Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πανδικαστική Συγκέντρωση Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών




ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ   
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ         
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣτΕ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Σ.Κ.

                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε Πανδικαστική Συγκέντρωση
             Οι Δικαστικές Ενώσεις της Ελλάδας,
             Διαπιστώνοντας ότι τα χρόνια, σοβαρά προβλήματα υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας της Δικαιοσύνης έχουν διογκωθεί σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό,
             Εκτιμώντας ότι οι Έλληνες Δικαστές, αγωνιζόμενοι να ανταποκριθούν στην καίρια για τη χώρα και τους πολίτες αποστολή τους, αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ακατάλληλες σε πολλές περιπτώσεις και για τα στοιχειώδη ακόμη της ασφαλούς και αποτελεσματικής άσκησης του λειτουργήματός τους,
             Βλέποντας ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύει εντυπωσιακή αδιαφορία για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η Δικαιοσύνη, αθετώντας επανειλημμένα ακόμα και τις δεσμεύσεις της σε αυτονόητα επί μέρους θέματα,
             και Κρίνοντας, κατόπιν αυτών, ότι ο κίνδυνος σοβαρής και μη αναστρέψιμης βλάβης στο θεσμό και τους λειτουργούς του είναι πλέον άμεσος,
                                         Κ Α Λ Ο Υ Ν
τους Δικαστές όλων των κλάδων σε πανδικαστική συγκέντρωση, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα, να τεθούν και να θέσουν προ των ευθυνών τους όσους σχετίζονται με αυτά, και να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη). Η λειτουργία των Ποινικών, Πολιτικών και Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων πρέπει να διακοπεί από ώρα 12:00 έως 15:00 για να μπορέσουν οι συνάδελφοι (Δικαστές και Εισαγγελείς) να συμμετάσχουν. Οι συνάδελφοι που θα επιθυμούσαν να παρέμβουν, παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν στην Γραμματεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (τηλ. 2108827380) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

ΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΙ  ΤΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
Ειρήνη Γιανναδάκη , Πρ. Εφετών ΔΔ                  
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Εφετών   
Ιωάννης Γράβαρης, Σύμβουλος της Επικρατείας
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου                           
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος  Ν.Σ.Κ       


14 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι η Ένωσή μας αυτοκαταργήθηκε τον Ιανουάριο, όταν αφουγκραζόμενη τις αντιλήψεις πολλών από εμάς αποφάσισε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ανάδειξης του θέματος της οικονομικής μας εξαθλίωσης. Έκτοτε, γνώμη μου είναι ότι ο χώρος που απέμεινε στην Ένωση είναι η διοργάνωση παιδικών πάρτυ και συνεδρίων, όπου μπορούν να συμμετέχουν (πλέον και για οικονομικούς λόγους) ελάχιστοι συνάδελφοι. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι είναι παντελώς άσκοπη η παρούσα προγραμματιζόμενη διαμαρτυρία και ειλικρινά δεν βλέπω τι άλλαξε από τον Ιανουάριο! Για ποιό λόγο σταματήσαμε να διαμαρτυρόμαστε τότε και για ποιό λόγο να ξαναρχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση : Από τη λίστα των ονομάτων όσων θα έχουν εκ των προτέρων εγγραφεί για να μιλήσουν θα δίνεται ο λόγος; Γιατί άραγε τέτοιος περιορισμός; Δυστυχώς παριστάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που αντανακλά και στη δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργήσατε......Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων πρέπει να διακοπούν 12.00 - 15.00 για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να πάνε στη Συνέλευση. Όπως τα σχολεία δεν λειτουργούν την ημέρα συνέλευσης των δασκάλων και καθηγητών (κάτι που εντελώς πρόσφατα καταργήθηκε). Ολοταχώς προς τη δόξα των παλαιοσυνδικαλιστών του 1980. Άλλωστε κάποτε η Αθήνα δεν είχε και αστικές συγκοινωνίες λόγω Συνέλευσης των εργαζομένων. Όλα για τη Συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιλογή εργάσιμης ημέρας και ώρας...
    Η νοοτροπία της ΑΔΕΔΥ έχει μπολιάσει για τα καλά το σώμα.
    Αντί να διδάσκουμε παράδειγμα διδασκόμαστε
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν σου αρεσει συναδελφε, να μην συμμετασχεις.
      Εχεις γεμισει το μπλογκ με σχολια οτι ακολουθουμε λογικες ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστων του 1980.
      Μηπως να ασχοληθεις λιγο και με την ουσια του πραγματος, εκτος απο την αδιανοητη εμμονη σου να μας χαρακτηρισουν "ΑΔΕΔΥ"?
      Ειδαμε και ποσα "μπραβο" μας ειπαν, οταν γινονταν οι συνελευσεις σε μη εργασιμες ωρες. Πολυ καλα κανουν λοιπον. Επιτελους πρεπει να ακουστουμε.
      Μια ζωη το παιζουμε "υπερανω" και μας πατανε ολοι στο λαιμο. Και ερχεσαι τωρα εσυ να ασκησεις υψηλη κριτικη περι "συνδικαλιστικων" λογικων.
      Εσυ κατσε και κανε τη συνεδριαση σου κανονικα, μην τυχον και σε κακοχαρακτηρισει ως "ΑΔΕΔΥ" ο καθενας.
      Τιποτα επι της ουσιας εχεις να πεις, ή σε απασχολουν μονο τα "διαδικαστικα"?

      Διαγραφή
    2. Για σένα ο Έλληνας πολίτης, που δικάζεται είναι ο καθένας. Κάποιοι όμως για κάτι δικαστές (αν είσαι) με τη νοοτροπία τη δική σου πρέπει να λάβουν επιτέλους τα δέοντα μέτρα, ώστε και ο Έλληνας πολίτης να μην δικάζεται από τον καθένα που θεωρεί τσιφλίκι του τη δικαστική έδρα και διακόπτει τη συνεδρίαση όποτε θέλει.

      Διαγραφή
  6. Λίγη "επαναστατική γυμναστική", ενόψει συνελεύσεως, δεν έβαλαψε ποτέ κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα, θα τη χαρακτήριζα προσπάθεια ´´ξενερώματος´´ της γ.σ.Είμαι κι εγώ αντίθετος στην πραγματοποίησή της σε εργάσιμη ημέρα.Δίνουμε λαβή για δυσμενή σχόλια και όσοι υπηρετούμε στην επαρχία, δεν μπορούμε να πάμε.

      Διαγραφή
  7. Θα πουμε αραγε οτι λειτουργουμε (απο την ημερα εισοδου στο Σωμα) υπο καθεστως αφορητης πιεσης και πλεον η εξαντληση ειναι εμφανης??
    Θα πουμε αραγε οτι πιεζομαστε να μεταβληθουμε σε βιομηχανια παραγωγης τηλεγραφικων αποφασεων και οποιον παρει ο χαρος εναντια στη συνειδηση εκαστου εξ ημων??
    Θα πουμε αραγε οτι η οικονομικη εξαθλιωση ημων και των οικογενειων μας εχει αμεσο αντικτυπο πλεον στην ποιοτητα του παραγωμενου δικαστικου εργου???
    Θα πουμε αραγε τα τοσα καθημερινα προβληματα που ταλανιζουν και εξαντλουν ειδικά τους συναδελφους του πρωτου βαθμου???
    Ή αντι ολων αυτών θα ακουσουμε παλι υποσχεσεις απο τον κ. υπουργο-ους και θα δεχτουμε με σκυμενο κεφαλι τις παραλογες παραινεσεις αυτών περι της υπομονης και καρτερικοτητας που θα πρεπει να δειχνουμε ως ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ενω θα αναλωθουμε σε λογυδρια του ΘΑ...ΘΑ....ΘΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Οταν μας είχε διαβεβαιώσει η εκτελεστική εξουσία ότι από 01/01/2014, θα είχαμε με τον ένα ή άλλο τρόπο μια μικροαύξηση στο μηνιάτικό μας, η 'Ενωση μοίραζε e-mails για να γνωστοποιήσει τη συμφωνία. Τώρα που τεκμηριωμένα, πλέον, μετά την κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου Προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο, οι διαβεβαιώσεις αποδείχθηκαν αέρας και μάλιστα "κοπανιστός", οι αντιδράσεις του Δικαστικού Σώματος είναι πολύ χλιαρές, αν όχι ...μηδαμινές. Τί περιμένετε, συνάδελφοι των Ενώσεων; Μήπως, να φτάσουμε στο σημείο να αδυνατούμε να παραγγείλουμε έστω και απλό "ντελίβερι" στο σπίτι μας;;;!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει στην συνέλευσή σας να συζητήσετε και να πάρετε θέση στην άρση της προστασίας της Α κατοικίας από πλειστηριασμούς και στην συνταγματικότητα ή μη της επικείμενης αλλαγής . Η Δικαστική εξουσία πρέπει να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού και να δηλώσει την ανεξαρτησία της από την Εκτελεστική εξουσία και Νομοθετική εξουσία, οι οποίες για το μόνο που φροντίζουν είναι τα συμφέροντα των δανειστών. Η σιωπή είναι συνενοχή.

      Διαγραφή
    2. Τόση μιζέρια πια !!! Έλα να σε κεράσω σουβλάκι και γύρο

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ