Κατά τη συνεδρίαση της 21-11-2012 τα
14 παρόντα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ (ο συνάδελφος κ. Ευστρατιάδης απουσίαζε για
υπηρεσιακούς λόγους) αποφάσισαν ομόφωνα την εξακολούθηση όλων των μορφών
αντίδρασης που ισχύουν μέχρι σήμερα, εκτός από το σκέλος που αφορά τη συνέχιση
των διακοπών των συνεδριάσεων και τη μη δημοσίευση των αποφάσεων.
Ως προς το
θέμα αυτό υποστηρίχτηκαν οι ακόλουθες απόψεις: Η άποψη της αναστολής του μέτρου
των διακοπών των συνεδριάσεων και της μη δημοσίευσης αποφάσεων ψηφίστηκε από 5
συναδέλφους: από τους κκ. Γ.Μανωλίδη (ο οποίος διαφοροποιήθηκε ως προς το μέτρο
της μη δημοσίευσης αποφάσεων, το οποίο πρότεινε να διατηρηθεί), Π.Λυμπερόπουλο,
Ι.Παπαϊωάννου, Π.Στραγάλη, Μ.Σιμιτσή. Οι υπόλοιποι 9 συνάδελφοι είχαν την άποψη
να συνεχιστούν και οι διακοπές συνεδριάσεων και η μη δημοσίευση αποφάσεων μέχρι
την τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, με την εξής
διαφοροποίηση: η Πρόεδρος κ. Β.Θάνου και οι κκ. Ε.Κασσαλιάς, Κ.Βουλγαρίδης και Μ.Γκαρά
εξέφρασαν τη θέση ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων θα πρέπει να περιοριστούν
στο διάστημα από ώρα 12.00 μέχρι ώρα 15.00. Οι υπόλοιποι 5 δηλαδή οι κκ. Χριστόφορος
Σεβαστίδης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Β.Πάπαρη, Δ.Βλάχος και Μ.Στενιώτη ψήφισαν
υπέρ της συνέχισης των διακοπών συνεδριάσεων με τη μορφή που έχουν έως τώρα,
δηλαδή από ώρα 10.00 μέχρι ώρα 15.00. Κατόπιν τούτου πλειοψήφησε σχετικά η
τελευταία άποψη που αποτελεί την απόφαση του ΔΣ.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Ένωσης
που λήφθηκε σε κοινή συμπόρευση με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Γ.Σ. του
Ελεγκτικού Συνεδρίου και της ΓΣ των Διοικητικών Δικαστών είναι προς όφελος του
κοινού μας αγώνα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η συστράτευση
όλων και η πιστή τήρηση της απόφασης μέχρι την δικαίωσή μας με την αναστολή ή
απόσυρση του νέου μισθολογίου.
Αθήνα 21-11-2012
Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Πρόεδρος
Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης
Μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ
Και με τις αγωγές ή προσφυγές τι γινεται? διοτι το Δεκέμβρη θα λάβουμε την εκκαθάριση της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου.......Πως θα κινηθούμε? Ξέρει καποιος συνάδελφος να μας ενημερώσει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιότιμοι κ.κ. Δικαστές, αναλογιστείτε οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας (απαγορεύεται και σε αυτούς η απεργία από το Σύνταγμα όπως και σε εσάς και υπέστησαν και αυτοί τις ίδιες μειώσεις στις αποδοχές τους) να συμπεριφέρονταν στο δημοκρατικό πολίτευμα και στον κυρίαρχο λαό όπως εσείς. Να προέβαιναν σε στάση εργασίας (όχι απεργία) 10.00 - 15.00 ενώ την ίδια ώρα στα ραντάρ εμφανίζονται τα εχθρικά αεροπλάνα και επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πως θα τους κρίνατε από την έδρα ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνήθεια που γίνεται λατρεία...Τελικά η δικαιοσύνη είναι κοινωνικό αγαθό ή ατομικό κεκτημένο των λειτουργών της?? Φανταστείτε αγαπητοί συνάδελφοι να αρχίζουν να απέχουν επί μήνες από την υπηρεσία τους οι στρατιωτικοί, οι ιατροί, οι αστυνομικοί και οι δάσκαλοι εκτός και εάν κανέναν από αυτούς δεν έχουμε ανάγκη. Μήπως τελικά δεν θέλουμε να είμαστε αναγκαίοι και χρήσιμοι? Δεν νομίζω, μάλλον μας έχω παρεξηγήσει. Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι στην Γ.Σ στις 8.12, θα γίνει μία ακόμα ήρεμη και πολιτισμένη συζήτηση, θα ακουστούν με νηφαλιότητα οι αντίθετες και οι αντικρουόμενες απόψεις και χωρίς φωνές και γιουχαϊσματα θα αποφασιστεί η συνέχιση των αποχών και η μη δημοσίευση των αποφάσεων μέχρι το Πάσχα και βλέπουμε... Α.Σ Πρωτοδίκης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπομένως στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε ομάδα Σεβαστίδη και Β.Πάπαρη, Δ.Βλάχο και Μ.Στενιώτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε των 9:08 να σου θυμίσω ένα δημοσίευμα από «ΤΟ ΒΗΜΑ» με τον τίτλο «Πολεμική Αεροπορία «Λευκή απεργία» από τους πιλότους» το οποίο δημοσιεύθηκε στις 26-4-2010 (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=328088).
ΑπάντησηΔιαγραφή««Λευκή απεργία» πραγματοποιούν απο το πρωί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν προγραμματίσει εκπαιδευτικές πτήσεις. Οι πιλότοι επικαλούνται κυρίως λόγους υγείας για να μην πραγματοποιούν τις πτήσεις ωστόσο η πραγματική αιτία είναι ότι το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν φορολογείται πλέον απο κοινού με το εισόδημα τους. Πριν απο το νέο φορολογικό νόμο το επίδομα φορολογούνταν αυτοτελώς με 5%. Στη «λευκή απεργία» δεν λαμβάνουν μέρος οι πιλότοι επιφυλακής.»
Αν λάβεις υπόψη σου ότι οι δικαστές (ως πιλότοι επιφυλακής) εξακολουθούν να δικάζουν ασφαλιστικά, υπό παραγραφή ποινικά, αυτόφωρα, προσωρινές κρατήσεις και γενικά επείγουσες υποθέσεις, θα λάβεις στην απάντηση στα ερωτήματά σου. Πριν λοιπόν κάνεις συγκρίσεις, καλό θα είναι να έχεις και καλή μνήμη.
Αξιότιμε κ.κ. ανώνυμε 21 Νοεμβρίου 2012 9:08μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας υπέστησαν πολύ μικρότερες μειώσεις από τους Δικαστές μόνο στο βασικό μισθό τους και καμία μείωση στο "πτητικό" τους επίδομα, το οποίο διπλασιάζει τις αποδοχές τους και επιπλέον το λαμβάνουν ακόμη και όταν σταματάνε να πετάνε, μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Εκτός όλων των άλλων λοιπόν, καλό είναι να μην συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα και μάλιστα με τέτοιες ανακρίβειες.
πόσο σε καταλαβαίνω συνάδελφε Α.Σ. ... τι να γίνει, η παραστρατημένη μάζα των συναδέλφων δεν σε καταλαβαίνει, παράλληλα σύμπαντα, βλέπεις, έχουν και οικογένεια, ανάγκες, τι τα θέλουν τα υψιπετή ιδανικά της δικαιοσύνης, ας παραιτηθούν ομαδικά να φέρουμε κινέζους δικαστές να τα υπηρετήσουν με 300 ευρώ και πολλά τους είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοιτάξτε, μπορείτε αν θέλετε να κοροιδεύετε τους εαυτούς σας, δεν μπορείτε όμως να κοροϊδεύετε όλους τους υπολοίπους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ και μήνες υπολειτουργείτε, μη μας ξαναπείτε για τα αυτόφωρα και τα ασφαλιστικά. Και όπως φαίνεται, ετοιμάζεστε να το κάνετε επ' αόριστον.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για αξιοπρέπεια, αξιοπρεπής στάση είναι μία: αν νομίζετε ότι μετά από τις τελευταίες μειώσεις είναι ανώφελο, αναξιοπρεπές ή εν τέλει ασύμφορο να παραμένετε στις θέσεις σας, παραιτηθείτε για να τις καταλάβουν άλλοι που δεν το νομίζουν. Δεν είναι ντροπή! Το να υπολειτουργείτε για τους προσεχείς μήνες, εκμεταλλευόμενοι ότι ο συγκεκριμένος υπουργός δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα πειθαρχικής δίωξης, είναι κατ' εξοχήν αναξιοπρεπές.
Και για να αποφύγω προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν το αγαπημένο σας σπορ, δεν είμαι δικαστής, και αυτό που προτείνω το έχω κάνει ήδη δύο φορές και πιθανόν να το ξανακάνω: εάν κρίνω ότι κάπου δεν με συμφέρει, τους ευχαριστώ και no hard feelings...
Ανησυχώ γιατι μεχρι τις 10:50 δεν είχε βγει κανένας απο τους συνήθεις σχολιαστές να συγχαρεί τα αδέλφια . Τι έγινε ; Ανταρσία ή όλοι έβλεπαν Ολυμπιακό ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξιότιμε, κ.κ. ανώνυμε 9:08,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ διαφορετικών πραγμάτων.
Αφού το θέλετε, όμως, θα επιχειρήσω να σας απαντήσω με τη δική σας λογική καιεπιχειρήματα.
Εάν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των πιλότων, εμφανιζόταν τα "εχρικά αεροπλάνα", τότε θα υπήρχε "επείγουσα περίπτωση" και οι πιλότοι, παρότι, τηρούσαν την απόφαση της ένωσης τους, θα τα αντιμετώπιζαν.
Όπως, ακριβώς, κάνουν και οι δικαστές, που δικάζουν τις "επείγουσες υποθέσεις" (ασφαλιστικά, υπό παραγραφή κλπ), παρότι βρίσκονται σε "στάση" εργασίας.
Ελπίζω, ότι σας απάντησα, όπως ακριβώς θα τους έκρινα και από την έδρα.
Πιστεύω να λύθηκε η απορία σας.
Πράγματι, κ. Α.Σ. Πρωτοδίκη,
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνήθεια που γίνεται λατρεία, μόνο που αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η απαξιωτική αντιμετώπιση της ΕΔΕ, από ορισμένους όπως εσύ.
Η Δικαιοσύνη είναι κοινωνικό αγαθό, πράγματι, αλλά οι αποδοχές των δικαστών είναι ατομικό κεκτημένο των λειτουργών της.
Προφανώς, "μας έχεις παρεξηγήσει", αν κρίνω από το ερώτημα σου.
Το ζήτημα δεν τίθεται, όπως το θέτεις: "θέλουμε να είμαστε αναγκαίοι και χρήσιμοι".
Το θέμα είναι ότι οι δικαστές θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, όπως ακριβώς, μας ορίζει το Σύνταγμα.
Κάθε άλλου είδος "λαϊκιστικός" συμψηφισμός και σύγκριση με ανόμοια πράγματα και καταστάσεις, είναι βέβαιο ότι οδηγεί στο λάθος συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγεις.
Εάν αφαιρέσεις από τους Δικαστές το θεσμικό τους ρόλο, τότε δεν είναι ούτε αναγκαίοι, ούτε χρήσιμοι.
Γίνονται υπάλληλοι που διεκπεραιώνουν δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές του εργοδότη τους (βλ. άποψη Μ. Χασιρτζόγλου, οπότε δεν τους χρειάζεται ούτε η Δημοκρατία, ούτε ο Λαός.
Σας παρακαλώ να μη συγκρίνετε το λειτούργημα του Δικαστή με τη δουλειά του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Πολύ σωστά απάντησε ο Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 10:37 μ.μ. ως προς τις απεργίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον κ. συνάδελφο Πρωτοδίκη των 10.22 που προλογίζει ότι "η συνήθεια έγινε λατρεία". Συνάδελφε, εσύ μπορείς να αγνοήσεις την απόφαση του δ.σ. Κανένα πρόβλημα. Μόνο, που αν δείς κανένα δικηγόρο από κάτω ή κανένα διάδικο να κρυφογελά μην έχεις απορίες. ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΕΛΑ. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟΥ. Κ.Π ΕΦΕΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς μην λαμβάνουμε τουλάχιστον αποδοχές αφού απεργούμε διότι έχουμε γίνει περίγελως όλων και ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας...το βέβαιο είναι οτι μονο θα χάσουμε απο εδώ και πέρα και όχι μονο μισθολογικά...η γενικευμένη πλέον απαξίωση των διεκδικήσεών μας απο την κοινωνία θα σημάνει και το τέλος της εποχής της αθωωότητας ή της διαφορετικότητας για μας....απο μια κοινωνία που καταρρέει, απο ένα άνεργο ή ένα μισθωτό των 520 Ευρώ δεν ζητάς να σου χρηματοδοτήσουν μισθούς και συντάξεις 4000 ή και 5000 Ευρώ όσο σπουδαίο και εαν είναι το έργο σου, όσο σπουδαία και εαν είναι η θέση σου....και προπάντων δεν εκβιάζεις μετερχόμενος μέσων αμφιβόλου νομικής και ηθικής υποστάσεως....αυτοαναιρούμενος δηλ με την ουσία και την υφή της νομιμοποιητικής σου υπόστασης Αραγε η Ενωση Δικαστών έχει διαφορά απο την ΓΕΣΕΕ...ή θα πρέπει να ενταχθούμε ως συνιστώσα στην ΓΕΣΕΕ....?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω τι κάνουν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας και στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει. Ξέρω τι θα κάνω εγώ. Τέρμα η αρνησιδικία. Το ύψος των αποδοχών μας είναι πια νόμος του Κράτους. Και είναι κρίμα να συμπεριφερόμαστε σαν τον τελευταίο συνδικαλιστή παλαιάς κοπής. Αντίδραση, πια, μόνο με νόμιμα μέσα, ένα από τα οποία είναι οι αγωγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας Εφέτης
Βομβιστική επίθεση στην κατοικία της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠληρώνονται αυτές οι "υπηρεσιακές ιδιαιτερότητες" κ.κ. ανώνυμοι και επώνυμοι;
Εύλογες οι απορίες. Η αποχή στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστών σε πολιτισμένο κράτος θα θεωρούνταν ανταρσία και θα αντιμετωπιζόνταν ανάλογα. Εδώ οι θεσμοί έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει, η πολιτική εξουσία είναι όμηρος παραλυτικών ισορροπιών (διεθνών και εσωτερικών) και ολόκληρη η χώρα είναι όμηρος των συνδικαλιστών. Όσο για τους πιλότους της ΠΑ ας μην τους πιάνουν στο στόμα τους κάποιοι. Όταν ξεκινάνε για τη δουλειά τους δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ζωντανοί. Επιτέλους, λίγος σεβασμός. Η ανωνυμία δεν μπορεί να είναι καταφύγιο του θράσους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι αδελφοί Σεβαστίδηδες στέρεψαν από ιδέες.Τα ίδια και τα ίδια.Και οι περικοπές έρχονται.Αφανιστήκαμε.Καταστραφήκαμε.Και θα διπλασιαστούν οι χρεώσεις των πολιτικών υποθέσεων.Σταμάτησε και η Πρόεδρος τα ανακοινωθέντα.Σιγή τάφου.
ΑπάντησηΔιαγραφήντροπη γιατι δεν σκεφτεστε οτι υπαρχει κοσμος με εκκρεμη δικαστηρια για εργατικες διαφορες και καποιοι χανουν την δουλεια τους και μενουν ανεργοι λογω ληξης των προσωρινων διαταγων...
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιος αγωνας, να αφηνεις τον αλλον ανεργο...
ουτε το στοιχειωδες σκεπτικο να δικαζετε με εξαιρεσεις για τετοιες περιπτωσεις δεν θελησατε να ακολουθησετε..
κριμα..
Ενας...προσεχως...ανεργος...
Αγαπητοί συνάδελφοι, καλή τύχη στον αγώνα σας. Η Κρήτη σας εγκαταλείπει... Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ. Ειδικά στο αδελφατο της ένωσης ευχόμαστε και στην ΑΔΕΔΥ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κάποιες ενδείξεις ότι η ομάδα (πρώην Αθανασίου) σταματάει τις διακοπές ή ότι ενθαρρύνει το σταμάτημα των διακοπών συνεδριάσεων ήδη. Ισχύει αυτό; Παρακαλώ να μας ενημερώσουν εάν τηρείται και από αυτούς η απόφαση της πλειοψηφίας και σε περίπτωση που τηρείται και δεν ενθαρρύνουν το περιβάλον τους να σταματήσει τις διακοπές συνεδριάσεων, τότε ζητώ ταπεινά συγνώμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Συγνώμη αλλά για τη μορφή των διακοπών συνεδριάσεων, αν δηλαδή θα είναι 10-15 ή 12-15 δε θα έπρεπε να ερωτηθούν και οι 5 μειοψηφίσαντες;; Εγώ βλέπω πάντως ότι η απόφαση που λήφθηκε ΔΕΝ είναι απόφαση της πλειοψηφίας. Την πήραν 5 από τους 15 αν δε με απατούν οι αριθμητικές μου γνώσεις. Τόσο δύσκολο ήταν να συγκληθεί μία έκτακτη γενική συνέλευση όπως έκαναν ή οι Εισαγγελείς; Το πράγμα καταντάει παρωδία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον αγαπητό ιπτάμενο αξιωματικο της αεροποριας, τι να κανουμε, θα πουμε ΠΑΛΙ τα ιδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποστήκατε αγαπητέ μου κύριε ΕΛΑΧΙΣΤΗ μειωση και φυσικά ουδόλως δικαιολογειστε να προβειτε σε καμια κινητοποιηση.
Και το πτητικο επιδομα δεν υπεστη καμια μειωση.
Ενω εμεις σακατευτηκαμε.
Αντι να λετε λοιπον ανακριβειες, ταχθείτε στο πλάι μας.
Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος από τα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν αναστολή της μόνης δυναμικής μορφής των κινητοποιήσεων, που να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα; Γιατί να θεωρούμε ένα πρόβλημα ότι είναι και δικό μας, μόνο όταν μας ακουμπάει προσωπικά; Ή μήπως, αν τα εν λόγω μέλη δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ήδη, πραγματικότητα για πολλούς από εμάς), θα πρότειναν πάλι μέτρα με αποτέλεσμα καθόλου σίγουρο και σε κάθε περίπτωση, στο πολύ απώτερο μέλλον; Απλά, ρωτάω...
ΑπάντησηΔιαγραφή¨Ηπιες περικοπές στα βουλευτικά προνόμια :
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://nonews-news.blogspot.gr/2012/11/blog-post_6745.html
«Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της... υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να περικόψουν όλα τα καταβαλλόμενα για δαπάνες βουλευτών ποσά, εκτός αυτού της βουλευτικής αποζημίωσης και να μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Πιο αναλυτικά, κόβονται κατά 20%-25% τα επιδόματα κίνησης και εξοπλισμού γραφείου καθώς και οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» (11.11.2012), κάθε βουλευτής λαμβάνει στο χέρι σχεδόν 7.000 ευρώ.
Ειδικότερα:
1) Βουλευτική αποζημίωση: 5.780,60 ευρώ η οποία παραμένει ως έχει
2) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 1.000 ευρώ ( 935,88 ευρώ για βουλευτές Αττικής και 1.169,99 ευρώ για επαρχίας) - Μειώνεται κατά 20-25%
3) Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ - μειώνεται κατά 20-25%
4) Επίδομα κίνησης: περίπου 550 ευρω (από 364 έως 750 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας) - μειώνεται κατά 20-25%
6) Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: σήμερα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανα συνεδρίαση και σύμφωνα με την νέα απόφαση θα μειωθεί κατά 50% δηλαδή πέφτει στα 75 ευρώ.
7) Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%
8) Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ - μειώνεται κατά 20%-25%
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2013 θα μειώνονταν και οι μισθοί των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών κατά 40%, όμως η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η μείωση να είναι της τάξης του 35%.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται δύο επιστημονικούς συνεργάτες. Κάθε συνεργάτης μαζί με τις προβλεπόμενες υπερωρίες λαμβάνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα.
Ας δημοσιευτεί παρακαλώ
Στην τακτική γενική συνέλευση άπαν το δικαστικό σώμα οφείλει να παρασταθεί σύσσωμο με εξαίρεση, ίσως, αυτούς, που έχουν αυτόφωρα ή άλλα επείγοντα. ΣΥΣΣΩΜΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
Μάθαμε σήμερα ότι μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ επικρατούσε ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα μεταξύ όλων των μελών. Προχωράτε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι θα πετύχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 10:45, μάλλον διαβάζεις ό,τι θέλεις. Είδες εσύ μέχρι σήμερα κανέναν να αναφέρεται στους πιλότους της ΠΑ, οι οποίοι πραγματικά κάνουν μια πολύ επικίνδυνη και σημαντική εργασία; Ποιος ανέφερε για πρώτη φορά τους πιλότους της ΠΑ; Ο ανώνυμος των 9:08 ο οποίος είπε ότι οι πιλότοι δεν κάνουν απεργίες, για να πάρει την απάντηση από τον ανώνυμο των 10:37, των 10:50 και των 12:02. Δηλαδή «πως το είδες» το όλο θέμα. Ο καθένας θα γράφει την ανακρίβειά του χωρίς να λαμβάνει απάντηση; «Πάρτο αλλιώς» γιατί μάλλον λάθος έχεις καταλάβει. Ναι υπάρχει σεβασμός προς τους πιλότους, με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, όμως οι αλήθειες θα λέγονται και οι στρεβλώσεις θα αποκαλύπτονται. Όσο δε για το θράσος της ανωνυμίας, δεν έχω να πω κάτι. Αποδεικνύεις την αλήθεια των λεγομένων σου, έχοντας το θάρρος και την ανδρεία να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία.
Προς ανώνυμο 22 Νοεμβρίου 2012 12:40 μ.μ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σε ενημερωσω εγω λοιπον.
Επειδη ειμαι πιο κοντα στην "ομαδα Αθανασίου" όπως λεγεται από μερικους, ήλθα σε επαφη με καποιο από τα μελη της. Μου εξεφρασε, όπως εξαλλου έκανε και στο ΔΣ, την άποψη ότι η μορφή των κινητοποιήσεων πρέπει να αλλάξει, και γι αυτό ψηφίζει υπέρ της αναστολής.
Μου υπογράμμισε όμως ότι θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις αποφάσεις του ΔΣ και να συνεχίζουμε ενωμένοι αυτά που αποφασίζονται έστω και κατά πλειοψηφία.
Άρα, όποιος διαδίδει ότι τα μέλη της μειοψηφίας "υποβολιμιαία" συμβουλεύουν για διακοπή των κινητοποιήσεων από τους συναδέλφους, ψεύδεται.
Ελπιζω να σε κάλυψα.
Μπήκε παλι ο περίφημος "ανεργος" που λόγω της αποχής των δικαστών χάνει τη δουλεια του, επειδή...λήγουν οι προσωρινές διαταγές (οι οποίες παρεμπιπτόντως ισχύουν μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλαχιστον δεν μπορείτε αγαπητέ κύριε να σκεφτείτε κάτι πιο έξυπνο?
Ακου λεει "λήγουν οι προσωρινές διαταγές και μένουμε άνεργοι"....
Αγαπητέ "Φαίδωνα", ασφαλώς ΔΕΝ εισαι δικαστής, αλλιώς θα γνώριζες οτι δεν "απεργούμε" ώστε να πρέπει να μας κόβεται ο μισθός (εξάλλου οι υποθέσεις που αναβάλλονται πάλι από εμάς θα δικασθούν, χωρίς να λάβουμε διπλό μισθό τότε ή υπερωρίες), και θα γνώριζες ότι το 80% της εργασίας μας ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να γίνεται (μελέτη ήδη χρεωμένων υποθέσεων, διασκέψεις, εκδίαση επειγουσών υποθέσεων).
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει γίνει πλέον ενδημικό φαινόμενο, να αυτοονομαζονται καποιοι "δικαστες" για να μπουν εδω μεσα και να πουν ανακρίβειες.
Είναι όμως τοσο προφανές αυτό που κάνουν και δεν πείθουν κανέναν.
Συνέχιση των κινητοποιήσεων και κορύφωσή τους ΤΩΡΑ, με μαζικές γενικές συνελεύσεις.
Και κάτι για τον κύριο Εφέτη (?) που νιώθει ότι αρνησιδικεί.
Το ότι έγινε νόμος του κράτους το νέο φτωχολόγιό μας, δεν έχει καμία σημασία αγαπητέ συνάδελφε. Δεν μπορούμε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε την κατάργησή ή την αναστολή των αναδρομικών μειώσεων? ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ?
Ο νόμος καταργείται (και αναστέλλεται) με ΝΟΜΟ.
Αυτή η λογική "ε έγινε νόμος του κράτους μωρε, τι να κανουμε τωρα" ομολογώ ότι δεν μου είναι κατανοητή.
Υποθέτω ότι επομένως αν ψηφιστεί με νόμο να μην παίρνουμε μισθό για κανένα εξάμηνο, τότε και παλι θα πρεπει να πούμε "ε έγινε νόμος του κράτους τώρα, τι να κανουμε"?
Και κάτι άλλο κύριε "Φαίδωνα", ενας δικαστής θα ήξερε ότι δεν υπάρχει "ΓΕΣΕΕ", αλλά "ΓΣΕΕ"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη κ. 11:30,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θα σου κάνουμε τη χάρη να παραδώσουμε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, σε «φτωχούς εργαζόμενους δικαστές».
Αν εσένα αυτό σε συμφέρει (για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους), απέτυχες.
Θα βρεις απέναντι σου, τους αποφασισμένους για την υπεράσπιση της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, λειτουργούς αυτής.
Γράφεις «παραιτηθείτε για να τις καταλάβουν άλλοι που δεν το νομίζουν».
Οι «θέσεις των δικαστών» κ. ανώνυμε, δεν «καταλαμβάνονται», αλλά τις διεκδικούν σε αυστηρούς διαγωνισμούς, άριστοι νομικοί, μετά από πολύ μελέτη και προσωπικές θυσίες.
Οι δικαστές δεν «διορίζονται», ούτε επιλέγονται με μειοδοτικούς διαγνωνισμούς- ούτε ως προς τη νομική τους κατάρτιση, ούτε ως προς το σθένος και την ηθική τους υπόσταση, ούτε βεβαίως, ως προς το ύψος των αποδοχών τους-.
Αυτό το παραμύθι με τις νέες μορφές κινητοποιησεων πρέπει κάποτε να σταματήσει.Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και το ξέρουμε όλοι.Οι αγωγές δεν είναι σίγουρο ότι θα ευδοκιμησουν,ενώ και η παροχή γραφειων στα δικαστικά καταστήματα είναι αστειοτητα.Η μή δημοσίευση αποφάσεων σε τι διαφέρει από την αποχη,δεν καταλαβαίνω και απορώ πως μερικοί συνδικαλιστες θεωρείτε την μή δημοσίευση ηπιοτερο για τον πολίτη μετρο.Αυτοι που είναι κατά της αποχής δεν είδα να κάνουν καμία ρεαλιστική πρόταση,για το πως θα αντιμετωπισουμε την εξακολουθητικη υποβάθμιση και απαξίωση μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το συνάδελφο διαχειριστή: Μήπως πρέπει να ξαναθεωρήσετε την άποψή σας για τη δημοσίευση σχολίων από κάθε άσχετο "Άνεργο" ή κρυπτόμενο δικηγόρο που βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί στους δικαστές κάτων από την ανωνυμία του? ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναμφίβολα κάθε κινητοποίηση προβλέπεται και πρέπει να είναι "επώδυνη", αλλά μόνο όσοι αντιτίθενται σε κάθε κινητοποίηση, με ακραίες υπερσυντηρητικές προσεγγίσεις για τα κοινωνικά δρώμενα, "νομιμοποιούνται" σε αντιρρήσεις. Προφανώς οι "ενστάσεις" αυτής της πρόσθεσης δεν χρειάζονται ειδικότερη αντίκρουση, αν και ενοχλούν, όταν επιτίθενται. Κατά τα λοιπά δεν είναι "ηθικό" να απεργείς ως εργαζόμενος θεωρώντας ότι το δίκιο σου είναι νόμος και παράλληλα να επιτίθεσαι στους δικαστές, όταν κάνουν το ίδιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ειδικά μισθολόγια, πέρα από κλαδικές ιδιαιτερότητες, έχουν σαν βάση το να μην αισθάνονται οι αμειβόμενοι με αυτά, ότι βρίσκονται πολύ κοντά μισθολογικά με τους ΔΥ, αφού σε μιά τέτοια περίπτωση, θα ήταν παραφροσύνη να έχει κανείς την απαίτηση να μην αισθάνονται πολύ κοντά στην ΑΔΕΔΥ και τις διεκδικήσεις της, αφού εν τέλει εργαζόμενοι είναι και αυτοί, είτε είναι δικαστές, ή πιλότοι.
Μολονότι λοιπόν το Σ δεν λέει πόσα πρέπει να παίρνουν οι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, είναι σαφές ότι θα πρέπει να παίρνουν τόσα ώστε να μην αισθάνονται ότι θα ήταν καλύτερα να μην αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, αλλά παράλληλα να τους επιτρέπεται η απεργία.
Γενικό σχόλιο: Στο γενικευμένο μπάχαλο που προηγήθηκε και ακολουθεί το τρίτο μνημόνιο δεν έχει νόημα η αναζήτηση ευθυνών για το ποιός το προκάλεσε, ούτε κλάψες για επιμέρους δυσλειτουργίες που προκαλούνται. Ας σκεφτούν οι "σκεπτικιστές" ότι το να αποδεχθείς την ήττα, όταν τα πράγματα εξακολουθούν να είναι σε κίνηση, ίσως και να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να ξανακινηθείς. Ακόμη και αν εκ των υστέρων καταλάβεις πως ήταν λάθος η κόντρα που έβαλες για τους όποιους λόγους, δεν έχει νόημα να επιμένεις ότι δικαιώθηκες, αφού το πως θα σταματήσεις, μπορεί να είναι το πιό καθοριστικό, γιατί "ουαί τοις ηττημένοις".-
Η Κρήτη δεν διακόπτει τους αγώνες, όπως κάποιος έγραψε. Αυτοί που διακόπτουν και ασχολούνται με το δικαστικό έργο για χόμπυ είναι αξιοθρήνητα ελάχιστοι. Δεν έχουν ούτε την τόλμη να έρθουν και να πουν την άποψή τους δημόσια στις ΓΣ. Αντ' αυτού κρύβονται πίσω από την οθόνη του PC τους. Κατάντια για δήθεν δικαστές- υπαλληλίσκους. Και κάτι άλλο... για κάποιους από τους γνωστούς δικαστές- άρχοντες. Τους είδαν αρκετοί συνάδελφοι να ανεβαίνουν συχνά τα σκαλιά του ΑΠ. Όποιος έχει νου καταλαβαίνει...
ΑπάντησηΔιαγραφή