Από τον Έρνεστ Κοχ
Οι πιστωτές μας αρχίζουν να βουτάνε στα βαθιά του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους.
Οι πιστωτές μας αρχίζουν να βουτάνε στα βαθιά του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ιστοσελίδων η Τρόϊκα ζήτησε ήδη τον έλεγχο των πόθεν έσχες, των λειτουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης,με το σκεπτικό ότι σε μια χώρα που κυριαρχεί η ατιμωρησία και η ανομία δεν μπορείς να δίνεις δάνεια!
Παράγοντες της Τρόϊκας εκτιμούν πως η ύπαρξη κυκλωμάτων στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι αποτρεπτική για τη σωτηρία της χώρας.
Όλα ξεκίνησαν μετά από εισήγηση των γερμανικών Αρχών οι οποίες ερεύνησαν το πώς λειτούργησε η ελληνική Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις Χριστοφοράκου, Καραβέλα, Γιούνγκ αλλά και σε σχέση με τις διαχρονικές μίζες στα εξοπλιστικά.
Το γραφείο της γερμανίδας καγκελαρίου έγινε αποδέκτης των εισηγήσεων και όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα η λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης θα βρεθεί κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της Τρόϊκας.
http://www.kourdistoportocali.
=============
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Νομίζω ότι η είδηση αυτή θα τρομάξει όλους τους συναδέλφους, καθώς όλοι μας έχουμε κότερα, βίλες, μπαούλα με λίρες, λιμουζίνες, χρήματα σε 5-6 φορολογικούς παραδείσους !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα, αναφορικά με την μη τιμωρία για τις μίζες ας λεχθούν τα εξής:
α) τα πολιτικά πρόσωπα δε διώκονται ένεκα των συνταγματικών παραγραφών. Αλλά για αυτό δε φταίει η δικαιοσύνη
β) οι όποιες αστοχίες έγιναν σε ορισμένες υποθέσεις, δε σημαίνει λάδωμα
γ) για το ότι δε διώκονται κάποιοι, έβαλε το χεράκι της και η γερμανική δικαιοσύνη.
δ) στην υποθετική περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Δ.Σ τη siemens να υποθέσω ότι θα τον εκδώσουν αύριο το πρωί.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν κακοί δικαστές (ως άνθρωποι). Άλλωστε και οι πιο αυστηρώς επιλεγμένες ομάδες έχουν κάποιον που είναι λίγος (πχ 1 από 12). Όμως από το σημείο αυτό μέχρι το να ισχυρίζονται κάποιοι ότι δεν υπάρχει τίποτα όρθιο στο χώρο της δικαιοσύνης, ο δρόμος είναι μακρύς.
Θα είναι θετικό πιστεύω οι εκπρόσωποι της Τρόικα να ερευνήσουν την κατάσταση στην Ελληνική Δικαιοσύνη μπας και ευαισθητοποιηθούν αυτοί, διότι οι εγχώριοι πολιτικοί αδιαφορούν. Τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί (εκπρόσωποι της τρόικα ) είναι γαλουχημένοι με δικαιικές αρχές, ευρωπαική κουλτούρα και άκρως θεσμική νοοτροπία. Θα διαπιστώσουν λοιπόν κοντά στα πολλά άλλα οτι καθημερινά στην Ελλάδα απασχολείται άσκοπα δυναμικό δικαστών και μάλιστα με τη σύνταξη πολυσέλιδων αποφάσεων και μάλιστα χωρίς λόγο:α) σε υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας (τεράστιος αυτός ο όγκος), που θα έπρεπε να ανατεθούν στο σύνολο τους σε διοικητικά όργανα από καιρό, β) σε συναινετικές προσημειώσεις υποθηκών εκτελώντας χρέη οιονεί συμβολαιογράφου, που θα έπρεπε να αναλαμβάνουν μη δικαιοδοτικά όργανα, γ) στην έκδοση διαταγών πληρωμής, δ) στην έκδοση υπέρογκου αριθμού αποφάσεων διαζυγίων ( ήδη λόγω διετούς διάστασης )και δη από πολυμελή δικαστήρια, με αποτέλεσμα την άσκοπη απασχόληση μεγάλου αριθμού δικαστών, που θα ήταν χρήσιμοι σε άλλες διαδικασίες (λ.χ. τακτικής διαδικασίας, ανάκρισης κλπ. ) και σε πλείστες άλλες αρμοδιότητες, που δεν συνιστούν δικαιοδοτικό έργο. Ας μείνουν λοιπόν οι παραστάσεις των δικηγόρων ως έχουν για να μην μειωθεί η δικηγορική ύλη, αλλά πάρτε κάποια στιγμή αυτές τις υποθέσεις από τα δικαστήρια κύριοι εσείς, που ενδιαφέρεστε για την Ελληνική Δικαιοσύνη. Άραγε στη Γερμανία συμβαίνουν αυτά; Ή μόλις δουν τι γίνεται εδώ θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα; Μακάρι λοιπόν να έρθουν οι εκπρόσωποι της Τρόικα και να ερευνήσουν τα πάντα: το πόθεν έσχες, τις μεταθέσεις, το ύψος των ενοικίων, την αποζημίωση που λαμβάνουμε για δημιουργία υποτίθεται βιβλιοθήκης και που δεν φτάνει ούτε για τα έξοδα συντήρησης δύο τέκνων, τα δικαστικά κτίρια και τις δικαστικές αίθουσες, με τις κατά καιρούς επισκέψεις διάφορων κατοικίδιων (η τήβενος μας έλειπε γιατί ακούστηκε και αυτό κάποτε), τις δικαστικές αίθουσες - καφενεία των μεταβατικών πρωτοδικείων και της κύριας έδρας πολλών πρωτοδικείων, της έλλειψης θέρμανσης τον χειμώνα σε μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας με τους συναδέλφους να δικάζουν φορώντας ρούχα του σκι (τρόπος του λέγειν), της έλλειψης καθαριότητας, τα οδοιπορικά έξοδα, που ποτέ δεν επιστρέφονται από την πολιτεία, το πιγκ πόγκ με τους μισθούς εδώ και χρόνια, τον απίστευτο όγκο εργασίας ( αναλογεί μία απόφαση τη μέρα για να είσαι εντάξει ) και πολλά άλλα μπας και έχουμε κάποια θετική εξέλιξη στις συνθήκες εργασίας όλων των δικαστών. Τα προβλήματα όμως (βασικό αυτό) θα πρέπει να τους τα εξηγήσουν, μεταξύ άλλων συναδέλφων, κυρίως δικαστές, που έχουν μπροστά τους τουλάχιστον άλλα είκοσι χρόνια υπηρεσίας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνάδελφοι, . Μια μόνο κουβέντα αρμόζει στις ως άνω διαφανείσες ορέξεις των πιστωτών μας: ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ!!! Ίσως δεν γνωρίζουν, αλλά γιατί δεν ρώτησαν να μάθουν, ότι η ατιμωρησία δεν οφείλεται στο έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά στις παραγραφές που κάποιοι (όνομα και μη χωριό) "πέρασαν" στο Σύνταγμα για τους συναδέλφους τους πολιτικούς και στο νομικό πλαίσιο, που οι ίδιοι, πάλι, ως άνω κύριοι όρισαν ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Άλλωστε....κύριοι της Τρόικας: Ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθον βαλέτω[....!!]!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό : η Τρόικα θα ασχοληθεί με το ´´καταναλωτικό´´ προϊόν που λέγεται Δικαιοσύνη. Το οποίο προφανώς θα πρέπει να γίνει αποδοτικοτερο ως μηχανισμός είσπραξης και όχι ως θεσμός αναζήτησης της αλήθειας. Πρώτο βήμα η απαξίωση και έπεται συνέχεια. Να ειμαστε έτοιμοι ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η είδηση συνάδελφοι ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σήμερα, που μόλις γύρισα από συνεδρίαση μεταβατικού Δικαστηρίου γειτονικού της Αττικής νομού, στην οποία: α) έφθασα μετά από 2,5 ώρες οδήγησης στις 8.15 στο Ειρηνοδικείο στο οποίο δεν υπηρετεί ούτε γραμματέας ούτε Ειρηνοδίκης. Το κτίριο ήταν κλειδωμένο και η γραμματέας έφθασε στις 9 παρά 10. Εν τω μεταξύ εγώ περίμενα έξω από το κτίριο μαζί με τους κατηγορούμενους. β) το κτίριο ήταν ερειπωμένο και βρόμικο, καθώς έχει να συντηρηθεί από την εποχή που κατασκευάστηκε (επί Βασιλέως Παύλου, όπως έγραφε η πλακέτα έξω από το κτίριο)ενώ καθαρίστρια δεν το επισκέπτεται ποτέ, γ) η τουαλέτα του κτιρίου δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα, στη διακοπή, να επισκεφθούμε με την εισαγγελεύουσα ειρηνοδίκη το καφενείο του χωριού για να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα του, δ) στο ταβάνι της αίθουσας περπατούσαν δύο σκορπιοί, ενώ ένα απροσδιορίστου είδους ζωύφιο έπεσε πάνω μου κατά την ώρα της συνεδρίασης του Δικαστηρίου, ε)η ελληνική σημαία που προφανώς υπήρχε κάποτε κρεμασμένη, ήταν πεταμένη στα σκουπίδια, στ) εννοείται ότι δεν υπήρχε air condition, ούτε ανεμιστήρας, αν και είχαμε θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς, ζ) υπήρχε ένα μοναδικό δωμάτιο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, στο οποίο όμως υπήρχαν μόνο δύο καρέκλες, τις οποίες χρησιμοποιούσαμε εκ περιτροπής με την εισαγγελεύουσα ειρηνοδίκη και τη γραμματέα για να κάτσουμε όλες από λίγο στη διακοπή, η) εννοείται ότι δεν υπήρχε υπολογιστής στο Ειρηνοδικείο, ώστε να μπορέσει ο Δικαστής να μπει στο ίντερνετ και να ερευνήσει τους ισχυρισμούς που προτάθηκαν από τους συνηγόρους (ευτυχώς έχω προνοήσει και καταβάλω 50 ευρώ το μήνα στην cosmote για να έχω ίντερνετ στο κινητό μου ώστε να μπαίνω στη ΝΟΜΟΣ όταν βρίσκομαι στα μεταβατικά) και βεβαίως θ) εννοείται ότι δεν πρόκειται ποτέ να μου επιστρέψει το κράτος τα 50 ευρώ που ξόδεψα για τη βενζίνη, καθώς δεν καταβάλει κανένα ποσό σε κανένα συνάδελφο αν και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέχουμε σε μακρινά μεταβατικά 1-2 φορές το μήνα (ο συγκεκριμένος νομός έχει 10 μεταβατικά).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ 2,5 ΩΡΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ....
ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ Κ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΤΟ Ν.3904/2010, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΝΟΜΟΥ).
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ BLOG ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
Με αφορμή την Τρόικα και τις γενικώτερες πολιτικές εξελίξεις, που βιώνουμε, θα τολμήσω να πω οτι οι μοναδικές κατηγορίες πολιτών αυτή τη στιγμή, που θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα στη χώρα (και όχι μόνο στο χώρο της δικαιοσύνης) είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο οι άνθρωποι της επιστήμης. Και τούτο διότι μόνο αυτοί γνωρίζουν επισταμένα (εξ ου και ο όρος επιστήμη) το αντικείμενο της επιστήμης τους και η γνώση αυτή είναι σημαντική για σοβαρές επιλογές και αποτελεσματικές λύσεις. λ.χ. Είναι άλλο πράγμα αυτός που καλείται να διαμορφώσει τον πολιτισμό μίας χώρας (που πρέπει να επίσταται των πραγμάτων) και εντελώς άλλο πράγμα αυτός, που συμμετέχει στον πολιτισμό ως επιτυχημένος λ.χ. ηθοποιός. Κατά δεύτερο λόγο αυτοί, που, ως εκ της ίδιας της φύσεως του λειτουργήματος ή της ενασχόλησης τους: α) γνωρίζουν πως εφαρμόζονται οι νόμοι, β) γνωρίζουν τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, γ) έχουν μάθει να κρατούν λεπτές ισορροπίες, δ) έχουν μάθει να εντοπίζουν τα κρίσιμα ζητήματα και τα λεπτά σημεία μιας υπόθεσης και επομένως και ολόκληρων κοινωνικών ομάδων με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δίνουν λύσεις αποτελεσματικές και όχι ανεδαφικές και άνευ αντικειμένου, ε) έχουν μάθει να είναι αμερόληπτοι, στ) έχουν μάθει να ακούν όλες αιτιάσεις και όλες τις πλευρές και ζ) έχουν μάθει να προσπαθούν να είναι όσο γίνεται πιο αντικειμενικοί και να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε δύσκολες καταστάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή