Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΕΝΙΩΤΗ κτλ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΕΝΙΩΤΗ, ΚΩΝ/ΤΙΝΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΜΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


                                                                                                Αθήνα, 27-8-2018
Για πολλοστή φορά διαπιστώνουμε με αγανάκτηση τη διαχρονική παθογένεια του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας να βάλλεται η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της από την πολιτική εξουσία για την αποφυλάκιση κρατουμένου και στην προκείμενη περίπτωση δυνάμει Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και να αποτελεί το ζήτημα, για άλλη μία φορά, αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης για νόμους, που η ίδια η νομοθετική εξουσία έχει ψηφίσει και η Δικαστική Εξουσία οφείλει εκ του Συντάγματος να εφαρμόζει.

Όπως επισημάναμε και σε πρόσφατη τοποθέτηση μας, αν η πολιτική εξουσία στη χώρα μας διαφωνεί με τους νόμους, που η ίδια ψηφίζει και είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν οι Δικαστές, δεν έχει να πράξει τίποτε άλλο από το να τους καταργήσει.
Οι Δικαστικοί Λειτουργοί της Χώρας, ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, υπακούοντας τη φωνή της συνείδησης τους θα αποφασίζουν πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Αυτός είναι ο ρόλος μας στο Κράτος Δικαίου.
Έχει ιδιαίτερη σημασία, τέλος, να θυμίσουμε ότι το Φεβρουάριο του έτους 2011 οι Γάλλοι συνάδελφοι, Δικαστές και Εισαγγελείς, διαδήλωναν στους δρόμους, ενώ συγχρόνως και επί μία εβδομάδα τα δικαστήρια της Γαλλίας εκδίκαζαν μόνο επείγουσες υποθέσεις, απέχοντας από την εκδίκαση των λοιπών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έντονης δυσαρέσκειας απέναντι στην κριτική του τότε Γάλλου Προέδρου, που χαρακτήρισε την αποφυλάκιση κάποιου κρατουμένου ως ΄΄δικαστικό λάθος΄΄. Αν εφαρμόζαμε το ίδιο και στη χώρα μας είναι σίγουρο ότι, εμείς οι Δικαστές, θα είχαμε εξελιχθεί στους πιο έμπειρους διαδηλωτές ολόκληρης της Ευρώπης. 

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
Γρηγόρης Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης, μέλος του ΔΣ της ΕΔΕ
        





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ