Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ της 20ης Δεκεμβρίου 2019


                 
 





  ΕΝΩΣΗ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                             
               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
                               Τ.Κ. 101. 71
             e- mail: endikeis@otenet.gr
                                                                                      Αθήνα, 21-12-2019
                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 575

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ  της 20ης Δεκεμβρίου 2019


Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 20ης Δεκεμβρίου 2019, η πλειοψηφία των 9 μελών Ν. Σαλάτας, Π. Λυμπερόπουλος, Ε. Βεργώνης, Γρ. Κομπολίτης, Δ. Φούκας, Χρ. Νάστας, Κ. Βουλγαρίδης, Μ. Στενιώτη και Στ. Γκαρά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
             Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την δυσαρέσκεια της και την έκπληξη της για την πρόσφατη ανακοίνωση θεσμικού οργάνου του Δικηγορικού Σώματος, περί ελέγχου των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, υποκαθιστώντας τα αρμόδια κατά το σύνταγμα όργανα (Επιθεώρηση των δικαστών κατά το άρθρο 87 του Συντάγματος). Το Δικαστικό Σώμα φύσει και θέσει υποστηρίζει την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία των θεσμών σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής.
Εκφράζουμε την επιθυμία μας, εάν πράγματι εννοούμε ότι πρωταρχικό  μέλημά όλων μας είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Χώρα μας, η ταχεία απονομή αυτής και η διαφύλαξη και προάσπιση του Κράτους Δικαίου, να σταματήσει κάθε ανούσια αντιπαράθεση και όλοι εμείς, Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι και Δικαστικοί Υπάλληλοι να συνεργαστούμε ειλικρινά για να υλοποιηθούν τα παραπάνω και έτσι να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε ουσιαστικότερα και δικαιότερα τον Ελληνικό Λαό.

Η μειοψηφία των 5 μελών, Χρ. Σεβαστίδης, Χαρ. Σεβαστίδης, Π. Μποροδήμος, Ακ. Ερμίδου και Χ. Μαυρίδης, τοποθετήθηκε ως εξής:
Αποδοκιμάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του Προέδρου του ΔΣΑ κ. Βερβεσού εναντίον του Δικαστικού Σώματος. Είναι πρωτοφανές με το πρόσχημα της καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων να γίνεται προσωπική στοχοποίηση και στιγματισμός των Δικαστικών Λειτουργών, χωρίς να αναγνωρίζονται οι δύσκολες και αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.  Θα μπορούσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να κοινοποιήσει δημόσια συμπεριφορές Δικηγόρων που δεν ταιριάζουν στην αποστολή και στον θεσμικό ρόλο τους. Πολλές φορές γίναμε αποδέκτες τέτοιων συμπεριφορών που όταν τις στηλιτεύαμε, το κάναμε χωρίς προσωπικές αναφορές ακριβώς για να μην προσωποποιήσουμε ένα πρόβλημα υπαρκτό. Θεωρούμε επίσης μη αποδεκτή την θέση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων να συσχετίσουν τη δυνατότητα που παρέχει το Σύνταγμα στους Δικαστικούς Λειτουργούς για συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων με ευθείες αναφορές σε καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και στο επίδομα ταχείας διεκπεραίωσης. Απάντηση στην Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων έχει ήδη δώσει η Ένωσή μας με το υπ’ αριθμό 520/28-11-2019 Δελτίο Τύπου, ωστόσο υποχρεωνόμαστε να τοποθετηθούμε και πάλι επί του ζητήματος, αφού η συγκρουσιακή κατάσταση με τους Δικαστικούς Λειτουργούς συνεχίζεται με ευθύνη του Προέδρου του ΔΣΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ