Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου πραγματοποίησε η νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

    

Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 7/8/2013
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου πραγματοποίησε η νέα ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου πραγματοποίησε, σήμερα,  η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα τον Υπουργό επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρης Ρίζος, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Παρόντες ήταν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου κ. κ. Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος και Σπυρίδων Μιτσιάλης,  ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Ρόζος και ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ευάγγελος Νταής. Από την πλευρά του Υπουργείου παρέστησαν οι Γενικοί Γραμματείς κ. κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνος Σκανδάμης και Γιώργος Σούρλας.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση και τη χαρά του διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε,  «επελέγησαν μεταξύ αρίστων οι άριστοι με κριτήριο την επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση», ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη της νέας ηγεσίας και του ιδίου στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.
«Όλοι θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης της χώρας μας και για την ταχύτερη και την αποτελεσματικότερη απονομή της, κάτι που αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού. Επιπλέον, η ταχεία απονομή της,  θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε την ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες είναι αρκετές λόγω καθυστέρησης  κατά την απονομή της. Η Δικαιοσύνης της χώρας μας, όπως είναι γνωστό, ενώ ποιοτικά έχει υψηλή θέση στο ευρωπαϊκό νομικό στερέωμα και μηδαμινές καταδίκες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εντούτοις έχει αρκετές καταδίκες για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης. Συνεπώς όλοι έχουμε χρέος να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό», τόνισε ο Υπουργός.

ΥΠΔΙΚ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"