Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Χρονικά Δικονομικού Δικαίου - Νέο επιστημονικό περιοδικό από την Π.Ν. Σάκκουλας - Δωρεάν το πρώτο τεύχος για τους δικαστικούς λειτουργούς

 


ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 18-7-2023

UPD 19-7-2023 (διόρθωση υπερσυνδέσμων)

Δωρεάν το πρώτο τεύχος για τους δικαστικούς λειτουργούς – Κυκλοφορεί προσεχώς

 

Τα Χρονικά Δικονομικού Δικαίου είναι το νέο περιοδικό των εκδόσεων Π.Ν. Σάκκουλας, που εντάσσεται στην οικογένεια των εγνωσμένου κύρους επιστημονικών περιοδικών Ποινικά Χρονικά και Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου.

 

Τα Χρονικά Δικονομικού Δικαίου (ΧρΔΔ) είναι ένα τριμηνιαίο περιοδικό, σε μικρό, εύχρηστο σχήμα, με θεματολογία προεχόντως αστικού δικονομικού δικαίου, που φιλοδοξεί να συνδέσει το δικονομικό δόγμα με την καθημερινή πρακτική εμπειρία της πολιτικής δίκης.

 

Την ύλη του περιοδικού συγκεντρώνουν, συντονίζουν και εποπτεύουν οι Ιδρυτές και Διευθυντές του, Καθηγητές Πολιτικής Δικονομίας Ευαγγελία Ποδηματά και Παναγιώτης Κολοτούρος, οι οποίοι πλαισιώνονται από μια ομάδα επιφανών συντελεστών, μελών ΔΕΠ των τριών Νομικών Σχολών της χώρας, διδακτόρων και δικαστών. Η ομάδα συνεργατών των Χρονικών Δικονομικού Δικαίου, που είναι καταξιωμένοι μέτοχοι τόσο της δικαστηριακής πρακτικής όσο και της επιστημονικής συζήτησης, αποτελεί εχέγγυο για την επίτευξη του στόχου του περιοδικού για γόνιμη σύζευξη θεωρίας και πράξης.

 

Η ύλη κάθε τεύχους των Χρονικών Δικονομικού Δικαίου διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες:
• Στην πρώτη ενότητα παρατίθενται μελέτες (και γνωμοδοτήσεις) που προωθούν την ερμηνευτική καλλιέργεια της θεωρίας του δικονομικού δικαίου και αναδεικνύουν τον άρρηκτο δεσμό του τελευταίου προς το ουσιαστικό ιδιωτικό δίκαιο.
• Στην δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται, συνοδευόμενα (ως επί το πλείστον) με έγκυρο σχολιασμό από τους συνεργάτες του περιοδικού, χαρακτηριστικά δείγματα της επίκαιρης νομολογίας, του Αρείου Πάγου αλλά και δικαστηρίων της ουσίας από όλο το φάσμα του αστικού δικονομικού δικαίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφενός μεν γίνεται αξιόπιστη καταγραφή του νομολογιακώς ισχύοντος δικαίου, αφετέρου δε τονίζεται η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην δικαστική κρίση και στην θεωρητική αντίδραση σε αυτήν.
• Η τρίτη ενότητα του περιοδικού είναι αφιερωμένη στην επίκαιρη υπερεθνική νομολογία, κυρίως του ΔΕΕ (αλλά και του ΕΔΔΑ), με ανάδειξη, μέσω του σχολιασμού, του βαθύτερου αντικτύπου της στο εσωτερικό δικονομικό μας σύστημα.

 

 Εγγραφείτε συνδρομητές: https://www.sakkoulas.com/product/syndromi/

Δωρεάν το πρώτο τεύχος για τους δικαστικούς λειτουργούς, με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας: https://www.sakkoulas.com/chronika-dikonomikou-dikeou/chronika-dikonomikou-dikaiou-neo-epistimoniko-periodiko-apo-tin-p-n-sakkoulas/

 

 

Π.Ν. Σάκκουλας: Ακαδημίας 43, Αθήνα, 106 72. Τηλ.: 210 3257.000. mail@sakkoulas.com

www.sakkoulas.com

Επικοινωνία για τον Τύπο: Μιχάλης Καλαμαράς m.kalamaras@sakkoulas.com

 

https://www.sakkoulas.com/chronika-dikonomikou-dikeou/chronika-dikonomikou-dikaiou-ianouarios-martios-2023/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ