Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Η προσωρινή δικαστική προστασία στη διοικητική δίκη



16 Οκτωβρίου 2019: Η προσωρινή δικαστική προστασία στη διοικητική δίκη






Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η προσωρινή δικαστική προστασία στη διοικητική δίκη», στις 16/10/2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.



ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και λοιπούς νομικούς της πράξης που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο σύστημα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα.



ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των θεμελιωδών ζητημάτων του δικαίου των εμπορικών μισθώσεων (δικαιώματα και υποχρεώσεις, ελάχιστη διάρκεια, ευθύνη για ελαττώματα του μισθίου, μίσθωμα και αναπροσαρμογή, λόγοι καταγγελίας, απόδοση του μισθίου), ιδίως μετά τις τροποποιήσεις του Ν.4242/2014, με έμφαση στην επίδραση των νομοθετικών μεταβολών στις υφιστάμενες εμπορικές μισθώσεις, καθώς και η εξοικείωση με ζητήματα από την πρακτική εφαρμογή του «νεοφυούς» κλάδου του δικαίου των συμβάσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης της οικονομίας του «διαμοιρασμού» του Ν.4446/2016. Το πολυδαίδαλο του νομοθετικού καθεστώτος και η «αναπόδραστη ανάγκη των συναλλαγών» ως πηγή δημιουργίας νέων συμβατικών μορφωμάτων και υποχρεώσεων, ιδίως στο πλαίσιο της σύγχρονης οικονομικής ζωής που διακρίνεται από την εκτεταμένη μεσολάβηση διαδικτυακών πλατφορμών και εφαρμογών, θέτουν ξανά στο μικροσκόπιο το δίκαιο των μισθώσεων και συνιστούν αφετηρία για την αξιολόγηση των νομοθετικών ρυθμίσεων υπό μια νέα οπτική.



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

- Συστήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα

- Το Σύστημα του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρα 200-215 ΚΔΔικ)

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στην Ακυρωτική Δίκη

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο

- Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο πεδίο των Δημόσιων Συμβάσεων (Ν.4412/2016)



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δρ. ΆνναΤσιφτσόγλου, LLM (Berkeley), ΔικηγόροςΠαρ’ ΑρείωΠάγω, Λέκτορας European Law & Governance School (ELGS)

Η Άννα Τσιφτσόγλου είναι διδάκτωρ δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσε μεταδιδακτορική υπότροφος στα Πανεπιστήμια Princeton, ΗΠΑ και London School of Economics (LSE), με αντικείμενο τη συνταγματική αλλαγή σε χώρες της ευρωζώνης μετά την οικονομική κρίση. Διδάσκει μαθήματα ευρωπαϊκού και συγκριτικού δημοσίου δικαίου στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS) στην Αθήνα. Επίσης, είναι μαχόμενη δικηγόρος, εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων και συγγραφέας πολλών μελετών στο ευρύτερο πεδίο του δημοσίου δικαίου, όπως και της επιστημονικής μονογραφίας «Δημόσια Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα» (Σάκκουλας, 2015).



Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο seminars@cecl.gr.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.



Συνημμένα:Ανακοίνωση σεμιναρίου 16.10.19 [ ] 97 Kb
Φόρμα εγγραφής [ ] 224 Kb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ