Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΦΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

 

Χριστόφορου Σεβαστίδη, 

ΔΝ- Εφέτη, Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 

Το μήνυμα των εκλογών της Ένωσης ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο. Οι συνάδελφοι με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασαν την τακτική του διχασμού, του ψεύδους, της συκοφαντίας, της

αμετροέπειας, της εξάρτησης. Επέλεξαν τον δρόμο του ορθολογισμού,  της αλήθειας, της αντικειμενικότητας. Τα μέλη του ΔΣ, Φούκας και Κώνστα, συνεχίζουν ακάθεκτα τις προκλήσεις τους. Απέστειλαν ήδη δύο ανακοινώσεις μετά τις εκλογές με απαράδεκτο περιεχόμενο. Στην πρώτη επιλέξαμε να μην απαντήσουμε για να μην συνεχιστεί το συγκρουσιακό προεκλογικό κλίμα. Εξακολούθησαν με σημερινή ανακοίνωσή τους σχετικά με τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Θεωρώ πλέον υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να απαντάμε στην παραπληροφόρηση. Στη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης στις 1 Οκτωβρίου 2020 δεν παραβρέθηκε η κ. Ελευθερία Κώνστα. Συνεπώς τα όσα αναφέρει στη σημερινή επιστολή που την συνυπογράφει δεν τα γνωρίζει η ίδια. Σύρεται προφανώς από όσα ο «αξιόπιστος» κ. Φούκας της μετέφερε. Ο τελευταίος επιβεβαιώνει με την επιστολή του την διαπίστωση ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Κατασκεύασε μόνος του ένα σενάριο ότι το Προεδρείο «συμφώνησε και συναποδέχθηκε την πραγματοποίηση αποσπάσεων Ειρηνοδικών και την ανάθεση της εκδίκασης υποθέσεων στους Πταισματοδίκες», όπως και ότι « η ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών ήταν αίτημα της Ένωσης» και «ενημερώνει» μάλιστα τους συναδέλφους για τις διαπιστώσεις του, ώστε είναι να απορεί κανείς με το θράσος του και τον επαγγελματισμό του στο ψέμα. Στο αποκορύφωμα της έξαψης και του παραλογισμού του καταλογίζει στο Προεδρείο ότι «στήριξε τις συμφωνίες της πολιτικής εξουσίας και των θεσμών- δανειστών»!!!.  Το Προεδρείο της Ένωσης υποστήριξε όσα ακριβώς περιέλαβε στον κατάλογο των αιτημάτων προς το Υπουργείο, ο οποίος δόθηκε άμεσα στη δημοσιότητα. Κρυφές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι είναι συνήθειες του κ. Φούκα και της διαλυμένης πλέον ομάδας του.  Αξία έχει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Φούκας δεν έκανε απολύτως καμία παρέμβαση ούτε έλαβε τον λόγο. Στο τέλος της συνάντησης και ενώ είχαμε αποχωρήσει από την αίθουσα, επέλεξε να δει κατ’ ιδίαν τον Υπουργό και να του εγχειρίσει ένα έγγραφο με τις θέσεις του, σα να εκπροσωπούσε αυτός την Ένωση! 

Επιχειρήσαμε από τις πρώτες ημέρες ανάληψης του Προεδρείου να λειτουργήσουμε συναινετικά. Στην πρώτη μας Ανακοίνωση δεσμευτήκαμε να μην λειτουργήσουμε εκδικητικά. Προσκαλέσαμε στις συναντήσεις με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ολόκληρο το νέο ΔΣ. Αναρτούμε στην ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης κάθε επιστολή συναδέλφου. Επιλέξαμε να μην οξύνουμε τους τόνους και να μην απαντάμε στις πρώτες επιστολές «πίκρας και χολής» της μειοψηφίας διότι τις θεωρούσαμε απόνερα της συντριβής τους. Δεν θα δεχτούμε όμως συκοφαντίες και ψεύδη. Θα ενημερώνουμε άμεσα τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και τις επίσημες θέσεις της Ένωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ