Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου,Αρεοπαγίτη Υποψηφίας Προέδρουτης ΕΝΩΣΗΣ

λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail 
                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
              Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου,Αρεοπαγίτη
                    Υποψηφίας Προέδρου της  ΕΝΩΣΗΣ
                                                                              Αθήνα,1-5-2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,Δικαστές και Εισαγγελείς.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης,που αντιμετωπίζει η χώρα μας και λόγω της σοβαρότητας των εκκρεμών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ολόκληρο το Δικαστικό Σώμα (κίνδυνος νέας μείωσης των αποδοχών μας,βαρύς φόρτος εργασίας κλπ.) και κυρίως λόγω της γενικώτερης υποβάθμισης του κύρους και της αξιοπιστίας την οποία έχει υποστεί η Δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα,για την αναβάθμιση της οποίας πρέπει να αγωνισθούμε όλοι μαζί,υπεύθυνα, όπως είναι γνωστό,έγινε πρόταση συνεργασίας προς όλους τους συνυποψηφίους,ώστε στις επικείμενες εκλογές της Ένωσής μας να κατέλθουμε όλοι μαζί,όχι μόνο τυπικά,αλλά και ουσιαστικά ενιαία,χωρίς ομάδες και οκτάδες και χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις.Την ενότητα αυτή,άλλωστε,έχουν ήδη εφαρμόσει όλες οι λοιπές Δικαστικές Ενώσεις και θα έπρεπε επιτέλους να επικρατήσει και στη δική μας,ισχυρή Ένωση,η οποία θα πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα ενωτικής λειτουργίας,αφού,εξάλλου,τη συνεργασία αυτή επιθυμεί έντονα και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.Δυστυχώς,η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και έτσι είμαστε και πάλι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε με το σύστημα της ομάδας και της «οκτάδας».Δηλώνω ότι εξακολουθώ να διακατέχομαι και να πιστεύω στο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας και θα επιδιώξω την συγκρότηση ΕΝΩΤΙΚΟΥ Προεδρείου.
Τα μέλη της ομάδας μας,η οποία ανανεώθηκε σε ποσοστό 40%,αποτελείται τόσο από πρόσωπα,τα οποία είναι γνωστά σε όλους για την πίστη τους στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και για τους αγώνες τους,προς διαφύλαξη αυτής και τα οποία έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν σθένος,δυναμισμό,ηθικό ανάστημα,καθώς και γνώση όλων των ζητημάτων,λόγω της μακρόχρονης συμμετοχής τους στο Δικαστικό Συμβούλιο της Ένωσης,όσο και από νέα πρόσωπα,τα οποία διακατέχονται από την ίδια πίστη για τη  Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της και τα οποία έχουν διάθεση,ενδιαφέρον καθώς και τις απαιτούμενες ικανότητες και γνώσεις,για να προσφέρουν στο έργο της Ένωσης.ΟΛΑ τα μέλη της ομάδας μας θα εργασθούμε χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς ιδιοτέλεια.
Σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε και να μας στηρίξετε ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα για να επιτύχουμε
-την αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης
-την επανάκτηση του σεβασμού και της εμπιστοσύνης των πολιτών
-την επίλυση,κατά τον καλύτερο τρόπο,των προβλημάτων μας
-την αναβάθμιση του κύρους της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

   ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ-ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ
                                         ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμά μας με λεπτομέρειες

                                                Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ:
                                             Υποψήφιοι για το Δ.Σ.
                  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ,ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ
                        ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Της ΕΝΩΣΗΣ
ΣΑΛΑΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΕΦΕΤΗΣ
ΠΑΠΑΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ,ΕΦΕΤΗΣ
ΚΑΣΑΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ
ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ,ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΓΚΑΡΑ-ΔΗΜΟΥΛΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
                                             
                             Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή
ΑΛΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΣΑ ΑΝΘΗ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΚΑΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΚΑΤΣΟΡΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ,ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ
ΚΩΣΤΑ ΕΦΗ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΚΩΤΣΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΡΗΝΗ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΡΟΔΟΠΑ,ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ-ΒΑΓΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΕΦΕΤΗΣ
ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΠΡΕΝΤΖΑ ΕΛΕΝΗ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ,ΕΦΕΤΗΣ
ΨΙΧΑΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ


21 σχόλια:

  1. Απορώ πως η κα Θάνου και η ομάδα της μιλούν για ενωτικό προεδρείο και κατάργηση των ομάδων, τη στιγμή που είναι αυτά τα άτομα που εδώ και χρόνια αποτελούσαν ξεχωριστή ομάδα μέσα στο ΔΣ της Ένωσης, εξέδιδαν ανακοινώσεις ως αυτοαποκαλούμενη "μειοψηφία του ΔΣ" και απ'όσο θυμάμαι στις συνελεύσεις της Ένωσης όπου παρευρέθηκα προσωπικά, οι παρεμβάσεις τους είχαν ως στόχο κυρίως την "αντιπολιτευτική" στάση απέναντι στα λοιπά μέλη του ΔΣ. Επίσης, ας μην ξεχνάμε και την αρνητική στάση τους στις κινητοποιήσεις στις οποίες προβήκαμε το Νοέμβριο.Ναι μεν κατά την έκτακτη γενική συνέλευση δεν δήλωσαν ρητά ότι μειοψηφούν (ήμουν εκεί από την αρχή έως το τέλος της συνέλευσης) αλλά μετά εξέδιδαν ανακοινώσεις ως "μειοψηφία του ΔΣ", για να δηλώσουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκαλώντας διχασμό και καλλιεργώντας το φόβο στους συναδέλφους που ήθελαν να ακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις.(Αναρωτιέμαι εάν το Νοέμβριο του 2011 είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα ήταν διαφορετική η στάση τους απέναντι στις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης?) Τι αγωνιστική στάση λοιπόν να περιμένουμε από τους συγκεκριμένους υποψήφιους, όταν από τα έως τώρα πεπραγμένα τους φαίνεται ότι εξαντλούνται στο να αντιπολιτεύονται την "πλειοψηφία του ΔΣ" και όχι στο να αγωνίζονται για τα προβλήματά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κατεβείτε όλοι οι άλλοι χωρίς οκταδες αλλα εγώ κατεβάζω τη δική μου καλου κακού αν δεν πιάσει η συναίνεση που πρέπει να αφορα μόνον εμένα αφού είμαι ο μόνος Αρεοπαγιτης .Καληνυχτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως θα αγωνιστείτε; Με καταγγελίες για πλαστογραφίες αποφάσεων της ΓΣ της Ένωσής μας; Γιατί μέχρι σήμερα δεν όλη η ομάδα ήταν αρνητική στη λήψη αποφάσεων για δυναμικές κινητοποιήσεις; Και μία τελευταία επισήμανση: Η "ενωτική πρωτοβουλία" καταλήγει με προβολή των υποψηφίων της "ομάδας" και μάλιστα με προβολή της υποψήφιας προέδρου της ένωσης, κάτι που δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ένωσης, αφού ο Πρόεδρος του ΔΣ εκλέγεται από τα μέλη του ΔΣ και όχι απευθείας από τα μέλη της Ένωσής μας. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην πολιτική -ευτυχώς- τα κόμματα έχουν πιάσει το μήνυμα και κατεβάζουν υποψηφίους νέα άτομα με όρεξη. Οι παλιοί αποσύρονται. Κάποτε πρέπει να γίνει το ίδιο και στην ΕΔΕ. Οι Αεροπαγίτες και οι Πρόεδροι Εφετών θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Οι πρωτοδίκες και οι πρόεδροι πρωτοδικών πρέπει να αναλάβουν τα ινία και να αγωνιστούν για την "εξαθλίωση (να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση των υποψηφίων)" που ζούμε στον πρώτο βαθμό. Ή θα πρέπει να γίνουν διαφορετικά συλλογικά όργανα για κάθε βαθμό που καθένα θα αντιμετωπίζει τα αντίστοιχα προβλήματα του κάθε βαθμού και από κοινού θα αποτελούν ένα συλλογικό όργανο που θα εκπροσωπεί όλους τους δικαστές ή θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να δώσουν τη σκυτάλη σε νέους δικαστές.Αρκετή "εξαθλίωση" έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.
    Και επειδή κάποτε διάβασα στο blog ότι "είναι ζήτημα κύρους να έχουμε πρόεδρο Αρεοπαγίτη", έχω να πω ότι ο συνδικαλιστής δικαστής δεν αποκτά το κύρος με το βαθμό του αλλά με τον αγώνα του.
    Λυσιστράτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι θυμόμαστε την αρνητική στάση κάποιων απο την ομάδα της στις κινητοποιήσεις... μάλιστα και μέχρι για πλαστογραφία έφθασαν να μιλούν κάποιοι για τα πρακτικά της συνέλευσης...Πιστεύω όμως οτι τα μεγάλα προβλήματα που μας περιμένουν απ εδώ και περα πρέπει να δώσουν τόπο στις έριδες του παρελθόντος και να προχωρήσουμε για το μέλλον ενωμένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ενωτικό Προεδρείο" σημαίνει όλοι μαζί για να εκλεγώ ΕΓΩ πρόεδρος; Αν έγινε τέτοια πρόταση, τότε καλώς απερρίφθη. Πάντως καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι συνάδελφοι θυμούνται πολύ καλά την υπονόμευση των κινητοποιήσεων του Νοεμβρίου 2011. Γι' αυτό τί έχετε να πείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω οι προεδροι πρωτοδικων, και δη οι προισταμενοι, δεν εχουν το κουραγιο να πουνε οτι ο 4055 ειναι ανεφαρμοστος, αλλα κοιτανε να μην τους ξεφυγει καμμια διαταξη και εχουν προβλημα στην προαγωγη, θα μας εκπροωπησουν ως προεδροι της ΕΔΕ σε σκληρες και λεπτες διαπραγματευσεις για μισθολογικα ή θεσμικα ζητηματα;;
    Η θεση του προεδρου ειναι μονο για αεροπαγιτη ή προεδρο εφετων, ανθρωπο που και το κυρος και το σθενος εχει να διεκδικησει ..
    Φανταστειτε μονο τις κινητοποιησεις του Νοεμβρη να τις ειχε αποφασισει η ΕΔΕ με προεδρο Πρωτοδικη.. οχι μονο πειθαρχικα, στα ορια της απολυσης θα ηταν οι συναδελφοι που θα ακολουθουσαν την αποφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου και όχι του Νοεμβρίου, όπως αποδείχθηκαν εκ των υστέρων εξυπηρετούσαν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες. Έγιναν σε λάθος χρόνο, γι' αυτό άλλωστε δεν επαναλήφθησαν τον Ιανουάριο, όπως αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση. Οι δικαστές του πρώτου βαθμού επαξίως εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο. Από τα μέλη του δ.σ. οι δύο είναι Ειρηνοδίκες, υπάρχουν δύο Εισαγγελείς και τέσσερεις από τον πρώτο βαθμό. Στον συνδικαλισμό δε σίγουρα δεν υπάρχει ιεραρχία, όμως άλλη εμπειρία και γνώση έχει ένας δικαστής πέντε ετών και άλλη ένας δικαστής δέκα πέντε ετών. Το συνετό θα ήταν να εκπροσωπούνται όλοι οι βαθμοί και να υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ συνδικαλιστών - δικαστών όλων των βαθμών.Πρέπει δε να παύσουν οι διχαστικές διακηρύξεις για ένωση δικαστών Α' βαθμού. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη. Εξάλλου, το μισθολογικό πρόβλημα δεν είναι μόνο του Α' βαθμού, οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας δεν είναι πρόβλημα μόνο των Πρωτοδικών. Οπότε κατάληξη.... και η μοναδική εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου κάτι έχει να προσφέρει,μην ακυρώνεται εύκολα τους αγώνες επί χρόνια κάποιων ανθρώπων. Και ένα τελευταίο. Άσκηση για το σπίτι. Είναι τυχαίο, που κανένας άλλος Αρεοπαγίτης δεν είναι υποψήφιος; προβληματισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν συμμετέχω στις εκλογικές διαδικασίες της ένωσης δικαστών, διότι θεωρώ αδιανόητο άμεσα όργανα του Κράτους, όπως είμαστε όλοι οι δικαστές, να συστήνουν ενώσεις. Τέτοιου είδους ενώσεις έχουν λόγο ύπαρξης και επιβάλλεται να υπάρχουν μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών προκειμένου να βοηθούν στην προαγωγή των συμφερόντων των μελών τους, με την ανάδειξη - γνωστοποίηση των προβλημάτων τους προς τα άμεσα όργανα του Κράτους που είναι αρμόδια για την επίλυσή τους, δηλαδή, προς τα μέλη της νομοθετικής, δικαστικής, εκτελεστικής λειτουργίας, αναλόγως. Οι δικαστές, ως άμεσα όργανα του Κράτους, δεν νοείται να “διεκδικούμε” από άλλης λειτουργίας επίσης άμεσα όργανα του Κράτους, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι κάθε επέμβαση των άλλων πολιτειακών λειτουργιών στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης να την εξετάζουμε υπό το πρίσμα του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό και να την απορρίπτουμε χωρίς κανένα φόβο ή πάθος αν έτσι πρέπει ως αντισυνταγματική (βλ. σειρά διατάξεων του πρόσφατου “νόμου” για την εύλογη διάρκεια της δίκης).
    Από τη σκοπιά, όμως, του μέλους της ένωσης δικαστών, που την αποδέχεται μόνο ως έναν φορέα προαγωγής του νομικού πολιτισμού και της νομικής μεθόδου στην Ελλάδα, αναρωτιέμαι αν το καταστατικό της προβλέπει κυρώσεις πειθαρχικές για την παραβίαση της “ενότητας των μελών” της, όπως τουλάχιστον διατυπώνεται με την καταστατική πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αν προβλέπει το καταστατικό κυρώσεις, είναι νομίζω αναγκαίο να εξετασθεί αν υπέπεσε η κυρία Θάνου - Χριστοφίλου στο σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα της αντικαταστατικής συμπεριφοράς, με την υπόδειξη της “ομάδας” της και την απροκάλυπτη προτροπή ψήφισης των (καθ’ όλα άξιων) προσώπων που την αποτελούν, όπως επίσης θα πρέπει να εξετασθεί αν παρόμοια προτροπή - υπόδειξη έχουν απευθύνει και άλλα μέλη για την υπερψήφιση κάποιας άλλης “ομάδας”. Μακριά κάθε φατριασμός από την ιερή Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε συνάδελφε των 9.30. Όταν πλέον και στους αστυνομικούς αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συστήνουν σωματεία και συλλόγους, και αν και σαφώς αντιλαμβάνομαι την λειτουργική φύση και διαφορά των δουλειών που κάνουμε, σε τελική ανάλυση δεν είναι παρά μια δουλειά. Μια δουλειά που προσωπικά εγώ και όσοι ξέρω την κάνουμε ευσυνείδητα. Μια δουλειά σκυμμένοι πάνω στα δικόγραφα, που προσπαθείς να σώσεις το κακό και δυσνόητο δικόγραφο-παράπονο έχω να μην χρησιμοποιώ όλο και συχνότερα το "κατ' εκτίμηση του δικογράφου"- μια δουλειά που δίνεις το καλύτερο σου εαυτό, και εισπράττεις πίκρες, αναφορές από κακότροπους δικηγόρους και διαδίκους-εντάξει, ομολογώ ότι είναι αναλογικά πολύ λιγότεροι. Είναι μια δουλειά που όμως πληρώνεσαι, και πληρώνεις το νοίκι σου, και το φαί των παιδιών σου. Ακούστηκε πολύ μελό αυτό ; Πως αλλιώς κύριοι ; Ο δικαστής κάνει πρωτίστως ένα λειτούργημα, αλλά δεν τρέφεται με ιδέες, είναι και αυτός ένας άνθρωπος. Και μπροστά σε νόμους όπως ο 4055/2012 (δεν έχω λόγια...) τι αλήθεια θα κρίνεις αντισυνταγματικό ; Και με ποια ευκαιρία ; Τις ασφυκτικές προθεσμίες ; Διατάξεις που προβλέπουν περιορισμό στις δικαστικές διακοπές και στο μισθό σου ; Θα αφήσουμε τον καθένα από το βήμα της Βουλής να μας λέει "ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους που δεν καταβάλαμε τον οβολό μας" ; Γιατί όχι Δικαστικές Ενώσεις να δείξουμε ότι έχουμε φωνή ; Όχι για τα χρήματα (το κατανοώ ότι δεν μπορεί να είναι αυτό το πρωτεύον, αλλά και εμείς δεν ζούμε υπεράνω χρημάτων ξέρετε), αλλά για την υποβάθμιση της φύσης της εργασίας μας. Αν αύριο βγει ο 40.../2012 και θέλει αποφάσεις εντός 24ωρου πλήρως αιτιολογημένες,αλλιώς θα παρακρατείται ο μισθός μας (ακραίο παράδειγμα ; Μπορεί), θα εφαρμόσουμε πάλι το "οι δικαστές μιλάνε δια μέσω των αποφάσεων τους" ; Νομίζω όλο και περισσότερο τα πράγματα έχουν αγριέψει εκεί έξω. Και το ύφος της "θιγμένης αξιοπρέπειας" ταιριάζει σε αριστοκράτες της αγγλικής αυλής. Σ' αυτή την δουλειά όμως έρχεσαι σε επαφή με τον λαό-αν τολμήσεις και έχεις ξεχάσει τις λαϊκές σου ρίζες. Αξιοπρέπεια, ναι. Αλλά αρκεί ; Γιατί αναγνωρίζουμε σε άλλους δικαιώματα που δεν επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας ; Είναι υβριστικός κανείς από τους προλαλήσαντες ; Όχι. Όλοι όμως γράφουμε ανώνυμα. Τι κρίμα που στερούμε τον εαυτό μας από το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης. Κατά τα άλλα τι θα εξετάζουμε κύριε συνάδελφε "από το πρίσμα του Συντάγματος" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ σωστό το προηγούμενο σχόλιο του ανώνυμου!
    Οι δικαστές είναι οι ίδιοι κρατική εξουσία, δεν είναι υπάλληλοι γι' αυτό δεν παρακαλούν, απαιτούν και ελέγχουν τις άλλες δύο εξουσίες για την τήρηση των νόμων.
    Η ενωτική κάθοδος στις εκλογές είναι καταστατική υποχρέωση και σίγουρα ο σχηματισμός ομάδων δεν είναι ό,τι καλύτερο και ό,τι νομιμότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ Κ.ΘΑΝΟΥ,ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ.ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ,ΟΜΩΣ,ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΕΙΡΗΝΗ Ν.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τρεις ομάδες, που κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν νομίζω ότι πλήττουν την ενότητα και τούτο διότι εάν ακούσετε τους εκπροσώπους τους, θα διαπιστώσετε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τα ίδια προβλήματα να υπάρχουν στο χώρο της Δικαιοσύνης. Στο μόνο που διαφέρουν είναι στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων, άλλοι πιστεύουν στην μετριοπαθή στάση, άλλοι στην επαναστατική και άλλοι στην υπεύθυνη με σοβαρά επιχειρήματα. Την τελευταία υποστήριξε η κ. Θάνου προχθές στον Βόλο, που ήρθε με τους συναδέλφους που την στηρίζουν. Οπότε για μένα είναι μονόδρομος και τούτο διότι είμαστε λειτουργοί και όχι υπάλληλοι. Καλή επιτυχία κυρία Πρόεδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά τα επιχειρήματα (;) που ακούστηκαν στον Βόλο γιατι δεν διατυπώθηκαν δυο χρονια στα ΔΣ ,σε τέσσερις πέντε πανδικαστικές, δυο τακτικές ΓΣ και μια έκτακτη; Εκτός και αν είναι αυτά με τα οποία προσπάθησε να σπάσει το κοινό μας μέτωπο στις διακοπες συνεδριάσεων του Οκτωβρίου. Δεν ξεχνούμε το ρόλο κάποιων και με ποιους είχαν συμπαραταχθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας πάμε λοιπόν στις διακοπές των συνεδριάσεων του Οκτωβρίου επειδή ορισμένοι επιμένουν στο θέμα αυτό γιατί, απλούστατα, δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν: Ερώτημα: η σύμπτωση των διακοπών συνερδριάσεων με την αποχή των δικηγόρων και τις απεργίες των γραμματέων ήταν τυχαία ή πρώτα αναμέναμε τι θα κάνουν οι δικηγόροι και οι γραμματείς και μετά μπήκαμε κι εμείς σφήνα στο παιχνίδι; και γιατί να γίνει αυτό; Και ιδού τα αποτελέσματα: α) έντονος προβληματισμός στους συναδέλφους από την αρχή, β) τα ακροατήρια ως επί το πλείστον τελείωναν σε χρόνο ρεκόρ μέχρι τις 11 (είναι και αυτός ένας τρόπος επιτάχυνσης της δικαιοσύνης εδώ που τα λέμε!!) για να αποφύγουν οι συνάδελφοι να πουν το ΄΄διακόπτει΄΄, γ) οι υπηρεσίες του Οκτωβρίου είχαν σχεδόν τελειώσει και ο κλήρος έλαχε σε αυτούς που είχαν υπηρεσία στο τέλος του μήνα, δ) όταν άρχισαν οι πρώτες νύξεις περί αντισυνταγματικότητας των διακοπών κλπ. και πάλι ήρθαν σε δύσκολη θέση οι συνάδελφοι και οι εκτάκτως αποφασίζοντες, που πολλοί από αυτούς είχαν εξαφανιστεί από τα δικαστήρια, δεν αντέταξαν ούτε ένα βάσιμο νομικό επιχείρημα περί του αντιθέτου για να στηρίξουν τις απόψεις τους, ε) εξαγγέλθηκαν αμέσως μετά νέες περικοπές στο μισθολόγιο μας, που πήραν ήδη και μνημονιακό περιτύλιγμα, διότι η εκτελεστική εξουσία θα το είχε γλιτώσει αυτό αν είμασταν πιο έξυπνοι, στ) ψηφίστηκε ο νόμος 4055/2012, ο οποίος αν είχε στόμα και μιλιά θα έλεγε: ΄΄από τούδε και στο εξής κύριοι με τον κηδεμόνα σας΄΄, που μας υποβαθμίζει, πλέον, πλήρως και στο τέλος μας είπαν ΄΄άντε εντάξει δεν θα σας βάλουμε στο ΙΚΑ΄΄. Φοβερό αποτέλεσμα. Αν κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω όλων επιθυμώντας ανούσιες ρήξεις με την εκτλεστική εξουσία καλά κάνουν. Δεν έχουν το δικαίωμα, όμως, να παίζουν με τις τύχες 3.000 συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέλος της Ε.Δ.Ε από το 198412 Μαΐου 2012 στις 8:44 μ.μ.

    Η σύμπτωση απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν τους δικαστές,ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων τους και η κοινή αντίληψη για το ρόλο του δικαστή στην κοινωνία, είναι αναμφισβήτητα λόγοι κοινής δραστηριοποίησης στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Ομως οι μέχρι τώρα "ομάδες"που διεκδίκησαν την ψήφο μας με περισσή υποκρισία διακήρυσσαν ενότητα, ανεξαρτησία, αδέσμευτο και άλλα τέτοια. Ο εκάστοτε "εκλεκτός" υποψήφιος πρόεδρος της κάθε ομάδας εκβίαζε την ψήφο μας ζητώντας να ψηφισθεί αυτούσια η "ομάδα" του, για να μπορέσει με τους "8 συνεργάτες του" να υλοποιήσει το πρόγραμμά του που σε τίποτα δεν διέφερε από το πρόγραμμα του "εκλεκτού" της άλλης ομάδας.Παρότι υποκριτικά υποστήριζε το ενιαίο ψηφοδέλτιο ως θεσμό.Περίσσεψε πιά η υποκρισία. Ας βάλουμε ένα τέλος σ'αυτόν τον εμπαιγμό. Πρέπει να ψηφίσουμε, γιατί πρέπει η Ε.Δ.Ε να συνεχίσει να υπάρχει. Αλλά ας επιλέξουμε επιτέλους χωρίς εκβιασμούς. Ας θεραπεύσουμε τις νοσηρότητες.Ας μην επιβραβεύουμε τους υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεωρώ άσκοπες τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων γιά τις εκλογές της Ένωσης.Ο καθένας από τα μέλη του ΔΣ είχε και τις καλές και τις κακές στιγμές του,ουδείς αναμάρτητος!Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας προσπαθήσουμε να εντρυφήσουμε στην κουλτούρα της συνεργασίας,από έλλειψη της οποίας πάσχουμε,γενικά,σαν λαός.Εμείς οι δικαστές πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα,απομονώνοντας όσους επιθυμούν να συντηρούν και να αναπαράγουν το φατριασμό,επιδιώκοντας ιδιον όφελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι απόψεις για τα ζητήματα, που απασχολούν τους δικαστές πράγματι συμπίπτουν, η αντίληψη για το ρόλο του δικαστή στην κοινωνία είναι πράγματι κοινή, συνεργάτες, επίσης, θα υπάρχουν πάντα σε συλλογικά όργανα για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, αλλά αυτό, που διαφέρει ριζικά είναι ο τρόπος διεκδίκησης. Όταν για παράδειγμα περί το έτος 2004 κάποιοι μιλούσαν για αγωγές κάποιοι άλλοι διαφωνούσαν ριζικά και ήσαν αντίθετοι, σωστό ή λάθος δεν έχει σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η ταπεινή μου γνώμη είναι οτιδήποτε μπορεί να παραπέμψει σε φατριασμούς, "προσωπολατρείες", όμορφες αλλά ασαφείς υποσχέσεις δεν είναι προς επιδοκιμασία στις επερχόμενες εκλογές. Και αυτό διότι τα ανωτέρω είναι παθογένειες και δεν υπόσχονται μαχητικότητα και ανόρθωση του θεσμικού μας ρόλου, που έχει καταβαραθρωθεί με συνευθύνη (έστω και δια παραλείψεων) όλων όσοι έως σήμερα έχουν ασχοληθεί με την επίσημη εκπροσώπησή μας ως λειτουργών. Δεν νομίζω ότι έχουμε να χάσουμε τίποτα εμπιστευόμενοι νέο αίμα και νέες ιδέες, δηλαδή συναδέλφους που έχουν ήδη να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις στα γνωστά προβλήματα και αν μη τι άλλο έχουν όρεξη και φαντασία να παλέψουν για τη λύση τους. Ας πάρουμε τα ρίσκα μας, διότι δεν νομίζω ότι έως σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι από τις "σίγουρες" λύσεις...Α.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υποψήφιοι για το Δ.Σ. που υποδαύλιζαν εμφανώς ή κρυφίως τις κινητοποιήσεις που κάναμε ως Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων για να μην καταντήσουμε ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ανώτερης κατηγορίας, δεν δικαιούνται να ζητούν την ψήφο μας, εκτός και αποποιηθούν του "παλαιού εαυτού" τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Tις κινητοποιήσεις τις αποφάσιζε και τις συντηρούσε κύριε συνάδελφε η γνωστή πλέον ΔΑΚΕ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, γι' αυτό επί κυβερνήσεως συνεργασίας αυτές έπαυσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ