Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΕνΔΕ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ «Διαμεσολάβηση & Δικαστική Μεσολάβηση»

 


 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ        ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                  

        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

        ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

             ΤΗΛ: 213 2156114

               Τ.Κ. 101. 71

     e- mail: endikeis@otenet.gr 

Αθήνα,  19/04/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών με θέμα «Διαμεσολάβηση & Δικαστική Μεσολάβηση», στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών στις 18 Απριλίου 2024.

Το συνέδριο άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γεωργίου Φλωρίδη, της Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, Προέδρου Εφετών και του Προέδρου του ΟΠΕΜΕΔ και Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου, οι οποίοι στις  ομιλίες τους ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της θεματικής του Συνεδρίου και την αναγκαιότητα ενημέρωσης των πολιτών για αυτόν τον πρωτίστης σημασίας θεσμό.

Στις δυο συνεδρίες, που ακολούθησαν, προήδρευσαν ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. και Πρόεδρος GEMME HELLAS κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος.

Τις εργασίες του Συνεδρίου συντόνισε η κα Δέσποινα Λασκαρίδου, Εκτελεστική Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.

Εισηγήτριες στην Α’ συνεδρία ήταν η κ. Ιωάννα Στρατσιάνη, Πρόεδρος Εφετών, Δικαστική Διαμεσολαβήτρια, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ιδρυτικό Μέλος GEMME HELLAS, με θέμα «Ο θεσμός της Διαμεσολάβησης» και η κ. Ελισάβετ Σπυροπούλου, Πρωτοδίκης, Μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Πειραιώς, με θέμα «Η Δικαστική Μεσολάβηση».

Εισηγητές στη Β’ συνεδρία ήταν ο κ. Κυριάκος Οικονόμου, Αρεοπαγίτης ε.τ., πρώην αν. Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέμα «Διαμεσολάβηση και Δικαιοσύνη» και ο κ. Δημήτριος Τσικρικάς, Καθηγητής Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέμα «Διαμεσολάβηση και Δικονομικά Ζητήματα»

Από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα, ενώ κοινή υπήρξε η διαπίστωση, ότι η εναλλακτική επίλυση διαφορών πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Δικαστικού Συστήματος και  πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να καλλιεργηθεί εμπιστοσύνη στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νομικοκοινωνικού πολιτισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους υψηλού κύρους Εισηγητές και τους ευχαριστεί που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή του να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου καθώς και τους Προεδρεύοντες, οι οποίοι με το συντονισμό των θεματικών ενοτήτων και τις καίριες παρεμβάσεις τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων.   

Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συναδέλφους και σε μέλη του νομικού κόσμου για τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου μας, ανανεώνοντας για το άμεσο μέλλον τη συνάντησή μας σε ανάλογου κύρους εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών , Πρόεδρος ΕνΔΕ

Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕνΔΕ

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕνΔΕ

 

https://ende.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ