Με ψήφους 32 υπέρ έναντι 9 κατά οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ως θεσμικό συνομιλητή αναγνωρίζουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς εκλέγεται από τον ελληνικό λαό και όχι τους εκπροσώπους της Τρόικας.
πηγή
============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Το μήνυμα που δεν μπόρεσε [ή... δεν θέλησε] να στείλει η εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση, τό' στειλε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. Μπράβο τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε αλλες εποχες θα ειχε ξεκινησει βεβαια αποχη διαρκειας..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων. Να πω και το εξής: Τίθεται το ερώτημα πότε έχουμε σύμβαση και πότε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Οι συνέπειες σε επίπεδο συντάγματος γνωστές ( βλ. άρθρο 28Σ). Ας χρησιμοποιήσουμε το εξής παράδειγμα: Έστω οτι μία μέση ελληνική οικογένεια λαμβάνει δάνειο από μία τράπεζα (καταναλωτικό, για αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου κλπ.). Καθορίζεται το επιτόκιο, οι δόσεις, το ποσό των δόσεων, η λήξη προθεσμίας πληρωμής των δόσεων κλπ. κλπ. Αυτό είναι πράγματι μία σύμβαση. Εάν όμως η τράπεζα ζητήσει και ο αρχηγός της οικογένειας συμφωνήσει οτι κατά τη διάρκεια του δανείου θα ψωνίζει φασολάκια, ντομάτες και ζαρζαβατικά μόνο από τη λαική, οτι δεν θα τρώει η οικογένεια ψάρι ή κρέας, οτι στον κουρέα ή στην κομμώτρια θα πηγαίνουν τα μέλη της οικογένειας μία φορά το εξάμηνο, οτι τα παιδιά της οικογένειας δεν θα λαμβάνουν χαρτζιλίκι τις καθημερινές, οτι θα φοράν τα ίδια ρούχα επί ένα μήνα, θα κάνουν μπάνιο μία φορά το δεκαήμερο για να μην πληρώνουν ΔΕΚΟ και πλυντήριο θα μπαίνει μία φορά το μήνα, οτι θα αγοράζουν είδη υγιεινής μία φορά το εξάμηνο, οτι πρέπει να πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας κλπ.κλπ. εδώ πλέον ξεφεύγουμε από τη σύμβαση και περνάμε στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτή λοιπόν η εκχώρηση, αναλογικά βέβαια και με άλλα μεγέθη, σε εθνικό, πλέον, επίπεδο, κυριαρχικών δικαιωμάτων σε όργανα διεθνών οργανισμών απαιτεί αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ( 180 ψήφους ) και βέβαια πλήρη προεκλογική ενήμερωση του ελληνικού λαού.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαιδιά το θέμα είναι απλό. Η κυβέρνηση αυτή για λόγους που δεν μπορώ να εξήγήσω εδώ λόγω χώρου, είχε ως μοναδικό σκοπό να μας οδηγήσει στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ. Αν το μνημόνιο οδηγούνταν στη Βουλή και ζητούνταν η πλειοψηφία 180 βουλευτών, θα έπρεπε να γίνουν εκλογές ξανά διότι τέτοια πλειοψηφία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. έτσι επιλέχθηκε η αντισυνταγματική οδός της ψήφισης με την συνήθη πλειοψηφία. Το μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα πέσει στο ΣτΕ(όπου ως γνωστό εκκρεμεί η προσφυγή 30 φυσικών προσώπων φορέων κλπ.)και βέβαια θα γίνουν εκλογές αναγκαστικά διότι το νέο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κλπ. δεν θα μπορούν να περάσουν μετά την απόφαση αυτή. Το τι θα γίνει μετά ουδείς γνωρίζει. Το πιθανότερο είναι κυβέρνηση συνεργασίας.
ΑπάντησηΔιαγραφή