Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΕΤΩΝ


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 176/9-8-2011 το υπ' αρ. 72/2011 ΠΔ  "Κατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών στα Εφετεία και στις Εισαγγελίες Εφετών της Χώρας."



Άρθρο 1°
Κατανέμουμε τις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών στα κατωτέρω δικαστήρια ως εξής:
Α. ΕΦΕΤΕΙΑ
1. Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: μία (1) οργανική θέση Προέδρου Εφετών και πέντε (5) οργανικές θέσεις Εφετών.
2. Βορείου Αιγαίου: μία (1) οργανική θέση Προέδρου Εφετών και πέντε (5) οργανικές θέσεις Εφετών.
3. Ανατολικής Κρήτης: δύο (2) οργανικές θέσεις Προέδρων Εφετών και οκτώ (8) οργανικές θέσεις Εφετών.
4. Εύβοιας: μία (1) οργανική θέση Προέδρου Εφετών και πέντε (5) οργανικές θέσεις Εφετών.
5. Πατρών: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Προέδρων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε τρεις (3) και των Εφετών κατά δύο (2) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών aσε δέκα έξι (16).
6. Αιγαίου: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Προέδρων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε μία (1) και των Εφετών κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε έξι (6).
7. Κρήτης: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Προέδρων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε δύο (2) και των Εφετών κατά επτά (7) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε έξι (6).
8. Αθηνών: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων Προέδρων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε πενήντα μία (51) και των Εφετών κατά δύο (2) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε διακόσιες οκτώ (208).
9. Θεσσαλονίκης: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε πενήντα επτά (57).
10. Λάρισας: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε δεκαέξι (16).
11. Θράκης: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε έντεκα (11).
12. Καλαμάτας: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε πέντε (5).
13. Λαμίας: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε έξι (6).
Β. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΕΤΩΝ
1. Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: μία (1) οργανική θέση Εισαγγελέα Εφετών και μία (1) οργανική θέση Αντεισαγγελέα Εφετών.
2. Βορείου Αιγαίου: μία (1) οργανική θέση Εισαγγελέα Εφετών και μία (1) οργανική θέση Αντεισαγγελέα Εφετών.
3. Ανατολικής Κρήτης: μία (1) οργανική θέση Εισαγγελέα Εφετών και τρεις (3) οργανικές θέσεις Αντεισαγγελέων Εφετών.
4. Εύβοιας: μία (1) οργανική θέση Εισαγγελέα Εφετών και μία (1) οργανική θέση Αντεισαγγελέα Εφετών.
5. Αθηνών: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Εισαγγελέων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε είκοσι (20) και των Αντεισαγγελέων Εφετών αυξάνεται κατά δύο (2) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε σαράντα επτά (47).
6. Πατρών: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε έξι (6).]
7. Κρήτης: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών μειώνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε τρεις (3).
8. Δωδεκανήσου: Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών αυξάνεται κατά μία (1) οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε δύο (2).

9 σχόλια:

  1. Η ΑΠΌΛΥΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ 4 ΕΦΕΤΕΙΑ ΜΕ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 60.000 ΕΥΡΩ..ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλο το Δημόσιο και στους ΟΤΑ γίνονται καταργήσεις οργανισμών, συγχωνεύσεις και μετατάξεις. Είμαστε ο μόνος χώρος που χωρίς αύξηση προσωπικού έχει επιλεγεί η λύση της πολυδιάσπασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσα χρόνια είσαι Δικαστής που έχεις και άποψη για τις ανάγκες των Δικαστηρίων ανά την Ελλάδα; Υπηρέτησε πρώτα σε κάποιο ¨Ζόρικο¨ Δικαστήριο πχ Αθήνα-Θεσνίκη και μετά τα λέμε.. Ακου εκεί πολυδιάσπαση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και τι εχει εχει το ζορικο πρωτοδικειο με την αστοχη επιλογη της πολυδιασπασης?
    Δηλαδη αμα το πρωτοδικειο Αθηνων σπασει σε 4 πρωτοδικεια, χωρις αυξηση οργανικων θεσεων δικαστων, τι θα προσφερει αυτο? θα γινουν 4 ζορικα πρωτοδικεια..
    ή τι προσφερει η δημιουργια νεων εφετειων με μειωση των θεσεων των πρωτοδικων? πρεπει δηλαδη να επικροτουμε κιολας τετοιες ρυθιμισεις? τι μας προσφερει το εφετειο μυτιληνης και το εφετειο χαλκιδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Πόσα χρόνια είσαι Δικαστής που έχεις και άποψη
    ===============
    Θα μου επιτρέψετε να έχω άποψη ακόμα και αν ήμουν δικαστής ενός έτους (που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι).

    Το τι σημαίνει "Ζόρικο" δικαστήριο είναι σχετικό. Ο αριθμός 195 δικογραφίες χωρίς την εκουσία δικαιοδοσία και χωρίς τα βουλεύματα σας φαίνεται αρκετός; (πρόκειται για τη χρέωσή μου πέρισυ και όχι δεν προέρχεται από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.). Δε συνηθίζω να αναφέρομαι στη χρέωσή μου (είναι η δουλειά μου και θα την φέρω σε πέρας ασχέτως όγκου), αλλά το κάνω για να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και αλλού Πρωτοδικεία και Εφετεία στην Ελλάδα (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) με φόρτο δικογραφιών.

    Τώρα επί του προκειμένου: Δεν κατάλαβα το λόγο της αγανάκτησής σας.
    Αν διαβάσατε το σχόλιό μου θα διαπιστώσατε ότι ουδέποτε μίλησα για τις ανάγκες των
    "Δικαστηρίων ανά την Ελλάδα". Αυτές είναι γνωστές σε όλους μας.
    Μίλησα για το ότι δημιουργούνται πολλά και μικρά Εφετεία αντί λίγων και μεγάλων, χωρίς αύξηση προσωπικού.
    Τι δεν ισχύει από ό,τι έγραψα. Αυξήθηκαν οι δικαστές; Όχι
    Αυξήθηκαν τα Εφετεία; Ναι
    Μειώθηκαν οι Πρωτοδίκες και αυξήθηκαν οι Εφέτες; Ναι
    Διασπάσθηκε η ύλη των Εφετείων σε περισσότερα και μικρότερα Εφετεία με λιγότερο αριθμό δικαστών; Ναι
    Αυξήθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες λόγω δημιουργίας νέων Εφετείων; Ναι
    Είναι πιθανότερο ότι σε ένα μικρό εφετείο με μικρό αριθμό εφετών μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στη συγκρότηση της σύνθεσης από ότι σε ένα μεγάλο εφετείο; Ναι (π.χ. Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: μία (1) οργανική θέση Προέδρου Εφετών και πέντε (5) οργανικές θέσεις Εφετών.Αν δύο εκ των δικαστών έχουν πρόβλημα πως θα συγκροτηθεί το πενταμελές εφετείο)
    Αυτό είναι ή δεν είναι πολυδιάσπαση;
    Στο σχόλιό μου μιλώ για πολυδιάσπαση "χωρίς αύξηση προσωπικού". Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν αυξηθούν οι δικαστές και οι γραμματείς, να δημιουργηθούν πρωτοδικεία και εφετεία σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

    Εν τέλει διερωτώμαι πιο είναι ακριβώς το σημείο της διαφωνίας μας και τι ακριβώς σας ενόχλησε στο σχόλιό μου;

    Σας εύχομαι καλό τριήμερο και καλό Δεκαπενταύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι προφανες οτι μεσα απο το σχολιο του συναδελφου με τις εκφρασεις "πόσα χρονια εισαι δικαστης που εχεις και αποψη" και "υπηρετησε πρωτα σε καποιο ζορικο δικαστηριο", εμφαινεται μια μεγαλη αληθεια. Οτι και μεταξυ μας ακομη, υπαρχει ενας διχασμος. Μεταξυ παλαιων και νεων και μεταξυ υπηρετουντων σε μεγαλα δικαστηρια και μη. Εντελως αστοχος διχασμος βεβαια και αποπροσανατολιστικος. Οι συναδελφοι των Αθηνων ειναι δεδομενο οτι εχουν την εντυπωση οτι μονο αυτοι κουραζονταιενω οι επαρχιακοι λουφαρουν. Τραγικα λανθασμενη αποψη βεβαια, αλλά υπαρκτη. Εξαλλου και οι ανωτεροι δικαστες και οι επιθεωρητες εκφραζουν κατι τετοιες περιεργες αποψεις, παλαιοτερα δε ακομη περισσοτερο ("δεν ειναι αξιος να προαχθει αυτος, αφου δεν εχει υπηρετησει στην Αθηνα").
    Καλα θα κανουμε να ειμαστε ενωμενοι και να λειπουν τετοιες διχαστικες αποψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
    ενωθείτε και ομονοείτε!!προς τι οι διαξιφισμοί? σε κάθε πρωτοδικείο της χώρας οι ευσυνείδητοι δουλευουν ολημερίς ολονυχτίς και δεν σηκώνουν κεφάλι!!δεν υπάρχει ζόρικο και μη ζόρικο πρωτοδικείο!η δουλειά μας έιναι ΖΟΡΙΚΗ όπου κι αν υπηρετούμε!!σκεφτείτε τους εισαγγελικούς που υπηρετούν σε μονοεδρικές εισαγγελίες και έχουν υπηρεσία 30 ημέρες το μήνα......αυτοί ονειρευονται τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!!σκεφθείτε συναδελφους που υπηρετούν στην Επαρχία και ξαφνικά από τις 7 οργανικές θέσεις υπηρετούν πραγματικά 5 διότι οι λοιποί απουσιάζουν σε άδειες λοχείας, ανατροφής κ.λ.π.
    αποφύγετε την διάσπαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
    ενωθείτε και ομονοείτε!!προς τι οι διαξιφισμοί? σε κάθε πρωτοδικείο της χώρας οι ευσυνείδητοι δουλευουν ολημερίς ολονυχτίς και δεν σηκώνουν κεφάλι!!δεν υπάρχει ζόρικο και μη ζόρικο πρωτοδικείο!η δουλειά μας έιναι ΖΟΡΙΚΗ όπου κι αν υπηρετούμε!!σκεφτείτε τους εισαγγελικούς που υπηρετούν σε μονοεδρικές εισαγγελίες και έχουν υπηρεσία 30 ημέρες το μήνα......αυτοί ονειρευονται τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!!σκεφθείτε συναδελφους που υπηρετούν στην Επαρχία και ξαφνικά από τις 7 οργανικές θέσεις υπηρετούν πραγματικά 5 διότι οι λοιποί απουσιάζουν σε άδειες λοχείας, ανατροφής κ.λ.π.
    αποφύγετε την διάσπαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήστε, το πρόβλημα το έλυσαν οι σοφοί εγκέφαλοι του Υπουργείου που προφανώς σκέφθηκαν ότι θα λυθεί με τη δημιουργία των Μονομελών Εφετείων..!!! Έτσι δεν θα χρειάζεται να δικάζουν ταυτόχρονα όλοι οι Εφέτες, που αποτελούν την οργανική δύναμη ενός (μικρού) Εφετείου...!Δεν έλαβαν όμως υπόψη ότι οι υποθέσεις του Μον/λούς πρωτ/κείου δεν είναι πάντα εύκολες και χρειάζεται κάποτε διάσκεψη... Το μεγάλο σχολείο, που μας έλεγαν κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ