Σελίδες

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Yπόδειγμα δικογράφου – αίτησης ακυρώσεως της ειδικής μετ’ αποδοχών πεντάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου



08/10/2012
ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                        
                                    Αθήνα, 8/10/2012
                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία της Ένωσης μας συντάξαμε υπόδειγμα δικογράφου – αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας,  με την οποία ο ενδιαφερόμενος δικαστικός λειτουργός μπορεί να προσβάλει την χορήγηση της ειδικής μετ’ αποδοχών πεντάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, αντί εννεάμηνης, που ισχύει για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους  (άρθρο 44 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών). Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να λάβει γνώση και να του δοθούν περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει με την αναπληρωτή γενική γραμματέα της Ένωσής μας Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, στους τηλ. αριθμούς:   210 – 8827380 και 6932100631.
     
                                                  ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ 

http://www.ende.gr/anakoinoseis.asp?id=151

29 σχόλια:

  1. Καλή ενέργεια εκ μέρους της Ένωσης αλλά προεκλογικά θυμάμαι ότι όλοι - σχεδόν, για να μην αδικήσω κανένα - οι υποψήφιοι διατείνονταν ότι θα δώσουν μάχη για το εννιάμηνο. Προφανώς, μάχη εννοούσαν τη σύνταξη του δικογράφου. Ας είναι, ευτυχώς, τουλάχιστον, που μετά από αγώνες μηνών αποσύρθηκαν οι υπόλοιπες κατάπτυστες διατάξεις του 4055/2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΟΧΗ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΡΕΝΩΝ) ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΜΑΛΙΣΤΑ, ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΕΠΙ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ). ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΚΝΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ), ΕΝΩ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ (Π.Χ. ΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ Ή ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω παει περιπατο το ισοκυρο με την εκτελεστικη και νομοθετικη εξουσια, στην οποια δεν προβλεπεται καθολου αδεια ανατροφης..
    εδω μας συμφερει το ισοτιμο με τον απλο δημοσιο υπαλληλο..
    ελπιζω το ΣτΕ να κρατησει ορθη σταση, οπως τελευταια στην προσπαθεια καποιων αντρων δικαστων να παρουν και οι ιδιοι μαζι με τις γυναικες τις αδειας ανατροφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ανωτέρω σχολιαστές παραβλέπουν ότι μόνο για τις μητέρες δικαστές μειώνεται ο χρόνος γονικής άδειας, ενώ οι λοιπές ομάδες που απολάμβαναν του ιδίου προνομίου εξακολουθούν να δικαιούνται 9μηνο. Η ρύθμιση αυτή συνιστά υποβάθμιση του κύρους των δικαστών, διότι θεωρεί ότι ο/η δικαστής εισερχόμενος στην οικία του ασχολείται με τα του οίκου του και όχι με τα της εργασίας του, ότι η μητέρα/ο πατέρας δικαστής μπορεί να προσφέρει την πλήρη προσοχή της/του στα τέκνα της/του, διότι δεν βρίσκεται στην έδρα ή στο πλήρως οργανωμένο γραφείο που της/του παρέχει το κατά τόπους δικαστικό μέγαρο. Είναι βέβαιο ότι εσείς συνάδελφοι σχολιαστές, αν έχετε την τιμή να είστε γονείς, ασχολείστε με τα τέκνα σας όταν δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία στο δικαστήριο, όπου και διεκπεραιώνετε όλες τις εκκρεμότητές σας. Αν πάλι δεν είστε γονείς, φεύγοντας από το δικαστήριο οπωσδήποτε έχετε τον άπειρο χρόνο προκειμένου να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, τα χόμπυ σας, την αναψυχή και την ανάπαυσή σας. Γιατί θεωρείτε ότι η εργασία μας δεν μεταφέρετε στο σπίτι μας, ότι εκεί αναπαυόμαστε... Συνάδελφοι, άνδρες φαντάζομαι, είναι σπουδαίο το λειτούργημά μας. Είναι όμως σπουδαιότερο το να είσαι γονιός και να είσαι παρών το πρώτο πολύ σημαντικό έτος ανάπτυξης του τέκνου σου. Η ανωτέρω εκφρασμένη, απαξιωτική για τις γυναίκες συναδέλφους στάση σας, είναι τουλάχιστον προκλητική, όταν θεωρείτε ότι η ανεπάρκεια σε προσωπικό και οι άστοχες επιλογές τοποθετήσεων και καλύψεως κενών πρέπει να χρεώνεται στις μητέρες δικαστές που τολμούν να γεννούν ενώ έχουν δώσει τον όρκο του δικαστή. Νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί κατά χρονική παραγγελία προκειμένου να μην υπηρετήσεις σε συγκεκριμένη θέση; Αφελές επιχείρημα. Νομίζετε ότι η ολοκληρωτική εξάρτηση ενός βρέφους από τη μητέρα του είναι πάντα ευχάριστη, σαν, ας πούμε, 9μηνες διακοπές; Ακόμη πιο αφελές. Είμαι μητέρα δικαστής. Προσφέρω στο κράτος έναν φορολογούμενο, έναν καταναλωτή, έναν φαντάρο, έναν εργαζόμενο. Απαιτώ τη στήριξη και τη συνέπεια της πολιτείας στο πραγματικά δύσκολο έργο μου. Η χειροτέρευση της θέση του δικαστή δεν έρχεται μόνο με την οικονομική εξαθλίωση, αλλά είναι μεθοδευμένη και με ποικίλους τρόπους βάλλει το κύρος μας.Θα ήταν καλό να μην βάζουμε τη δική μας κοντόφθαλμη σκέψη πάνω από το συμφέρον όλου του κλάδου, που δεν αφορά μόνο οικονομικές απολαβές, αλλά και γενικότερες συνθήκες εργασίας.
    Ως προς την κίνηση της ΕΔΕ, θετική μεν, πολύ αργά δε. Έπρεπε να έχει συνταχθεί από την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να μην περάσει η διάταξη περί επιτάχυνσης ανατροφής τέκνου (εκεί που άλλοι θέλουν 9 μήνες, ο σούπερ δικαστής-που ωστόσο στην απονομή της δικαιοσύνης εσκεμμένα, κατά το νομοθέτη, κωλυσιεργεί- μπορεί σε 5).
    Μητέρα, Πρωτοδίκης Αθηνών.(με αυτή τη σειρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι δυνατόν η κάθε γυναίκα δικαστής να επαφίεται στην καλή διάθεση του όποιου προϊσταμένου να τη διευκολύνει. Δε ζητάμε διευκόλυνση, ζητάμε άδεια. Όταν επιστρέφουμε στα καθήκοντά μας, είμαστε εκεί 100%. Όσοι θεωρούν ότι είναι αρκετό το 5μηνο, τους ρωτώ: έχουν ποτέ "κρατήσει" ένα μωρό (όχι νεογέννητο, αλλά ακόμη και μεγαλύτερο) για το οποίο να είναι υπεύθυνοι αυτοί? Τους προκαλώ λοιπόν ας το κάνουν για ένα 24ωρο, εντός του οποίου ας προσπαθήσουν ταυτόχρονα να δουλέψουν. Είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβουν ότι μία δικαστής είναι αδύνατον να δουλέψει με ένα μωρό 8 μηνών, για το οποίο πρέπει καθημερινά να μαγειρεύει,να το ταϊζει, να το θηλάζει πρωί-βράδυ-μέσα στη νύχτα, να παίζει μαζί του, να το παίρνει αγκαλιά για να το ηρεμεί, να το κοιμίζει, να πλένει τα ρούχα του, να τα σιδερώνει και άλλα πολλά. Η δικαστίνα, η οποία παίρνει άδεια ανατροφής τέκνου, ΔΕΝ πηγαίνει διακοπές!!! Δουλεύει 24/7, ειδικά εάν δεν έχει καμία βοήθεια από γονείς και πεθερικά, πράγμα πολύ πιθανό, αφού πιθανότατα δεν κατάγεται από εκεί όπου κατοικεί.Συνάδερφοι, ας μην έχουμε αρνητικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο, ας είμαστε λίγο αλληλέγγυοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θλιβερός διχασμός προσωπικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως τα θέλουμε όλα δικά μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια χαρα τα λεει ο ανωνυμος των 6:54...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, φαντάζομαι ότι όσοι πιστεύουν ότι 8 συνολικά μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού είναι αρκετοί για να επιστρέψει μία δικαστής στην εργασία της, είναι ή άντρες ή δεν έχουν παιδιά. Κατ'αρχάς, οι γυναίκες δικαστές δε ζητούν διευκολύνσεις. Από τη στιγμή που θα επιστρέψουν στην εργασία τους, πρέπει να εργάζονταιόπως οι λοιποί συνάδελφοί τους.Δεν είναι, εξάλλου, δυνατό να επαφίεται η κάθε συνάδελφος στην καλή θέληση του προϊσταμένου της να τη διευκολύνει, γιατί είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τη φορτώσουν επιπλέον με τη δικαιολογία ότι επιβάρυνε τους συναδέλγους της παίρνοντας άδεια εγκυμοσύνης και ανατροφής τέκνου (μου έχει τύχει γι' αυτό το αναφέρω). Χρειάζεται νομοθετική κατοχώρωση και τίποτε άλλο. Όσοι λοιπόν μιλάνε έξω από το χορό, ας επιχειρήσουν να κρατήσουν ένα μωρό για 2 24ωρα. Να ετοιμάσουν το φαγητό τους (3 φορές ημερησίως), να παίξουν μαζί του, να το ηρεμήσουν, να το κοιμήσουν, να πλήνουν τα παιχνίδια του, τα ρούχα του, τα οποία χρειάζονται φυσικά και σιδέρωμα, να το λούσουν και πολλά άλλα φυσικά, και ταυτόχρονα να δουλέψουν είτε μελετώντας μία υπόθεση είτε γράφοντας μία απόφαση. Εννοείτε φυσικά ότι θα πρέπει αυτό το 24ωρο να μαγειρέψουν και για τους ίδιους και να κάνουν τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Τότε μόνο θα μπουν στα παπούτσια των γυναικών συναδέλφων τους. Δοκιμάστε το. Δε λέω ότι πρέπει κανείς να τις μεταχειρίζεται εφόρου (επαγγελματικής) ζωής ευνοϊκά. Δεν πρέπει όμως και να τις εχθρεύεται διότι πήραν άδεια ανατροφής 9 μήνες. Την άδεια αυτή δεν την πήραν για να πάνε διακοπές!!! Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκειά της δουλεύουν 24/7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απάντηση προς ανώνυμη 9 Οκτωβρίου 2012 2:16 μ.μ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΝ??? ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ (ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ) ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ)? ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Ή είμαστε δημόσιοι λειτουργοί με αντίστοιχες αποδοχές και κύρος αλλά και χωρίς τις διευκολύνσεις των υπαλλήλων και με προσωπική θυσία ή είμαστε υπάλληλοι, παίρνουμε 3 και 60 και έχουμε γονικές, συνδικαλιστικές και όποιες άλλες άδειες προβλέπονται. Και τα δύο δεν γίνεται. Και αλήθεια πολλές γυναίκες - ελεύθερες επαγγελματίες (δικηγόροι, γιατροί, έμποροι κλπ.) πως ανατρέφουν τα παιδιά τους έχοντας καθημερινή εργασία; Ή τα παιδιά αυτά είναι β΄ κατηγορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι ένας σχετικά νέος άντρας Πρωτοδίκης. Είχα την τιμή να υπηρετήσω με γυναίκες συναδέλφους που κατόρθωναν να αντεπεξέλθουν σε παιδιά, οικογένεια, αποφάσεις, μεταβατικά. Ή που αγόγγυστα υπηρετούσαν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Όμως, και μια σημαντική μερίδα γυναικών συναδέλφων μου που αποφοιτήσαμε μαζί από την ΕΣΔΙ, εγκυμόνησαν με το "καλημέρα". Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις με διαδοχικές εγκυμοσύνες ώστε να μην ξέρουν πως μοιάζει η έδρα ! Στο μεταξύ όμως, πίσω οι άντρες συναδέλφοι τους χρεωνόμασταν διπλά και τρίδιπλα σε μικρά Πρωτοδικεία. Και το ακόμα καλύτερο ; Έπαιρναν μετάθεση κανονικά, από Πρωτοδικεία που σχεδόν δεν πάτησαν, έτσι, αβρόχοις ποσί. Ξέρω. Είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί. Αλλά να περνάς σαν φάντασμα από ένα Πρωτοδικείο και να μετατίθεσαι κανονικά, ενώ μένει πίσω ο συνάδελφος σου που το δικό σου κενό κάλυψε, συγγνώμη, το θεωρώ υπερβολικό.Και επιτέλους, το να διεκδικείτε 9μηνο είναι μια ξεκάθαρη υποβάθμιση της θέσης μας σε δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ:
    ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ.
    ΘΗΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΕΧΟΥΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.
    ΑΓΓΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ,
    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΌΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΡΑΤΟ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το εννεάμηνο είναι απολύτως απαραίτητο για τους γονείς-δικαστές, ώστε ν΄αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ανατροφής των τέκνων τους. Ο τομέας, στον οποίο πρέπει να υπάρξει ενδελεχής έρευνα για αποφυγή κατασττρατηγήσεων, είναι αυτός της "επαπειλουμένης αποβολής", της οποίας γίνεται χρήση υπέρ το δέον. Οφείλουν όμως οι προϊστάμενοι κάθε πρωτοδικείου, να διευκολύνουν τις εγκυμονούσες στη φύση των υπηρεσιών (π.χ. απαλλαγή τους από τις ποινικές συνεδριάσεις, που είναι μακροσκελείς και συχνά έντονες), προκειμένου να μην φορτίζονται και να βοηθούν τους υπολοίπους υπηρετούντες στον καταμερισμό των πολιτικών υποθέσεων, για τις οποίες ο κύριος όγκος εργασίας εκτελείται στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι, δεν προβλέπεται άδεια κυήσεως-λοχείας-ανατροφής στις εκπροσώπους της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Ωστόσο, η θέση των κυριών- λειτουργών των ανωτέρω εξουσιών, είναι σαφώς ευνοϊκότερη από θεσμικής-μισθολογικής πλευρας. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ωράριο υπηρεσιακό, επί πλέον ο μισθός είναι τέτοιος που κάλλιστα μπορεί να απασχολείται baby sitter επί 24ωρου βάσεως, ενώ για μας, η απασχόληση οικιακής βοηθού - baby sitter, ενόψει και των νέων περικοπών θα είναι πλέον ανέφικτη.. Και βέβαια, δεν πρόκειται για ισόβιο λειτούργημα τουτέστιν, δεν είναι δεδομένο ότι θ' αποκτήσεις παιδί ενόσω υπηρετείς, όχι μόνο διότι ελάχιστες είναι οι σε ηλικία τεκνογονίας γυναίκες υπουργοί -βουλευτές (οι περισσότερες είναι ανω των 40-45), αλλά κι επειδή η χρονική διάρκεια της θητείας τους είναι μικρή (4 έτη). Οι συνάδελφοι που δείχνουν τόση εμπάθεια για τις γυναίκες συναδέλφους τους που πήραν άδεια ανατροφής, έπρεπε να λάβουν υπόψη τους ότι οι γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί καλούνται να υπερβούν την ανθρώπινη φύση τους, εφόσον επιθυμούν να αποκτήσουν κάποτε παιδιά, ιδίως αν δεν υπάρχει ένα οικογενειακό background που να τις στηρίζει πρακτικά και υλικά. Οι πρώτοι μήνες ενός παιδιού είναι το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα της ζωής του. Και ναι μεν, η υπηρεσία ενός δικαστικού μπορεί να μην είναι καθημερινή (σε κάποιες περιπτώσεις είναι ΚΑΙ καθημερινή), η εργασία του όμως, σε κάθε περίπτωση είναι όχι μόνο καθημερινή, αλλά και συνεχής. Διότι οι δικογραφίες, απαιτούν καθημερινή ενασχόληση, σε κάποιες δε περιπτώσεις και αυτές οι ώρες της υπηρεσίας, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και απαιτούν η εν υπηρεσία δικαστική λειτουργός να λείπει από το σπίτι της και κατά τη νύχτα ή τα Σαβ/κα (αυτόφωρα, έρευνες κ.λ.π). Και όλα αυτά, ενώ υπάρχει ένα βρέφος πλήρως εξαρτημένο από τη μητέρα του, όπως πολύ ευστοχα έγραψε η συνάδελφος πιο πάνω, ένα μωρό που πιθανότατα θηλάζει και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση, ξενύχτια, τάισμα ανά 2-3 ωρες.... Ας μην αναφέρουμε δε και το γεγονός ότι και εν αδεία ευρισκομένη η δικαστική λειτουργός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με καμία άλλη εργαζομένη στο δημόσιο τομέα, διότι ήδη θα έχει ένα στοκ δικογραφιών τις οποίες θα πρέπει να επεξεργαστεί και επιπλέον πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση προκύψει εν τω μεταξύ. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι κάθε φορά που μια μητέρα επιστρέφει στην υπηρεσία της, χρεώνεται σχεδόν διπλά για να αναπληρωθεί το κενό της απουσίας της και στέκομαι πρακτικά στο ερώτημα κατά πόσο είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά και ανθρώπινα οι ανάγκες μιας μητέρας που υπηρετεί στο δικαστικό σώμα ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη η πρόταση του συναδέλφου περί διευκόλυνσης των προϊσταμένων στην χρέωση και τη φύση των υπηρεσιών (ήδη υπάρχει εχθρότητα κάποιων εκ των συναδέφων και επί θεωρητικής βάσεως, πόσο μάλλον αν κληθούν να συνδράμουν στη διευκόλυνση αυτή). Και στο συνάδελφο που διαμαρτύρεται για τις αποσπάσεις θα ήθελα να θυμίσω, ότι οποιαδήποτε κάποιος απο μας μπορεί να αποσπασθεί λόγω υπηρεσιακών αναγκών, ασθενείας κάποιου συναδέλφου κ.λ.π Ας μη ρίχνουμε λοιπόν το ανάθεμα στις γυναίκες συναδελφους που δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να εκτελέσουν την ανθρώπινη αποστολή τους. Και εν κατακλείδι, ακριβώς επειδή κ. συνάδελφοι γνωρίζετε τις συνθήκες και τους όρους εργασίας μας στον πρώτο βαθμό γιατί τότε και μόνο τότε είμαστε σε ηλικία τεκνοποίησησς, αντί να ζητάτε τη μείωση της άδειας ανατροφής ή την κατάργησή της, για να μη ...θιγεί το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών, ας συμβάλλετε κι εσείς, ώστε οι γυναίκες δικαστικοί να έχουν την ίδια ευχέρεια με τις εκπροσώπους των άλλων δύο εξουσιών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μητρότητας (ΘΕΣΜΙΚΑ- ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δικαστικός δεν είμαι αλλά είναι απαράδεκτος αυτός που μίλησε για ποσόστωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΤΟΧΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣΩΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι άνδρας συνάδελφος. Δεύτερον ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από την ποιότητα όποιων συναδέλφων γράφουν τέτοια σχόλια. Πότε δηλαδή να γεννήσει μια γυναίκα συνάδελφος; Όταν γίνει εφέτης; Μετά την ΕΣΔΙ είναι ήδη 29-30 ετών με μία δουλειά που είναι ανασταλτικός παράγων για κύηση. Αν είναι να απαγορεύουμε και την εγκυμοσύνη. Γιατί πρέπει να τις κατηγορήσουμε για διαδοχικές εγκυμοσύνες; Ποιος θα κρίνει τις οικογενειακές επιλογές του άλλου και ποιο είναι το χρονικό όριο για να αποκτήσει κάποιος δεύτερο παιδί; 2 χρόνια μετά το πρώτο; 3 έτη; Να υπάρξει και μια μεταθεσούλα για να γνωρίσει και το πρωτότοκο την επαρχία; Αν γίνεται κατάχρηση με επαπειλούμενες πρέπει να ερευνηθεί ανά περίπτωση. Όχι συλλογική ευθύνη. Πάντως για την συνάδελφο των 4:40 να σημειώσω ότι δεν είναι αρμόζον το ύφος της. Προφανώς δεν είμαστε κομάντα, αλλά στρατό κάναμε και χάσαμε 1,5 χρόνο όταν οι συναδέλφισες κάναν άσκηση ή ήταν νέες δικηγόροι. Και το ποσοστό όσων αποφεύγουν την δουλειά είναι μικρό μεν αλλά το ίδιο στα δυο φύλα (να μην ξεχνάμε ότι αν είσαι άνδρας ανάκριση δεν γλιτώνεις, έτσι δεν είναι; δεν θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκε συνάδελφος γιατί δεν επελέγη και προτιμήθηκε άνδρας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατα τα αλλα ειμαστε ισοκυροι λειτουργοι..
    Αλλα οπως λεει ανωνυμος παραπανω, μολις μια συναδελφος μενει εγγυος, διαπραττει υφαρπαγη ψευδους βεβαιωσης, για να παρει την επαπειλουμενη αδεια κυησεως.. την ιδια ωρα φυσικα μπορει να κατακεραυνωνει κανεναν απλο πολιτη που προσκομισε ενα χαρτι γαστρεντεριτιδας για να αναβληθει απλως για 3 μηνες η υποθεση του..
    αποτελεσμα οι ελληνιδες δικαστες να εχουν 99% ποσοστο επαπειλουμενων κυησεων... ιδιαιτερα τιμητικο γεγονος για το σωμα....
    και σωστα ρωταει ο αλλος ανωνυμος: Τα βρεφη των γιατρων, δικηγορων, εμπορων, ιδιωτικων υπαλληλων, που γυριζουν στη δουλεια στους οι μητέρες σε 2-3 μηνες απ' τον τοκετο ειναι β' κατηγοριας? αυτα δεν χρειαζονται την ενταντικη μητρικη φροντιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλά συγχαρητήρια στον ανώνυμο σχολιαστή 10.10 7:05 διότι καίτοι ειναι άνδρας συνάδελφος, έχει τοποθετηθεί πολύ σωστά και αντικειμενικά. Σε ό,τι δε αφορά τις 'επαπειλούμενες κυήσεις' καμία αντίρρηση ο έλεγχος να είναι αρκούντως αυστηρός, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και από τον πλέον κακόπιστο. Θέλω όμως, να επισημάνω, ότι οι όροι και οι συνθήκες εργασίας μας είναι τέτοιοι, που χρειάζεται παρέμβαση για να μπορεί να υπηρετήσει μια έγκυος συνάδελφος χωρίς τον κίνδυνο αποβολής και μιλώ μετά λόγου γνώσεως, διότι η ίδια απέβαλα εν ώρα υπηρεσίας - πήγα για απόξεση την ιδια ημέρα, κατόπιν αδείας του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας και επέστρεψα πάραυτα στην υπηρεσία μου (αυτό για το συνάδελφο που λέει παραπάνω ότι αδιαφορούμε για την υπηρεσία μας). Και επειδή έχω εργαστεί επί σειρα ετών ως δικηγόρος, όφείλω να πω πως ναι μεν η επιστροφή στο γραφείο είναι σχεόν άμεση όταν είσαι ελεύθερη επαγγελματίας, οι συνθήκες εργασίας όμως είναι σαφώς καλύτερες, διότι εργαζόμενη σε δικό σου γραφείο, αντιμετωπίζεις την εργασία σου κατά τρόπο που να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την ομαλή συνέχεια της κυήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει όταν είσαι δικαστικός λειτουργός ιδίως ανακριτής ή εισαγγελέας.
    Αλλά αυτό θα ήταν εφικτό στον δικαστικό κλάδο, μόνο, αν οι προϊστάμενοι και οι άνδρες συνάδελφοι σκέπτονταν όπως ο παραπάνω ανώνυμος, αλλά δυστυχώς βλέπετε και βλέπουμε πως οι περισότεροι σκέπτονται, μέχρι που ειπώθηκε ότι η μητρότητα είναι επιλογή, ωσάν να ειναι έγκλημα να επιλέγει μια δικαστικός να γίνει και μητέρα. Και επί τη ευκαιρία διορθώνω στο σχόλιό μου της 9ης Οκτωβρίου 2012 11:53 μ.μ. --->οποτεδήποτε (αντί οποιαδήποτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και προς επίρρωση του αμέσως προηγούμενου σχολίου μου θα ρωτήσω το συνάδελφο της 10 Οκτωβρίου 2012 7:05 π.μ. 'Πόσες γυναίκες δικηγόρους γνωρίζετε που αποφάσισαν συνειδητά λόγω των συνθηκών εργασίας τους να ΜΗΝ τεκνοποιήσουν; Πόσες Δικαστικούς; (καίτοι έως σήμερα υπάρχει και το 9μηνο και οι επαπειλούμενες κύησεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο πρόβλημα υπάρχει λύση αλλά είναι πολύ ... προχωρημένη και ... εξελιγμένη για την Ελλάδα των Μνημονίων, υιοθετείται δε στις Νορβηγικές χώρες, όπου η γυναίκα δικαστής μπορεί να πάρει συνολικά μέχρι δύο χρόνια άδεια για κάθε κύηση, λαμβάνοντας κανονικά τις πάγιες αποδοχές του λειτουργήματός της, εκτός από τα επιδόματα ενεργούς άσκησης των καθηκόντων της (βλ. σε εμάς επίδομα ειδικών συνθηκών-βιβλιοθήκης-ταχείας απονομής κ.λ.π.) αρχίζοντας από την έναρξη της εγκυμοσύνης (ανεξάρτητα εάν είναι επαπειλούμενη ή όχι) και μέχρι να συμπληρωθεί το διάστημα της διετίας. Παράλληλα όμως "παγώνει" η υπηρεσιακή της εξέλιξη, δηλαδή σταματά η άνοδός της ως προς την αρχαιότητα στην επιτηρίδα (πέρα από τα υπόλοιπα κριτήρια αξιολόγησης των δικαστών που τη διαμορφώνουν) και επανέρχεται στην ίδια ακριβώς θέση και τοποθέτηση (πόλη και υπηρεσία άσκησης καθηκόντων), στην οποία βρισκόταν πριν την έναρξη της άδειας. Επίσης, το διάστημα των δύο ετών άδειας είναι το μέγιστο επιτρεπτό και η μητέρα δικαστής μπορεί να διακόψει την άδεια νωρίτερα αν κρίνει ότι δεν χρειάζεται να καλύψει τη διετία. Έτσι η κάθε μητέρα δικαστής μπορεί να ανταποκριθεί κατά την κρίση και τις δικές της δυνατότητες στις οικγενειακές της υποχρεώσεις χωρίς να "υφαρπάζει" ουσιαστικά χωρίς να έχει παράγει πραγματικό έργο τις θέσεις ανδρών και γυναικών συναδέλφων της που δεν είχαν την τύχη είτε να παντρευτούν είτε να τεκνοποιήσουν. Επίσης έτσι αίρεται και η αδικία του να λαμβάνει επιδόματα του μισθού μας που αφορούν σε πραγματική άσκηση των καθηκόντων της και ταυτόχρονα δεν δίνεται στους τρίτους το δικαίωμα να κατηγορούν τις γυναίκες δικαστές ότι κοροιδεύουν την κοινωνία, δηλαδή ότι "γεννοβολάνε" δύο και τρία παιδιά και πέρνουν και τους "παχηλούς" μισθούς τους.Πάντως κατά τη γνώμη μου σαν λύση δεν είναι ούτε άδικη ή αδύνατη ούτε αδιανόητη και είναι προτιμότερη από την υπάρχουσα κατάσταση στην ελληνική δικαστηριακή πραγματικότητα. Ένας Ηλιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και μητέρα. Σταμάτησα τη δουλειά 15 μέρες πριν γεννήσω και επέστρεψα σταδιακά σε αυτή 20 μέρες μετά τη γέννα. Δεν τόλμησα ποτέ να φανταστώ ότι θα πάρω κάποια άδεια μετ'αποδοχών ή ότι η κοινωνική ασφάλιση θα μου προσφέρει κάτι. Βρήκα τρόπους να ανταπεξέλθω σε όλες τις αντιξοότητες, ακόμη καιμστο πιο δύσκολο κομμάτι που είναι ο θηλασμός. Ωστόσο, όλη αυτή η εμπειρία θεωρώ ότι ήταν ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ για μένα, για το μωρό, για την οικογένειά μου. Γι'αυτό και δεν πρόκειται να κάνω δεύτερο παιδί. Αυτή την απανθρωπιά δε νομίζω ότι πρέπει να την εύχεστε για τον κλάδο σας. Είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθούν ισορροπίες στη δουλειά σας και όλοι να αισθάνονται ικανοποιημένοι. Μην τρώγεστε όμως και μη χάνεστε σε τυπικούρες περί υποβάθμισης σε δημόσιο υπάλληλο κλπ και μη δίνετε δικαιολογίες να σας πάρουν τα λίγα κοινωνικά κεκτημένα που έχουν απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η μητέρα δικαστής να λαμβάνει άδεια κύησης κ.λ.π. για όσο χρόνο έχει πραγματικό πρόβλημα. Να μη λαμβάνει όμως επιδόματα βιβλιοθήκης, ταχείας διεκπεραίωσης κ.λ.π. που προυποθέτουν πραγματική παροχή υπηρεσίας. Να προβλεφθεί επίσης ότι για την προαγωγή στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών απαιτείται ένας ελάχιστος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας που δεν θα περιλαμβάνει βέβαια το χρόνο αδειών κυήσεως, λοχείας κ.λ.π. Οι υπόλοιποι δεν ευθυνόμαστε για τις προσωπικές επιλογές των συναδέλφων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω ότι η τελευταία κυρία μίλησε ψυχραιμότερα από όλους μας. Εάν κάτι είναι απάνθρωπο, αλλά εφαρμόζεται σε άλλους κλάδους εργασίας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το υιοθετήσουμε κι εμείς ή θα πρέπει να φροντίσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι κεκτημένο είχαμε μέχρι σήμερα? Αρχικά μειώνουν την άδεια κύησης (μόνο σ' εμάς δε), μετά μειώνουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς και έπεται συνέχεια. Ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας. Άλλος είναι ο "εχθρός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δε θα σταθώ στο αυτονόητο: ότι ο ρόλος της μητέρας είναι εξόχως δύσκολος και ότι οι μητέρες δικαστικοί αν και λαμβάνουν άδεια, συνεχίζουν να γράφουν στο σπίτι. Ούτε θα αναφερθώ στις συναδέλφους που στα πλαίσια της αυτοθυσίας τους για την υπηρεσία απέβαλαν. Θα σταθώ στο γεγονός ότι ζητάμε το 9μηνο να εφαρμοστεί και στις μητέρες δικαστικούς, καθώς εφαρμόζεται σε όλον τον δημόσιο τομέα. Σας γνωρίζω λοιπόν, ότι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν μειωμένο μισθό για το χρονικό διάστημα της άδειας τους. Επομένως, αν θέλουμε να εξισωθούμε ως προς το 9μηνο, θα πρέπει να μην καταβάλλεται ένα από τα επιδόματα, όπως και στις υπόλοιπες Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μια χαρα τα λεει ο ανωνυμος "Ηλιαστης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η πρόταση του κ. "Ηλιαστή" ακούγεται σωστή και δίκαια, αλλά... ειλικρινώς, απαντήστε μου, είναι δυνατή οιαδήποτε σύγκριση των παροχών, της αμοιβής (όχι δεν θέλω 'πάλι να καταλήξω στο μισθολογικό', αλλά η απασχόληση οικιακής βοηθού ή baby sitter έχει άμεσα να κάνει με τις αποδοχές της μητέρας-δικαστικού)και των συνθηκών εργασίας εν γένει, των συναδέλφων των Σκανδιναβικών χωρών, με τις δικές μας; Είναι; Και θα μπορούσε να λείψει συνάδελφος από την υπηρεσία έστω και άνευ αποδοχών και με αναστολή των προαγωγών επί 2 έτη; Ας ...πλησιάσουμε πρώτα τό επίπεδο συνθηκών εργασίας και τη θεσμική-οικονομική θέση του Σκανδιναβού συναδέλφου και μετά ταύτα, μπορούμε να συζητήσουμε και για τη διετία. Προς το παρόν, ας αγωνιστούμε μόνο για τη διατήρηση των ήδη κεκτημένων, ώστε να μην υποβαθμιστούμε έτι περαιτέρω έναντι των δημοσίων υπαλλήλων (που ασφαλώς όταν πάρουν άδεια κυήσεως- λοχείας- ανατροφής) δεν συνεχίζουν το γράψιμο στο σπίτι ούτε κουβαλούν κάθε μέρα δικογραφίες στις βαλίτσες (και γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δηλαδή λόγω των αδειών έχουν βαλτώσει τα δικαστήρια; Δεν παίζει ρόλο το πόσοι πολλοί συνάδελφοι ασκούν κατά συνήθεια πλημμελώς τα καθήκοντά τους για χρόνια; Ή μήπως δεν γνωρίζουμε όλοι μας περιπτώσεις ατόμων, που και ατελείωτες δικογραφίες καθυστερούν επ’ άπειρον και που τις επιστρέφουν άγραφες και που τις στριφογυρνούν με γελοίες δικαιολογίες για να φύγουν από πάνω τους; Και που στο τέλος είτε απλά μετατίθενται σε κάποιο μεγάλο Πρωτοδικείο, για να μην πολυφαίνεται το πρόβλημα, είτε το πολύ-πολύ να παραλειφθούν σε καμιά προαγωγή για 1-2 χρόνια, ενώ λαμβάνουν κανονικά το μισθό τους; Ή μήπως σας είναι άγνωστες ιστορίες για προϊσταμένους, που αποφασίζουν να κάνουν κούρα ομορφιάς απλά μοιράζοντας χρέωση σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους; Ή δεν έχετε δει/ακούσει ποτέ για συναδέλφους, που ενόψει προαγωγή και συνακόλουθης μετάθεσης απλά σταματούν να δουλεύουν κανά χρόνο πριν αυτό συμβεί; Ή μήπως όταν πάμε σε ένα νέο μέρος από τα πρώτα πράγματα, για τα οποία κατατοπιζόμαστε, δεν είναι σχετικά με το ποιοί δουλεύουν και ποιοί είναι σε αγρανάπαυση;
    Εν πάση περιπτώσει είναι απλά χυδαίο να επιτίθεστε σε μητέρες επειδή έφεραν στον κόσμο ένα παιδί επιτελώντας την ύψιστη πράξη δημιουργίας. Όποιος νομίζει ότι γεννά κανείς επί παραγγελία απλά και μόνο για να γλιτώσει 1,5 χρόνο δουλειά (ναι βάζω μέσα και την ψευδή επαπειλούμενη!) είναι βαθειά νυχτωμένος σχετικά με το πόσο μεγάλη υπόθεση είναι η ανατροφή ενός παιδιού, η οποία προφανώς και δεν εξαντλείται σε μερικούς μήνες. Όσο για τις αποσπάσεις, που πραγματικά δημιουργούν πρόβλημα σε όσους τις υφίστανται (είναι προφανές – δεν είναι κανένας ούφο) καλύτερα να στρέφετε τα βέλη σας στους αρμοδίους, που αφήνουν δεκάδες κενά πρακτικά σε όλα τα Πρωτοδικεία με αποτέλεσμα κάθε εγκυμοσύνη να τινάζει στον αέρα το σύστημα, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν σε προκλητικές μεταθέσεις κάποιων σε απρόσιτα για τους υπολοίπους μέρη (βλ. Θεσ/νικη) παραβιάζοντας την επετηρίδα.
    Όσοι δε από εσάς σοκάρεστε με την παραδοχή ότι όντως παίρνουμε άδεια επαπειλούμενης κύησης, χωρίς πάντα να είναι έτσι, ας σκεφτείτε πρώτα σε πόσα Πρωτοδικεία δεν υπάρχει κλιματισμός το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα ανάβουν τα καλοριφέρ για 1 ώρα το πολύ και εάν αυτές είναι συνθήκες, όπου μπορεί να εργαστεί μία έγκυος με ασφάλεια για την υγεία τη δική της και του μωρού. Ή ακόμα πόσο δύσκολο αντικειμενικά είναι να χειριστεί κανείς τη φόρτιση του να στείλεις κάποιον στη φυλακή ή να αντιμετωπίσεις π.χ. οδυρόμενους γονείς, που έχασαν το παιδί τους ευρισκόμενος σε κατάσταση εγκυμοσύνης, όπου (όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι) η ορμονική λειτουργία της εκγύου επηρεάζει πολύ έντονα τη συναισθηματική της κατάσταση.
    Δεν βλέπω σε τι ακριβώς θα εξυπηρετούσε το κοινωνικό σύνολο και με ποιο τρόπο θα αυξήσει το κύρος του κλάδου το να αυτοϋποβιβάζουμε την αξία της μητρότητας και να αποδεχόμαστε την χειροτέρευση των όρων εργασίας μας χειροκροτώντας μια ανάλγητη, άδικη και προκλητική κίνηση. Όποιοι με τόση θέρμη θέλουν να αναπαράγουν την εικόνα του δικαστή/εισαγγελέα - ερημίτη, που ζει απαρνούμενος τις ανθρώπινες του ανάγκες, ας το κάνουν με τη δική τους ζωή. Να γνωρίζουν όμως ότι αυτό δεν τους κάνει καλύτερους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ