση και έχει εκληφθεί αφενός ως δεδομένη, αφετέρου ως ένδειξη αδυναμίας, με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 1.7.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία».
Οι διοικητικοί δικαστές εκτιμούν ότι «η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας των τελευταίων χρόνων και η συνεχής μισθολογική υποβάθμιση των δικαστών οδηγούν στην υπαλληλοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης με ολέθρια για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία αποτελέσματα».
Την Κυριακή (16 Σεπτεμβρίου) η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, έχει καλέσει όλα τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) στις 10 πμ για να καθορίσουν οι εισαγγελείς τη στάσης τους.
Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στις 12:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις μεγάλες πόλεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

23 σχόλια:

  1. Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης15 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:20 π.μ.

    H πρόθεση της Τρόικα να υποδείξει την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, όταν μάλιστα γίνεται σε συνδικαλιστικό φορέα και όχι σε πολιτικό συνομιλητή, είναι ακραία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και πρέπει η ΕΔΕ ν'αρνηθεί να συμπράξει σ'αυτό. Η απάντηση της ΕΔΕ πρέπει να είναι ότι "οι έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι και δεν θ'ανεχθούν καμμία παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας απ'όπου κι αν προέρχεται" και αυτό ισχύει είτε πλήττονται οι μισθοί των δικαστών είτε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πρόκειται να συζητήσουν μόνο οργανωτικά θέματα για ταχύτερη και πιο ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης, καλά θα κάνει η Ενωσή μας να συναντηθεί μαζί τους και να συζητήσει ισότιμα. Διαφορετικά μπορεί να περάσουν οι απόψεις της τρόικας μέσω του υπουργείου δικαιοσύνης με νόμους και τότε θα είναι για μας τραγικό, γιατί σίγουρα τα πάντα θα είναι σε βάρος μας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα μας σήμερα δεν έχει διαπραγματετική υπεροπλία. Ας περισώσουμε ότι μπορούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαιως να ερθει η τροικα.Αλλα να επισκεφθουν τις αιθουσες που ειναι τα ακροατηρια.Με τις ανατομικες καρεκλες για τα 10ωρα που πολλες φορες δικαζουμε,με το αιρ κοντισιον και τη θερμανση για να μην ειναι ολοι οι παραγοντες των δικων(οι διαδικοι,γραμματεις,δικηγοροι,δικαστες) ερμαια των καιρικων συνθηκων,με τους ηλεκτρονικους υπολογιστες στην εδρα για την τηρηση πρακτικων,για τα πληρως στελεχωμενα γραφεια με την αρτια υλικοτεχνικη υποδομη...Μονο μη θελησει κανεις τους τουαλετα γιατι δεν υπαρχει χαρτι υγειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν νομίζετε ότι σας είναι χρήσιμη κάποιου που ασχολείται χρόνια με το συνδικαλισμό των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα και τις εργασιακές σχέσεις:
    Προφανώς τα πράγματα σε ότι σας αφορά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού εσείς μολονότι κάνετε -κάποιου είδους- συνδικαλισμό δεν έχετε καν αποφασίσει αν θέλετε να κάνετε συνδικαλισμό, με την κλασική έννοια του όρου.
    Τέτοιος προφανώς δεν είναι μόνο ο ακτιβισμός του ΠΑΜΕ κλπ
    Τουναντίον ο εργασιακός συνδικαλισμός που χρόνια τώρα ασκείται και μάλιστα λίαν επιτυχώς, αν ληφθούν υπόψη οι αντιξοότητες, απαιτεί οριζόντια διασύνδεση, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων [και των συντεχνιών του ... κερατά αν θέλετε] αφού όλα δεν παίζονται σ' εμάς ΠΟΤΕ σε μία μάχη, που μπορεί να δώσουμε με όρους αντίξοους.
    Εσείς π.χ. για πόσο θα συνεχίσετε τις κινητοποιήσεις;
    Το ΔΣ της ΕΔΕ πρέπει να έχει μπροστά του έναν χρονικό ορίζοντα
    και να μπορεί να δώσει απάντηση, για το τι -αποτελεσματικό- θα κάνει μετά.
    ΔΕΝ μπορείτε να μη μιλήσετε με την τρόϊκα, όσο στη δημόσια ατζέντα, τίθεται το θέμα της επίσπευσης των φορολογικών δικών. Η κοινή γνώμη, που ορθότατα δεν σας αφορά στην έκδοση αποφάσεων ει μη μόνο σαν "κοινό περί δικαίου αίσθημα", δεν θα δεχόταν εύκολα ένα πρόσθετο κέρδος χρόνου των -πιθανών- φοροφυγάδων [έτσι θα δει τους προσφεύγοντες η κοινή γνώμη, μετά τη ...17ετή εκκρεμοδικία Βοσκόπουλου].
    Φυσικά θα μπορούσατε εναλλακτικά να συνεχίσετε αναζήτηση σε "υψηλά ερείσματα", αλλά δε βλέπω θετικό αποτέλεσμα. Μη βασίζεστε σε φραστικά "χαδάκια". Ο υπουργός π.χ. που "σας πάει" το ίδιο έκανε για τους εργαζόμενους σε τριμερή, αλλά ο αθεόφοβος συμβούλεψε κατ' ιδίαν του εργαζόμενους να εισπράξουν την αποζημίωση, δημιουργώντας ερείσματα θεμελίωσης ένστασης 281 ΑΚ υπέρ του εργοδότη, ενώ φεύγοντας [ο υπουργός] ξέχασε να υπογράψει το πρακτικό, με το οποίο η τροποποιητική καταγγελία χαρακτηρίζεται ως μη νόμιμη...
    Φυσικά δεν εισηγούμαι να "τα βρείτε με την τρόϊκα". Η χρονική προτεραιότητα στην εκκαθάριση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων, είναι πολιτική επιλογή, μη επιτρεπτή σε εξωθεσμικά όργανα των ανησυχούντων πιστωτών μας. Άλλο διάλογος, άλλο μονόλογος.
    Σας "παίρνει" να γυρίσετε την πλάτη στην τρόϊκα; Κάντε το, αλλά είναι μιά πολιτική στάση [με την οποία συμφωνώ απόλυτα γιατί δεν θέλω να είμαστε προτεκτοράτο] αλλά δεν είναι συνδικαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βραδύτητα απονομής της δικαιοσύνης δεν οφείλεται στους δικαστές.Είναι διαχρονικό φαινόμενο.Δε νομίζω όμως ότι η συζήτηση αυτή συνιστα επέμβαση στο διαιοδοτικό μας έργο.Εκεί θα τους εξηγήσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε,την υποβάθμισή μας από την πολιτεία καιτην ανάγκη ανάκτησης του ΄κύρους μας.Αν το αντιληφθούν αυτό και μεσολαβήσουν στην Κυβέρνηση να μη μας συμπεριλαμβάνει στα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να μας μεταχειρίζεται αυτοτελώς,ίσως να προκύψει κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να συζητήσει η τρόϊκα ;
    Τι μπορεί να προτείνει ; Υπεύθυνα και όχι με πολιτικο-οικονομικές αοριστολογίες . Θα υπάρχει από την πλευρά τους "τεχνικός σύμβουλος" σχετικός με τα δικαστικά θέματα με γνώσεις από άλλες χώρες ; Ώστε να υπάρξει έστω "αρχή σοβαρής συζήτησης" με ανταλλαγή εμπειριών και σύγκριση πραγματικών δεδομένων. Εδώ γράφεται σε site ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι δικαστικοί υπάλληλοι εκδήλωσαν την πρόθεση να εμποδίσουν την είσοδο τής τρόϊκα στα δικαστήρια, γιατί διαφωνούν με μια τέτοια συνάντηση! Μήπως αυτό λέει κάτι; Αν τελικά δεχθεί το Δ.Σ. τής Ένωσης Δ.& Ε. τέτοια συνάντηση , θα πρέπει οπωσδήποτε να τούς πάει να δούνε τα ακροατήρια και τις αίθουσες Δικαστών . Α! και τις γραμματείες. Οπωσδήποτε και τις γραμματείες .
    Και να τούς ρωτήσει εάν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται , οι δικαστές υποχρεούνται να γράφουν οι ίδιοι τις αποφάσεις τους και είναι στο έλεος των προϊσταμένων για να εμπλακούν σε περιπέτειες είτε για το άν θα εισπράξουν τον μισθό τους ολόκληρο είτε για το αν θα πάρουν κανονική άδεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ύψος των αποδοχών μας δεν το εξαρτούμε από την κακή υλικοτεχνική υποδομή στη δικαιοσύνη, αλλά στη συνταγματική επιταγή και στην απαίτηση σεβασμού του κύρους της δικαιοσύνης. Στις χώρες απο τις οποίες μας έρχονται οι εκπρόσωποι της τρόικα η υλικοτεχνική υποδομή συγκρινομενη με την ελληνική εγγίζει την τελειότητα και δεν διανοείται κανεις αυτο να είναι λόγος μείωσης των αποδοχών των δικαστών. Μήπως ακούσατε ποτέ να μιλούν για αύξηση των δαπανών για τη δικαιοσύνη;;; Tι λοιπόν θα συνεισφέρει η περιφορά των τροϊκανών στα δικαστήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν η τρόικα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να πάρει πίσω την ρύθμιση των περικοπών, τότε ευχαρίστως να συναντηθεί η ΕΔΕ μαζί τους. Αυτές οι προφάσεις του στυλ "επιτάχυνση της δικαιοσύνης", υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω την εντύπωση ότι το ζήτημα που θέτει η τρόϊκα είναι το περί ταχύτητος και βραδύτητας απόδοσης τής δικαιοσύνης από τα Δικαστήρια . Γιά τον λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμο και σκόπιμο (εάν τελικώς γίνουν δεκτοί) να δούν και οι τροϊκανοί την “εξαιρετική” υλικοτεχνική υποδομή των Ελληνικών Δικαστηρίων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κίνηση θεατρινισμού από την πλευρά του Δ.Σ. της Ένωσης, άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Ας συναντηθούν με την Τρόικα, μπας και προτείνουν κανένα ισοδύναμο μέτρο, μήπως και η μείωση αντί του 23% να είναι 13% ή έστω όχι αναδρομική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουδόλως ενδιαφέρουν την τρόικα οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης.Εξάλλου τις γνωρίζει πολύ καλά. Η δε βετίωση της υλικοτεχνικής υποδομής είναι υπόθεση αύξησης των δαπανών και τέτοια ούτε καν συζητείται. Το αντίθετο μάλιστα. Οι μισθοί των δικαστών δεν καθιερώθηκαν για ν'αντισταθμίσουν την αθλιότητα των συνθηκών εργασίας τους. Είναι η αντιμισθία που αρμόζει στο λειτούργημα μας. Στις χώρες της Ευρώπης όπου η υλικοτεχνική υποδομή της δικαστηριακής λειτουργίας είναι άρτια ή σχεδόν άρτια, οι μισθοί των ευρωπαίων δικαστών είναι ασύγκριτα υψηλότεροι από αυτούς των ελλήνων δικαστών. Η εμπειρία από την παρέμβαση των τροϊκανών στη χώρα μας δείχνει ότι κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για τη βελτίωση συνθηκών ούτε την ανάπτυξη και βιωσιμοτητά της. Ας μη δείξει η ΕΔΕ αφέλεια που μόνο αυταπάτες καλλιεργεί και νομιμοποιεί την "παρέμβαση της τρόικας στο έργο της Δικαιοσύνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Tρόικα απαιτεί περικοπές κοινφνικών δαπανών, αναπηρικών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων, μείωση επιδόματος ανεργίας απολύσεις μονίμων υπαλλήλων κλπ κλπ, "θα συγκινηθεί" από τις ελλείψεις στα δικαστήρια και τις συνθήκες εργασίας των δικαστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να γίνει αυτή η συνάντηση με την τρόικα, αν πράγματι έχει καλή διάθεση να κάνει διάλογο. Οι ενώσεις μας πρέπει να της εκθέσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη δικαοσύνη. Καλό θα ήταν επίσης η ΕΔΕ να γνωστοποιήσει και σε πανευρωπαικό επίπεδο στα αρμόδια όργανα της ευρωπαικής ένωσης τις συνθήκες που εργαζόμαστε και προσπαθούμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων του λειτουργήματός μας. Παράλληλα πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες για την κατάσταση στη δικαιοσύνη, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να ελέγξουμε την ποιότητα της εργασίας μας, να δούμε αν την αντιμετωπίζουμε ως επιστήμη και λειτούργημα ή απλή διεκπεραίωση και να μην επιρρίπτουμε ευθύνες πάντα στους άλλους. Τέλος να αφήσουμε την αλαζονία του τύπου "δε μιλάω με τους τροικανούς", γιατί αυτό θυμίζει λίγο λογική 'ψωροκώσταινας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έρχονται για καλό.Θα μας διαλύσουν όπως διέλυσαν τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάτε καλά, συνάδελφοι; ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να δει το Προεδρείο την Τρόικα. Το αντίθετο είναι απλά ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    Μάλιστα είναι ευκαιρία να αντιμετωπιστεί και η παραπληροφόρηση που υποψιάζομαι ότι είχαν στις προηγούμενες επισκέψεις τους.
    Όσο για το επιχείρημα περί "παρέμβασης" στη Δικαιοσύνη, θα ρωτήσω το εξής: όταν το Δ.Σ. της Ένωσης συναντάται με τα ελληνικά κόμματα τι κάνει; Επιδιώκει κομματικές παρεμβάσεις; Φυσικά όχι. Οι συνάδελφοι είναι συνδικαλιστές - δεν λειτουργούν ως δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αληθεύει οτι η Τρόικα επισκεύθηκε το Ειρηνοδικείο Αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΕΔΕ δεν εκπροσωπεί και δεν δεσμεύει κανένα Δικαστικό Λειτουργό. Τυχόν συμφωνία ΕΔΕ ΤΡΟΙΚΑ, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη? Καθυστερεί η απονομή δικαιοσύνης? Περιορίστε 1) την αιτιολογία, 2) το δικαίωμα έφεσης, 3) τις δίκες της εκτέλεσης, 4) επιθεωρήστε σωστά του Δικαστές, 5) τιμωρήστε τους Δικαστές που ασκούν πλημμελώς τα καθηκοντά τους ( καθυστέρηση, ανικανότητα έλλειψη ήθους κλπ ), 6) επιβραβεύστε τους "καλούς" Δικαστές. Στη χώρα της ήσσονος προσπάθειας μην περιμένετε για ταχεία και αποτελεσματική Δικαιοσύνη. Δημιουργήστε αμιγή Ποινικά Δικαστήρια με διάρκεια ενός μήνα. Επιτέλους ας γίνει αντικείμενο επιθεώρησης πόσες ποινικές υποθέσεις δίκασε ο κάθε Δικαστής. Τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι προϊόν συμφωνίας ΕΔΕ ΤΡΟΙΚΑ. Είναι επιταγές της Νομοθετικής εξουσίας προς τη Δικαστική. Λοιπόν, για ποιά αντζέντα μιλάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιστέυω ότι θα ήταν τραγικό λάθος να αρνηθεί η ΕΔΕ να συναντήσει την τρόικα. Και εξηγώ: Η εικόνα που έχει η τρόικα για την ελληνική δικαιοσύνη είναι αυτή που της έχουν περάσει οι εκάστοτε υπουργοί Δικαιοσύνης, και γι'αυτό πέρυσι τέτοιο καιρό ακούσαμε τους εκπροσώπους της να λένε ότι είναι μεγάλες οι δικαστικές διακοπές, παίρνουν πολλά χρήματα οι δικαστές κλπ. Γιατί αυτά τους λένε οι πολιτικοί μας! Είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία εάν συναντηθεί η ΕΔΕ με την τρόικα, να της δείξει το αληθινό πρόσωπο της δικαιοσύνης: δηλαδή την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, το ότι στην Αθήνα υπάρχουν 400 δικαστές για 5.000.0000 κόσμο, το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί δικαστές, γραμματείς και αίθουσες για να προσδιορίζονται περισσότερες δικάσιμοι (που είναι ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης, διότι, οι υποθέσεις καθυστερούν να προσδιοριστούν προς εκδίκαση, άπαξ όμως και δικαστούν οι αποφάσεις εκδίδονται στη νόμιμη προθεσμία που έχουν οι δικαστές), το ότι οι δικαστές υπερχρεώνονται (ας τους πουν ότι χρεωνόμαστε με 200 πολιτικές αποφάσεις το χρόνο πέραν των ποινικών), ότι απαιτείται πλήρης αιτιολογία για τα πάντα (πολύ σημαντικός λόγος καθυστέρησης της έκδοσης απόφασης), ότι ο μισθός μας είναι 2.400 ευρώ εκ των οποίων τα 400 ευρώ το μήνα πηγαίνουν για συντήρηση γραφείου και βιβλιοθήκης στο σπίτι (εφόσον υπηρετούμε στον τόπο διαμονής μας), χωρίς καμία περαιτέρω παροχή ή προνόμιο από το κράτος (ας τους πουν ότι δεν υπάρχει ούτε μελάνι και χαρτί στα Δικαστήρια για να τυπώνονται οι αποφάσεις), ότι εργαζόμαστε περίπου 12 ώρες την ημέρα και οι ετήσιες διακοπές μας ανέρχονται σε 20 το πολύ ημέρες το χρόνο (για να τελειώνει πια αυτό το ψέμα των μεγάλων δικαστικών διακοπών), το ότι οι γραμματείς ακόμη γράφουν στο χέρι και η μηχανοργάνωση των Δικαστηρίων βρίσκεται σε πολύ πρόωρο στάδιο κλπ. Αν δεν τους τα πει αυτά η ΕΔΕ, ποιος θα τους τα πει? Ο Υπουργός, ο οποίος δεν τα γνωρίζει? Το ότι είναι δικηγόρος δεν σημαίνει ότι γνωρίζει τα εσωτερικά μας προβλήματα. Οι περισσότεροι φίλοι μου δικηγόροι μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν τους εξηγώ τα παραπάνω, γιατί δεν έχουν ιδέα.ΠΡΕΠΕΙ πιστεύω να συναντηθεί η Ένωση με την τρόικα, μπας και ακούσουν και δουν τι πραγματικά ισχύει στο χώρο της δικαιοσύνης. Εάν δεν προσληφθούν περισσότεροι δικαστές, εάν δεν δημιουργηθούν περισσότερες αίθουσες, εάν δεν μεταταχθούν στα δικαστήρια περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες, ώστε πχ να υπάρχουν 20 τριμελή την ημέρα και όχι 11, πως θα επιταχυνθεί η δικαιοσύνη? Εύχομαι η Ένωση να μην παρασυρθεί σε λογικές τύπου ΠΑΜΕ, δηλαδή σε άρνηση χωρίς συζήτηση. Είναι η μόνη φορά που έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εμείς οι δικαστές και όχι άλλοι για λογαριασμό μας.Ας ακούσει η ένωση τα μέλη της, τα οποία στην πλειοψηφία τους (όπως διαπιστώνω από όσες συζητήσεις έχω κάνει ως τώρα στο Πρωτοδικείο)επιθυμούν αυτή τη συνάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας να λέμε ίσως, θα δούμε, θα το σκεφτούμε στις περιπτώσεις που η απάντηση μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ καθώς είμαστε «ανεξάρτητοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να μην γινει δεκτο το αιτημα της τροικα.δεν ειμαστε υπαλληλοι των εκπροσωπων της ξενης κατοχης στη χωρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να αφήσουμε τους λεονταρισμούς και τους κούφιους θεατρινισμούς η Τρόικα εκπροσωπεί τα κοινοβούλια των κρατών της ΕΕ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν πρέπει να συναντηθεί η ΕΔΕ...αν έλειπε η Τροικα σήμερα θα πληρωνόμασταν με πατάτες Νευροκοπίου..ας το αντιληφθούν τουλάχιστον τα αξίοτιμα μέλη της Ενωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγνώμη,απο πού κι ως πού να συναντηθεί η ΕΔΕ με την ΤΡΟΙΚΑ; ως τί θα τη συναντήσει;εχω τη γνώμη ότι δεν είναι σωστή κίνηση αυτή η συνάντηση. Η ΕΔΕ οφείλει νε συζητεί μόνο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση. Η ΤΡΟΙΚΑ θεσμικά δεν είναι τίποτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η πρόσκληση εκ μέρους της ΤΡΟΙΚΑΣ είναι θεατρινισμός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το Δ.Σ. της Ένωσης επιδίδεται σε άσκοπους λεονταρισμούς. Τις προάλλες ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Μπαρόζο αλλά αρνείται να συναντηθεί με τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό του (ένα μέλος της τρόικας εκπροσωπεί την Ευρ. Επιτροπή). Αλλά μετά, όταν μας έρχονται ουρανοκατέβατες άσχετες ρυθμίσεις για την "επιτάχυνση της Δικαιοσύνης" αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν ρώτησε τους δικαστές. Με τέτοιους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος ας μην απορούμε για το τι μας συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ