Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Επιστολής υποψηφιότητας του Σωτήρη Μπακαϊμη, Εφέτη, για το ΔΣ της ΕνΔΕ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της ένωσής μας.

 

Η ουσιαστική απραξία και αδυναμία των διοικήσεων της ΕνΔΕ των τεσσάρων τελευταίων ετών ως προς τη συνεπή και συνεχή προώθηση των αναγκαίων θεσμικών παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που όλοι μας ανεξαιρέτως αντιμετωπίζουμε κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων μας, σε συνδυασμό με τις επιδεινούμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, οδήγησαν αφενός στην ουσιαστική υποβάθμιση του ρόλου μας και αφετέρου στη μείωση του κύρους και της αξιοπιστίας μας στην κοινωνία, παρά την καθημερινή εναγώνια προσπάθεια όλων μας για την ουσιαστική απονομή του δικαίου.

 

Προβληματιζόμενος σοβαρά για τη δημιουργηθείσα κατάσταση και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η ένωσή μας, δέχθηκα την πρόσκληση του συναδέλφου εφέτη, κ. Χαράλαμπου Μαυρίδη, να συμμετάσχω στην ομάδα του, με την ελπίδα και τη θέληση η κίνησή μας αυτή να συντελέσει, αφενός στην επαναφορά του κύρους, της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας που πρέπει να διακατέχει τους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος και αφετέρου στην επίτευξη-υλοποίηση των θέσεων της ομάδας μας για τη βελτίωση των συνθηκών μέσα από τις οποίες καθημερινά επιτελούμε το έργο μας.

 

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων μας, χωρίς την κυριαρχία αγκυλώσεων, ιδεοληψιών και εμμονών, αλλά με πνεύμα συναδελφικότητας, σεβασμού του ενός προς τον άλλον, σθεναρής αντιμετώπισης των προβλημάτων και των άκομψα επιχειρούμενων ενεργειών υποβαθμίσεως του ρόλου μας, αλλά και με κατανόηση των συνθηκών μέσα στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

 

Σας καλώ να γίνουμε όλοι αρωγοί στον αγώνα ανάταξης και επαναφοράς στο επίπεδο που αρμόζει στα μέλη του δικαστικού σώματος και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Η έκδηλη απογοήτευση των συναδέλφων δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποχή από την εκλογική διαδικασία, αντίθετα η συμμετοχή στην ψηφοφορία θα ενδυναμώσει την προσπάθεια που επιχειρείται για την αλλαγή την αρνητικής κατάστασης. 

 

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Μπακαΐμης,

Εφέτης Αθηνών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ