Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σολομώντεια λύση για την κλήση Τέντε στη Βουλή Συμφώνησαν σε διατύπωση που κάνει λόγο για διάλογο και όχι «ακρόαση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αθήνα Ανοικτό αφήνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες να εμφανιστεί τελικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αν του απευθυνθεί πρόσκληση για διάλογο και όχι για «ακρόαση», σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά την επικοινωνία του εισαγγελέα με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μ. Παπαϊωάννου προς εκτόνωση βαίνει το ζήτημα της εμφάνισης του στην Επιτροπή, παρά το ότι η απόφαση της Ολομέλειας των Εισαγγελέων, που έθεσε την απαγόρευση κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή, πριν από δυο ημέρες.



περισσότερα
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=394151

2 σχόλια:

  1. Να μην εμφανιστεί ο κύριος Εισαγγελέας στη Βουλή για "διάλογο". Αν επιθυμούν τόσο πολύ τον "διάλογο", ας μεταβούν τα μέλη της επιτροπής στον Άρειο Πάγο για να διαλεχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επέλεξα τη συγεκριμένη θεματική ενότητα για να πω το εξής: Όταν, κάποιος πρωτοβάθμιος δικαστής, ασχολείται με μία ιδιαίτερα μεγάλη και σημαντική υπόθεση, είτε ως ανακριτής, είτε ως πολιτικός δικαστής, είτε ως ποινικός δικαστής, τότε σιγά - σιγά πανταχόθεν και ΄΄εκ των έσω΄΄ και ΄΄εκ των έξω΄΄ αρχίζει να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η σοφή λαική ρήση ΄΄έξω απ΄ το χορό πολλά τραγούδια λέγονται΄΄. Εμφανίζονται ξαφνικά οι παντογνώστες, οι ευφιείς, οι πανέξυπνοι εκείνοι, αυτοί που πονούν για τη δικαιοσύνη, που λένε τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα και πως οι ίδιοι θα το έλυναν αποτελεσματικά. Λένε, επίσης, ποιων, ακόμη και πεπαλαιωμένων νομοθετικών διατάξεων θα έκαμαν χρήση, που, κακώς, δεν γνώριζε ο δικαστής, τις οποίες, όμως, ούτε και οι ίδιοι γνώριζαν μέχρι που τις πληροφορήθηκαν από δημοσιεύματα. Βγαίνουν επίσης και κάποιοι, που είναι έτοιμοι στο πρώτο στραβοπάτημα να επιληφθούν υπό την επίκληση της παντογνωσίας. Βλέπετε η γλύκα της δημοσιότητας στην Ελλάδα αποτελεί για πολλούς, πρωταγωνιστές και θεατές του έργου, μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ένα όνειρο ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ