Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση της προέδρου του Σ.τ.Ε. με τον αντιπρόεδρο του Γαλλικού Σ.τ.Ε.

 

Συνάντηση της προέδρου του Σ.τ.Ε. με τον αντιπρόεδρο του Γαλλικού Σ.τ.Ε. και εκδήλωση της Διεθνούς Ενώσεως Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων στην Αθήνα (28-29/9/2020)

16/10/2020

Στις 28/9/2020 έλαβε χώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ της προέδρου κας Ε. Σαρπ και του αντιπροέδρου του Conseil d' État, κου Bruno Lasserre, συνοδευόμενου από αντιπροσωπεία δικαστικών λειτουργών και τον Πρέσβη της Γαλλίας. 
Ακολούθησε, την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πραγματοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ενώσεως Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων (AIHJA). Στο Δ.Σ. μετείχαν με φυσική παρουσία, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεως Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων κος Roger Stevens, πρόεδρος του Βελγικού Σ.τ.Ε. και η κα de Boisdeffre,  σύμβουλος του γαλλικού Σ.τ.Ε. αντιστοίχως, η πρόεδρος και δικαστές του Ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κος Idrissa Sow, δικαστής στο διοικητικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σενεγάλης και μέσω τηλεδιασκέψεως εκπρόσωποι των Συμβουλίων της Επικρατείας και των Ανωτάτων Διοικητικών Δικαστηρίων της Ιταλίας, της Τουρκίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, του Μαρόκου, της Πορτογαλίας και της Ταϊλάνδης.
Την επόμενη ημέρα, 29/9/2020, διεξήχθη σεμινάριο με θέμα «Δικαστική δεοντολογία». 
Στο σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησε η πρόεδρος κα Ε. Σαρπ, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Δ. Σκαλτσούνης και Μ. Πικραμένος  καθώς και δικαστές του Σ.τ.Ε., μετείχαν, πλην της γαλλικής αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεως, o κος Bart-Jan Van Ettekoven, πρόεδρος του δικαιοδοτικού τμήματος του Ολλανδικού Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κος Francis Delaporte, πρόεδρος του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου και αντιπρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου, ο κος Idrissa Sow και ο κος  Lynn Roy Spielmann, δικαστής στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.  

ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ