Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΔΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ : αποχή των Δικηγόρων - μελών του από τα καθήκοντά τους στις 19.03.2014 και 20.03.2014

Α Π Ο Χ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, στις 17 Μαρτίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων  - μελών του από τα καθήκοντά τους στις 19.03.2014 και 20.03.2014, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
α) Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κύμης, το οποίο έχει σοβαρότατο πρόβλημα στατικότητας, ενώ παράλληλα στερείται στοιχειωδών αναγκών (θέρμανση, τουαλέτα), και η Πολιτεία απαιτείται να επιληφθεί άμεσα των προβλημάτων του κτιρίου αυτού.
β) Τη μη πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, που από πλευράς εκδίκασης υποθέσεων είναι έκτο σε ολόκληρη τη χώρα, και τη μη πρόβλεψη των απαιτούμενων οργανικών θέσεων (Προέδρων Εφετών και Εφετών) στο Εφετείο Ευβοίας, ελλείψεις που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων αυτών.
γ) Την  έλλειψη προσωπικού στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας, στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, καθώς και στο Εφετείο Ευβοίας, η οποία δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους και καθιστά αναγκαία την άμεση και κατεπείγουσα ενίσχυση του δυναμικού των δικαστικών υπαλλήλων.
δ) Την απαράδεκτη ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), το οποίο πρέπει άμεσα να καταργηθεί.
ε) Τα εξωφρενικά μεγάλα ποσά των παραβόλων Δημοσίου (π.χ. για κατάθεση μήνυσης, έφεσης κλπ.), τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθούν, δεδομένου του ότι λειτουργούν ανασταλτικά για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
      Επιπλέον, καταγγέλλουμε τη γενικότερη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη και ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει σε υλοποίηση των προτάσεων του δικηγορικού σώματος, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης.
                                                      ΕΚ. ΤΟΥ Δ.Σ.   

http://www.dschalkida.gr/PcustPostAll.asp?cat=1

2 σχόλια:

  1. Ενας ουσιαστικότατος τρόπος διαμαρτυρίας είναι η πλήρης αποχή των δικηγόρων απο τους διορισμούς μας ως δικ. αντιπρόσωποι.

    πέραν της γελοιότητας της πολλαπλής φορολόγησης της δικαστικής "αποζημίωσης", που φτάνει στα όρια της προσβολής, και της χορήγησης της εκ των υστέρων (λες και ο δικηγόρος του σήμερα που ψοφοπεινάει, έχει να διαθέσει απο τη τσέπη του κανα 400αρι για να μεταβεί όπου διοριστεί), ετούτος ναι, ΕΙΝΑΙ τρόπος σοβαρής διαμαρτυρίας.

    οι αποχές της μιας μέρας (ή των όσων) δεν κάνουν τίποτα (παρ' ότι τα αιτήματα που διάβασα ανωτέρω είναι απολύτως σωστά και δικαιολογημένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δείτε πού στεγάζεται το Ειρηνοδηκείο Λαγκαδά στο Ν. Θεσσαλονίκης, η αποχή θά είναι για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"