Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για συνάντηση με Υπουργό Δικαιοσύνης στις 11 Νοεμβρίου 2013

13/11/2013
              ΕΝΩΣΗ
   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
        ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
      (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
          ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210                                                                                                                  ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529                                                                                                                                  Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2013
                                                                                                                                                                                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 138

                                                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα : Άμεση προώθηση των κάτωθι αιτημάτων μας.
   Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα. Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου. Η Πρόεδρος υπέβαλε προς τον Υπουργό και προφορικά τα αιτήματα, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί και εγγράφως και υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση ικανοποίησή τους . Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε για την άμεση προώθησή τους , ως εξής:
1) Η κατάργηση  της διάταξης της παρ.2 εδ.α του άρθρ. 50 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, (όπως λεπτομερώς προτείνεται στο αποσταλέν από την Ένωση προς τον Υπουργό από 5-11-2013/ 131 γραπτό αίτημα), θα υλοποιηθεί, με κατάθεση σχετικής τροπολογίας , στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης(‘’εύλογη αποζημίωση κλπ¨), που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες.
2)Η κατάργηση των διατάξεων του Ν.4055/2012 , με τις οποίες τροποποιήθηκε ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων ( περικοπή μισθού , Κανονισμοί Δικαστηρίων κλπ- όπως λεπτομερώς προτείνεται από τα αποσταλέντα κατ΄ επανάληψη από την Ένωση προς τον Υπουργό γραπτά αιτήματα), θα υλοποιηθούν άμεσα, με κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.
3) Η παράταση της ισχύος μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014  του πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού τωνΕιρηνοδικών του 2011, υλοποιείται άμεσα με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
   Ενημερώνουμε, επίσης, τους κ.κ. συναδέλφους ότι επιδόθηκε σήμερα και με δικαστικό επιμελητή, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης η απόφαση του ΣτΕ ( 3591/2013), με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο περιορισμός του χρόνου της γονικής άδειας από εννεάμηνο σε πεντάμηνο. Η Πρόεδρος υπέβαλε προς τον Υπουργό  και προφορικά το αίτημα ( που έχει ήδη ζητηθεί και εγγράφως με το από 5-11-2013/132 έγγραφό μας) για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος .Ο κ. Υπουργός εδήλωσε  ότι έχει την πρόθεση να το προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν.
 Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ανωτέρω θεμάτων και θα υπάρξει και πάλι σχετική ενημέρωση .
       Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου                                     Γεώργιος Μανωλίδης
       Αρεοπαγίτης                                                        Πρόεδρος Εφετών

2 σχόλια:

  1. Μετά από έξι μήνες και ο Υπουργός - Δικαστής δεν έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημά μας. Τα παραπάνω αιτήματα είναι μόνο θεσμικά και δεν απαιτούν δαπάνη για να υπάρχει δικαιολογία αδράνειας εκ μέρους του. Μην ξεχνάμε έρχεται γενική συνέλευση και κάτι πρέπει να παρουσιάσει. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. θΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε συνάδελφε... Λυπήσου Τον πια. Μην απαιτείς τόσο επιτακτικά την τήρηση δεσμεύσεων. Πάντως σε συγχαίρω γιατί ακόμα ελπίζεις σε "πράξεις" και μάλιστα "άμεσα". Δε σου φτάνει δηλαδή η κοροϊδία 3 ετών, θέλεις ακόμα μία. Και γιατί δηλαδή πρέπει να σου παρουσιάσει "πράξεις" ενόψει γενικής συνέλευσης; Μήπως περιμένει να τον ψηφίσεις ή θα στεναχωρεθεί που θα του κόψεις την καλημέρα;

      Διαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ