Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΤΕΝΙΩΤΗ, ΕΦΕΤΗ

 


 

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, που για μία ακόμη φορά με περιβάλλατε με την εμπιστοσύνη σας καθώς και για την αθρόα συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες της Ένωσής μας. Θα ήθελα, επίσης, να σας καλέσω στην αλλαγή σελίδας στην Ένωσή μας, που εσείς αποφασίσατε με τη ψήφο σας, να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες.  

Αλλαγή σελίδας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων  σημαίνει, ότι θέτουμε τέλος στο διχαστικό λόγο και μαζί «χτίζουμε» μία Ένωση με σταθερά σημεία αναφοράς το Κύρος της Δικαιοσύνης και την Ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών.

Η αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Ένωσής μας αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας. Όπως, προτεραιότητά μας αποτελεί η ανάδειξη του έργου των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης,  σθένος, παρρησία, ψυχραιμία και βαθιά γνώση του Δικαίου αποτελούν τους εγγυητές του Κράτους Δικαίου, της ισότητας, της διαφάνειας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.

Η διαφύλαξη και ενδυνάμωση του κύρους της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός αυτής, η δημιουργία ασφαλούς υπηρεσιακού περιβάλλοντος άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, σε αγαστή συνεργασία με τους Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους άμεσους συνεργάτες μας, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο.

Ο θεσμικός διάλογος  με τους εκπροσώπους των δύο άλλων εξουσιών και ο μεταξύ μας αλληλοσεβασμός αποτελεί τη βασική συνιστώσα  προώθησης των αιτημάτων μας και κατοχύρωσης των κεκτημένων μας.

«Η χρεωκοπία του Δικαστού είναι η αρχή της κοινωνικής αποσυνθέσεως και διαλύσεως» (Αλ. Φλώρος). Έχουμε υποχρέωση έναντι των πολιτών, τα συμφέροντα των οποίων ορκιστήκαμε να υπηρετούμε, ο Δικαστής να μην χρεωκοπήσει. Αντίθετα, όλοι μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον της Δικαιοσύνης, μίας Δικαιοσύνης ανεξάρτητης και ποιοτικής, όπως αρμόζει σε μία δημοκρατική πολιτεία, σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος.               

                                             Σας ευχαριστώ θερμά !

                                                   Με εκτίμηση

                                             Μαργαρίτα Στενιώτη

                                                      Εφέτης

     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ