Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο mail  



ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Δ.Ε.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

            Φίλοι και συνάδελφοι,

Με αφορμή το τεύχος των ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ που κυκλοφόρησε ενόψει των αρχαιρεσιών της Ένωσης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Οι μέχρι σήμερα ομάδες του ΔΣ σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και καταπατώντας κάθε έννοια ισότιμης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, αφιέρωσαν τις 15 από τις 16 σελίδες του εντύπου σε άρθρα και παρατηρήσεις των υποψηφίων μελών τους πολλές από τις οποίες δημοσιεύτηκαν δύο φορές, πολλαπλές φωτογραφίες και βιογραφικά αυτών και από μία ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην κάθε ομάδα με προτροπή στους συναδέλφους να υπερψηφίσουν την οκτάδα τους. Η μισή σελίδα από τις 16 ήταν το άρθρο που αποστείλαμε εμείς και μάλιστα τυπώθηκε σε γραμματοσειρά εμφανώς μικρότερη από όλα τα υπόλοιπα άρθρα. Σα να είναι τα Δικαστικά Νέα όργανο 2 συγκεκριμένων ομάδων και όχι μέσο έκφρασης των απόψεων όλων των συναδέλφων με ισότιμους όρους. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της νοοτροπίας που επικρατούσε επί δεκαετίες στην Ένωση και εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις μεγαλόστομες αναφορές για «Ενωτικό Προεδρείο» και για «ενότητα και συνοχή των μελών του ΔΣ». Οι μεθοδεύσεις αυτές απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα του Δικαστικού Σώματος. Το μόνο που δείχνουν είναι πόσο απομακρυσμένοι είναι όλοι τους από την πραγματικότητα και αναντίστοιχοι στις ίδιες τους τις διακηρύξεις. Κάνουμε έκκληση σε όλους σας: Να μην αφήσουμε να μας εγκλωβίσουν στις ίδιες λογικές που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο, ούτε να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι η Ένωση τους ανήκει. Η μόνη απάντηση που τους ταιριάζει είναι να τους γυρίσουμε την πλάτη στις εκλογές που έρχονται.
Αθήνα, 18 Μαΐου 2012

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κων/νος Σαργιώτης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρωτοδίκης
Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης

22 σχόλια:

  1. Αυτές οι τακτικές έχουν δυστυχώς απομακρύνει από την ενεργή δράση της ΕΔΕ συναδέλφους με γνήσιο ενδιαφέρον για τη δικαιοσύνη και τα προβλήματα στη λειτουργία της.Θα σας ψηφίσω και τους 4, γιατί μόνο έτσι μπορεί ν'ανατραπεί μία κατάσταση διχασμού, ματαιοδοξίας και μεγαλοστομίας των εκάστοτε προεδρείων του ΔΣ. Έτσι θα ενθαρυνθούν οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι να ξαναζωντανέψουν την Ένωση, οι οποίοι όμως δεν ανέχονται να είναι οι υποτακτικοί του κάθε "υποψήφιου προέδρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθλιες τακτικές, επικίνδυνες μα δυστυχώς όχι ακόμα ξεπερασμένες.
    Ανατρέψτε τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ολοφάνερη η μονοπώληση της εφημερίδας μας από τις κυρίαρχες τάσεις του Δ.Σ. της ΕΔΕ μέχρι σήμερα αρκεί και το ολοφάνερα γαλανό του χρώματος που χρωματίζει ακόμη και την πλειοψηφία.
    το είδαμε όλοι ότι πολλά άρθρα των νυν μελών του Δ.Σ. δημοσιεύτηκαν σε περίοπτες θέσεις και μάλιστα διπλές φορές μόνο η δική σας δημοσίευση και της ανεξάρτητης εφέτη, κόντεψαν να χαθούν στον ωκεανό των δημοσιεύσεων των άλλων υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστόφορε και Χαράλαμπε είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα η Ένωση είναι μία. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, με συγκεκριμένη μορφή, δράση και ευρεία σύνθεση και με ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική για τη Δικαιοσύνη τη θέση του εκάστοτε Προέδρου της, η παρουσία του οποίου έχει ιδιαίτερη σημασία για ολόκληρη την κοινωνία . Μπορεί να υπάρξει, θεωρητικά αλλά και σε πραγματικό επίπεδο και άλλη Ένωση, μία δεύτερη Ένωση με άλλη δομή, λειτουργία και σύνθεση. Οι απόψεις των προηγούμενων συναδέλφων υπολαμβάνουν ουσιαστικά το δεύτερο αυτό ζήτημα σαν μία προοπτική. Ωστόσο στις μέρες τούτες το ζητούμενο είναι μία συντονισμένη δράση, που θα έχει αποτέλεσμα. Αν οι λέξεις και οι σελίδες στα δικαστικά νέα γίνονται μείζον ζήτημα υπό μορφή μάλιστα ανακοινώσεων φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά. Και φυσικά επί της ουσίας τίποτα. Εμείς όμως τι φταίμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορώ ποιόν αφορά η έκθεση των βιογραφικών τη στιγμή που όλοι (ή σχεδόν όλοι) γνωρίζουμε τόσο τα κίνητρα της υποψηφιότητας εκάστου όσο και τις προθέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπάμαι πολύ,που οι παραπάνω συνάδελφοι,αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της δικαιοσύνης,τα οποία φιλοδοξούν να επιλύσουν,αναλίσκονται σε επικοινωνιακού τύπου καταγγελίες,οι οποίες αποδεικνύουν ότι και οι ίδιοι επιδιώκουν να γίνουν "χαλίφης στη θέση του χαλίφη".Διότι και οι ίδιοι κατεβαίνουν στις εκλογές ως ομάδα και μάλιστα "οικογενειακού τύπου".Διότι δεν είδα την ίδια ευαισθησία εκ μέρους τους,όταν στις προηγούμενες εκλογές της ΕΔΕ είχε παραλειφθεί από τα δικαστικά νέα πχ η επιστολή της υποψήφιας Ακριβής Ερμίδου και πολλά άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι,επικεντρωθείτε στον αγώνα που κάνετε γιά αλλαγή στην Ένωση και αφήστε τη διχαστική συμπεριφορά,εμείς θέλουμε να βοηθήσετε την Ενωση και όχι να τη διαλύσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτοδίκης Θεσ/νίκης20 Μαΐου 2012 στις 12:16 μ.μ.

    Παρακολούθησα την Ολομέλεια στη Θεσσαλονίκη. Ακουσα μεγαλοστομίες από τις ομάδες Μανωλίδη και Θάνου για ενότητα και ομοψυχία.Ομως ούτε την ταυτόχρονη παρουσία και των δύο ομάδων στην αίθουσα δεν άντεξαν. Οι μεν μίλησαν ερήμην των δε. Συγχαρητήρια στην κα Κουβαρά, που μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε έκκληση και στους δύο, αντί να συνεχίσουν να διχάζουν, ν'απευθύνουν προσκληση στους δικαστές να ψηφίσουν όποιον θεωρούν καταλληλότερο για μέλος του ΔΣ της Ενωσης. Πως αλλοιώς μπορεί να υπάρξει ενότητα και συνεργασία? Μήπως εννοούν με την κατάργηση της διαφορετικότητας? Με την απόκρυψη της άλλης άποψης? Με εκ των προτέρων αδιαφανείς συνεννοήσεις για την ανάδειξη προεδρείου? Με εκλογή προεδρείου βάσει επετηρίδας? Η ενότητα και η συνεννόηση μας χρειάζονται για ν'αντισταθούμε στις επιθέσεις που δεχόμαστε, όχι για να σιωπούμε και να κάνουμε μόνο διαλέξεις περί της ανεξαρτησίας και του κύρους της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ....εννοούσε δηλ. η υποψήφια που αναφέρετε οτι εμείς είμαστε τέσσερις σαν ομάδα και άρα έχετε και άλλους 4 ψήφους για τους πιο άξιους. Χαίρω πολύ... Γιατί να μην το πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν και άνθρωποι με καλές προθέσεις και γνήσιο ενδιαφέρον. Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπεις παντού δόλιότητα και υποκρισία. Εγώ πάντως δεν συμμερίζομαι τόση καχυποψία. Είναι άδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίες οι εκκλήσεις για ενότητα... αλλά ας σοβαρευτούμε όλοι, διότι Πρόεδρος της ένωσης πρέπει να είναι η κυρία ΘΑΝΟΥ, γιατί είναι η μόνη με σθένος και δυνατή φωνή και την δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, μόνη αυτή και η έμπειρη συνδικαλιστικά ομάδα της (Πάπαρη, Σαλάτας, Βλάχος, Στενιώτη), μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην εχθρικά κείμενη απέναντι μας εκτελεστική εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η νέα ομάδα που κατεβαίνει στις εκλογές και συνεχίζει την "γκρίνια" για τα δικαστικά νέα, μην ξεχνάμε ότι τον Οκτώβρη δίχασε το δικαστικό σώμα σε νότιους και βόρειους, σε επαναστάτες και μη, σε πρώτο βαθμό και δεύτερο κλπ. Εξακολουθεί δε την ίδια τακτική, μόνο τώρα που δεν μιλάνε για ομαδικές παραιτήσεις, για επιστροφή δικογραφιών κλπ., με σκοπό να αποτινάξουν τον χαρακτηρισμό των "ακραίων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα λεπτό για να μην τρελαθούμε ρε συνάδελφοι ! Θελω να ξέρω αν στειλατε υλικό και σας το έκοψαν . Αν έγινε κάτι τέτοιο γιατι δεν το λέτε στην ανακοίνωση σας τι άλλο περιμένετε δηλαδή για να τους καταγγειλετε. Αν δεν στειλατε τότε τζιφος και πολυ προβοκατσια μου μυρίζει ! Ωραία ανανέωση θέλετε να εφαρμόσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να μη χάσουμε και τα τελευταία ψήγματα λογικής που διαθέτουμε... Όλα αυτά τα σχόλια περί υποστήριξης της ομάδας της Θάνου και περί βορείων- νοτίων κλπ...τί σχέση έχουν ακριβώς με το θέμα της ανάρτησης; Το ότι χρησιμοποιήθηκαν τα Δικαστικά Νέα αθέτιμα για την προβολή των δύο ομάδων το αντιληφθήκαμε όλοι... Αυτό από μόνο του δεν δείχνει αλλαζονία των μελών του ΔΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν καταλαβα τί ακριβώς καταγγέλουν οι συνάδελφοι. Απ΄ότι είδα σήμερα που πήρα τα δικαστικά νέα, υπάρχει η ομαδική επιστολή τους και οι φωτογραφίες τους. Εδωσαν κάτι άλλο που δε δημοσιεύθηκε; ζήτησαν κάτι και δεν έγινε; Μηπως οι συμπαθείς συνάδελφοι, δεν αρχίζουν καλά την συνιδικαλιστική τους καρριέρα; Οντως η ένωση έχει ανάγκη από κάτι καινούργιο, καινούργιο σε ιδεες, σε νοοτροπία , σε φιλοσοφία. Αλλα μετα λύπης μου βλέπω ότι οι 4 συνάδελφοι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τα ίδια αχνάρια των παλιών. Ας αλλάξουν ρώτα όσο είναι νωρίς. Ας μας πας πουν τις θέσεις τους, το πρόγραμμά τους, τις ιδεες τους και ας αφήσουν τις πρώιμες αντιπαραθέσεις. Ετσι μόνο θα μας πείσουν ότι φέρνουν φρέσκο αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ενότητα είναι η πιό παρεξηγημένη έννοια στον συνδικαλισμό. Δεν σημαίνει ομοφωνία και υποκριτικό καθωσπρεπισμό. Σημαίνει ισότιμη συμμετοχή, σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στόχο να νοιώθουν όλοι οι συνάδελφοι ότι εκπροσωπούνται στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Μόνο έτσι θα προκύψει δραστηριοποίηση όλων σε μία Ενωση δυνατή,με κύρος,που εκπροσωπεί όλους τους δικαστές. Σωστά διαμαρτύρονται όσοι υπονομεύονται ή υποτιμώνται ή επιχειρείται η συγκάλυψη της άποψής τους. Δεν έχω ακόμη διαβάσει τα δικαστικά νέα, αλλά η τακτική που καταγγέλουν είναι γνώριμη και δεν με εκπλήσσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από πολλά σχόλια που δημοσιεύθηκαν διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν Δικαστές που θεωρούν ότι είναι μικρής σημασίας το γεγονός ότι γίνεται μονομερής προβολή θέσεων στα Δικαστικά Νέα για τα οποία πληρώνουμε συνδρομή όλοι και όχι μόνο τα μέλη του ΔΣ... Πραγματικά δηλαδή συνάδελφοι διαβάσατε τα Δικαστικά Νέα και δεν είδατε ότι υπάρχουν επιστολές 2 φορές δημοσιευμένες και ολοσέλιδες διαφημιστικές προβολές των δύο ομάδων;;; Μήπως έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση ή υπάρχει τόσο μεγάλος φανατισμός από υποστηρικτές των παλαιών αντιλήψεων που δεν βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει;

    Μ. Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι συνάδελφοι αγωνίζονται κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες και τους αξίζουν μόνο συγχαρητήσια. Δεν καταλαβαίνω γιατί τους μέμφονται ορισμένοι συνάδελφοι, ενώ τόσα χρόνια όλοι εμείς κατηγορούσαμε τις δύο ομάδες που επιχειρούσαν να χρησιμοποιούν τα δικαστικά νέα αποκλειστικά και μόνο για την προβολή των θέσεων της πλειοψηφίας. Ή μήπως ξεχνούν οι παλαιότεροι τις διαμαρτυρίες της εκάστοτε μειοψηφίας για ανάλογες πρακτικές; Σήμερα φαίνεται ότι η πρακτική αυτή άλλαξε μορφή και οι δύο ομάδες, που εμφανίζονται σε όλα ίδιες (έλλειψη θέσεων, απάθεια, αδράνεια), προσπαθούν να φιμώσουν την ομάδα των "4". Συνεχίστε ανεξάρτητοι και δυναμικοί. Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πρόταση - παρακίνηση να τους γυρίσουμε την πλάτη στις εκλογές είναι μάλλον άστοχη συνάδελφοι. Εάν θέλετε να το κάνετε, να το κάνετε μόνοι σας και την ημέρα των εκλογών να πάτε σε μία παραλία, εξάλλου είναι και του Αγίου Πνεύματος, μην ξεχνάμε. Εμείς θα πάμε να ψηφίσουμε άξιους συναδέλφους, που αγωνίζονται χρόνια για εμάς και όχι την τετράδα σας της "γκρίνιας και της μιζέριας". Η πορεία σας διεφάνη, μην ξεχνάμε τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκατε στην γενική σύνελευση στον Πρόεδρο Εφετών - Πρόεδρο της γ.σ. κ. Βαμβακίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιοί είναι οι "άξιοι"¨συνλάδελφοι;; Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου που χρησιμοποίησε την Ένωση για προσωπικά οφέλη εκθέτοντας όλο το Δικαστικό Σώμα στην Κοινωνία για την ένταξή του σε πολιτικό κόμμα ενώ ήταν εν ενεργεία δικαστής; Ή μήπως η ομάδα της μέχρι τώρα μειοψηφίας που η μοναδική επιδίωξή τους είναι να έρθουν στα πράγματα χωρίς να έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα παρά μόνο καταγγελίες για πλαστογραφίες πρακτικών και προσπάθεια διάσπασης των αγώνων μας μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους; Ούτε έχουμε τόσο κοντή μνήμη ούτε είμαστε αφελείς. θα στηρίξουμε τους νέους συναδέλφους που είπαν πράγματα που εκφράζουν τους περισσότερους από εμάς χωρίς υστεροβουλία και χωρίς επιδίωξη για κατάληψη άλλων αξιωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΚΡΙΝΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΧΟΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ