Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

1952-2022 : Έκτακτο Φόρουμ Δικαστών για την 70ή επέτειο από την ίδρυση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης






Εορτάζοντας την 70ή επέτειο από την ανάληψη καθηκόντων των πρώτων μελών του στις 4 Δεκεμβρίου 1952 στο Λουξεμβούργο, το Δικαστήριο οργανώνει τριήμερη εκδήλωση με θέμα «Η δικαιοσύνη κοντά στον πολίτη»






Η Μεγάλη Αίθουσα Ακροατηρίου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ακουαρέλα της Noelle Herrenschmidt, 2008).





Η επίσημη αυτή εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2022 στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο εκτάκτου Φόρουμ Δικαστών. Το Φόρουμ Δικαστών είναι ετήσιο συνέδριο που οργανώνεται με σκοπό τη σύσφιξη των θεμελιωδών δεσμών μεταξύ του Δικαστηρίου και των δικαστηρίων των κρατών μελών, τα οποία εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση το δίκαιο της Ένωσης σε στενή συνεργασία με το Δικαστήριο.

Στη φετινή, ιδιαίτερης σημασίας, εκδήλωση θα μετάσχουν τα μέλη του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρόεδροι των Συνταγματικών Δικαστηρίων και των Ανωτάτων Δικαστηρίων όλων των κρατών μελών, καθώς και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).


Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου 2022, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Koen Lenaerts, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο το οποίο γυρίστηκε ειδικά για την 70ή επέτειο από την ίδρυση του Δικαστηρίου.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο τριών συνόδων ολομέλειας και εργαστηρίων αφιερωμένων στην προσέγγιση μεταξύ της Δικαιοσύνης και των πολιτών.

Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου με τη διεξαγωγή πανηγυρικής συνεδρίασης, παρουσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος του Διαδόχου Μεγάλου Δούκα, πρώην μελών του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου, υψηλών εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των αρχών του κράτους υποδοχής και του διπλωματικού σώματος, καθώς και εκπροσώπων του νομικού κόσμου. Μετά την ομιλία υποδοχής του Προέδρου Κ. Lenaerts, θα λάβουν διαδοχικώς τον λόγο ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Othmar Karas, ο Υπουργός Νομοθεσίας και Πρόεδρος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης της Τσεχικής Δημοκρατίας, κ. Michal Salomoun, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Vera Jourova, και η Υπουργός Πολιτισμού και Δικαιοσύνης του Λουξεμβούργου, κα Sam Tanson.

Η πανηγυρική συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από τις 11:00 π.μ. από τον ιστότοπο CVRIA, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/p1 3865569/

Το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί συνάντηση μαθητών Λυκείου, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων, με τους κ. K. Lenaerts και O. Karas καθώς και την κα V. Jourova. Στη συνάντηση αυτή, με τίτλο «Οικοδομώντας το μέλλον της Ευρώπης», θα μετάσχει μεγάλος αριθμός μαθητών από διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Ανεπίσημο έγγραφο προοριζόμενο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το οποίο δεν δεσμεύει το Δικαστήριο. Επικοινωνία: Estella Cigna-Αγγελίδη ® (+352) 4303 2582





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ