Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσημη Επίσκεψη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο Γιοχάνεσμπουργκ

  της Νοτίου Αφρικής, 9-13 Σεπτεμβρίου 2018

        Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, επισκέφθηκε το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιου Αφρικής, προκειμένου να συμμετάσχει στο 23ο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων (ΙΑΡ), στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι 87 κρατών και διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από τις 9 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Στην επίσκεψή αυτή συμμετείχαν και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Εθνικό Μέλος στη Eurojustκ. Παρασκευάς Αδάμης καθώς και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. κ. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος. Ο τελευταίος μετείχε στo εργαστήριο MLALaboratory που λειτουργούσε παράλληλα με το Συνέδριο και στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα Δικαστικής Συνδρομής.
        Στα πλαίσια του ανωτέρω διεθνούς συνεδρίου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με ομολόγους της άλλων κρατών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Ελβετίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας, της Παλαιστίνης, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Εσθονίας, καθώς και με ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς άλλων κρατών, όπως με τον Πρόεδρο της Eurojust.
        Περαιτέρω, η Ελληνική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκπροσωπώντας την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Προεδρείο της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων προκειμένου να συζητήσουν για την προετοιμασία του 25ου Διεθνούς Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 2020, καθώς έχει ήδη προγραμματιστεί η επίσκεψη κλιμακίου της Διεθνούς Ένωσης στην Αθήνα για τις 24 και 25 Οκτωβρίου με σκοπό την επίβλεψη της προετοιμασίας του Συνεδρίου αυτού .
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ