Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΥΠΔΙΚ: Μέτρα για τους ασθενείς κρατούμενους

Δελτίο Τύπου

Κατηγορία: Δελτία Τύπου, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 10/3/2014

Στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΝΚΚ) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υπερσυνωστισμού νοσηλευομένων που προέκυψε κυρίως από την αύξηση των οροθετικών κρατουμένων. Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 2 ετών οι οροθετικοί κρατούμενοι αυξήθηκαν από 45 σε 140. Στο πρόβλημα αυτό απαντάμε με σειρά μέτρων.
Αποφασίστηκε η ένταξη στο Προεδρικό Διάταγμα για την ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκια) και ειδικά στο πιλοτικό πρόγραμμα 50 νοσηλευομένων κρατουμένων του ΝΚΚ.

Σχέδιο ΠΔ που αφορά την ένταξη στο Ε.Σ.Υ. του ΝΚΚ, του ΨΚΚ (Ψυχιατρείο Κορυδαλλού) και του ΚΑΤΚ (Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων) βρίσκεται ήδη στα χέρια του Υπουργού Υγείας, με σκοπό την έκδοσή του εντός διμήνου, ώστε οι ανωτέρω θεραπευτικές μονάδες να έχουν μόνιμη, πλήρη και διαρκή υποστήριξη από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ.
Βρίσκεται υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου ώστε η ήδη ψηφισθείσα διάταξη για την απόλυση με όρο ασθενών κρατουμένων να επεκταθεί μέχρι την 31-12-2014 και να εντάξουμε σε αυτή και τους κρατουμένους που έχουν αποδεδειγμένα ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% ή 80%.
Η νέα πτέρυγα οροθετικών κρατουμένων στο συγκρότημα Κορυδαλλού χωρητικότητας 100 ατόμων είναι έτοιμη και υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση για τη χωριστή κατασκευή εισόδου με στόχο την παράδοση και λειτουργία εντός διμήνου.
Εγκρίθηκε με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η πρόσληψη 39 ιατρών και υπάρχει διαβεβαίωση από τον Υπουργό Οικονομικών ότι θα διατεθεί άμεσα η σχετική πίστωση για να γίνει ο διαγωνισμός με στόχο τις προσλήψεις εντός του έτους 2014.
Εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση για την υπαγωγή των ασθενειών του αρθ. 105 παρ. 7 ΠΚ στα στοιχεία επιμέτρησης της ποινής του αρθ. 79 ΠΚ ή με αντιμετώπιση κατ’ οίκον έκτισης.
Σχεδιάζεται η βελτίωση της ρύθμισης του 110Α ΠΚ για την απόλυση με όρο νοσούντων κρατουμένων με αύξηση των περιπτώσεων ασθενειών (συγκροτείται σχετική επιστημονική ομάδα εργασίας) για τις οποίες προβλέπεται απόλυση καθώς και ρύθμιση συναφών ζητημάτων.
Τέλος, σχεδιάζεται η ίδρυση και λειτουργία του Νοσοκομείου κρατουμένων  Θεσσαλονίκης ως τμήμα του ΚΚ Διαβατών, που θα εδρεύει (το τμήμα) στην ήδη ανεγερθείσα μονάδα του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Θα λειτουργήσει με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ. Στόχος η λειτουργία εντός 6μηνου.

ΥΠΔΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ