Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Ε.Λ.Δ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Ε.Λ.Δ. κατά τη συνεδρίασή του στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 αποφάσισε:
1.Την εκλογή του κ. Ευγένιου Γιαρένη Στρατιωτικού Δικαστή ως προσωρινού μέλους του Κ.Ε.Λ.Δ. μετά από εισήγηση του κ. Δημήτριου Ορφανίδη και της κ. Σοφίας Λιγνού.

2. Τον προσδιορισμό της ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνελεύσεως του Κ.Ε.Λ.Δ. στις 11 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Κυριακή σε χώρο και ώρα, που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
3. Την έγκριση του βαψίματος και της διευθέτησης των γραφείων του Κ.Ε.Λ.Δ., που βρίσκονται στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών. Τα εγκαίνια των γραφείων αυτών αποφασίστηκε να γίνουν στις αρχές του 2019.
4. Την εκδήλωση παρουσίασης του ανθολογίου του Κ.Ε.Λ.Δ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη ( γωνία Β. Σοφίας 7 και Μέρλιν 1) με τη σύμπραξη του εκδοτικού οίκου «Ανάτυπο». Την εκδήλωση αυτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Στην εκδήλωση αυτή εκτός από τις ομιλίες, θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων ή αναγνώσεις αποσπασμάτων πεζών των ποιητών και πεζογράφων του Κ.Ε.Λ.Δ. συνοδεία μουσικής, ενώ θα γίνει και προβολή φωτεινών διαφανειών.  Αναλυτικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.
5. Την εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου και για την παρουσίαση του ανθολογίου του Κ.Ε.Λ.Δ. στις 20 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο. Για την εκδήλωση αυτή έχει οργανωθεί τριήμερη εκδρομή με πούλμαν, αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Την εκδήλωση αυτή θα χαιρετίσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος.
6. Τη θεσμοθέτηση ετήσιου διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος των νέων, που είναι κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα. Ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής ορίστηκαν ο κ. Δημήτρης Ορφανίδης, Πρόεδρος του Κ.Ε.Λ.Δ. η κ. Λίτσα Καποπούλου, Ταμίας του Κ.Ε.Λ.Δ. και ο κ. Βασίλης Παπακώστας, Έφορος του Κ.Ε.Λ.Δ.
7. Την εκδήλωση στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2018 για τους ποιητές της γενιάς του 1920, στην οποία θα συμμετάσχει η χορωδία του κ. Σωτήρη Δογάνη. Ο κ. Δογάνης θα βραβευθεί για τη συνολική προσφορά του στον Κ.Ε.Λ.Δ.
8. Τη συμμετοχή του Κ.Ε.Λ.Δ. στην εκδήλωση, που οργανώνει στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στον πολυχώρο «Αίτιον» ο Σύλλογος Μουσικής, Λόγου και Τέχνης «ΛΙΝΟΣ» για την παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου του μέλους του Κ.Ε.Λ.Δ. Βασίλη Παπακώστα.
9. Την εκδήλωση σε θεσσαλική πόλη, την οποία θα επισκεφτούν τα μέλη του Κ.Ε.Λ.Δ. με τριήμερη εκδρομή τον Ιανουάριο 2019, για την παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου του μέλους του Κ.Ε.Λ.Δ. κ. Λίτσας Καποπούλου, καθώς και του ανθολογίου του Κ.Ε.Λ.Δ.
10. Την εκδήλωση στην Αθήνα προς τιμή των Φιλελλήνων Ποιητών τον Μάρτιο του 2019, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν προσεχώς.
11. Την εκδήλωση για τον ποιητή Διονύσιο Σολωμό και για την παρουσίαση του ανθολογίου του Κ.Ε.Λ.Δ. στην Κέρκυρα μετά το Πάσχα του 2019 με τριήμερη ή τετραήμερη εκδρομή, για την οποία θα προηγηθεί λεπτομερής και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του.
12. Την εκδήλωση για το λογοτεχνικό έργο του μέλους του Κ.Ε.Λ.Δ. κ. Γιάννη Ευαγγελάτου και για την παρουσίαση του ανθολογίου του Κ.Ε.Λ.Δ. στα Χανιά το φθινόπωρο του 2019, για την οποία επίσης θα προηγηθεί έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των μελών του.  
Βασίλης Παπακώστας,
Έφορος Κ.Ε.Λ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ