Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Διαγωνισμός ΕΣΔι 31η Σειρά

 


 

31η ΣΕΙΡΑ




 




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 

 


 

 

 

42 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά σε όλους! Ελπίζω φέτος να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν στην 30ή σειρά. Μεθοδικότητα, ψυχραιμία και όλα καλά θα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί συνάδελφε, τί έγινε που ελπίζεις να μην επαναληφθεί; Κατά τα άλλα, καλή χρονιά, με διάβασμα, μεθοδικότητα και καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  2. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε! Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά με δύναμη! Σχετικά με το ζήτημα των ορίων ηλικίας που έχει τεθεί πολλάκις, υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση; Ιδίως το ανώτερο όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλή χρονιά! Για όσους είναι από 40 και πάνω, και ενδιαφέρονται να δώσουν ΕΣΔΙ, έχει φτιαχτεί μία ομάδα στο viber που λέγεται "όριο ηλικίας ΕΣΔΙ". Ίσως από εκεί έχετε μία ενημέρωση.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, έχει δημιουργηθεί ομάδα στο viber?γιατί δεν μπορώ να σας βρω.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει τέτοια ομάδα στο viber? Πως μπορούμε να την βρούμε;

      Διαγραφή
    4. στο facebook υπάρχει η ομάδα αυτή συνάδελφοι

      Διαγραφή
    5. Η ομάδα στο Facebook, λέγεται: "Όριο ηλικίας ΕΣΔΙ"

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους! Υπάρχουν άτομα από 40 και άνω που θα ενδιαφέρονταν να έρθουμε σε επαφή για να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε το ανώτατο ηλικιακό όριο εισαγωγής στην ΕΣΔΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα στο Facebook, λέγεται: "Όριο ηλικίας ΕΣΔΙ"

      Διαγραφή
  5. Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία στους υποψηφίους. Βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της άσκησης, ωστόσο ο στόχος μου είναι να δώσω εξετάσεις στην ΕΣΔΙ και συγκεκριμένα στους Διοικητικούς. Δεδομένου πως, λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη δουλέψω έτσι ώστε να επικεντρωθώ αποκλειστικά στη μελέτη, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με το πόσες ελπίδες έχω να επιτύχω στις εξετάσεις με βάση αποκλειστικά αυτό το κριτήριο (ήτοι της έλλειψης χρόνου προς μελέτη και κανενός άλλου κριτηρίου όπως γνωσιακό υπόβαθρο κλπ) και πρακτικά πως θα μπορούσα να συνδυάσω τη μελέτη με την εργασία ώστε να επιτύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεκτή όποια απάντηση και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε από την εμπειρία μου (όμως στην πολιτική κατεύθυνση), μπορώ να πω ότι είναι αρκετά δύσκολος ο συνδυασμός εργασίας -μελέτης για έναν τόσο απαιτητικό διαγωνισμό, ωστόσο δεδομένου ότι έχετε λάβει από νωρίς την απόφασή σας για την σταδιοδρομία σας, έχετε το πλεονέκτημα πως έχετε χρονικό περιθώριο για να κάνετε μια οργάνωση του διαβάσματος. Θα πρέπει σίγουρα να βρίσκετε ώρες μέσα στην ημέρα σας να διαβάζετε (έστω και λίγες), σίγουρα τον ελεύθερο σας χρόνο να τον αξιοποιήσετε για διάβασμα και αν είναι εφικτό να μειώσετε τις ώρες εργασίας πλησιάζοντας στις εξετάσεις ή ακόμη να διακόψετε τους τελευταίους μήνες έστω. Σας εύχομαι καλή τύχη και να έχετε υπομονή γιατί είναι απαραίτητη.

      Διαγραφή
    2. μπορείς να ασχοληθείς ένα χρόνο με την ύλη ακυρωτικού - συνταγματικού και τον άλλο χρόνο με την ύλη ουσίας/γενική νομική παιδεία,κάνοντας συνάμα επαναλήψεις του ακυρωτικού. Νέος/-α είσαι, είναι πολύ σημαντικό ότι το έχεις θέσει ως στόχο. Αλλά ότι χρειάζεται διάβασμα, χρειάζεται και μάλιστα συστηματικό. Καλύτερα να διαβάζεις 3 ώρες τη μέρα, 5-6 μέρες τη βδομάδα, παρά 7 τη μία μέρα και μετά ξανά από 1 βδομάδα. Καλή επιτυχία όπως και να έχει, αφού το αποφασίσατε, σίγουρα θα το καταφέρετε!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα! Εφόσον θέλεις πραγματικά να πετύχεις το στόχο σου, κατά τη γνώμη μου, όχι απλώς δεν είναι αδύνατο να περάσεις συνδυάζοντας διάβασμα και εργασία, αλλά θα έλεγα ότι θα σου κάνει πολύ καλό. Η μονομέρεια του διαβάσματος θα σε επιβαρύνει ψυχολογικά, ενώ, αντίθετα, η ταυτόχρονη εργασία (ακόμη και άσχετη με διοικητικό δίκαιο) θα βοηθήσει στην καλλιέργεια της κριτικής σου ικανότητας, προσόν απαραίτητο για να περάσεις στις εξετάσεις. Ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες πέρασα και εγώ. Χρειάστηκε βέβαια να δώσω αρκετές φορές, γιατί ο χρόνος για διάβασμα ήταν περιορισμένος, αλλά τελικά όλα καλά. Μπορείς να διαβάζεις full τα σαββατοκύριακα και όσο μπορείς τις καθημερινές μετά τη δουλειά σου. Θεωρώ ότι έχεις ελπίδες να σου πάνε όλα καλά, αρκεί να έχεις θέληση και πολλή υπομονή!

      Διαγραφή
    4. Κάνατε και φροντιστήρια παράλληλα;

      Διαγραφή
    5. Ναι, έκανα στην αρχή ένα διαδικτυακό βιντεοσκοπημένο, οπότε το έβλεπα όποτε μπορούσα.

      Διαγραφή
  6. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάσεις εργασία και μελέτη, σχεδόν αδύνατο κατά την άποψή μου. Ή το ένα θα κάνεις ή το άλλο, για να έχεις αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους! Σχετικά με το πιστοποιητικό ψυχικής υγείας ήθελα να ρωτήσω, συγκεκριμένα πώς γίνεται η εξέταση από ψυχίατρο δημοσίου νοσοκομείου. Εγώ διαγνώστηκα 1 χρόνο πριν με αγχώδη διαταραχή και φαίνεται στον ηλεκτρονικό φάκελο (όχι στο βιβλιάριο υγείας που έχει λήξει). Θα έχω θέμα ή είναι τυπικό και για βαριές νόσους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος, γνωρίζει κάποιος εάν το πιστοποιητικό ψυχικής υγείας πρέπει να επανεκδοθεί αφού μπούμε στο σώμα, και αν ναι κάθε πότε;

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είναι τυπική διαδικασία η βεβαίωση.

      Διαγραφή
    3. Θα έλεγα ότι είναι τυπικό, και μόνο για βαριές νόσους, π.χ, αν σου έχουν συνταγογραφηθεί ψυχοφάρμακα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επισκευθείς από τώρα έναν διευθυντή ψυχίατρο του δημοσίου, και να ρωτήσεις εάν σε θεωρεί ψυχικά υγειή για συμμετοχή στις εξετάσεις δικαστών 2024, αυτή την βεβαίωση χρειάζεσαι να σου δώσει!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα! Για διοικητική κατεύθυνση ποια νομική βάση δεδομένων να επιλέξω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνάδελφοι καλή χρονιά σε όλους! Έχουμε εικόνα που θα κυμανθεί ο αριθμός των εισακτέων για φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους . Πρώτη φορά τα συμμετέχω στις εξετάσεις της ΕΣΔΙ για Πολιτική-Ποινική και θα ήθελα να ρωτήσω που πρέπει να επικεντρώσω τη μελέτη μου στο εμπορικό δίκαιο. Εάν έχει κάποιος την καλοσύνη να μου απαντήσει , τον ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επίσης για τα Αγγλικά υπάρχει κάποιο βοηθητικό εγχειρίδιο:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εμπορικό, αξιόγραφα πτωχευτικό εταιρίες είναι νομίζω τα βασικά και σχετικά με τα αγγλικά υπάρχει το βιβλίο νομικά κείμενα ξένων γλωσσών, εγω αυτό είχα διαβάσει πέρσι και με βοήθησε αρκετά.

      Διαγραφή
  11. Καλύτερα να μην επικεντρωθείς κάπου για το εμπορικό. Θα δεις στα προηγούμενα θέματα, μπαίνουν ερωτήσεις από όλο το εμπορικό δίκαιο, εταιρίες, εμπορικές πράξεις, ακόμα και από το πτωχευτικό, νομίζω οι εταιρίες είναι το συχνότερο θέμα του εμπορικού βέβαια. Για τα αγγλικά, υπάρχει το "Νομικά Κείμενα Ξένων Γλωσσών", Μπαλογιάννη, Ορφανού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδελφε καλό είναι να το δεις συνολικά όσο μπορείς και το εμπορικό, έχουν μπει και εταιρείες και αξιόγραφα και πτωχευτικό πχ, δεν ξέρεις που θα δοθεί βαρύτητα κάθε χρονιά. Για τις ξένες γλώσσες το βιβλίο που σας αναφέρουν παραπάνω είναι οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφοι καλημέρα, ευρωπαϊκό ποινικό (για εισαγγελείς) τί πρέπει να γνωρίζουμε; Υπάρχει κάποιο βιβλίο που ενδείκνυται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως βάζουν νομολογία, με βάση το "Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης". Υπάρχει το ομώνυμο βιβλίο, Κ. Φράγκος, και το Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Μυλωνόπουλου, χωρίς όμως να σε καλύπτουν και τα δύο απόλυτα! Δείτε τα συνάδελφε!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα συνάδελφοι, έχουμε εικόνα της φετινής προκήρυξης; Δεδομένης και της αλλαγής του δικαστικού χάρτη υπάρχει περίπτωση να είναι ελάχιστες οι θέσεις και να ματαιοπονούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνάδελφοι καλησπέρα. Για το ευρωπαϊκό ποινικό τί πρέπει να γνωρίζουμε; Υπάρχει κάποιο σύγγραμμα κατάλληλο για τις συγκεκριμένες εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως είπαμε και πιο πάνω, συνήθως μπαίνει νομολογία, με βάση το "Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης". Υπάρχει το ομώνυμο βιβλίο, Κ. Φράγκος, και το Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Μυλωνόπουλου, χωρίς όμως να σε καλύπτουν και τα δύο απόλυτα! Οπωσδήποτε εκτυπωμένο μαζί το ΦΕΚ, για το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι καλησπέρα, επιθυμώ να συμμετάσχω στον φετινό διαγωνισμό της σχολής δικαστών, αλλά καθώς έχω δυσάρεστη προηγούμενη εμπειρία δειλιάζω όσο πλησιάζει ο καιρός. Συγκεκριμένα έχω δώσει δύο φορές ήδη (κατεύθυνση πολιτικών δικαστών) και ήμουν γύρω στο 6,5. Τη μια φορά έχοντας κάνει και φροντιστήριο. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά οι εξετάσεις μου φάνηκαν αντικειμενικά πολύ αυξημένης δυσκολίας. Δεδομένου ότι είμαι στα 37 δεν έχω σίγουρα τις αντοχές κάποιου νεότερου σε ηλικία. Το διαπιστώνω και στο διάβασμα καθώς είχα απομακρυνθεί από την μελέτη τέτοιου τύπου χρόνια. Μοιράζομαι τις σκέψεις μου, γιατί θα ήθελα να μάθω γνώμες ανθρώπων που έχουν προσπαθήσει και ίσως τα έχουν καταφέρει κιόλας. Φέτος διαβάζω μόνη μου και θα ήθελα πολύ να τα καταφέρω καθώς με αυτό το όνειρο μπήκα στο πανεπιστήμιο αρχικά, στη συνέχεια όμως λόγω συνθηκών έπρεπε να ακολουθήσω άλλο δρόμο και να εργαστώ ως δικηγόρος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη σε όλους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμμετείχα στο διαγωνισμό αυτό πέντε (5) φορές, τις τρεις (3) με διάβασμα-μελέτη, χωρίς φροντιστήριο. Πρόκειται για πολύ δύσκολο διαγωνισμό, ο οποίος είναι και αντοχής...καθώς και τα έξοδα είναι αρκετά...Θεωρώ οτι υπάρχουν και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες...Επίσης, αυτό που κατάλαβα είναι οτι είναι δύσκολος και ο συνδυασμός εργασίας και μελέτης για το διαγωνισμό αυτό. Τέλος, προσωπικά είδα και ακατανόητες βαθμολογήσεις, χωρίς αυτό να φανερώνει κάτι ύποπτο...

      Διαγραφή
    2. Η αποτυχία των προηγούμενων φορών δεν προεξοφλεί το μέλλον.. εγώ πέρασα με την τρίτη φορά στη διοικητική κατεύθυνση.. μόνο την πρώτη φορά έκανα φροντιστήριο.. η διαφορά με τις επόμενες ήταν η ωρίμανση της σκέψης και η συνειδητοποίηση του τεχνικού χαρακτήρα των εξετάσεων.. ακόμα και αν δεν πετύχεις, υπάρχουν και οι εξετάσεις των δικαστών βοηθών, αν δεν κάνω λάθος.. καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    4. καλησπέρα! όταν λέτε "τεχνικός χαρακτήρας" αναφέρεστε στη μεθολογία απάντησης των θεμάτων ή σε κάποιο άλλο στοιχείο; συγχαρητήρια και καλή αρχή στη νέα σας σταδιοδρομία!

      Διαγραφή
    5. Χαίρετε. Θεωρώ αστείο το σχόλιο αλλά με την καλή έννοια. Δηλαδή, είστε νομικός, επιστήμονας και δειλιαζετε; Ως προς τί; Γιατί μειώνετε έτσι τον εαυτό σας; Είναι διαγωνισμός καθαρά ψυχολογικός. Καμία φορά οι καλύτεροι μένουν εκτός και περνάνε άλλοι που δεν το αξίζουν, εν μέρει βέβαια, διότι περισσότεροι εννοείται το αξιζουν. Είναι περίεργος διαγωνισμός. Σκεφτείτε ότι είστε αυτό που ψάχνει ο διαγωνισμός και πιστεψτε στον εαυτό σας. Κερδίζει η επιμονή στο τέλος. Δίνω πέμπτη φορά φέτος και στην τρίτη μου προσπάθεια ήμουν μέσα και έπεσα λόγω προφορικών. Το χειρότερο είναι να τα παρατήσετε ή να δειλιαζετε. Θα δίνω μέχρι τα 40. ΤΕΛΟΣ
      Πάρτε τα πάνω σας και κάνετε την προσπάθεια σας. Καμία φορά αποτυχία στην ΕΣΔΙ δε σημαίνει αποτυχία στη ζωή. Αυτοί που μπήκανε, όταν εσείς είχατε τις ατυχείς σας προσπάθειες, δεν είναι καλύτεροι σας. Θέλει ψυχολογία. Αν είναι να πάτε με ηττοπάθεια καλύτερα μην πάτε καθόλου. Θα χάσετε το χρόνο σας.
      Επιμονή και θα γίνει.

      Διαγραφή
  18. Πώς το βλέπετε το σχέδιο νόμου; Επαναφορά αγγλικών με τα άλλα μαθήματα με συντελεστή 0.4 και συντελεστής 0.6 νομική παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνάδελφοι γνωρίζουμε γιατί ενώ είχε ειπωθεί ότι θα υπάρξει αύξηση του ορίου ηλικίας εισαγωγής, εν τέλει δεν έχει προβλεφθεί στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο; Τί μπορούμε να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο facebook, μπορείτε να βρείτε την ομάδα "Όριο ηλικίας ΕΣΔΙ", διαχειρίστρια είναι η κα Χριστιάννα Παυλάκη, η οποία ετοιμάζει το ψήφισμα με τις υπογραφές δικηγόρων που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο. Μπορείτε να της στείλετε μήνυμα για να το υπογράψετε και εσείς.
    Επίσης μπορείτε να υποβάλετε σχετικό σχόλιο, στην σχετική διαβούλευση, είναι εδώ: http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=17278

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ