Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Επιστολή προς τα μέλη της Εν.Δ.Ε. Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη.

 


 

Θεσσαλονίκη 22.08.2020

ΑΓΑΠΗΤΕΣ  ΚΑΙ  ΑΓΑΠΗΤΟΙ   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ



Μετά από δύο (2) διετίες θητείας του τελευταίου Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έφθασε, μέσα από χίλια κύματα και δυσκολίες, η ώρα των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας. Συναισθανόμενος απόλυτα ότι οι αρχαιρεσίες αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, σχετικά με το μέλλον της Ένωσης κατέρχομαι, για πρώτη φορά ως επικεφαλής οκταμελούς ομάδας, με γνώμονα την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας της Ένωσης, προκειμένου να αναλάβει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο, αφενός στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή δικαστηριακή πρακτική και αφετέρου στην ανάσχεση των δρομολογούμενων αρνητικών εξελίξεων σε βάρος του κλάδου.



Κατά το εξαιρετικά δύσκολο χρονικό διάστημα για την Ένωση, δηλαδή από τα τέλη του προηγούμενου έτους, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, από κοινού με την Ειρηνοδίκη Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, εκδώσαμε πληθώρα ανακοινώσεων, αντιτιθέμενοι, καταρχάς, στην αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων των Προέδρων Εφετών, κατά ογδόντα έξι (86), με αντίστοιχη μείωση των οργανικών θέσεων των Εφετών, αλλά και στην διαφαινόμενη παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους, η οποία, δυστυχώς, εντέλει πραγματοποιήθηκε. Δεν αντιστοιχεί, κατά συνέπεια, στην πραγματικότητα η δήλωση του συνυποψηφίου Χριστόφορου Σεβαστίδη ότι μόνον η ομάδα του αντιστάθηκε στο θέμα αυτό, με τις υπόλοιπες ομάδες να πλειοδοτούν στην κυβερνητική τροπολογία. Μία απλή αναδρομή στο blog «ΔΙΚΑΣΤΗΣ», στις 30-3-2020 και στις 24-4-2020 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ακόμη, στις 27-4-2020 εκδώσαμε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πλήρωση των 42 κενών οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών του έτους 2019, η έναρξη διαδικασίας κάλυψης των 44 κενών οργανικών θέσεων του 2020 και η αύξηση των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών, ενώ με δική μας πρωτοβουλία, διοργανώθηκε από την Ένωση εθελοντική αιμοδοσία στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Λειτουργώντας, επίσης, καταστατικά και θεσμικά, αντιταχθήκαμε σφόδρα στην μη πραγματοποίηση των εκλογών εντός του προβλεπόμενου από το καταστατικό χρόνου και στην προσφυγή στη λύση της προσωρινής διοίκησης, αλλά, δυστυχώς, δεν εισακουσθήκαμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ., όπως δεν εισακουσθήκαμε όταν, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Ιανουαρίου 2020, εγχειρίσαμε το με την ίδια ημεροχρονολογία έγγραφό μας, με το οποίο καλούσαμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., να καταθέσουμε, όλοι μαζί, τις παραιτήσεις μας καθώς και να καλέσουμε και τα αναπληρωματικά μέλη να προβούν σε δηλώσεις μη ανάληψης των κενών θέσεων, που θα προκύψουν και να προκηρυχθεί διενέργεια έκτακτων αρχαιρεσιών. Το αίτημά μας αυτό, παρότι η υλοποίησή του θα έβγαζε άμεσα την Ένωση από το αδιέξοδο, ον απόλυτα νόμιμο και σύμφωνο με το καταστατικό (άρθρ. 8 παρ. 1), παρά τα έωλα περί του αντιθέτου επικαλούμενα από συνυποψηφίους, δεν έγινε δεκτό.

Όσον αφορά τώρα, τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του κλάδου μας, οι εξαίρετοι συνάδελφοι που θα ενισχύσουν την προσπάθεια μου και αποτελούν μέλη της ομάδας μου είναι οι: α) Γεώργιος Σαπατζής, Εισαγγελέας Εφετών, β) Σωτήριος Μπακαϊμης, Εφέτης, γ) Βασίλειος Κατέρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, δ) Ιωάννης Αρβανίτης, Πρωτοδίκης, ε) Ιωάννης Γραμματικός, Πρωτοδίκης, στ) Δημήτριος Δημητριάδης, Ειρηνοδίκης, και ζ) Δέσποινα Καραγιάννη, Ειρηνοδίκης ενώ, μαζί μας, για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι υποψήφιοι οι, α) Δημήτριος Κουλαξίζης, Εφέτης και β) Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών.

Όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε σκληρά για να ανακτήσει η Ένωσή μας το χαμένο έδαφος και την αίγλη της σε όλους τους τομείς. Δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε απόλυτα συνεπή, πορεία, που θα κατατείνει στην ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου. Προϋπόθεση, όμως, για να μπορέσουμε να πετύχουμε, είναι να μας τιμήσετε με την ψήφο σας, ώστε να εκλεγούμε και οι οκτώ υποψήφιοι της ομάδας μας για το Δ.Σ. και οι δύο υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Αν για κάτι θα έπρεπε να ξεχωρίζει το Δικαστικό Σώμα είναι η ευπρέπεια, το ήθος, η αγωγή, η υπεράσπιση και η αποδοχή της άλλης άποψης, η πολιτισμένη αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Ύβρεις, συκοφαντίες και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν θέση στην Εν.Δ.Ε. και ασφαλώς δεν ταιριάζουν με την εικόνα που θέλουμε να εκπέμπουμε στην Ελληνική Κοινωνία η οποία αντί να βλέπει Δικαστές ενωμένους που να απονέμουν Δίκαιο, απορεί με συγκριμένες απαράδεκτες συμπεριφορές λίγων, που αμαυρώνουν την Ένωσή μας και το Δικαστικό Σώμα συνολικά. Άγονες φωνές, άσχημες αντιδράσεις χωρίς ουσία, ατέρμονες συγκρούσεις είναι έξω από το πνεύμα της Εν.Δ.Ε.

Στις προσεχείς ημέρες, θα λάβετε με ηλεκτρονικό μήνυμα, τις θέσεις μας.

Ζητούμε τη στήριξη σας.      

 

Με αγάπη και εκτίμηση

Χαράλαμπος Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ