Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αθανασίου: Με επιπλέον δικαστές η εκδίκαση των υποθέσεων απολύσεων εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας


Δημοσίευση : 3 Σεπτεμβρίου 2013
Για τις οποίες έχουν διαταχθεί ασφαλιστικά μέτρα ή έχουν χορηγηθεί προσωρινές διαταγές
Καθησυχαστικός, ότι με τον ορισμό επιπλέον δικαστών θα είναι δυνατό να εκδικαστούν, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος, αγωγές για την ακύρωση απολύσεων εργαζομένων και αιτήσεις έκδοσης προσωρινής ρύθμισης, για τις οποίες ισχύουν ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων, Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Πρόκειται για έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά, Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλου και Νίκου Βούτση, η οποία αφορούσε στην προθεσμία που έθεσε πρόσφατος νόμος για την υποχρεωτική εκδίκαση μέχρι 1ης Νοεμβρίου του 2013 αγωγών για άκυρη απασχόληση εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση των οποίων έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο και οι οποίες εκκρεμούν και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2013. Η ίδια προθεσμία έχει τεθεί και για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση διαφορών για άκυρη απόλυση, για τις οποίες έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή. Ο Ν. 4172/2013 ορίζει ότι οι υποθέσεις αυτές που έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1η Δεκεμβρίου του 2013, εκδικάζονται υποχρεωτικά μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 2013, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου που κατατίθεται στη γραμματεία του αρμόδιου δικαστηρίου, διαφορετικά αίρεται είτε το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί είτε η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/09/2013_516849

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

9 σχόλια:

 1. Με τη φράση "ορισμός επιπλέον δικαστών¨... να τρομάξω??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να κάνω μία αφελή ερώτηση;;;
  Που θα βρει τους επιλέον Δικαστές;;
  Από την κινητικότητα του πλεονάζοντος προσωπικού;;;
  Προφανώς θα τους πάρει από άλλες διαδικασίες και θα υπάρξει αντίστοιχη επιβάρυνση σε όλους μας.
  Αφιερωμένο στους συναδέλφους που πανηγύριζαν όταν ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι υποθέσεις αυτές πρέπει να τελειώνουν...έκαναν τους δικαστές νομοθέτες και αυτοί νίπτουν τας χείρας τους. να αποσπάσουν μερικούς καλούς, γρήγορους, δικαστές από άλλα πρωτοδικεία στην αθήνα για να βγάλουν το στοκ. να ηρεμήσει ο κοσμος από αυτή την εκκρεμότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι πραγματικά λυπηρό να διαπιστώνεται η συνδικαλιστική αμιγώς νοοτροπία στο πρόσωπο του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος πριν από ένα ενάμιση χρόνο άσκησε άκρως αντιπολιτευτική δράση, υποστηρίζοντας τις αποχές των δικαστικών λειτουργών ως μέσο αγώνα ενάντια στη μισθολογική περικοπή που υπέστησαν αλλά και στη σύνολη, επιεικώς χαρακτηριζόμενη ως τρισάθλια δικαστηριακή πρακτική σε όλα τα επίπεδα. Θα περίμενε κανείς ότι μόνο αυτός, ως πρώην Δικαστής θα μπορούσε να γνωρίζει, καλύτερα από οποιονδήποτε, ότι είναι εντελώς αδύνατο, ως ανήκον στη σφαίρα της φαντασίας, να διενεργηθεί ποιοτική δικαστική διάγνωση με τον τρόπο που σκέφτηκε...και το ερώτημα είναι : αυτός ή κάποιοι άλλοι ; Διότι εάν ισχύει το δεύτερο τότε η διαπίστωση στην αρχή του παρόντος σχολίου πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό προβληματισμού των δικαστών για το ποιους θέλουν να ανήκουν στο δικαστικό σώμα και για το τι θα πρέπει να εφαρμόζουν.Κρίμα που δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχόλιο, γεγονός που δεν θα συνέβαινε εάν επρόκειτο για οικονομικό ζήτημα !!!
  Α.Ν Π.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άντε, λύθηκε κι αυτό. Πού μπορώ να παραγγείλω 3 επιπλέον Πρωτοδίκες για το Πρωτοδικείο όπου υπηρετώ? Χωρίς κρεμμύδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ 6-9-2013, 9:04 π.μ.
  ΒΛΕΠΩ ΌΤΙ ΌΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΠΟΛΥ...ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΙΔΕΕΣ....

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΚΟΡΟΪΔΑ-ΌΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ=ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χαχαχα, και σας χάλαγε ο Ρουπακιώτης.... Πάρτε τώρα άλλου τύπου πολιτικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συνάδελφε, "αμείβεται".Όχι " αμοιβεται".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "να αποσπάσουν μερικούς καλούς, γρήγορους, δικαστές από άλλα πρωτοδικεία στην αθήνα για να βγάλουν το στοκ"
  Επειδή στην Αθήνα οι Δικαστές έκαναν 4 μήνες παράνομη απεργία "τοις κείνων (Σεβαστήδηδες) ρήμασι πειθόμενοι" θα ξεσπιτωθώ εγώ για να βγάλω "το στοκ ;;"
  Είναι δίκαιο αυτό;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"