Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αθανασίου: Βολές κατά Δένδια για την απόδραση Ξηρού

Παναγιώτης Τσιμπούκης 23/01/201418:47


Ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για την άδεια  - Τι είπε ο υπουργός για το αν η Αστυνομία θα παρακολουθούσε ή όχι τον Ξηρό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επέρριψε ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για την άδεια που χορήγησε στο Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ άφησε αιχμές και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που δεν τον παρακολουθούσε το διάστημα της άδειας που είχε πάρει.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΤ, στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Ζάππειο Μέγαρο), παραδέχθηκε ότι «έγιναν λάθη στην υπόθεση Ξηρού», προσθέτοντας ότι «δεν θα έπρεπε να παίρνει τόσο εύκολα άδειες».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τον αν υπάρχουν ευθύνες στο συμβούλιο που έδινε τις άδειες, ο κ. Αθανασίου, απάντησε: «Το συμβούλιο έπρεπε να κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι έγιναν λάθη. Έγιναν λάθη και από το συμβούλιο που έδωσε την άδεια σε έναν κρατούμενο με τόσες βαριές κατηγορίες, με καταδίκες έξι φορές σε ισόβια, ενώ παράλληλα και η συμπεριφορά του δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη στη φυλακή. Θυμίζω τα επεισόδια που έγιναν μέσα στις φυλακές αλλά και ότι εξωθούσε τους άλλους φυλακισμένους να στασιάσουν. Αλλά, βεβαίως, και η αντίληψη που είχε για τη ζωή των ανθρώπων έδειχνε ένα άτομο το οποίο στην ουσία δεν είχε μετανοήσει».

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ

2 σχόλια:

  1. Ολοι νίπτουν τας χείρας τους. Κανείς τους δεν είπε καθαρά (ακόμη και η - υπαρκτή; - ΕΔΕ) ότι το Συμβούλιο της Φυλακής απλώς εφάρμοσε το Νόμο. Πάλι στους δικαστές τα ρίχνουν όλα. δυστυχώς...Καθένας για τους λόγους του. Οι εκλογές όμως της ΕΔΕ πλησιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πλέον γνωστό οτι για τον "κακό" νόμο περί αδειών ευθύνονται οι κακοί εισαγγελείς.
    Ψάχνουν για τράγους ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ