Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Απόφαση βόμβα του ΣτΕ τινάζει στον αέρα την τακτοποίηση αυθαιρέτων


Αντισυνταγματικός στο σύνολό του ο σχετικός νόμος 4014/2011 που προέβλεπε την τακτοποίηση των αυθαιρέτων «νέας γενιάς» με «πάγωμα» της κατεδάφισής τους για 30 χρόνια- Στον αέρα 500.000 πολίτες που τακτοποίησαν το αυθαίρετο τους- Παράγοντες του ΥΠΕΚΑ δηλώνουν στο «Βήμα» ότι όποια κι αν είναι η απόφαση θα φροντίσουν να συμμορφωθούν

9 σχόλια:

  1. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση με τις ποινικές υποθέσεις που έρχονται "τακτοποιημένες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @dikastis.gr
    ειλικρινής μεταμέλεια ίσως? Προσπάθησαν κατά νόμο να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους κι έδωσαν ένα σωρό χρήματα για οριστική υπαγωγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πολίτης, που είναι κατηγορούμενος, δεν μπορεί να κάνει τον συνταγματολόγο. Εμπιστεύτηκε το νομοθέτη και τακτοποίησε την υπόθεσή του. Άρα σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι συμμορφώθηκε με τη νομιμότητα καταβάλλοντας ένα ποσό και συντρέχει αν μη τι άλλο το στοιχείο της συγγνωστής νομικής πλάνης. Αν βέβαια υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο με δυνατότητα προληπτικού ελέγχου (όπως λ.χ. στη Γαλλία) ο αντισυνταγματικός νόμος δεν θα δημοσιεύονταν καν και δεν θα είχε τεθεί σε ισχύ. Αλλά ξέχασα: οι Γάλλοι είναι κουτόφραγκοι και οι δικαστές τους υποβαθμισμένοι και μη ανεξάρτητοι. Εδώ είναι ο παράδεισος της θεσμικής θωράκισης. Ο καθένας μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση την ισχύ του νόμου όποτε και με όποια αφορμή θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, δεν υπάρχει ακόμα δικαστική απόφαση. Πρόκειται περί διαρροής αποτελέσματος διάσκεψης Δικαστών κεκλεισμένων των θυρών, πράξη ποινικώς κολάσιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα νομοθετικές κινήσεις, θα θεσπιστεί νέα ρύθμιση προσαρμοσμένη στην απόφαση της Ολομέλειας. Οπότε μια πιθανή εκδοχή και ευμενέστερη για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν καταβάλλει τα σχετικά ποσά, εμπιστευόμενοι την Πολιτεία, θα ήταν η αναβολή των υποθέσεων δυνάμει του 352 ΚΠΔ προκειμένου να προσκομιστεί απόφαση περί ρύθμισης σε εύλογο χρόνο. Η μόνη επιβάρυνσή σου θα είναι να γράψεις την εν λόγω αναβλητική με αιτιολογία, ανταποκρινόμενος στις τελευταίες εγκυκλίους, που το απαιτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ dikastis! Με αγάπη το λέω, ειλικρινά. Τα αυθαίρετα "πουλάνε", για αυτό τράβηξαν και την προσοχή του κόσμου στις ειδήσεις και τη δική σου εδώ. Την απόφαση του ΣτΕ, όμως, που "επιτρέπει" την εγκατάσταση εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δασικές περιοχές, κανένας δεν την πήρε χαμπάρι...

    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_12/04/2013_493480

    Σοβαρή η ερώτησή σου για το τι θα κάνουμε από ποινικής άποψης με αυτούς που έρχονται "τακτοποιημένοι", αλλά, εν προκειμένω, εκτός από δικαστή, πολύ πιο πριν, ως άνθρωπο με απασχολεί το ερώτημα: Πού φαντάστηκε το ΣτΕ ότι μέσα στο δάσος υπάρχει χώρος για τεχνικές εγαταστάσεις; Μήπως στο καμένο δάσος; Μάλλον. Και μην μου πει κανείς, "γύρω-γύρω, στις παρυφές" και τέτοια, διότι είναι εκτός, ήδη, πεπερασμένης και εφηρμοσμένης πραγματικότητας. Και ο νοών, νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς dikastis.gr 1 Μαΐου 2013 - 11:52 μ.μ. "Προφανως αποτακτοποιουνται αφου εξ αρχης το μετρο ηταν αμιγως εισπρακτικο. Αραγε τα χρηματα που κατεβαλαν οι πολιτες θα επιστραφουν;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές φορές η λογική έχει στόμα και λαλιά: φανταστείτε έναν παππού στο απόσταγμα της ζωής του να κάθεται στο καφενείο ενός χωριού της ραχοκοκαλιάς της πίνδου από το νότο μέχρι το βορά κάτω από ένα γεροπλάτανο με τη γκλίτσα στο χέρι. Τον πλησιάζεις λοιπόν και του λες: ξέρεις παππού εκείνο εκεί το αυθαίρετο αν πληρώσει ο μπάρμπα γιώργος θα το έχει για 30 χρόνια νόμιμο. Ξέρετε τι θα απαντήσει ο παππούς; Ιστι καλά ρε; Τι κόλπα είν τούτα; τι πάτι να κάντι; Ο παππούς χωρίς να το ξέρει απάντησε σε μια απλή χωρική γλώσσα όπως λέει το σύνταγμα.
    Αυτό είπε και το ΣτΕ στη σύγχρονη επιστημονική νομική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον Ανώνυμο της 02 Μαΐου, 09:47, πρέπει να απαντηθεί ότι ΝΑΙ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο παράδεισος της θεσμικής θωράκισης. Καθήκον του Δικαστικού Λειτουργού είναι ο έλεγχος της συνταγματικότητος των νόμων, οι οποίοι ψηφίζονται, δυστυχώς, και από άτομα μη έχοντα τη σχετική κατάρτιση. Γι' αυτό αγαπητέ Ανώνυμε, η Δικαιοσύνη, της οποίας δεν φαίνεσαι εσύ να είσαι Λειτουργός, θεωρείται ο τελευταίος και ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ πυλώνας της Δημοκρατίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ