Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ης Φεβρουαρίου 2023


 

                   

 

 

   ΕΝΩΣΗ                                                          

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

 ΤΗΛ: 213 2156114 -  FAX 210 88 41 529

            Τ.Κ. 101. 71

       e- mail: endikeis@otenet.gr                    

           

 

Αθήνα, 21-2-2023

Αρ. Πρωτ. :  93 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

της 20ης Φεβρουαρίου  2023

           

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Φεβρουαρίου 2023 παρέστησαν 14 μέλη, ήτοι  Μαργαρίτα Στενιώτη, Χρήστος Νάστας, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Ελευθερία Κώνστα, Δημήτρης Φούκας,  Βασίλης Καραναστάσης, Νικήτας Βελίας,  Χριστόφορος Σεβαστίδης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Παντελής Μποροδήμος, Ιωάννης Ασπρογέρακας, Μιχαήλ Τσέφας και Ευθαλία Κώστα.

Οι τελευταίοι έξι ζήτησαν την καθαίρεση της Προέδρου της Ένωσης λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της και την αναβολή των λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε ως απαράδεκτο με πλειοψηφία οκτώ μελών καθώς δεν προβλέπεται σχετική δυνατότητα ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις της διάταξης του άρθρου 15 παρ. 5 του καταστατικού της ΕνΔΕ περί μομφής, που απαιτεί πλειοψηφία δέκα μελών.

Κατόπιν, τα ανωτέρω έξι αυτά μέλη αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ένωσης Μαργαρίτα Στενιώτη εισηγήθηκε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μετά από διάλογο και συζήτηση επ’ αυτών καθώς και των θεμάτων, που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε :

 1.        Η αποστολή στη Διαρκή  Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης υπομνήματος με τις τελικές παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την «Υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων».

2.         Η  συνδιοργάνωση  με το ΕΚΠΑ ημερίδας επί θεμάτων Ενωσιακού Δικαίου.

3.         Η διοργάνωση ημερίδας για θέματα  Οικογενειακού  Δικαίου  στην Αθήνα (είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη).

4.         Η δωρεά χρηματικού ποσού 5.000 ευρώ στους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό σε περιοχές Τουρκίας – Συρίας, πλην της υλικής ανθρωπιστικής βοήθειας, που ήδη συγκεντρώνεται.

5.         Η πρόταση στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος περί συνδιοργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 συνεδρίου με θεματική που θα αποφασιστεί από κοινού, στο νησί της Σαντορίνης   

6. Η δωρεά εκ μέρους της Ένωσης υλικοτεχνικής υποδομής (υπολογιστές - εκτυπωτές) στο Εφετείο Αθηνών.

7. Η προώθηση νομοθετικής πρόβλεψης για τη ρύθμιση των υπηρεσιών ερευνών των Ειρηνοδικών.

8.  Η πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης περί νομοθετικής ρύθμισης της αναδρομικής ισχύος των ΦΕΚ Γ΄1489/6-7-2021 και ΦΕΚ Γ΄2320/30-9-2021, που αφορούν θέματα προαγωγών Ειρηνοδικών. 

9. Η ανάκληση και οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την ιστορία αυτής του δελτίου τύπου με τον τίτλο: «για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια (24-2-2021) από το τότε γραφείο τύπου, αποτελούμενο από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη και την Ευθαλία Κώστα, σε ένδειξη και ως πράξη  σεβασμού στις Δημοκρατικές Αρχές και με δεδομένο, ότι πάντα η Ένωση αγωνιζόταν για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία εντός των πλαισίων του Συντάγματος. Η ανάκληση αποτελεί χρέος του νυν Προεδρείου, καθότι η έκδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή από την Ένωση πολλών συναδέλφων ενώ ακόμη περισσότεροι (πάνω από 700) υπέγραψαν έγγραφα διαμαρτυρίας για τη στήριξη των άνω συναδέλφων στον καταδικασθέντα τρομοκράτη ενώ οι υγειονομικές συνθήκες του κορονοϊού εμπόδισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προς ανάκληση αυτού, όπως ήταν η βούληση του Δικαστικού Σώματος.  

Τέλος, η Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τα μέλη: α) επί των οικονομικών διεκδικήσεων  και β) για την αναγκαιότητα πρόσληψης ενός υπαλλήλου για ενίσχυση της γραμματείας της Ένωσης.

                                                   

 

Η Πρόεδρος

 

Μαργαρίτα Στενιώτη          

Εφέτης

Η Γενική Γραμματέας

 

Ελευθερία Κώνστα

Εφέτης

 

https://ende.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ