Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕνΔικΣτρΔικ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 



Το ΔΣ της Ένωσης χαιρετίζει με ικανοποίηση την ψήφιση από την Εθνική Αντιπροσωπεία των ακόλουθων διατάξεων:

Α) Της παράτασης κατά 3 έτη της ισχύος του πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού, που διενεργήθηκε το 2018, για την πλήρωση κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων στο βαθμό του Παρέδρου, από τη 17/07/2021, οπότε και έληξε η ισχύς του, σύμφωνα με το άρθρο 37 του νόμου 4609/19. Είναι κοινή παραδοχή όλων των παραγόντων, διαδίκων και συνηγόρων, που έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν στην απονομή δικαιοσύνης από τα Στρατιωτικά Δικαστήρια της επικράτειας, ότι το επίπεδο της λειτουργίας τους, δικονομικά και ουσιαστικά, είναι υψηλότατο χωρίς εξαιρέσεις. Στοιχείο που ευνοεί αυτήν την υποδειγματική λειτουργία είναι η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των δικαστηρίων μας με νέους συναδέλφους, η κατάρτιση και ο ενθουσιασμός των οποίων εμπλουτίζουν την εμπειρία και τις γνώσεις των παλαιοτέρων. Ενόψει της προφανούς ανάγκης να διατηρηθεί η αυτή δυναμική του Σώματος και στο μέλλον, η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που συμβάλλει καταλυτικά στην ομαλή λειτουργία και προοπτική της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Β) Της πρόβλεψης ότι στην περίπτωση που ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, που είναι ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης Στρατιωτικών Δικαστηρίων, Γραμματειών και Δικαστικών Λειτουργών, αποβιώσει, κωλύεται, απουσιάζει ή αποχωρεί από την υπηρεσία, τότε αναπληρώνεται από τον Γ΄ Αντιπρόεδρο του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ως ένα αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων, που έχει δημιουργήσει η μέχρι τώρα παντελής έλλειψη πρόβλεψης για αναπλήρωση του οργάνου αυτού, το οποίο διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης εν γένει.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

          Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

http://www.militaryjustice.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-17-02-2023/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ