Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

18.000 τυποποιημένες προσφυγές στο ΕΔΔΑ από Γάλλους για την επιβολή υγειονομικού πιστοποιητικού για κορωνοϊό

 


18.000 τυποποιημένες προσφυγές στο ΕΔΔΑ από Γάλλους για την επιβολή υγειονομικού πιστοποιητικού για κορωνοϊό. Απορρίφθηκαν όλες ως απαράδεκτες!

ΑΠΟΦΑΣΗ

Zambrano κατά Γαλλίας της 07.10.2021 (αρ. προσφ. 41994/21)

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Προστασία της  δημόσιας υγείας και δικαίωμα στην  ιδιωτική ζωή.

Ο προσφεύγων, λέκτορας ιδιωτικού δικαίου σε Νομική Σχολή στη Γαλλία, δημιούργησε ένα κίνημα “NO PASS !!!”  εκφράζοντας την αντίθεσή του στη γαλλική κάρτα υγείας. Στον ιστότοπό του στο διαδίκτυο, πρότεινε στους επισκέπτες του ιστότοπου να συμπληρώσουν ένα προσυμπληρωμένο έντυπο με σκοπό την υποβολή συλλογικής προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνοντας με σαφείς όρους, ότι ο επιδιωκόμενος στόχος δεν ήταν η άσκηση του δικαιώματος της ατομικής προσφυγής όπως προβλέπεται στη Σύμβαση, αλλά, αντίθετα, να επιτευχθεί «συμφόρηση, υπερβολικός φόρτος εργασίας και καθυστέρηση» στο Δικαστήριο, για «παράλυση των εργασιών του», «δημιουργία μιας σχέσης ισχύος» προκειμένου να «διαπραγματευτεί» μαζί του απειλώντας τη λειτουργία του να  «παραβιάσει την πόρτα εισόδου του Δικαστηρίου» και να προκαλέσει τον «εκτροχιασμό του συστήματος» στο οποίο το Δικαστήριο ήταν  ένας κρίκος στην αλυσίδα». Ο ίδιος άσκησε ατομική προσφυγή για λογαριασμό του, ισχυριζόμενος απάνθρωπη μεταχείριση  λόγω του έμμεσου  υποχρεωτικού  εμβολιασμού, παραβίαση του άρθρου  8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής),  14 (απαγόρευση διακρίσεων) και του άρθρου 1 του 12ου  πρωτοκόλλου (γενική απαγόρευση διακρίσεων), λόγω της επιβολής του υποχρεωτικού «πάσου».

Το ΕΔΔΑ έκρινε όλες τις 18.000 τυποποιημένες προσφυγές απαράδεκτες λόγω μη συμπλήρωσης φακέλων.

Όσον αφορά την ατομική προσφυγή του προσφεύγοντα , διαπίστωσε ότι στο εγχώριο κράτος προβλέπονταν ένδικο βοήθημα προσφυγής προκειμένου να κρίνει ανώτερο δικαστήριο την συνταγματικότητα του νόμου της επιβολής των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού. Έκρινε την προσφυγή απαράδεκτη λόγω μη εξάντλησης εγχώριων ένδικων μέσων.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι, η προσέγγιση που είχε υιοθετήσει  ο προσφεύγων να καλεί για την άσκηση ομαδικών προσφυγών,  επιδίωκε σκόπιμα να υπονομεύσει το σύστημα της Σύμβασης και τη λειτουργία του Δικαστηρίου ως «νομική στρατηγική» και το οποίο ήταν αντίθετο με το πνεύμα της Σύμβασης και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Τέλος το ΕΔΔΑ έκρινε ότι δεν είχε ούτε την ιδιότητα του θύματος γιατί δεν υποχρεώθηκε σε εξαναγκαστικό εμβολιασμό.

 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ https://www.echrcaselaw.com ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ